Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(saintlina @ 2016 06 17, 10:20)
jei apvertus lapą kitoje pusėje nematot pelėsiuko, nuskinkit tuos lapus, ir tiek. Jei pelėsiukas yra - lapus irgi nuskinkit, bet aplamai stenkitės mažinti drėgmę. Jei pomidorai auga šiltnamyje, kuo daugiau vėdinimo jiems suteikit, galbūt rečiau, bet gausiai liekit (priklauso nuo žemės, žinoma).
O kodėl išėję į lapus? Ar jų tiesiog neskabot? Ar tręšiat kuo nors ir jie prisiaugino daug žaliosios masės ir mažai žydi/mezga?

Nesimato pelesiuko, kaip isdeginti atrodo lapai, nuskabiau. O siaip skabau, kaimyne vedina smile.gif Sodinant meslo pervusio dejau ir viena siltnamio puse pabandymui dilgeliu raugu laisciau (nelaistyta niekuom nesiskiria)... Gal del karsciu nekrove ziedynu g.gif Mesingu pomidoru ziedai byrejo (kas dabar jau visai kitaip atrodo) ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2016 06 17, 10:27)
negaliu taisyti, niekada nieku panašiu neužsiimu smile.gif

Dekui 4u.gif , o laistyt zuvim ir del zyliojanciu katinu bijausi, dar israves pomidorus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 10:36)
Sodinant meslo pervusio dejau ir viena siltnamio puse pabandymui dilgeliu raugu laisciau ... Gal del karsciu nekrove ziedynu  g.gif Mesingu pomidoru ziedai byrejo (kas dabar jau visai kitaip atrodo)  ax.gif

gal daugoka to mėšlo buvo. O jei dar ir raugu liejot, tai azoto tikrai gali būti perteklius. Dėl karščio žiedynus krauna, tik gali žiedus nubarstyt. Kai pertręšta azotu, žiedų išvis labai nedaug būna. Reiktų daugiau laistyt, praskabyt lapus. O kiti lapai žali, nerodo kokių nors medžiagų trūkumo?
Atsakyti
Ateinu ir as su klausimu smile.gif
Cia buvau paskaiciusi, kad zemaugiu pomidoru nereikia skabyti is pazasteliu, bet man dabar jie tookie subujoje, kad rankos nebeina ikisti biggrin.gif atrodo kaip tanki, tanki egle smile.gif tai gal kazkiek praskabyt juos? Ir dar daugelis auga su keliais stiebais. Jau nebesuprantu as ten nieko, nes stiebu daug, lapu daug, nieko nebeimatau biggrin.gif ziedu milijonas, uzmegztu vaisiu pilna... Galvoju kaip cia geriau? Ar neatiduoda jie tada visos energijos lapams, jei ju tiek daug? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 17, 10:57)
gal daugoka to mėšlo buvo. O jei dar ir raugu liejot, tai azoto tikrai gali būti perteklius. Dėl karščio žiedynus krauna, tik gali žiedus nubarstyt. Kai pertręšta azotu, žiedų išvis labai nedaug būna. Reiktų daugiau laistyt, praskabyt lapus. O kiti lapai žali, nerodo kokių nors medžiagų trūkumo?

Nedaug dejau, o ir zeme nuskurdusi (siltnamis naujas)... Tik tiek, akd daigai auginti zemeje su kaulamilciais, buvo l. ispuoseleti, veslus...

O laistyti 1k. savaiteje l. gausiai laistau, kaip baseinas buna smile.gif , vidury savaites nedaug...
Atsakyti
Jei jau pirmas laistymas skandinimas,tai viduryje savaitės jokio biški nebereikėtų manau,aš lieju po kibirą pomidorui kas 7-10 dienu,priklauso nuo oro lauke.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 06 17, 11:36)
Jei jau pirmas laistymas skandinimas,tai viduryje savaitės jokio biški nebereikėtų manau,aš lieju po kibirą pomidorui kas 7-10 dienu,priklauso nuo oro lauke.

jokių kategoriškumų šioj vietoj būti negali. Tai yra labai individualu, jau sakiau nežinia kiek kartų. Jei dirva molis, gali laistyt kartą per mėnesį. Pas mane smėlis, galiu pilt kiek noriu, vistiek viskas nugarma žemyn neužsilaikant. Jei per karščius laukčiau savaitę, kad palaistyt, galėčiau visai derliaus nebelaukt.
Atsakyti
O kaip atrodo pomidorai "išėję į lapus"? Kas pamato maniškius, sako, oho kokie bajavi..Bet gal negerai..Žydėt žydi, o ar pakankamai ir daug tų žiedų - vėl nežinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2016 06 17, 11:18)
Ateinu ir as su klausimu smile.gif
Cia buvau paskaiciusi, kad zemaugiu pomidoru nereikia skabyti is pazasteliu, bet man dabar jie tookie subujoje, kad rankos nebeina ikisti biggrin.gif atrodo kaip tanki, tanki egle smile.gif tai gal kazkiek praskabyt juos?

