Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(svieske @ 2016 05 17, 18:29)
O kada seti ir kada sodinti? Cia gal papildoma apsvietima naudojot ar sildyma

Šitie sėti vasario 13, per anksti, galvoju. Išsodinti irgi labai anksti- balandžio 3 d. Čia ankstyvos veislės- Toro, Grub's Mistery Green. Toro jau augina dvi kekes. Labai geras pomidoras. Bet vasario pabaigoje - kovo pradžioje sėti irgi jau su pomidoriukais (ankstyvos veislės- Azojuška, Zebra Rita). Dirbtinį apšvietimą tenka naudoti būtinai. Perkeliu į dideles talpas, tada greitai auga, maždaug į 2-3 litrų. Šildymo šiltnamyje neturiu, jeigu bėda- jungiu elektrinį šildytuvą smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 05 17, 21:39)
Šitie sėti vasario 13, per anksti, galvoju. Išsodinti irgi labai anksti- balandžio 3 d.  Čia ankstyvos veislės- Toro, Grub's Mistery Green. Toro jau augina dvi kekes. Labai geras pomidoras. Bet    vasario pabaigoje - kovo pradžioje sėti irgi jau su pomidoriukais (ankstyvos veislės- Azojuška, Zebra Rita).  Dirbtinį apšvietimą tenka naudoti būtinai.  Perkeliu į dideles talpas, tada greitai  auga, maždaug į 2-3 litrų. Šildymo šiltnamyje neturiu, jeigu bėda- jungiu elektrinį šildytuvą smile.gif .

wub.gif wub.gif eina sau ,kokie jau dideli bigsmile.gif turbūt prie namų šiltnamis g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 05 17, 21:55)
wub.gif  wub.gif eina sau ,kokie jau dideli  bigsmile.gif turbūt prie namų šiltnamis g.gif

Prie namų smile.gif
Atsakyti
Žemė sidabru pasidengusi buvo. Ne minusinė temperatūra, bet šaltukas. Buvau uždegusi žvakes šiltnamy, tai gal nieko, gal išgyvenom. Gal nereikės apraudoti kraunančių žiedus pomidorų.
Atsakyti
QUOTE(krista74 @ 2016 05 18, 07:09)
Žemė sidabru pasidengusi buvo. Ne minusinė temperatūra, bet šaltukas. Buvau uždegusi žvakes šiltnamy, tai gal nieko, gal išgyvenom. Gal nereikės apraudoti kraunančių žiedus pomidorų.

Lauke keli pasodinti silpni pomidorai apšalo, bet irgi skirtingai. Arčiau žemumos augę apšalo, o aukščiau- ne. Šiltnamyje viskas gerai, saulė šviečia, šilta, linksma. Papildomai nedengiau, nešildžiau. smile.gif Išėjus į lauką kvėpuojant garuoja, šalta.
Atsakyti
Automobilio langus ryte teko grandyti, šiltnamyje nebuvau. (Vilniaus rajonas).
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2016 05 18, 07:17)
Automobilio langus ryte teko grandyti, šiltnamyje nebuvau. (Vilniaus rajonas).

tas pats rajonas. visgi prasinese salna per mano siltnami- nugnybo kas treciam pomidorui virsunes( nors papildomai buvau pridengus agropelve, plius storai uzmulciuoti- ant tako kaista trys spindziai sviezios zoles)...ir nusniojo visas bulves doh.gif ka su sitom reiks daryt? neismanau... verysad.gif
o vaiko darzelyje uz 1,7km. nuo namu- lauke stovi laimingi agurkai, moliugai, pomidorai doh.gif , o atrodo gi tas pats kaimas- pas mane siltnamyje ispjove, o cia lauke nei nepaliesti...net pusmetriniu augurku daigu nepaliete...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 18 gegužės 2016 - 07:31
QUOTE(Vobla @ 2016 05 18, 08:27)
ir nusniojo visas bulves doh.gif  ka su sitom reiks daryt? neismanau... verysad.gif

ataugs bulvės, neliūdėk. Tik kiek susivėlins derlius. Su nušalusiom bulvėm patirties turiu smile.gif

O pomidorų jei tik viršūnės nukeipo, tai gal įdienojus dar atsigaus? Paliek gausiai.
Atsakyti
Kaune vakar dangsčiau daržą, nes meteo rodė +2, o pas mane dar būna kiek mažiau nei prognozėje. Bet lyg ir nebuvo šalnos.
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2016 05 18, 08:27)
tas pats rajonas. visgi prasinese salna per mano siltnami-

verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 18, 07:38)
ataugs bulvės, neliūdėk. Tik kiek susivėlins derlius. Su nušalusiom bulvėm patirties turiu smile.gif

O pomidorų jei tik viršūnės nukeipo, tai gal įdienojus dar atsigaus? Paliek gausiai.

aha, tik pacios virsunes. begu lieti 4u.gif .
nu ir taip idomiai- be jokios sistemos- suprasciau, kad kur is vieno krasto, bet tai bac ir vienas koks is vidurio. unsure.gif
Atsakyti
Visgi nuostoliai kur kas didesni nei tikejausi- saulei pasvietus susiraite ir pajuodo mazdaug trecdalis pomidoru. o kai kurie jau zydejo verysad.gif ir dar- nepasimokiau is uzpernykstes klaidos- jau buvau isskabiusi pazastis doh.gif todel daugumai teks atzelineti nuo nulio, vadinasi derlius bus velyvas. taip pat salna stuktelejo per ciliu siltnamiuka- keli daigai matosi tures pradet gyvenima irgi nuo nulio, tuo tarpu uz pusmetrio esancio baklazanu tuneliuko nepaliete. nu , kaip ekskauniete, niekaip neiprantu as prie vilnijos krasto metereologiniu salygu. tiek darbo, rupescio, meiles ideta, o kaip spyga taip spyga. tuo tarpu su tokiu idirbiu kiek ideta- Kaune as savo seima darzovemis uzversciau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 05 18, 10:34)
Visgi nuostoliai kur kas didesni nei tikejausi- saulei pasvietus susiraite ir pajuodo mazdaug trecdalis pomidoru. o kai kurie jau zydejo verysad.gif ir dar- nepasimokiau is uzpernykstes klaidos- jau buvau isskabiusi pazastis doh.gif  todel daugumai teks atzelineti nuo nulio, vadinasi derlius bus velyvas. taip pat salna stuktelejo per ciliu siltnamiuka- keli daigai matosi tures pradet gyvenima irgi nuo nulio, tuo tarpu uz pusmetrio esancio baklazanu tuneliuko nepaliete.  nu , kaip ekskauniete, niekaip neiprantu as prie vilnijos krasto metereologiniu salygu. tiek darbo, rupescio, meiles ideta, o kaip spyga taip spyga. tuo tarpu  su tokiu idirbiu kiek ideta- Kaune as savo seima darzovemis uzversciau...  verysad.gif

Užuojauta, žinau ką tai reiškia.. Mes tai apie 5 ryto degėm žvakeles nes tik pas mus matėsi kad dar pradeda šalna dengti pievą... tikiuosi visi išgyveno... Apie 6,30 jau nebuvo balta niekur, tai gal išsaugojom, pamatysiu tik vakare kai grįšiu namo...
Jei visi gyvi, tai turiu atliekamų keletą daigų drinks_cheers.gif
Atsakyti