Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(sat @ 2016 06 18, 10:39)
Mama mano agrochemikė, bet pasinešė ant natūralumo, žolinius raugus raugia (nors raugdavo ir seniau, tik iš mėšlo įvairaus, daba jau to gero neturi) rolleyes.gif, mulčią kloja. Tiek kad manau susižiūrės ar ne per daug to gerumo augalam.  Per lapus maitint raugais nežinau ar paskui  bakterijos nesiveisia ant pomikų blush2.gif, mano vaikai mėgsta šiltnamį lankyti, o dar ir kaimynus kleckus vedas. Aš dar nepribrendau raugam, matyt g.gif .
Na o į temą - Juodasis Triufelis pas mane turbūt geriausiai mezga iš visų turimų, pirmi metai turiu. Šiltnamis gauna pavėsio nemažai. Na o iš Blush daugiau tikėjaus, labai retos kekės, max 4 -5 pomikai, o juk jie nedideli.

ne visos bakterijos yra blogos-raugo,pieno rūgšties jos kaip tik yra geros...paprasčiausiai visur saikas reikalingos,EKOLOGIJOJ- TAIP PAT mirksiukas.gif
blink.gif na nemažiau 10vaisių ,mažum net daugiau kekėj,pas maniškius...o ir ištrenktas į šiltnamį prieš šalnas buvo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 15:11)
Pas mane jis gleznokas dar kol kas .

specialiai dėl tavęs apžiūrėjau tą Crnkovic yugoslavian, nu žinok stangrus ir tvirtas
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 19, 12:38)
Ačiū, pažiūrėjau rusiškoje svetainėje tai Serdce Italii  kitoks  smile.gif
http://www.tomat-pom...pic,5918.0.html

as buvau skaicius, kad turi but surmaisis, nors serdce galvojau bus sirdinis . tai vienas muset ir bus tikras g.gif o kas tie pailgi bus g.gif

priliejau savaitgali siltnami. zydi, mezga. bet gigantu iki stogo tai nera . didziausi tornado, bet jie ir seti buvo kovo 4, kai kiti tik kovo 15. ir tiek dar manes nepriaugo smile.gif kiti isvis palei kelius pypliai, nenori but panasus i aukstaugius g.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 18, 01:30)
Jei dar labai neišgąsdino  smile.gif

Neisgasdino blush2.gif , pirma karta auginu, tai supracio mazai turiu... Kaimyne atbegusi vis porina, laisciau su meslu (gyvuliu, pauksciu), va vakar su kalio ir kazkokio fosfato misiniu laisciau... Man paciai nelabai priimtina visos chemijos, bet pradejau naturalizmais dometis (mano tvirti pomidorai pries kaimynes piepienas, sodintas pries menesi, dabar atrodo piepienos, o jos uch kaip subujojo)...

Laba...
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 20, 09:24)
Aš irgi radau keletą su viršūnių puviniu.

Mano šių pailgų pomidorų veislės parodė kalcio trūkumą: Opalka, Skaris, Percevidnyj čiornyj ir vos vos Black Emperor. Aladino lempa pas mane irgi likusi rodyti kalcio trūkumą. Tai veislių požymiai, manau, kad ir drėgmės per karščius pritrūko, nors mulčiuota storai visur smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 20, 10:33)
as buvau skaicius, kad turi but surmaisis, nors serdce galvojau bus sirdinis . tai vienas muset ir bus  tikras g.gif  o kas tie pailgi bus  g.gif

Tik Adija galėtų pasakyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 20 birželio 2016 - 16:50
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 20, 17:50)
Mano šių pailgų pomidorų veislės parodė kalcio trūkumą: Opalka, Skaris, Percevidnyj čiornyj ir vos vos Black Emperor. Aladino lempa pas mane irgi likusi rodyti kalcio trūkumą.  Tai veislių požymiai, manau, kad ir drėgmės per karščius pritrūko, nors mulčiuota storai visur  smile.gif

Aš tai ant pirmo raustančio betalux radau. Tada atidžiai apžiūrėjau, pirmiausia skarius, nes jie vieninteliai smailanosiai pas mane, taip pat ir paprikas.