aš kai turiu kokį žemaūgį tai truputį paskabau. Man per didelis šabakštynas jei visai nieko neskabyt. Bet to, ir pomidoriukai smulkesni.
Atsakyti
Labai daug kas pasisako, kad per didele dregme pomidorams yra blogai. Pas mane maziukas siltnamis pastatytas uzmirkusioj zemej, jei pasitaiko lietingas sezonas, be to labai auksti gruntiniai vandenys. Nepagalvoje, kad taip bus siltnamiuka pastatem. Pries keleta metu ten buvom pasodine apie 30 daigu pomidoru, jie ten ir mirko, per visa sezona ne karto lieti nereikejo. Galiu uztikrintai pasakyti, kad jokios ligos ju nepuole, vaisiai netrukinejo, nu zodziu etaloniniai pomidorai. Gal sakau todel, kad pastoviose salygose buvo.Ar tau silta, ar tau salta-salygos nesikeicia. Kazkur teko skaityti, kad pomidorai liejami labai gausiai, bet retai.Kibiras vandenio augalui.As dar pagalvojau, kad kazkokia nesamone, nes kita karta kibiriuka nuo majonezo sulieti uzima laiko, nes buna, kad zeme nesugerdineja vandens.
As tik vienais metais auginau zemaugius pomidorus. Lapus aisku galima skabyti, bet daugiau pas juos nesiskabo niekas.Vaisius uzaugins ant visu saku tokius, kokie budingi tai veislei. Jeis skabysit prarasit dali derliaus ir kitaip nera prasmes auginti zemaugiu ir ne velnio smulkesni vaisiai nebuna, jei ne skabai.
Aciu, merginoms, kurios pasisake apie mano isvardintas veisles, nuraminot. gal dar galit pakomentuoti Jablocnyj lipecki? Augalas aukstas, bet irgi bepazastinis vienas stiebas, vis laukiu bent vienos pazastukes, kad galecia antra stieba suformuoti.Kosmonavt Volkov 2 daigai kaip vienas - nu vargsai , kaip ubagai stovi, net nezinau nei ka jiems duot unsure.gif Malachitovaja skatulka tai ties juo jau net klaustuka pasidejau, minuso jam jau neuzteko.
Nu dabar pasakysiu, kurios veisles dziugina aki, o tai pasirodys cia paskui, kad tik skundziuosi biggrin.gif Dziugina Skariai, Ex citrina, nors pirma keke suformuota ne taisyklinga, bet vaisiai bus tikrai stambus, kitos kekes jau tokios, kokios budingos siems pomidorams.Corbon tikras grazuolis jau su bumbuliais ir ne mazais,Cinkovyc Yugoslavien su +, vadinasi viskas jam gerai, Limonyj gigant- nu tikrai gigantas ir pats augalas,Medvezja lapa su+Medovyj spas+,Xoxloma+Large barred boar,Paul roberson, Boloto.Nu, bet ir prirasiau, romanas karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sypt: 17 birželio 2016 - 11:07
QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 12:00)
gal dar galit pakomentuoti Jablocnyj lipecki? Augalas aukstas, bet irgi bepazastinis vienas stiebas, vis laukiu bent vienos pazastukes, kad galecia antra stieba suformuoti.Kosmonavt Volkov 2 daigai kaip vienas - nu vargsai , kaip ubagai stovi, net nezinau nei ka jiems duot  unsure.gif Malachitovaja skatulka tai ties juo jau net klaustuka pasidejau, minuso jam jau neuzteko. 

Jabločnyj Lipeckij man per labai labai patiko wub.gif Gyriau apsiseilėjusi. Pažastis augina tikrai smile.gif Auginau ir auginu dviem stiebais (beje, šiemet pirmąkart gyvenime mačiau, jog dalis pomidorų išties po pirma žiedų keke neaugino antro stiebo g.gif Čia gal pas mus Dzūkijoj kažkokia orų įtaka, ar ką..). Vilkų kosmonautas medis galingas, jau šito nupiepusio dar nė vienais metais nemačiau. O Malachitovaja Škatulka šiemet auginu po ilgos pertraukos. Nepamenu, kaip jis anksčiau elgėsi, bet daba tai atsižiūrėt negaliu - ir pats augalas stiprus, ir jau žiedų žiedų wub.gif
Atsakyti

QUOTE(sypt @ 2016 06 17, 12:00)
Labai daug kas pasisako, kad per didele dregme pomidorams yra blogai. Pas mane maziukas siltnamis pastatytas uzmirkusioj zemej, jei pasitaiko lietingas sezonas, be to labai auksti gruntiniai vandenys. Nepagalvoje, kad taip bus siltnamiuka pastatem. Pries keleta metu ten buvom pasodine apie 30  daigu pomidoru, jie ten ir mirko, per visa sezona ne karto lieti nereikejo. Galiu uztikrintai pasakyti, kad jokios ligos ju nepuole, vaisiai netrukinejo, nu zodziu etaloniniai pomidorai. Gal sakau todel, kad pastoviose salygose buvo.Ar tau silta, ar tau salta-salygos nesikeicia. Kazkur teko skaityti, kad pomidorai liejami labai gausiai, bet retai.Kibiras vandenio augalui.As dar pagalvojau, kad kazkokia nesamone, nes kita karta kibiriuka nuo majonezo sulieti uzima laiko, nes buna, kad zeme nesugerdineja vandens.

Laistant žemės paviršių šiltnamyje būna gerokai didesnė oro santykinė drėmė, nei drėkinant po žeme. Esu išbandžiusi įvairius laistymus, labai akivaizdus skirtumas oro drėgmės kai drėkini žemę palyginus su tuo, kai būna sušlapinamas visas dirvos paviršius.
Atsakyti
Nu zydi ir pas mane, ale sie isvardintieji kazkokie bais interesni, tokiu striosnu daigu dar niekada neturejau per 12 metu.Net galvoju tai kaip jie islaikys savo uzaugintus vaisius? g.gif Tikri rachitai. Ai prisiminiau, ko dar paklausti norejau, niekada neteko bulviavasiu auginti, tai sie labai veslus turi buti ir ale ot tokie?
Atsakyti