Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 11:30)

O laistyti 1k. savaiteje l. gausiai laistau, kaip baseinas buna  smile.gif , vidury savaites nedaug...

Nežinau kokia pas jus žemė, bet pas mane molyje šiltnamyje padarius baseina, t.y. sudrėkinus visą žemės paviršių, buvo labai sudėtinga tiek pomidorus, tiek agurkus išlaikyti sveikus. Jei tik karščiau ir aktyviai vėdinu, žemė sušoka į tokią plutą, kad augalai mėlynuoja, o kauptuku neįkertu. Jei tik ne taip greitai džiovina - šiltnamyje kurį laiką drėgmė kaip pirtyje ir ligos kimba.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 06 17, 11:36)
Jei jau pirmas laistymas skandinimas,tai viduryje savaitės jokio biški nebereikėtų manau,aš lieju po kibirą pomidorui kas 7-10 dienu,priklauso nuo oro lauke.

Labai pradeda raitytis, tai siek tiek laistau. O tas skandinimas nu ner jau toks skandinimas, su slanga pora kartu praeinu, atrodo balos, po 15min, jau ju nera...
Atsakyti
Vat butent, Saintlina, kad mano iavardinti vargsai neformuoja nei antro stiebo, nei pazastis augina.O dabar pamastymai:prie pat siltnamio lango uz isvardintu vargsu pas mane augo ridikeliai, galvoju dideli medziagu kieki jie issiurbe ir pomidorams teko maziau maistiniu medziagu, nu, bet is kitos puses kiekvienais metais taip viska augindavau ir hibridams buvo tas pats auga te tie ridikeliai ar neauga.Pries keleta dienu paliejau juos skystomis trasomis su mineralais, gal sakau nelaukti 2 savaiciu ir dar kokiu raugu ar trasom paliet? g.gif
Atsakyti
Sveikos,
prisipažinsiu, kad esu pirmakartė šiltnaminė pomidorų augintoja, tik šiemet pradėjusi jus sekti Lusasitos dėka 4u.gif .
Pirmus metus turime šiltnamį (jeigu neskaityti gyvenimo kaime laikų, kai buvo bile koks šiltnamis, bile kokie pomidorai vienos rūšies, laistydavom, kai prisimindavom po n kibirų išliedami bile kaip ir būdavo daug pomidorų ir joks velnias jų neimdavo doh.gif , tikrai niekas niekada niekuo nepurkšdavo), tai dabar skaitau skaitau ir visko bijau, nes tiek daug visko reikia žinoti ir atsiminti, ko reikia, ko trūksta, kada purkšti ir nuo ko, ir kuo, kad baisu doh.gif .

Jūsų skyrelyje labiausiai pradžiugina sveiko proto komentarai nekreipti dėmesio į liguistas išvaizdas smile.gif. Bet vis tiek, tiek investavus į polikarbonatinį šiltnamį, automatinę laistymo sistemą, norisi, kad bent kiek tų pomidorų turėtume smile.gif, ypač, kad rajūnų pas mane visa gauja.