Sausanosiai yra vos keli ant pirmų betalux kekių ir vienas ant pirmos babushkino. Čia mano ankstyvukai, mezgė, kai dienom kepino, o naktim šalta buvo. Matyt dėl ekstremalių sąlygų buvo kokie laikini vegetacijos sutrikimai. Nes jei trūktų dirvoje, tai paprikos ir skariai rodytų. Skariai pilni primezgę, bet nei vienos juodos nosytės. Gražuoliai visi wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 20, 19:00)
Skariai gražuoliai visi  wub.gif

Čia nuotraukoje Skariai ? Tikrai gražuoliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 20, 10:06)
Neisgasdino  blush2.gif , pirma karta auginu, tai supracio mazai turiu... Kaimyne atbegusi vis porina, laisciau su meslu (gyvuliu, pauksciu), va vakar su kalio ir kazkokio fosfato misiniu laisciau... Man paciai nelabai priimtina visos chemijos, bet pradejau naturalizmais dometis (mano tvirti pomidorai pries  kaimynes piepienas, sodintas pries menesi, dabar atrodo piepienos, o jos uch kaip subujojo)...

Laba...

Žuvis aš patarčiau kasti po žemėmis ir tik po žemėmis. Nes žuvis ir žmogus turi bendrų parazitų. Kurie visiškai nereikia, kad pakliūtų ant pomidorų. Vienas iš žymesnių ir stambesnių - siurbikės ir jų kiaušinėliai. Būna, kad ir kirminų žmonės žuvyje aptinka. Bet kas ten žino... Gal ir kokią bakteriją galima dar pagauti.
O daugiau galima visokius raugus daryti. Jie galbūt tik į gerą išeis. Augalų raugų bakterijos niekaip negalėtų pakenkti žmogui.

Pagyvenus, super Skriai. Įdomu kokio didumo bumbulai ketina užaugti. Kartais jie užauga itin dideli. Tokiose kaip pas tave rankose jie taip ir turėtų padaryt... Tik Skarių mergaičių nesimato. Vien vyrukai smile.gif). Nebent apatinės kekės viršutinis pomidoras, bet gerai ten neina iš nuotraukos įvertint. Skariuose skirtumas tarp pomidorų mergaičių ir berniukų yra itin akivaizdus. Mergaitės apvalios. Nuo jų ir reikės rinkti sėklas. Tik reikės išsirinkti didžiausią ir gražiausią mergaitę aišku. Bent jau taip pataria... tipo sėklas reikia rinkti iš mergaičių kiek pamenu užpraeitų metų merginų video.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 20 birželio 2016 - 18:55
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 20, 19:49)
sėklas reikia rinkti iš mergaičių kiek pamenu užpraeitų metų merginų video.

Kai renkuosi sėkloms pomidorą , irgi ieškau "mergaičių". Kai kuriose veislėse labai išsiskiria mergaitės ir berniukai smile.gif Tik kai pomidorai su "snapukais" , tai nesuprasi kur čia koks smile.gif
Atsakyti
Apšvieskit kaip atrodo "mergaitės" ir "berniukai" su pertraukom kokius 4 metus pomidoru tema skaitau, gal praleidau. Negalvojau, kad dar ir tokių dalykų yra blush2.gif Pernai sėkloms tiesiog pagal gražumą vaisius rinkau. Gal šiemet kitaip rinksiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 20, 19:49)
Žuvis aš patarčiau kasti po žemėmis ir tik po žemėmis. Nes žuvis ir žmogus turi bendrų parazitų. Kurie visiškai nereikia, kad pakliūtų ant pomidorų. Vienas iš žymesnių ir stambesnių - siurbikės ir jų kiaušinėliai. Būna, kad ir kirminų žmonės žuvyje aptinka. Bet kas ten žino... Gal ir kokią bakteriją galima dar pagauti.
O daugiau galima visokius raugus daryti. Jie galbūt tik į gerą išeis. Augalų raugų bakterijos niekaip negalėtų pakenkti žmogui.

4u.gif 4u.gif 4u.gif , o su visokiom trasom tresiat ar ne? Pirktinem. Pasmalsausiu (paciai vis tiek jos chemija atrodo mirksiukas.gif )

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 21, 06:26)
4u.gif  4u.gif  4u.gif , o su visokiom trasom tresiat ar ne? Pirktinem. Pasmalsausiu (paciai vis tiek jos chemija atrodo  mirksiukas.gif )

Labas rytas  4u.gif

o vaikus be "chemijos" auginat? vandeniu gyvi? anot jūsų kalcis iš pieno iš varškės - chemija, kalis iš pupelių ir bananų - chemija, geležis iš mėsos, grikių, duonos - chemija.
labai nedaug žinot apie "chemiją", jei bijot jos kaip velnias kryžiaus
iš kur pomidoras gaus tų naudingų mineralų, jei pasodinsit nederlingoj žemėj ir jų ten nebus? reikia duoti. dėl ko būna beskoniai pomidorai? dėl mikroelementų trūkumo, ant vandens užaugę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 21 birželio 2016 - 08:00