Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(sypt @ 2016 06 16, 17:28)

Sokolade stripes, auga kaip pagalys net pazastu neleidzia.Aladino lempos jau su pomidoriukais ale augalas pats papezes. Arbuzinis ne ka geriau atrodo. Kardinal Mazarini plonas lieknas, ne ka labiau ir Berkeley tie die nuo ju atsilieka. Sie pasodinti prie pat lango, sviesos ir visko jiems turetu uztekti, o gal as cia per ankstisioms veislems pretenzijas reiskiu? blush2.gif

Aladino pas mane gražūs visada. Mazarini - vienas iš gražiausių ir beje nepralenkiamai daugiausia mezgančių pomidorų. Tik jiems nelabai tinka karščiai - numėto žiedus.

Berkeley - šiemet neauginu, nes pernai tik kokius 8 pomidorus išstenėjo. Beto buvo imliausias ligoms. Tai dėl to tikrai pritarčiau. Buvo šiek tiek paliegęs.
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 16, 18:28)
Aladino lempos jau su pomidoriukais ale augalas pats papezes. Arbuzinis ne ka geriau atrodo. Kardinal Mazarini plonas lieknas, ... Sie pasodinti prie pat lango, sviesos ir visko jiems turetu uztekti, o gal as cia per anksti sioms veislems pretenzijas reiskiu? blush2.gif

Kardinalas pas manie toks pavytęs, toks nabagas, pastoviai atrodo, kad nelaistytas ir toks plonas, o taip jo norėjau, dabar galvoju, ar vertas jis vietos šiltnamyje.... jis man jau nuo pirmų dienų atsilikėlis buvo, dar daigų stadijoj ...
Aladino lempa daug geriau atrodo....
o sakykit prašau, Puzata chata, aukštas turi būti?? nes pas mane pomidorų tai labai daug, bet viršūnių nematau sad.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 17, 08:11)
Aladino pas mane gražūs visada. Mazarini - vienas iš gražiausių ir beje nepralenkiamai daugiausia mezgančių pomidorų. Tik jiems nelabai tinka karščiai - numėto žiedus.

sėklos pirkau iš rankų , be pakelio, gal ne ta veislę gavau? g.gif nes kiti pomidorai tai gerai atrodo, neko jiems netrūksta...o jei sakot, kad Mazarini - vienas iš gražiausių , tai pradedų abėjoti
Atsakyti
QUOTE(Goda_47 @ 2016 06 17, 08:20)
o sakykit prašau, Puzata chata, aukštas turi būti??

taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 06 16, 17:28)
Sokolade stripes, auga kaip pagalys net pazastu neleidzia

pernai auginau, nusprendžiau nebeauginti - nei derlingas, nei skanus, tik kažkodėl išgirtas buvo. Gal tik man nepasisekė, vieną daigą turėjau, tai neturiu su kuo lygint. Bet kaip tu ir sakai - kaip pagalys
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 17, 08:11)
Berkeley - šiemet neauginu, nes pernai tik kokius 8 pomidorus išstenėjo. Beto buvo imliausias ligoms. Tai dėl to tikrai pritarčiau. Buvo šiek tiek paliegęs.

gal sąlygos jam kuo nors neįtiko? Nes jei patiko Berkelėjaus skonis, siūlyčiau pamėginti dar kada prie jo sugrįžti. Pas mane jis neblogai derėjo, ir skanus man, ir gražus smile.gif Auginu vėl smile.gif

Va čia pernykštis. Gaila tik, kad ne iki stogo auga, bet šiaip padorus pomidoras smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos,

ateinu su klausimu mirksiukas.gif , savaitgali laistysiu pomidorus su jodu (kibirui 3 lasai jodo), ir mastau prie to pacio zuvies liekanu uzmerkti kibiran (kalio gavimui)... Ar galima kartu maisyti ir laistyti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 09:22)
Sveikos,

ateinu su klausimu  mirksiukas.gif , savaitgali laistysiu pomidorus su jodu (kibirui 3 lasai jodo), ir mastau prie to pacio zuvies liekanu uzmerkti kibiran (kalio gavimui)... Ar galima kartu maisyti ir laistyti?  blush2.gif

O kvapas koks bus nuo žuvies liekanų ?
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 08:22)
Sveikos,

ateinu su klausimu  mirksiukas.gif , savaitgali laistysiu pomidorus su jodu (kibirui 3 lasai jodo), ir mastau prie to pacio zuvies liekanu uzmerkti kibiran (kalio gavimui)... Ar galima kartu maisyti ir laistyti?  blush2.gif

apšvieskit, kokiu tikslu tos precedūros?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 06 17, 09:44)
apšvieskit, kokiu tikslu tos precedūros?

Reikejo turbut issamiai parasyti. Atsirado ant apatiniu pomidoru lapu tamsios demeles, maniau nuo saules gal nudege, bet kiek aiskinausi, buvo teigta , kad tai nuo zemes grybelio, ir patarta buvo laistyti jodu… Be to, pomidorai labai iseje i lapus, tai dar perskaiciau internet platybese, kad isdarinejus zuvi (snd kaip tik karpi kepsim), vidaus organai uzpilami vandeniu ir palaikoma para laiko, tuomet laistoma… Jei klystu, pataisykite, busiu dekinga blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 10:11)
Atsirado ant apatiniu pomidoru lapu tamsios demeles, maniau nuo saules gal nudege, bet kiek aiskinausi, buvo teigta , kad tai nuo zemes grybelio, ir patarta buvo laistyti jodu…
Be to, pomidorai labai iseje i lapus

jei apvertus lapą kitoje pusėje nematot pelėsiuko, nuskinkit tuos lapus, ir tiek. Jei pelėsiukas yra - lapus irgi nuskinkit, bet aplamai stenkitės mažinti drėgmę. Jei pomidorai auga šiltnamyje, kuo daugiau vėdinimo jiems suteikit, galbūt rečiau, bet gausiai liekit (priklauso nuo žemės, žinoma).
O kodėl išėję į lapus? Ar jų tiesiog neskabot? Ar tręšiat kuo nors ir jie prisiaugino daug žaliosios masės ir mažai žydi/mezga?
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 06 17, 09:11)
Reikejo turbut issamiai parasyti. Atsirado ant apatiniu pomidoru lapu tamsios demeles, maniau nuo saules gal nudege, bet kiek aiskinausi, buvo teigta , kad tai nuo zemes grybelio, ir patarta buvo laistyti jodu… Be to, pomidorai labai iseje i lapus, tai dar perskaiciau internet platybese, kad isdarinejus zuvi (snd kaip tik karpi kepsim), vidaus organai uzpilami vandeniu ir palaikoma para laiko, tuomet laistoma… Jei klystu, pataisykite, busiu dekinga  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

negaliu taisyti, niekada nieku panašiu neužsiimu smile.gif Tipo pertręšta, ir žuvis turėtų neutralizuot g.gif O apatinius lapus nušniočiau ir tiek. Man kartais atrodo, kad per daug priekabiai žmonės tuos savo pomidorus apžiūrinėja. Nei ten tos lapų dėmės pakenks, juk vis tiek juos reikia genėt, ir jei aukščiau nėra, tai ir problemos nėra. Buvo, nupjovei ir nebėr.
Daug nuo ko apatiniai lapai tampa negražūs sezono pradžioj - nuo persodinimo streso, nuo oro kaitos ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 birželio 2016 - 09:29
Tik nemerk tų žuvies liekanų ir nelaistyk,jei jau nori pakask ir tiek,smirdės visą vasarą šiltnamis nuo tokios procedūros doh.gif
Atsakyti