Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Lusasita @ 2016 07 04, 09:33)
o jei dabar dalomitmilciais pabarstyt koki  su kalcio trukumu  g.gif

Dolomitmilčiai, kaip ir pelenai, nors ir švelniau nei kalkės, bet šarmina dirvožemį. Pomidorai nėra šarminio pH gerbėjai. Pas mane kai link molio dirva, linkusi rūgštėti, tai aš pomidorui dedu pelenų ar dolomitmilčių po saują, kopūstams po dvi saujas sodindama. Bet po to papildomai į dirvą jau nebarstau.
Atsakyti
Labas vakaras,
as su klausimu toms, kas augina Juodus drambliur. Tik snd betvarkydama siltnami, t.y. genedama, pastebejau kad pas mane jie neuzmezge nei 1 pomidorelio is 2 kekiu o 3-cia zydinti. Ir taip abu daigai, o patys daigai grazus nenupiepe o vaikuotis nenori, tai supykau labai ir nuvariau visus lapus iki 1-s tos tuscios kekes.
Bet tai tik jie sitaip elgiasi, aisku yra tokiu, kur ant pirmos po 2 uzmegzta, bet kad nei 1 isvis ant pomidoro, dar tkiu cudu nebuvo.

O Budionovka nera labai prasmatni, irgi 2 turiu, pomidoriukai nera dideli, bet kekes pilnos.

Pasigirskiu, jau pradejau sezona valgymo, zinoma Ola polka, Betaliuksai dar nesispalvina ir ceriai ne, nors Tomato berry jau po trupuyeli keicia spalvyte, bet dar reikia palaukti.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 05, 22:52)
Labas vakaras,
as su klausimu toms, kas augina Juodus drambliur. Tik snd betvarkydama siltnami, t.y. genedama, pastebejau kad pas mane jie neuzmezge nei 1 pomidorelio is 2 kekiu o 3-cia zydinti. Ir taip abu daigai, o patys daigai grazus nenupiepe o vaikuotis nenori, tai supykau labai ir nuvariau visus lapus iki 1-s tos tuscios kekes.
Bet tai tik jie sitaip elgiasi, aisku yra tokiu, kur ant pirmos po 2 uzmegzta, bet kad nei 1 isvis ant pomidoro, dar tkiu cudu nebuvo.

Pas mane juodi drambliai  visai neblogai bumbuliuojasi, nežinau, kaip turėtų būti (pirmi metai auginu), gal tik pirma kekė kiek liūdniau atrodo, bet netuščia ir vieno daigo antras stiebas žiedais užsibaigė blink.gif
Iš mano auginamų corazon pirma kekė visai tuščia, aš kaltinu buvusius karščius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ienor: 05 liepos 2016 - 22:32
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 05, 22:52)

Pasigirskiu, jau pradejau sezona valgymo, zinoma Ola polka, Betaliuksai dar nesispalvina ir ceriai ne, nors Tomato berry jau po trupuyeli keicia spalvyte, bet dar reikia palaukti.

Sveikinu su pirmais pomidoriukais 4u.gif

Ar ola polka visada lenkia betalux? Ir pats pomidoras (augalas) ola polka smulkesnis už betalux ar tokio paties dydžio?
Aš šiemet pirmą kartą bandžiau tarpuose ankstyvesniai pradžiai betalux sodinti. Dėl prastos daigų priežiūros (nepadariau papildomo apšvietimo) nelabai anksčiau gavosi, bet atidirbinėja tie mažiai. Būtent dėl jų indėlio dabar pilnai pakanka pavalgymui. Kitiems metams vėl bandysiu mažiukus tarpuose, tik dar neapsisprendžiau ar likti su betslux, ar mėginti čia dažnai minimą ola polka.

Mano darbininkai betalux
user posted image
Atsakyti
Oho kokie grazus!
Ola polka gal kiek augesni o ir labiau skanesni, nerugstus. Man Betaliuksai nepatinka, bet buvo is senai kelios seklos tai ir pasejau del idomumo, bet dar negreit noks, nes dar maziukai pomidoriukai, o sejau ta pacia diena visus kazkur vasario 2-je puseje. Labai siemet viskas man ilgai augo ir letai, vakarais ir rytais pasviesdavau su staline lempa taupanciaja,gal kiek padejo, nes neistyso.
Atsakyti
Sveikos, mano Dramblių apatinės kekės labai pilnos,gražios, o va aukščiau kylant vaizdelis liūdnesnis, bet ko norėt, temperatūra kartais ir virš 40 būna doh.gif
Labai juokingi Chocmato baby atrodo, stiebai kaip ąžuolai drūti, lapukai nedicki, tokie kieti, pasiraitę, o vaisiai pailgi pirduliukai, kas kokie 5 lapai kekės, na, bet viliuosi,kad skanūs bus smile.gif
Atsakyti
sveikos,
temos sekti nebeturėjau laiko. Aš jau nuo šiol skinsiu pomidorus kibirais smile.gif Vakar priskyniau jau pilną kibirą. Tai va ir pradėjom sezoną po polnoi programie.
Gal jau snaigė paskelbė savo lauko plantacijų nuotraukas su prinokusiais arba beveik prinokusiais?

