Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

Pirma kregždė dar ne pavasaris. Bet su tiek jau švenčiu pomidorų sezono atidarymą drinks_cheers.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 30, 11:04)
Pirma kregždė dar ne pavasaris. Bet su tiek jau švenčiu pomidorų sezono atidarymą  drinks_cheers.gif

Oho 4u.gif Kiek daug kregždžių 4u.gif Jei nuvažiavus nerasiu panašaus vaizdo, irgi nukarpysiu pusę lapų biggrin.gif

Dėl superfosfato. Manau, nėra skirtumo, kada jį įterpsime į dirvą- rudenį ar pavasarį. Jis dirvoje išlieka ilgai, greit neišsiplauna, ne azotas gi mirksiukas.gif

Paladės patarimai visada vertingi 4u.gif O dėl netikslių formuluočių, tai kam nepasitaiko. Mes gi tik mėgėjos mirksiukas.gif Ir taip liko mažai patariančių.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 06 30, 10:25)
Kaip suprast ilgai įsisavinamas? Kas ten jį dirvoj įsisavina, na tuščioj dirvoj. Kažkas kaupia? Tuščioj dirvoj?  g.gif

Dirva kaupia augalams reikalingas medžiagas. Dirvą netgi galima ištirti ir sužinoti, kiek joje yra augalams prieinamo fosforo, kalio, magnio. Pagal tai vertinama, kiek dirva yra nualints.
Azotas yra iš tų, kurį į dirvą įdėjus jis praktiškai iš karto prieinamas augalams. Bet jis greit ir išsiplauna iš dirvos. O fosforo, deja, taip greit dirvožemyje neatstatysi. Ir jeigu dirvoje trūksta fosforo ir tai jau matosi ant augalų, besaikis fosforo trąšų bėrimas šiam sezonui nieko neduos, tik bereikalingos išlaidos ir dirvos perkrovimas kitiems sezonams vienu elementu.

Mane tręšimas vadinamomis vienanarėmis ar dvinarėmis trąšomis taip "iš akies" stebina. Mačiau kaip tėvas savo laukų schemose rašydavosi, kada tirta, kiek ir ko berta, kas auginta. Yra ten ką veikti su tuo tręšimu, kad gauti gerus derlius.

Užtai aš savo miniatiūriniam darže raganauju su raugais. Nes sveikoje dilgėlėje ar pienėje jau yra viskas, ko reikia augalui ir mili, ir mikro dozėmis. O nenualintoje dirvoje visada bus šioks toks rezervas laikiniems svyravimams padengti. Jei mesčiau raganauti, rinkčiausi kompleksines trąšas. Nes ant aro daržo tikrai neužsiimčiau tiek gilintis į visus tręšimo niuansus kaip 50 ar 100 ha ūkyje.

Atsakyti
Tai dirva ilgai įsisavina? bigsmile.gif A kažkur dar dingsta per žiemą, jei pavasarį dar pelenus į duobes beria?

Ir raugai neturi pilnai visko, na neturi. Daugiau literatūros pasiskaityt reiktų 4u.gif
Atsakyti
Nuspirkau turgui pomidoro si daiga pavasari. Dabar nezinau kokia cia rusis gali buti. Gal kas atpazintu?

Neaukstas, i sonus toks augantis, laibas ir pomidoriukai mazi.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 06 30, 20:32)
Tai dirva ilgai įsisavina?  bigsmile.gif A kažkur dar dingsta per žiemą, jei pavasarį dar pelenus į duobes beria?
Ir raugai neturi pilnai visko, na neturi. Daugiau literatūros pasiskaityt reiktų  4u.gif

Iš rudens supiltas superfosfatas tikrai nedingsta. Ir tręšti du kartus per sezoną superfosfatu nereikia, bent jau kiek aš žinau iš savo jaunystės laikų. O pelenus visada laikiau labiau šarminimo priemone, nei fosforo trąša.

