Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 23, 14:19)
Kas auginat lietuviukus, turiu klausimą. Pas mane visi aukšti (skariai, toro, tornado, babushkino, mamina liubov) šiuo metu jau turi netoli 2 m ūgį. O va rutuliai gal tik pusę to, koks metras bus. Ar rutuliai ir turi būti žemesni? Nes pagal aprašymą tai lyg ir augaloti jie turėtų būti.

pas mane Rutuliai aukšti buvo g.gif šiemet praganiau daigus....nors šiltnamy 4noname auga,mažum jie ir bus blush2.gif
reik skubios pagalbos !!!!!!!!!!
pažįstama šiltnamį šiemet praturtino dideliu kiekiu grybų komposto,iš rudens buvo įterpta kompleksinių trąšų,pasodino pomikus.daigai bais gražūs,siebai stori,lapai net mėlyni....nemačiau,bet tikiu.vnž,problema tokia,kad prieš savaitę pradėjo suktis viršutiniai lapai,,auga deformuoti,žiedų kekės taip pat g.gif peršėrimas tai ar magnio trūkumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 23 birželio 2016 - 14:45
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 23, 15:41)
pas mane Rutuliai aukšti  buvo g.gif šiemet praganiau daigus....nors šiltnamy 4noname auga,mažum jie ir bus blush2.gif
reik skubios pagalbos !!!!!!!!!!
pažįstama šiltnamį šiemet praturtino dideliu kiekiu grybų komposto,iš rudens buvo įterpta kompleksinių trąšų,pasodino pomikus.daigai bais gražūs,siebai stori,lapai net mėlyni....nemačiau,bet tikiu.vnž,problema tokia,kad prieš savaitę pradėjo suktis viršutiniai lapai,,auga deformuoti,žiedų kekės taip pat g.gif peršėrimas tai ar magnio trūkumas?

magnio perdozavimas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 23, 16:30)
magnio perdozavimas? g.gif

Kai tiek visko pridėta, sakyčiau per daug. Pažiūrėjau grybų komposto sudėtį:
Sausos medžiagos -35%
Organinės medžiagos – 20%
Azotas (N) -0,8%
Fosforas (P2O5) – 0,6%
Kalis (K2O) -1,1%
Magnis (MgO) -0,3%
Kalcis (CaO) -2.6%

Magnio tikrai neturi trūkti, ypač jei dar dėta kompleksinių. Jos gi irgi su mikroelementais būna.

Ačiū už atsakymą dėl rutulių. g.gif Nu lauksiu ir aš tada, gal dar pasieks stogą, laiko dar daug iki rudens.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 23, 16:44)
Kai tiek visko pridėta, sakyčiau per daug.

tai vat nežinau ,kuom moterai padėt doh.gif kaip per didelės meilės pasėkmes išgydyt? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 23, 17:09)
tai vat nežinau ,kuom moterai padėt doh.gif kaip per didelės meilės pasėkmes  išgydyt? mastau.gif

Paprašyk, gal nuotrauką gali kaip nors persiųsti tų pomidorų. Gal ten dar ne tragedija ir skubios pagalbos nereikia. Nes augo gi jie iki dabar. Suvalgys tas trąšas ir augs toliau.
Nuo pertręšimo aš žinau tik vieną vaistą - perlaistymą.
Atsakyti
O ka daryti kai pomidorai i lapus sueina? Nezinau, ar taip bus is tiesu, bet musu pomidorai grazus, storakociai, bet zydet jie dar tik pradeda ir labai is leto.
Atsakyti
tai vat nežinau ,kuom moterai padėt doh.gif kaip per didelės meilės pasėkmes  išgydyt? mastau.gif

Skaičiau, kad būna pomidorų užriebėjimas, rusai vadina"žirovanije". Apie šią problemą pasakoja savo filmukuose .Tuomet būna stori kotai, silpni viršūniniai ūgliai, labai lėtai auga vaisiai.
Įkeliu nuorodą apie tai, gal čia šita problema?
https://www.youtube....h?v=p0OH2M4zIEU

https://www.youtube....h?v=_BQf34OIsVQ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 23 birželio 2016 - 18:33
Mes augame 4u.gif
user posted image
Papildyta:
Pirmasis parode spalva BLUE
user posted image
Atsakyti

Mažiau suk galvą dėl svetimų šiltnamių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 23, 13:19)
Kas auginat lietuviukus, turiu klausimą. Pas mane visi aukšti (skariai, toro, tornado, babushkino, mamina liubov) šiuo metu jau turi netoli 2 m ūgį. O va rutuliai gal tik pusę to, koks metras bus. Ar rutuliai ir turi būti žemesni? Nes pagal aprašymą tai lyg ir augaloti jie turėtų būti.

Mano rutuliai irgi tik metriniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2016 06 24, 09:37)
Mano rutuliai irgi tik metriniai  g.gif

doh.gif nu bet dar tik birželis... g.gif ar jau norit saujom valgyt ir čepsėt visas įmanomas spalvas?Užaugs, kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės mirksiukas.gif Noriu paklausti keletos patarimų. Būsiu padariusi klaidą ir per tankiai susodinusi pomidorus šilnamyje, dabar jau džiunglės. Pomidorai atrodo gražūs, stiebai stori, bet lapojasi be proto. Vis dar vyksta intensyvus žydėjimas. Turiu jau vieną mažą pomidoriuką biggrin.gif Kažin ar labai blogai būtų, jeigu aš truputį paretinčiau lapus? Kažkur skaičiau, kad blogai, nes tada visokių ligų užkratai patenka per tas vietas, kuriose nulaužiame lapus. Ką jūsų patirtis sako? Taip pat noriu pasiteirauti, kaip dažnai jūs laistote pomidorus? Aš palaistau kasdien vakarais, ar reikia dažniau? smile.gif
Atsakyti