Po prisistatymo - noriu užduoti klausimą dėl laistymo vorine sistema - kaip dažnai ir kiek laiko daugmaž laistote? Nes šiltnamis sode, nebūnam visą savaitę (tuoj būsim daugiau), tai baisu perlaistyti, baisu perdžiovinti, žodžiu pirmakartė doh.gif . Tiesa, kai anksčiau nuomavomės sodą, tai nieko neišmanant pirmus metus pavyko neblogo pomidorų derliaus sulaukti lauke, bet antrus ir trečius - buvo totalus pravalas, viską suvalgydavo maras, o ne mes...
Atsakyti
as savo molyne skandinu. bet pas mane purenimas istisai vyksta is apacios doh.gif ir vakar nuvaziave radom vel pilna kurmiarausiu. visu apylinkiu kurmiai matyt pas mane siltnamyje ( ir braskese) gyvena. ir tai matyt del mulciavimo. abidvi vietos mulciuojamos, abiejose kurmiarausiu daugybe. tai kai pili su slanga, tai kaip i bedugne, kol visus urvus uzpildai . ir takeliuose balos stovi. per karscius savaitei sociai su biskiu dregmes. praeita savaitgali isvis nelaisciau , nes lauke vesu buvo , lijo .
p.s. uztat visi kurkliai persikele i nemulciuota darza. ir ziopli kurmiai ju ten negaudo . o anie baigia man visus svogunus sugrauzt doh.gif retina aisku ir kitas darzoves.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 12:33)
Labai pradeda raitytis, tai siek tiek laistau. O tas skandinimas nu ner jau toks skandinimas, su slanga pora kartu praeinu, atrodo balos, po 15min, jau ju nera...
Nereikia pamirsti, kad zeme isdziusta tik zemes pavirsiuj, o giliau ji lieka dregna.Vienam yotubes vaizdely maciau, kaip bubute paliejus pomidorus juos uzklodavo laikrasciu, tipo taip neisgaruoja dregme ir nereikia tankiai laistyti. Galvoju, kad ji teisi, nes mulciavimas irgi tokia pacia funkcija atlieka-prilaiko dregme.jeigu jau liejama kibiras vandes daigui, tai jau savaite ar ir dar daugiau tai tikrai lieti ne tik, kad nereikia, bet ir negalima manyciau. Nes tikrai visokioms ligoms plisti jus sudarot visas salygas. Ir dar as kiekvienais metais, kai purskiu bulves nuo maro, tai butinai purskiu ir pomidorus tuo paciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 17 birželio 2016 - 11:56
QUOTE(Restar @ 2016 06 17, 11:45)
*tai dabar skaitau skaitau ir visko bijau, nes tiek daug visko reikia žinoti ir atsiminti, ko reikia, ko trūksta, kada purkšti ir nuo ko, ir kuo, kad baisu doh.gif .
**noriu užduoti klausimą dėl laistymo vorine sistema - kaip dažnai ir kiek laiko daugmaž laistote? Nes šiltnamis sode, nebūnam visą savaitę (tuoj būsim daugiau), tai baisu perlaistyti, baisu perdžiovinti, žodžiu pirmakartė doh.gif . Tiesa, kai anksčiau nuomavomės sodą, tai nieko neišmanant pirmus metus pavyko neblogo pomidorų derliaus sulaukti lauke, bet antrus ir trečius - buvo totalus pravalas, viską suvalgydavo maras, o ne mes...

* mažiau skaitai, mažiau bijai smile.gif Prisimink kaimą - nei kas juos ten popino, o derliaus buvo. Niekuo profilaktikai nepurškiu, žuvim nelaistau, jokiais pramanais netikiu, geniu, laistau ir vargo nematau, pomidorai nusibosta į sezono pabaigą, o kaip nesibaigia, taip nesibaigia. Anot Saintlinos, kyla mintis, nu ir kokia berazumė čia jų tiek prisodino smile.gif
** laistant įkišk vieną koją į stiklainį ir pažiūrėk, per kiek laiko litras pribėga. Tada žinosi, kiek laiko laistyti. Pas mane skirtingo pirkimo sistemos skirtingai vandens praleidžia. O galbūt sistemos ilgis reikšmės turi - tuneliuose tik po 6 m, o šiltnamyje kelis kart daugiau metrų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 birželio 2016 - 12:00
Aciu uz patarimus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 16, 18:34)
vadinasi maniskiams kazko truksta tik labai jau cekava butu zinot ko  biggrin.gif Nu dar truputuka palauksiu, gal dar viskas susitvarkys.  Tiksliau ne truputuka iki galo lauksiu  biggrin.gif Pries keleta dienu dienu truputi mineralinem patresiau, po poros savaiciu dirgeliu uzfundysiu  biggrin.gif

