Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

Ačiū , Palade smile.gif Ryskiai perdaug anąkart liejau,pas mane šiltnamis 15 kv.m ,kojelių 40 ir ne laša, o tokia silpna srovele varva . Tiesa,norėjau paklaust, ar Medovij spas įeina į tą sąrašą,kur silpnų nervų moteroms nerekomenduojama augint? Kažkada buvau užmačiusi,kad kai kurių viršūnėlės pageibusios,po to susitvarkė. Šiandien dariau reviziją,žiū 3 nuo viršūnės lapas žemyn apsimetęs,kad nugeibo,visi kiti normaliai,nei palūžęs, nei apėstas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 14:49)

nu ale kad ir jautrumas...bija vilko- neik į mišką- čia gi neglosto nieks už klaidas- a rėksi, a ne, a gležnų nervų viršūnėlių esi, a stiprių- vienodai gausi jei klysi ( patirtis kalba mirksiukas.gif )
Auginu tą " yougoslava" pirmąkart, tai komentuot darnaturu ką. ir kolkas tik vienas daigas pas mane sąraše matosi, matomai kitas neišgyveno. Reiktų dabrist per balas apžiūrėt katras ten jis yr, ale tai neškis lapą- sušlaps... ne šiandien...Sakiau darysiu cegelius ir rišiu pastogėj prie kiekvieno šniūro- kad nereiktų lankstytis ir ieškot kur koks- akių lygyje tegu plezdenasi- kažin ar gera mintis? reiks kada pagl sąrašą pliusais ir minusais įvertint savo augintinius, dabar tai lietuviai lenkia visus, dar labai graži jablonia rossii, moldaviška žalia kriaušė lyg ir prie tų gražiųjų, paskui bijau ką sakyt, nes keli po kopūstų lapais slėpėsi, papiepę toki, bet jau kopūstus valgom- greit bus laisvė pomidorams. Pirdikėlių jau nebėr, dar salotų yra likę lietuvių pusėj- ale tiem nei motais ta salota.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 15:11)
o jo aukstis koks?Keliais stiebais augini? Pas mane jis gleznokas dar kol kas .

aukštas jis, apie 2 m, auginu dviem stiebais. Nėr labai gležnas g.gif , normalus. Šiemet tik Piennolo del Vesuvio pas mane gležnai atrodo, bet pirmą kartą auginu, tai nežinau, kokie turi būt
ir trečią klaidą išsitaisyk - Crnkovic nėr h gale
Atsakyti
Sveikos,ar uzdarot silnami per lietu? Dabar gerai pila,tai mastau,ar nakciai uzdaryti. Siaip neuzdarineju nakciai. Aciu smile.gif
Atsakyti
aš paliksiu atidarytą, jei škvalo nebebus, nes nuneš dar mano statinį. Taip tai dar vis karts nuo karto uždarau- žiūrint koks vakaras. jei šaltokas- uždarau, bent vieną galą.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 15:11)
gerai, jau gerai, taisau ax.gif cieluose 5 lapuose  biggrin.gif , nes kai pradejau veisles is jusu visu aprasymu rinktis dar ziema tai prisirasinejau visur  biggrin.gif o jo aukstis koks?Keliais stiebais augini? Pas mane jis gleznokas dar kol kas .

pas mane jis nenupiepes, auginu taip pat 2 stiebais, pomidoru daug ir dideli, vieni is skaniausiu ir man. Jei rasiu nuotrauka pernykste, ikelsiu. Radau, kazkiek apvalgytas, bet nestipriai

user posted image
QUOTE(Baltupyte @ 2016 06 17, 17:06)
Ačiū , Palade smile.gif Ryskiai perdaug anąkart liejau,pas mane šiltnamis 15 kv.m ,kojelių 40 ir ne laša, o tokia silpna srovele varva . Tiesa,norėjau paklaust, ar Medovij spas įeina į tą sąrašą,kur silpnų nervų moteroms nerekomenduojama augint? Kažkada buvau užmačiusi,kad kai kurių viršūnėlės pageibusios,po to susitvarkė. Šiandien dariau reviziją,žiū 3 nuo viršūnės lapas žemyn apsimetęs,kad nugeibo,visi kiti normaliai,nei palūžęs, nei apėstas  doh.gif

Spasas irgi prie liaunesniu, bent pas mane
QUOTE(Marmaledas @ 2016 06 17, 18:28)
aš paliksiu atidarytą, jei škvalo nebebus, nes nuneš dar mano statinį. Taip tai dar vis karts nuo karto uždarau- žiūrint koks vakaras. jei šaltokas- uždarau, bent vieną galą.

