Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Paladė @ 2016 06 21, 08:51)
o vaikus be "chemijos" auginat? vandeniu gyvi? anot jūsų  kalcis iš pieno iš varškės - chemija, kalis iš pupelių ir bananų - chemija, geležis iš mėsos, grikių, duonos - chemija.
labai nedaug žinot apie "chemiją", jei bijot jos kaip velnias kryžiaus
iš kur pomidoras gaus tų naudingų mineralų, jei pasodinsit nederlingoj žemėj ir jų ten nebus? reikia duoti.

Ni ni, Palade, čia gi natūralu smile.gif Tipo iš maisto gauna smile.gif
Chemija tai kaip tarkim žmogui maisto papildai, vitaminai ir t.t. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 06 21, 08:51)
o vaikus be "chemijos" auginat? vandeniu gyvi? anot jūsų  kalcis iš pieno iš varškės - chemija, kalis iš pupelių ir bananų - chemija, geležis iš mėsos, grikių, duonos - chemija.
labai nedaug žinot apie "chemiją", jei bijot jos kaip velnias kryžiaus
iš kur pomidoras gaus tų naudingų mineralų, jei pasodinsit nederlingoj žemėj ir jų ten nebus? reikia duoti. dėl ko būna beskoniai pomidorai? dėl mikroelementų trūkumo, ant vandens užaugę.

Kazkaip jus cia piktai, as tik pasidomejau berods unsure.gif Ir kodel kalcis is pieno chemija, bananu-chemija unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 21, 08:02)
Kazkaip jus cia piktai, as tik pasidomejau berods  unsure.gif Ir kodel kalcis is pieno chemija, bananu-chemija  unsure.gif

nei piktai, nei ką. Anot jūsų taip gaunasi - jei duosit pomidorui kalcio, tai jau chemija. Tai tik mikroelementas, kuris yra būtinas, kurį gaunat ir su maistu. Beveik viskas yra mendelejevo lentelėj, bet ne viskas ta baisioji chemija, kurios reikia bijoti.
žmogus kalcio gauna valgydamas, o pomidoras burnos neturi, jam reikia duoti kitaip to mikroelemento. o jūs bet kokį tręšimą apskritai vadinat "chemija".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 21 birželio 2016 - 08:44
QUOTE(Meger @ 2016 06 21, 06:26)
4u.gif  4u.gif  4u.gif , o su visokiom trasom tresiat ar ne? Pirktinem. Pasmalsausiu (paciai vis tiek jos chemija atrodo  mirksiukas.gif )

Labas rytas  4u.gif

Tręšiu kartas nuo karto ir su chemija. Kalio magneziją vat į duobes bėriau, nes mano pomidorai per amžius rodo magnio trūkumą.

O šiaip pas mane dirvožemis smėlinis, todėl viskas greitai išsiplauna. Dėl šios priežasties dominuoja organinės trąšos. Žuvis irgi kasinėju po žemėm smile.gif)

Dėl chemijos tai net nežinau. Kai nieko apie nieką nežinojau, tai atrodė irgi, kad chemija ir viskas. Kol vieną kartą neprigooglinau apie Magnio sulfatą. Istorija tokia, kad pagooglinau aš Magnio sulfatą ir žiūriu : injekcinis tirpalas!!!!! Tai pasirodo, kad pa pati chemija naudojama ir medicinoje ir dar netgi injekcijoms (tik koncentracija aišku kita). Beto kai pažiūri į maisto papildus, pvz. magnį, kalį. Tai jie irgi yra cheminiai (nors ne visada), bet kai yra tų medžiagų trūkumai, tai žmonės naudoja ir jiems padeda. Tai jeigu žmonės tiesiai naudoja, tai per augalą dar saugiau. Nuo to laiko aš nenumoju į trąšas kaip į totalią chemiją, bet naudoju su protu.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 21, 09:15)

Dėl chemijos tai net nežinau. Kai nieko apie nieką nežinojau, tai atrodė irgi, kad chemija ir viskas. Kol vieną kartą neprigooglinau apie Magnio sulfatą. Istorija tokia, kad pagooglinau aš Magnio sulfatą ir žiūriu : injekcinis tirpalas!!!!! Tai pasirodo, kad pa pati chemija naudojama ir medicinoje ir dar netgi injekcijoms (tik koncentracija aišku kita). Beto kai pažiūri į maisto papildus, pvz. magnį, kalį. Tai jie irgi yra cheminiai (nors ne visada), bet kai yra tų medžiagų trūkumai, tai žmonės naudoja ir jiems padeda. Tai jeigu žmonės tiesiai naudoja, tai per augalą dar saugiau. Nuo to laiko aš nenumoju į trąšas kaip į totalią chemiją, bet naudoju su protu.

