Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 06 25, 13:10)
Sveikutės  mirksiukas.gif Noriu paklausti keletos patarimų. Būsiu padariusi klaidą ir per tankiai susodinusi pomidorus šilnamyje, dabar jau džiunglės. Pomidorai atrodo gražūs, stiebai stori, bet lapojasi be proto. Vis dar vyksta intensyvus žydėjimas. Turiu jau vieną mažą pomidoriuką biggrin.gif Kažin ar labai blogai būtų, jeigu aš truputį paretinčiau lapus? Kažkur skaičiau, kad blogai, nes tada visokių ligų užkratai patenka per tas vietas, kuriose nulaužiame lapus. Ką jūsų patirtis sako? Taip pat noriu pasiteirauti, kaip dažnai jūs laistote pomidorus? Aš palaistau kasdien vakarais, ar reikia dažniau? smile.gif

Geneti reikia butinai, visas augalo jegas lapams atiduodat... o dar kur visu pazastiniu ugliu skabymas. su laistymu, manau per daug, nebent zeme visai smelis ar pilat po stikline. Karta ar max du per savaite visai pakanka.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2016 06 25, 14:40)
Geneti reikia butinai, visas augalo jegas lapams atiduodat... o dar kur visu pazastiniu ugliu skabymas. su laistymu, manau per daug, nebent zeme visai smelis ar pilat po stikline. Karta ar max du per savaite visai pakanka.

Oj prisidirbsiu klaidų aš čia pirmaisiais metais biggrin.gif Eisiu vakare aplaužysiu truputį šakas, kad erdviau būtų smile.gif O dėl laistymo, tai pažiūriu jeigu žemė sausa, tada laistau. Dabar per šituos karščius, tai per dieną ir išgaruoja vanduo, nors negailiu laistydama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 06 24, 20:50)
doh.gif  nu bet dar tik birželis... g.gif  ar jau norit saujom valgyt ir čepsėt visas įmanomas spalvas?Užaugs, kantrybės  4u.gif

Nuraudo net keli per šias kaitras thumbup.gif Bet saujom neryju dar schmoll.gif
Ale norėčiau ryti pilnais žandais jau ax.gif norėti gi nedraudžiama tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 06 25, 16:01)
Oj prisidirbsiu klaidų aš čia pirmaisiais metais  biggrin.gif Eisiu vakare aplaužysiu truputį šakas, kad erdviau būtų smile.gif O dėl laistymo, tai pažiūriu jeigu žemė sausa, tada laistau. Dabar per šituos karščius, tai per dieną ir išgaruoja vanduo, nors negailiu laistydama smile.gif

Nenugenėkit per daug lapų vienu skynimu. Ypač kai taip karšta. Aš nukerpu 1-2 lapus nuo augalo per vieną genėjimą. Nu jei jau labai blogai, dar kokius pora patrumpinu. Ir lapus kirpti ar skinti geriau ryte, ir tą dieną nelaistyti.

Be to aukštaūgiai ir žemaūgiai pomidorai genimi skirtingai.

Dėl laistymo jau rašė, kad žemė skirtinga. Bet kasdien pomidorams negerai. Neįsivaizduoju koks ten kopų smėlis ir dar su drenažu turi būti, kad gerai priliejus trim dienom neužtektų.
Atsakyti
Sveikutės  mirksiukas.gif Noriu paklausti keletos patarimų. Būsiu padariusi klaidą ir per tankiai susodinusi pomidorus šilnamyje, dabar jau džiunglės.