Uzdaryk, bus nakti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 09:22)
ir mastau prie to pacio zuvies liekanu uzmerkti kibiran (kalio gavimui)... Ar galima kartu maisyti ir laistyti?  blush2.gif

Man net skaityt negera, o jei realiai šitaip raganaut tektų wacko.gif Juk yra puikių vienanarių trąšų jeigu matosi trūkumas vieno iš elementų. Ar čia vardan natūralumo tokios aukos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2016 06 17, 21:04)
Man net skaityt negera, o jei realiai šitaip raganaut tektų  wacko.gif 

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Egzotika būtų - prie diiidelio katilo, su juodu skriblium, suverstum žuveliokų vidurius verdančian vandenin, tritono akių įmestum, arklo uodegos ašutų, su šluota triskart šiltnamį apskristum ir vualia - per pomidorus lapų nesimatytų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 17, 21:50)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Egzotika būtų - prie diiidelio katilo, su juodu skriblium, suverstum žuveliokų vidurius verdančian vandenin, tritono akių įmestum, arklo uodegos ašutų, su šluota triskart šiltnamį apskristum ir vualia - per pomidorus lapų nesimatytų  biggrin.gif

Ugu, dar nekaltos mergelės kraujo lašas ir visi pomikai iškart prinokę biggrin.gif
Atsakyti
ui, dar užkalbėjimų nepamirškit- konkolus aukštyn, ligas šalin- tinkit, aukit, bujokit, na ir pan. Dar būt gerai, kad maišanti puodą kumpanosė būtų, bo riestanosės vis ką nors sumaišo ne taip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 09:22)
Sveikos,

ateinu su klausimu  mirksiukas.gif , savaitgali laistysiu pomidorus su jodu (kibirui 3 lasai jodo), ir mastau prie to pacio zuvies liekanu uzmerkti kibiran (kalio gavimui)... Ar galima kartu maisyti ir laistyti?  blush2.gif

Jei dar labai neišgąsdino smile.gif
Kaliui aš raugiu ne dilgėles, o pienes. Taip pat bananų žieves kiek turiu metu į raugą dėl kalio. Žuvies liekanos pagrinde duoda fosforą. Jas irgi sumetu į bet kurį - dilgėlių ar pienių - raugą. Stengiuosi įmetus bananų žieves ar žuvies liekanas dar bent pora dienų parauginti. Beja, kiaušinių lukštus maltus ar tik kiek patrintus irgi metu į raugą. Praskiestu raugu laistau. Bet jei purškiu asiūkliais pavyzdžiui, tai ir raugo įpilu. Šiaip tai dvokia, bet nesėdžiu aš šiltnamyje, tai netrukdo. Nemanau kad kuris iš raugų reaguotų su jodu, bet nesu bandžiusi, pati jodu nelaistau.
Atsakyti
Mama mano agrochemikė, bet pasinešė ant natūralumo, žolinius raugus raugia (nors raugdavo ir seniau, tik iš mėšlo įvairaus, daba jau to gero neturi) rolleyes.gif, mulčią kloja. Tiek kad manau susižiūrės ar ne per daug to gerumo augalam. Per lapus maitint raugais nežinau ar paskui bakterijos nesiveisia ant pomikų blush2.gif, mano vaikai mėgsta šiltnamį lankyti, o dar ir kaimynus kleckus vedas. Aš dar nepribrendau raugam, matyt g.gif .
Na o į temą - Juodasis Triufelis pas mane turbūt geriausiai mezga iš visų turimų, pirmi metai turiu. Šiltnamis gauna pavėsio nemažai. Na o iš Blush daugiau tikėjaus, labai retos kekės, max 4 -5 pomikai, o juk jie nedideli.
Atsakyti