o aš apie ką biggrin.gif , apie tą patį
Atsakyti
Pritariu merginoms, trąšų bijoti nereikia drinks_cheers.gif Sakykim, tokios azoto trąšos išgaunamos iš...oro. Juk orą sudaro 70 procentų azotas, 20 deguonis, 8 anglies dioksidas ir 2 dar įvairios kitos medžiagos. Ką daro Achema? "Siurbia" orą, išgrynina azotą ir jį paverčia granulėmis. Va ir visa chemija. biggrin.gif Analogiškai yra ir su kitais mikroelementais, išgaunamais iš tos pačios gamtos ir paverčiamos granulėmis. Tik tręšimas turi būti saikingas, nes kitu atveju virsta nuodais. Sakykim, azoto perteklius iškrenta augale nitratų pavidalu. O saikingas tręšimas leistinas net ekologiniuose ūkiuose, sakykim, trąšos- biohumusas.

Tikra chemija-tai įvairūs pesticidai, herbicidai, injekcidai ir kitokie brudai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano nuomonė Chemija yra nuodai - kas žudo vabalus, ar augalus ....
Augalui ( o ir žmogui ) vienodai ar tas kalcis, kalis ir tt ir banano ar iš pakuotės, jei jo trūsta tai ir pasiima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 birželio 2016 - 09:25
QUOTE(ienor @ 2016 06 20, 22:26)
Apšvieskit kaip atrodo "mergaitės" ir "berniukai" su pertraukom kokius 4 metus pomidoru tema skaitau, gal praleidau. Negalvojau, kad dar ir tokių dalykų yra blush2.gif  Pernai sėkloms tiesiog pagal gražumą vaisius rinkau. Gal šiemet kitaip rinksiu g.gif

Sveikos, aš paantrinsiu šitam klausimui, net išsižiojau perskaičius, kad šito dar nebuvau girdėjusi unsure.gif . Paaiškinkit "tundroms" , prašau 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 06 21, 10:23)
Pritariu merginoms, trąšų bijoti nereikia drinks_cheers.gif Sakykim, tokios azoto trąšos išgaunamos iš...oro. Juk orą sudaro 70 procentų azotas, 20 deguonis, 8 anglies dioksidas ir 2 dar įvairios kitos medžiagos. Ką daro Achema? "Siurbia" orą, išgrynina azotą ir jį paverčia granulėmis. Va ir visa chemija. biggrin.gif Analogiškai yra ir su kitais mikroelementais, išgaunamais iš tos pačios gamtos ir paverčiamos granulėmis. Tik tręšimas turi būti saikingas, nes kitu atveju virsta nuodais. Sakykim, azoto perteklius iškrenta augale nitratų pavidalu. O saikingas tręšimas leistinas net ekologiniuose ūkiuose, sakykim, trąšos- biohumusas.

Tikra chemija-tai įvairūs pesticidai, herbicidai, injekcidai ir kitokie brudai. drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif insekticidai mirksiukas.gif apie fungicidus pamiršai.....nors..paskutiniu metu bais be pastarųjų sunku išsiverst g.gif
bet pabandyk to paties humuso padaugint,ir tą patį š gausi kaip ir nuo chemijos pertekliaus
Atsakyti
Auginu pirma karta, ir kol kas neturiu supratimo, reik tresti, ar nereikia... Kol kas tik mesla naudojau ir dilgeliu rauga
Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2016 06 21, 10:33)
Sveikos, aš paantrinsiu šitam klausimui, net išsižiojau perskaičius, kad šito dar nebuvau girdėjusi unsure.gif . Paaiškinkit "tundroms" , prašau 4u.gif .

pernykštėj vasaros temoj nuoroda buvo,daug kapstyt ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,
QUOTE(Meger @ 2016 06 21, 10:02)
Kazkaip jus cia piktai, as tik pasidomejau berods  unsure.gif Ir kodel kalcis is pieno chemija, bananu-chemija  unsure.gif

o bananus (žieves) aš skiriu nuodingai chemijai - nes nežinau kuom ir kiek kartų jie buvo purkšti, o gal ir nebuvo visai g.gif . Na bet pati nemačiau tai nepasitikiu biggrin.gif
Atsakyti