Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Lusasita @ 2016 06 28, 13:47)
neverkiam tik smile.gif  4u.gif 

nu tai ačiū už paguodą, nežliumsiu, nors drėgmė nepamaišytų, blin- kur tie žadėti lietūs??? kaip per mišias pakrapino i psio- či atipo lietus buvo?
Atsakyti
Labukas , noriu paklausti , turiu kalio salietros , ar galėčiau pomidorus patręšti ? ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Reik patarimo, radau kelis pomidorus(vaisius) su parudavusiom apaciom, kaip koks puvinys, visii Medovij spas, ar cia kokia liga, rauti lauk tuos krumus ( nors jie atrodo sveiki,kiti vaisiai nepagede) O gal cia gali buti koks kalcio trukumas,kaip manot? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 28, 15:01)
O tuo pačiu ir klausimas dėl "nulapinimo". Aš tiek nenuskabau, nes skūpa esu, gaila man sveikus gražius tiek puoselėtus lapus skinti  blush2.gif  doh.gif

Pas mane irgi panašus vaizdas smile.gif Lapų dar labai daug. Po apatinėmis kekėmis yra 1-3 lapai, sveiki, gražūs, dar nekerpu jų, tegul pabūna kokią savaitėlę.

QUOTE(Germina @ 2016 06 28, 23:51)
Labai norėčiau sulakti atsakymo apie kalio ir superfosfato trašas. Mano pomidorai jau užsimezgę ir gal jau jiems reiktų kalio? O gal superfosfato?
Būkit mielos ir patarkit ax.gif

Kalis labai reikalingas nokstant. Savo veislėms jau pabėriau kalio magnezijos, nes kai kurių lapai jau parodė kalio trūkumą, o kai kurie šiaip yra reiklūs kaliui. Hibridams irgi duosiu.
Superfosfatą geriau berti rudenį, arba bent jau pavasarį sodinant į duobutes.

QUOTE(Baltupyte @ 2016 06 29, 09:59)
Labas rytas smile.gif Reik patarimo, radau kelis pomidorus(vaisius) su parudavusiom apaciom, kaip koks puvinys, visii Medovij spas, ar cia kokia liga, rauti lauk tuos krumus ( nors jie atrodo sveiki,kiti vaisiai nepagede) O gal cia gali buti koks kalcio trukumas,kaip manot? Aciu  4u.gif

Nerauti, palikti ir patręšti kalciu, pvz. kalcio salietra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 06 29, 09:37)
SUPERFOSFATAS - rudeninė trąša.

O ką reiškia rudeninė traša? Rudenį jau nėra pomidorų... Gal čia reikia dirvą pagerinti? g.gif Nepykit už kvailus klausimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Riolita. @ 2016 06 29, 12:32)

Kalis labai reikalingas nokstant. Savo veislėms jau pabėriau kalio magnezijos, nes kai kurių lapai jau parodė kalio trūkumą, o kai kurie šiaip yra reiklūs kaliui. Hibridams irgi duosiu.
Superfosfatą geriau berti rudenį, arba bent jau pavasarį sodinant į duobutes.

Labai dėkinga už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 28, 22:26)
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 28, 22:03)

Labai gražūs, kokios veislės nuotraukose?

Nuo viršaus - mamina liubov, skariai, tornado (hibridas).