berkeley, mazarinis dveslenos ir pas mane, su kitais lyginant. Pernai mazarinis irgi buvo ne is bajavu, bet vaisius mezge , kaip turi buti, islaiko jie ir dideles kekes, pernai sveriau, pirma keke svere virs 4 kg., sita buvau parisus, mazesniu nerisau. Symet pas mane daug tu dveslenu. Ir is vis, mane jie nervina. yra tokiu, kur ne vieno vaisiaus dar neisstenejo, nemezga, nors israuk. O ziedu jura. aCarbon, arbuzinis, pernai aplipea pomidorais buvo, symet spyga, pirma karta auginciau, mesciau von visam laikui. Cutlos zydi laaabai, o dar nei vieno pomidoriuko uzmegzto nemaciau, krumas tai graziuolis, tvirtas, ir tiek ziniu. dabar laukiu, kas ten auksciau bus, nes kai kuriuos apziurejus, maciau, kad mezga. Eina svilpt tie pomidorai, kiek bus, tiek uzteks, sultis spausim kitamet, gal biggrin.gif
Atsakyti
Zikai, jei pameni, vardink visas dveselienas, as cia irgi ne visas isvardinau, paglostyk man sirdi, kad ne pas mane viena tokia padetis notworthy.gif Noriu palyginti, gal dar daugiau veisliu sutaps.Arbuziniai pas mane3 daigai ir visiems uzdeti minusai, daigai visi kaip vienas ne kazi ka.Pizenos: Carskij podarok, Lamuras, Purple russian plum, Batiania, Black triufel, Malinovka, Ivan kupala, Orangia russian 117, Babuskino. Atsiliepkit auginusios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 17 birželio 2016 - 12:37
[quote=sypt,2016 06 17, 12:24]Zikai, jei pameni, vardink visas dveselienas, as cia irgi ne visas isvardinau, paglostyk man sirdi, kad ne pas mane viena tokia padetis  notworthy.gif Noriu palyginti, gal dar daugiau veisliu sutaps.
[/quote]
Krasnyj majak, erelio snapas, kiek ant greicio pamenu, pila dabar, kaip is kibiro pas mus, tai veliau gal nuleksiu i siltnami smile.gif Tie isvardinti kasmet tokie, bet veda gerai ( tik ne symet biggrin.gif ) JKazkas is nauju, neaugintu, pridvese yra. Man dzin tas ju kudumas, bele vaisiu butu
Papildyta:

[/quote]
va, purple plum irgi krumas prie tu paciu dveseliuku biggrin.gif bet sitas tai aplipusiom kekem wub.gif , mane dziugina bele ne labiausiai. Black trufelis tai grazus krumas, beveik be vaisiu biggrin.gif Orang. russ. 117 tas pats, grazus tik krumas. pernai buvo visapusiskai grazus. Babuskino irgi grazus. O malinovka, tai kas, is Liublino? biggrin.gif jei sis, neprisimenu dabar, reiks paziureti. bet kiek pamenu is pernai, tai Plumas buvo labai grazus g.gif Jau man idomu pasidare, kame reikalas? kodel sitaip darosi? sodinau visus grazius daigus, vienodai priziurimi, ko jie prota knisti pradeda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 17 birželio 2016 - 12:43
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 12:45)
O dabar pamastymai:prie pat siltnamio lango uz isvardintu vargsu pas mane augo ridikeliai, galvoju dideli medziagu kieki jie issiurbe ir pomidorams teko maziau maistiniu medziagu
Pries keleta dienu paliejau juos skystomis trasomis su mineralais, gal sakau nelaukti 2 savaiciu ir dar kokiu raugu ar trasom paliet? g.gif

nemanau, kad ridikėliai taip nustekeno žemę smile.gif Kita vertus, jei žemė šiltnamyje seniai nekeista ir negerinama, maisto medžiagų be abejo joje mažiau. Bet to antro stiebo nebuvimas su tuo nesusijęs, nes aš šiemet žemių užsivežiau, auga viskas tiesiog puikiai, o tų vienstiebių, kaip sakiau, buvo ir pas mane. Bet aukščiau visi pradėjo skeryčiotis. Ir pažastis visi kaip vienas augina.

ui ne, kol kas niekuo netręšk. Trys dienos tikrai per mažai.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 06 17, 12:57)
Niekuo profilaktikai nepurškiu, žuvim nelaistau, jokiais pramanais netikiu, geniu, laistau ir vargo nematau, pomidorai nusibosta į sezono pabaigą, o kaip nesibaigia, taip nesibaigia.

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 13:24)
Purple russian plum

nu šitas tai tikrai susna atrodo biggrin.gif Pagal prigimtį jis toks smile.gif Bet aukštas, dera gerai ir skanus smile.gif
Atsakyti