Lapai paprastai skinami, kai užauga kekė virš jų. Skinami apatiniai lapai, kurie jau pageltę, po vieną, du per savaitę iki kekės, kuri jau užaugo. Be lapų nebus ir vaisių, nes per lapus augalas maitinasi.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 25, 17:53)
Nuraudo net keli per šias kaitras  thumbup.gif Bet saujom neryju dar  schmoll.gif

Kurie nuraudo pirmieji? Pas mane pirmieji- Toro, Azojuška , Žalia šokoladka ir Purple Russian smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 25, 19:19)

Kurie nuraudo pirmieji? Pas mane pirmieji-  Toro, Azojuška , Žalia šokoladka ir Purple Russian  smile.gif

Kol kas dauguma betalux. Mažiukų prikaišiojimas visgi atsipirko thumbup.gif
Iš dičkių pirmas mamina liubov (yra už ką jį mylėti wub.gif ) ir toro vienas rausta, bet mažiukas. Tie, kurie jau kaip ir pasiekė reikiamą dydį ko tais dar neskuba. Ir babushkino dar laukiu. Bet jei tokie karščiai tęsis, po savaitės jau visi turės raustančių ne po vieną.
Kiti (tornado, skariai, rutuliai) vėliau sodinti ir pagal aprašymą vėlyvesnės veislės.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 25, 18:19)
Kurie nuraudo pirmieji? Pas mane pirmieji-  Toro, Azojuška , Žalia šokoladka ir Purple Russian  smile.gif

Pas mane pirmieji- Promyk, nelepinti, negrūdinti, į šiltnamį nenešioti. Didieji spalvos keist dar nežada, tik pučiasi. Radau nudžiūvusių žiedų, bet kitaip ir būti negalėjo, nes šiltnamyj, mačiau, 42 laipsniai buvo.
Turiu du labai gražius, bet skirtingus Fidelio krūmus. Vienas labai gausiai apkibęs dar nedideliais širdukais, tarp jų įsimaišę keli apvalūs paplokšti. Kitas krūmas su stambiais apvaliai plokščiais vaisiais, ne toks derlingas. Tikrasis turbūt tas širdiškas?
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 06 25, 15:01)
Oj prisidirbsiu klaidų aš čia pirmaisiais metais  biggrin.gif Eisiu vakare aplaužysiu truputį šakas, kad erdviau būtų smile.gif O dėl laistymo, tai pažiūriu jeigu žemė sausa, tada laistau. Dabar per šituos karščius, tai per dieną ir išgaruoja vanduo, nors negailiu laistydama smile.gif

ne truputį, o po vieną lapą turi būti po mezgama keke. Aišku, ne iš karto taip nugenėti, per vieną genėjimą po 3-4 lapus nuo augalo nurėžti su sekatorium, o ne laužyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 birželio 2016 - 07:34
Sveikutės  mirksiukas.gif Noriu paklausti keletos patarimų. Būsiu padariusi klaidą ir per tankiai susodinusi pomidorus šilnamyje, dabar jau džiunglės. Pomidorai atrodo gražūs, stiebai stori, bet lapojasi be proto. Vis dar vyksta intensyvus žydėjimas. Turiu jau vieną mažą pomidoriuką biggrin.gif

vieną pomidoriuką? g.gif Šiuo metus jau daaug ir nemažų turėtų būti. Tuoj nokimas prasidės...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2016 06 27, 12:38)
vieną pomidoriuką?  g.gif Šiuo metus jau daaug ir nemažų turėtų būti. Tuoj nokimas prasidės...

pas mane irgi dar tik bujoja žiedai, pomidoriukų tik po kekę, ant kai kurių dar nėra ax.gif
Atsakyti
žiedų žiedai kur užmatai, nu kai kur jau bumbuluojasi, bet tikrai dar ne visi. O yra dar keli kur net nežydi, nes pamiršo, jog reikia augt. bet jau pradeda ir tie reikštis, jau matyt, jog pomidoras įkištas. Gražiausi šiemet- lauke biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
ačiū ,mergaitės už pagalbą mirksiukas.gif persiunčiau jūsų patarimus,kaip gelbėsis moteriškė augintinius-neįsivaizduoju schmoll.gif niekad nesu saviškių peršėrusi....greičiau jie badauja pas mane blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Gal galetumete patarti kaip laistymui naudoti pauksciu mesla, instrukcijose raso dirvos iterpimui, o jei laistyti blush2.gif , kokiom proporcijom skiesti blush2.gif http://zaliastotele....pauksciu-meslas
Atsakyti