Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Vobla @ 2016 05 18, 10:34)
Visgi nuostoliai kur kas didesni nei tikejausi- saulei pasvietus susiraite ir pajuodo mazdaug trecdalis pomidoru.  verysad.gif

užjaučiu, aš savo šiltnamį pamatysiu tik vakare, bulvių eilutė uždengta agro liko,
bet mama sakė, kad ryte ant inspekto langų uždengtų papildomai plėvele, surinko saują ledukų verysad.gif tai šaltuko buvo...įdomu , kaip jurginai? nes pas mane jau kokių 5 cm buvo (viln. raj.)
Atsakyti
Visgi nuostoliai kur kas didesni nei tikejausi- saulei pasvietus susiraite ir pajuodo mazdaug trecdalis pomidoru. o kai kurie jau zydejo verysad.gif ir dar- nepasimokiau is uzpernykstes klaidos- jau buvau isskabiusi pazastis doh.gif 

console.gif
Neliūdėk labai, pomidorai greit pažastėles išleis, daug nesuvėluos. Be to, ne visi nušalo, tai derliaus ir anksčiau turėsi.
Pas mus ir buvo šalna. Kiek - nežinau, bet viskas balta buvo ir lauke ant vandens ledas. Tik pas mane stipriai užkloti pomidorai buvo, braškės irgi, tai lyg be nuostolių. Visa kita arba namie, arba dar nesudygę.
Papildyta:
QUOTE(Goda_47 @ 2016 05 18, 10:54)
įdomu , kaip jurginai? nes pas mane jau kokių 5 cm buvo (viln. raj.)

jei tą plotą šalna palietė, tai nebus atlaikę, deja.
Atsakyti
pagelbekite prasau.
as turejau peraugusius daigus pomidoru, na jau buvo po 5 lapus bet labai istyse, tai as virsuneles nuskabiau, sumerkaiu i vandeni ileido saknis ir jau issodinau ir puikiai prigijo ir auga, tik problema kad nezinau ka daryti, dar pomidorai zemi kokia 20 cm aukscio o jau po pirmo lapo isleisto ziedu kekes, sakykite ar palikti jas ar nuskabyti? idedu nuotrauka
user posted image
Atsakyti
Visgi nuostoliai kur kas didesni nei tikejausi- saulei pasvietus susiraite ir pajuodo mazdaug trecdalis pomidoru. o kai kurie jau zydejo verysad.gif ir dar- nepasimokiau is uzpernykstes klaidos- jau buvau isskabiusi pazastis doh.gif  todel daugumai teks atzelineti nuo nulio, vadinasi derlius bus velyvas. taip pat salna stuktelejo per ciliu siltnamiuka- keli daigai matosi tures pradet gyvenima irgi nuo nulio, tuo tarpu uz pusmetrio esancio baklazanu tuneliuko nepaliete.  nu , kaip ekskauniete, niekaip neiprantu as prie vilnijos krasto metereologiniu salygu. tiek darbo, rupescio, meiles ideta, o kaip spyga taip spyga. tuo tarpu  su tokiu idirbiu kiek ideta- Kaune as savo seima darzovemis uzversciau...  verysad.gif

Atsipalaiduotum tu kaune ir rezultatas būtų toks pats 4u.gif Vakar sūnus sakė, kad suvaikėjau ant senatvės - sudygusias šparagines pupeles pavožinėjau sodinimo indukais, kad agro kilsteltų ir neapšaltų doh.gif
Jei iš kauno yra kaip susiorganizuoti, aš irgi turiu keletą pomidorų atsarginių. Jei yra stipriai nukentėjusių, dar verta atsodinti po šitos šalnų bangos.
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 05 18, 11:31)
pagelbekite prasau.
ka daryti, dar pomidorai zemi kokia 20 cm aukscio o jau po pirmo lapo isleisto ziedu kekes, sakykite ar palikti jas ar nuskabyti?