Man šovė į galvą mintis kitais metais vieną šiltnamio pusę užsodinti agurkais + melionais + arbūzais, o kitą pomidorais. Gausis kokie 27 daigai ir to pilnai užteks.

Tokiu būdu gal pavyktų padaryti sėjomainą. O ir nebūtų klausimų, kur juos dėti... Nes šiltnamyje nors ir labai daug pomidorų ir kekės didelės, bet jie tikrai nebeatrodo taip galingai kaip pirmais metais.
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2016 07 06, 10:36)
mano Dramblių apatinės kekės labai pilnos,gražios, o va aukščiau kylant vaizdelis liūdnesnis

O mano yra dviejų rūšių drambliai - Moldaviški iš Mičiko ir iš rusiško pokelio .
Moldaviškų apatinės kekės labai pilnos, jau noksta, bet visi su defektu- tokie praplyšusiom šiknom. Net ieškau, ar turėsiu gražių pomidorų sėkloms daryti.
Iš pokelio labai derlingi ir gražūs vaisiai, bet reiks palyginti skonį.
Čiornyj slon iš rusiško pokelio
user posted image
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 07 06, 15:43)
Aš jau nuo šiol skinsiu pomidorus kibirais smile.gif Vakar priskyniau jau pilną kibirą. Tai va ir pradėjom sezoną po polnoi programie.

Aš ne kibirais, bet dėžutėmis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 07 06, 19:13)
Čiornyj slon iš rusiško pokelio

oho, kookios kekės... bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Nu pasakysiu ir mane kas dziugina is veisliu, tai butu Skariai, gausa didele, toliau Cuor di bue ir Ex citrina, bet siuos as jau daug metu turiu, tik kitu De barao pavadinimu. O va Zagadka prirody, jau tikra zagadka doh.gif Turiu 2 krumus, augalai galingi, o pomidoru 0. Gal kuri auginote Limonyj gigant? Siaip is pavadinimo sprendziant, tai turetu nemazi vaisiai buti, o pas mane ciut didesni uz putpeles kiausinius ir jau rausta. Aisku cia pretenziju neprireiksi, nes dauguma pomidoru jau kokius vaisius uzaugino, tokius ir nokina, karsciai manau kalti.Dar Arbuziniai man kazkokie neaiskus, nespeju depiliuoti, derlius irgi ne kazi koks.Beje kaip ten su tuo Blinda? Jis ten pimpius ar kiausus turi auginti? Laukiu siemet ilgu pomidoru, o visi kazkokie apvalus g.gif Ai Orange banane pailgi, apsimelavau truputi blush2.gif Jei su Kosmonavt Volkov varycia i menuli, nustipcia is bado, nes ir zemej jau labai svelniai tariant ne kazka.Uztai Nadezda Tarasenko biski padeti gerina. Aladino lempa turi 1 pomidora:cokolis trumpas, o pati lempa laaabai issipletus i sonus biggrin.gif Kol kas pas mane jau noksta Zorza, Detskij sladkij ir Sibirskij skorospelyj. Saintlina, lenkiuosi tau iki zemes, kad paprotinai dar hibridu isigyti, nes su veislemis pas mane ne kazkas. Ziedus bezbonai meta, palaistyt normaliai negaliu, tik geltonuoja ant zemes...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2016 07 07, 07:56)
oho, kookios kekės...  bigsmile.gif  wub.gif

Derlingas šitas bulvialapis, ir šiaip, kaip augalas geras, pažastis augina saikingai, nemėto žiedų kompaktiškas smile.gif
Atsakyti
Mane džiugina Aladino lempa - tokios gražios didelės plačios lempos po šešias ar daugiau ir kekių daug. Jau ir prinokusius skyniau.
Labai labai nudžiugino Grigorij Altai - dideli, labai patrauklios, dar man nematytos spalvos ankstyvi pomidorai, taip pat ir veislė pavadinimu 1884.
Hippy Zebra -labai derlinga ir ankstyva ir Zebra Rita taip pat.
Iš juodų- Čiornoje serdce, Vorlon labai derlingi, Brazilian Beauty ankstyvas, nedideliais apvaliais skaniais vaisiais.
Iš žalių- Grub's mistery green patiko, žalias obuolys nuostabus, dideliais vaisiais ir jų daug, žalia šokoladka labai simpatiška, o Absinthe- nieko gero nesigavo, vaisiai deformuoti, lapai kažkodėl džiūvo.
Nepavyko :
Arbuznyj, nes gavosi pažeme šliaužiantis lauko pomidoras ir kažkoks keistas ir derėti nelinkęs Rekikvija iz Usurijska.
O hibridai, tiesa, džiugina visą laiką - Toro puikus, bet Torino , atrodo, irgi neprastesnis. Marfa, lyginant su tais dviem, lyg ir silpnesnė atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 07 liepos 2016 - 21:13