Ačiū visoms už patarimus dėl skabymo 4u.gif Praretinau lapus, po 3-4 nukirpau kiekvienam. Dar liko daug, bet kitus kirpsiu po savaitės ar dviejų, kai pradės nokti pomidorai.
Atsakyti
Labas, pomidorienes,
pridejot cia pritrenkianciu vaizdu, tad likau kaip ir su nepilnavertiskumo kompleksu, nes sejau panasiai kaip ir dauguma kovo 15, sodinau irgi nepervelai grazius daigus o pomidoru pati neizlibinu ir per akinius, lygtai zydet zydejo, bet pomidoriuku tik ant zemuju, bet ir tie nesiruosia nokt.
O dar blogiau, kad paskutiniai karsciai nudegino kai kuriems virsunes iki nudziuvimo ir labiausiai neatsparus tam karsciui Delfine o pazastu nera pasalintos ir tik po 2 kekes ziedu ir mazu pomidoreliu.
Kaip smagu yra kai turi kuom pasigrozet ir kitiem parodyt o dar ir uzkrimst. Visada i birzelio gala ar liepos pradzia turedavau jau raustanciu o siemet nezinau kas jiems atsitiko, kad nenori augint bumbulu. Gal ir mano kiek pertresti, nes gal padauginau su kompostu, bet visada tiek dedavau.

O medovij spas pas mane irgi prasydavo kalcio ir nespeji pamaitint ir netenki gerokai derliaus, uztat ju nebeauginu.
Atsakyti
Acqua Alta, matau kad apsilankėte, kaip šių metų pomidoriukai ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 06 29, 11:58)
O ką reiškia rudeninė traša? Rudenį jau nėra pomidorų... Gal čia reikia dirvą pagerinti? g.gif

jis labai ilgai įsisavinamas, kai rudenį paberi, ar bent anksti pavasarį, tai kaip tik pomidorams dirvoje jo atsiranda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 30 birželio 2016 - 08:10
QUOTE(Paladė @ 2016 06 30, 09:10)
jis labai ilgai įsisavinamas, kai rudenį paberi, ar bent anksti pavasarį, tai kaip tik pomidorams dirvoje jo atsiranda

Kaip suprast ilgai įsisavinamas? Kas ten jį dirvoj įsisavina, na tuščioj dirvoj. Kažkas kaupia? Tuščioj dirvoj? g.gif

Vis paskaitau ir nesuprantu, kaip, kas ir kur kaupiasi, jei pomidorai sodinami tik pavasarį? Kažkas sumaišė kelias grupes augalų: vienmečius ir daugiamečius. Tai daugiamečiams trąšų poveikis pasireišks po ilgesnio laikotarpio, pvz., tarkim tokias rožes visada liepos mėn kalio ir fosforo trąšomis tręšiu, kitam sezonui, o pomidorai pas mus kaip ir vienmečiai. Ai, ir šiaip daug kitų niuansų. Žodžiu, kažkas suplakė 'ilgą įsisavinimą' ir kažkokį mistinį kaupimą tuščioje dirvoje.
Atsakyti
O aš visą gyvenimą galvojau , kad roges reikia ruošti vasarą, o pomidorams žemę šitnamyje iš rudens . Superfosfatas, mėšliukas, beržų lapai ar garstyčios rudenį , sodinat į duobutes gėrio duot, kad nereiktų ant nokstačių pomidorų superfosfato barstyt ir ... Bet kiekvienas tegul daro kaip jam geriau .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 06 30, 11:03)
O aš visą gyvenimą galvojau , kad roges reikia ruošti vasarą, o pomidorams žemę šitnamyje iš rudens . Superfosfatas, mėšliukas, beržų lapai ar  garstyčios rudenį , sodinat į duobutes gėrio duot, kad nereiktų ant nokstačių pomidorų superfosfato barstyt ir  ... Bet kiekvienas  tegul daro kaip jam geriau .

Aha, senos patarlės tik rogėmis ir betinka. Dar pas mus yra pavasaris ir ruduo. Taigi, pavasarį išbarščius, ant jokių pomidorų ir dar nokstančių nepapuola. Beje, garstyčias sėjam ir pavasarį, šiltnamy greičiau užauga, nei per 60 dienų ( tai yra tas laikas, kada reikia juos kirpt).

Tai štai, jei kam yr reikalas kalciu pamaitint - kalcio salietra, jei reikia kalio - kalio magnezija ir t.t.
Atsakyti