aš pernai porą tokių turėjau (grambuolių lervos nugriaužė), tai palikau, augo normaliai, tik po pomidorais padėjau po gabaliuką faneros, kad negulėtų ant žemės.
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2016 05 18, 11:31)
pagelbekite prasau.
as turejau peraugusius daigus pomidoru, na jau buvo po 5 lapus bet labai istyse, tai as virsuneles nuskabiau, sumerkaiu i vandeni ileido saknis ir jau issodinau ir puikiai prigijo ir auga, tik problema kad nezinau ka daryti, dar pomidorai zemi kokia 20 cm aukscio o jau po pirmo lapo isleisto ziedu kekes, sakykite ar palikti jas ar nuskabyti? idedu nuotrauka

Nu smagu, kad jūsų drastiškas prasinešimas per viršūnes buvo vainikuotas sėkmės thumbup.gif
Žiedus palikčiau. Jei kekė gulės ant žemės, galima sauso mulčo ar kartono pakišti, sunoks ir gulėdami.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 18, 11:39)
Nu smagu, kad jūsų drastiškas prasinešimas per viršūnes buvo vainikuotas sėkmės  thumbup.gif
Žiedus palikčiau. Jei kekė gulės ant žemės, galima sauso mulčo ar kartono pakišti, sunoks ir gulėdami.

nezinau ar tai padejo, bet turejau specialios isaknidinimo rugsties milteliais. tai biskuti nuskabytas virsunes ju apacias pries merkaint i vandeni pavoliojau joje. tai po dvieju dienu jau buvo kalnas saknu
Atsakyti
Merginos, patarkit dėl kaulų miltų. Aš niekad jų nedėjau ir dabar sumasčiau nusipirkti, bet net nežinau kokius geriau. Yra Žuvų kaulų miltai ir yra Galvijų kaulų - ragų miltai. Katrie geriau?

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 18, 10:34)
Atsipalaiduotum tu kaune ir rezultatas būtų toks pats  4u.gif Vakar sūnus sakė, kad suvaikėjau ant senatvės - sudygusias šparagines pupeles pavožinėjau sodinimo indukais, kad agro kilsteltų ir neapšaltų  doh.gif 
Jei iš kauno yra kaip susiorganizuoti, aš irgi turiu keletą pomidorų atsarginių. Jei yra stipriai nukentėjusių, dar verta atsodinti po šitos šalnų bangos.

aciu uz pasiulyma 4u.gif , bet tikiuosi, kad maniskiai prisikels dar. visgi daigai jau buvo speje gerai isisaknyti. manau duos nuo saknu atzalu.
tik vat kaip dar dvi tokias naktis isgyventi g.gif
sparagines pupeles isgyveno pas mane po agro danga. juokinga, kad apsalusiu pomidoru siltnamyje isgyveno niekuo nepridengti pertekliniai moliugai indukuose. toks ispudis, kad salna zinojo, kad jie pertekliniai todel ir neliete cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 18, 07:42)
Kaune vakar dangsčiau daržą, nes meteo rodė +2, o pas mane dar būna kiek mažiau nei prognozėje. Bet lyg ir nebuvo šalnos.
Papildyta:

verysad.gif

pas mane lauke po agro agurkai nenusalo o bulves apsalo be agro doh.gif pomidorai siltnamyje nieko g.gif

vobla uzuojauta del pomidoru verysad.gif
Atsakyti
Oi, Voblut, būtum, arčiau - pametėčiau ir aš tau pomidorų. Lėkiau apžiūrėt per pietų pertrauką, mano laimingi sėdi. Tik vat dvi paprikas vakar su diedu bedengdami agro plėvelę nulaužėm... verysad.gif Pačias didžiausiasm, su žiedais... verysad.gif Trauras, ne kitaip... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 18, 11:39)
Nu smagu...

o ką sakiau tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Germina @ 2016 05 18, 11:49)
Merginos, patarkit dėl kaulų miltų. Aš niekad jų nedėjau ir dabar sumasčiau nusipirkti, bet net nežinau kokius geriau. Yra Žuvų kaulų miltai ir yra Galvijų kaulų -  ragų miltai. Katrie geriau?

user posted image

galvijų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti