Kiek anksčiau buvo patarimas nuskinant pažastėlę palikti galiuką, kad pažastėlė neatželtų. Aš taip visada darydavau. Tik ko tais šiemet pomidorai sukvailiojo. Įdedu nuoraukytę, kaip sužėlinėja tie palikti pažastėlių galiukai
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 13, 13:08)
Kiek anksčiau buvo patarimas nuskinant pažastėlę palikti galiuką, kad pažastėlė neatželtų. Aš taip visada darydavau. Tik ko tais šiemet pomidorai sukvailiojo. Įdedu nuoraukytę, kaip sužėlinėja tie palikti pažastėlių galiukai
pas mane taip darydavo permaitynti pomidorai, jie dar ir iš kekės sugebėdavo viršūnę išauginti
QUOTE(Paladė @ 2016 06 13, 11:57)
Ačiū Padauginsim šakų, kol kas 2 stiebais auginu.
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 13, 09:53)
Gonziau, o tavo Dryžiai nebus labai stambiais vaisiais, ar ne? Pradedu galvot, kad gal per mažai dviejų stiebų jiems Gal kokią pažastėlę paleisiu dar augt. Labai jau gražūs vaisiai Dekoratyviniai
Aš pomidorais nesiskundžiu. Kol kas nepakenkė jiems nei karščiai, nei šaltis. Tik aš pati sugebėjau Grūšios vieną stiebą nulaužt. Visi labai padoriai žydi ir padorias kekes augina
Gal kas augino lietuviškąjį Sveikutį ir gali pasakyti, kokio dydžio vaisiai? Turbūt nebus labai dideli? Nes jau kekės kekės.. Aš dar tokio pomidoro neturėjau. Du lapai - dvi kekės Ir ne šiaip po kokius du pomidorus.
QUOTE(pagyvenus @ 2016 06 13, 12:08)
pas mane tas pats.as ir meginau palikti galiuka
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 15:09)
Gonziau, o tavo Dryžiai nebus labai stambiais vaisiais, ar ne? Pradedu galvot, kad gal per mažai dviejų stiebų jiems Gal kokią pažastėlę paleisiu dar augt. Labai jau gražūs vaisiai Dekoratyviniai
nea,panašiai ,kaip naminis kiaušinis Marmaledas rašė,kad 5 st augino,ir gerai buvo
beje,neužsirašiau- Lipeckis ir Jablonka Rosiji aukšti ?
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 13, 20:34)
nea,panašiai ,kaip naminis kiaušinis Marmaledas rašė,kad 5 st augino,ir gerai buvo
Lipeckį pirmi metai auginu. Jablonka- man iki papų
Labas vakaras, prašau pagalbos, pirmas šiltnamis ir pirmą kartą gyvenime sodinti pomidorai jame.
Ar čia kažkokia liga, kad lapai susisukę, ar kažko trūksta? Po kiekvienu daigu sodindama pakasiau po keletą strimėlių, pamulčiuoju, o daugiau dar nedariau nieko.
Ir dar - agurkai tame pačiame šiltnamyje susirgo miltlige, pažeistus daigus visus išroviau, palikau tik sveikuosius. Ar vertėtų profilaktikai nupurkšti pomidorus vandens, pieno, jodo mišiniu?
Ar čia kažkokia liga, kad lapai susisukę, ar kažko trūksta? Po kiekvienu daigu sodindama pakasiau po keletą strimėlių, pamulčiuoju, o daugiau dar nedariau nieko.
Ir dar - agurkai tame pačiame šiltnamyje susirgo miltlige, pažeistus daigus visus išroviau, palikau tik sveikuosius. Ar vertėtų profilaktikai nupurkšti pomidorus vandens, pieno, jodo mišiniu?
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 13, 20:34)
tai ne mažiukai Gerai, paleisiu trečią stiebą, daugiau jau pas mane šabakštynas bus.
Lipeckis aukštas, Jablonkos neauginau.
QUOTE(saintlina @ 2016 06 13, 21:21)
tai ne mažiukai Gerai, paleisiu trečią stiebą, daugiau jau pas mane šabakštynas bus.
Lipeckis aukštas, Jablonkos neauginau.
drąsiai bet vistiek jį pastoviai depiliuok,bo bais greit pažąstus auginasi Lipeckis aukštas, Jablonkos neauginau.
ačiū,
radau,rašo 1,6ocm
QUOTE(drugelis. @ 2016 06 13, 20:52)
Ar čia kažkokia liga, kad lapai susisukę, ar kažko trūksta?
susisukę gali būti nuo karščio.
Dėl miltligės nieko negaliu patarti, man dar neteko matyt miltlige sergančio pomidoro
drugelis , ar čia ne Skariai ? būtent jie pas mane tokie