Dėl raugų ir kitų ekologinės daržininkystės būdų skaitau. Kol kas nedaug ten žinau blush2.gif Tai skaitysiu tikrai dar ilgai. Svarbu teisingus skaitinius pataikyčiau pasirinkti smile.gif
Atsakyti
Mano Indigo Rose lapai raitosi į viršų sad.gif. Patys augalai labai tvirti, gražūs, bet tie lapai į neviltį varo doh.gif .Kitų veislių, augantys šalia, normaliai auga... Pomidorai manieji lauke auga.. Kas jiems? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2016 06 30, 22:53)
Mano Indigo Rose lapai raitosi į viršų sad.gif. Patys augalai labai tvirti, gražūs, bet tie lapai į neviltį varo doh.gif .Kitų veislių, augantys šalia, normaliai auga... Pomidorai manieji lauke auga.. Kas jiems? g.gif

mano šiltnamyje augdami taip pat elgdavosi,bet nė karto nesirgo....net ir maru...gal paprasčiausiai ši veislė nėra ėdri,o dažniausiai tręšiame visus auginamus pomidorus vienodai.Tada ir išlenda persivalgymo požymiai g.gif tai mano nuomonė,galiu ir klysti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 30, 12:04)
Pirma kregždė dar ne pavasaris. Bet su tiek jau švenčiu pomidorų sezono atidarymą  drinks_cheers.gif

wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 30, 21:38)
Iš rudens supiltas superfosfatas tikrai nedingsta. Ir tręšti du kartus per sezoną superfosfatu nereikia, bent jau kiek aš žinau iš savo jaunystės laikų.  O pelenus visada laikiau labiau šarminimo priemone, nei fosforo trąša.

Ujei, ne apie tai kalba doh.gif biggrin.gif Kalba apie ilgą įsisavinimą. Tai koks ryšis tarp pomidoro įsisavinimo ir dėl to neva ilgo įsisavinimo įterpimas į dirvą iš rudens. Nugi nėra kam rudenį ilgai įsisavint, jei tie vargšai pomidorai tik pavasarį sodinami. Jau nežinau kaip logikos nebuvimą parodyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 07 01, 00:28)
Ujei, ne apie tai kalba  doh.gif  biggrin.gif Kalba apie ilgą įsisavinimą. Tai koks ryšis tarp pomidoro įsisavinimo ir dėl to neva ilgo įsisavinimo įterpimas į dirvą iš rudens. Nugi nėra kam rudenį ilgai įsisavint, jei tie vargšai pomidorai tik pavasarį sodinami. Jau nežinau kaip logikos nebuvimą parodyt  biggrin.gif

Kovo mėnesį sniegas šiltnamyje, balandį sėju salotas . Vargšams ( ar ponams ) pomidorams žemė paruošiama rudenį pas mane. Bet kaip kam patogiau .
Atsakyti

Per svajonių sodus akcentavo, indigo rose pomidorų tokia rūšis- visada atrodo tarsi apvytę nuleipę lapiukai. Taip ir turi jie sveiki atrodyti. Prigimtis jų tokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Buja: 01 liepos 2016 - 06:29
QUOTE(Dusia37 @ 2016 07 01, 01:03)
Kovo mėnesį sniegas šiltnamyje, balandį sėju salotas . Vargšams ( ar ponams ) pomidorams žemė paruošiama rudenį pas mane. Bet kaip kam patogiau .

O kaip ruosiate? Pasidalinkite patirtimi rolleyes.gif

Musu zeme l. prasta, rasiau kad baseina padarau laistydama, bet vanduo nesigeria (is cia visos bedos), sulaiscius tik virsus dregnas (plutos nera), o giliai neprasiskverbia vanduo, tai dbr ajeruoju su sakem, ir tik tuomet laistau... Kitiems metams reik gerinti zeme ax.gif
Atsakyti