Sveikos, merginukes smagu ziureti i jusu augintinius. Nustebino lauke pasodintos veisles, nors jos laukui kaip ir neskirtos ir setos balandzio pirmomis dienomis, bet jau zydi. Priminkit prasau norint pazastimis pasidauginti, tai jas vandenin ar i zeme kist reikia. Pirmas jau sukisau i vandeni ir noriu pasakyt, kad nieko gero, greiciau supus nei saknis isleis.Noreciau, kad atsilieptu auginusios Kardinal Mazarini, kazkokie papaze sakyciau jie, ar jie turi tokie but?Visos veisles kuo puikiausiai, o vat sita kozkokia idomi.
QUOTE(sypt @ 2016 06 13, 09:33)
Sveikos, merginukes smagu ziureti i jusu augintinius. Nustebino lauke pasodintos veisles, nors jos laukui kaip ir neskirtos ir setos balandzio pirmomis dienomis, bet jau zydi. Priminkit prasau norint pazastimis pasidauginti, tai jas vandenin ar i zeme kist reikia. Pirmas jau sukisau i vandeni ir noriu pasakyt, kad nieko gero, greiciau supus nei saknis isleis.Noreciau, kad atsilieptu auginusios Kardinal Mazarini, kazkokie papaze sakyciau jie, ar jie turi tokie but?Visos veisles kuo puikiausiai, o vat sita kozkokia idomi.
vandeny ,bet gal tik 1cm,kad koto apačia būt panirus...
auginu,pas mane jie riebūs
Marmalede,šiltnaminiams karštis pakenkė,o laukiniams šilumos užteko,tai ir primezgė
Aciu, Gonzikai uz atsakyma, lauksiu saknu.Beje Dryziai irgi jusu, gal gali pasakyti kokio aukscio augalas bus?Dabar jis pas mane apie metra, palikau augti dviem stiebais.Truputi numete ziedus, bet cia del karscio, bet yra ir uzmegstu vaisiu. Siemet, kad sukist viska sutankinau sodindama iki minimumo.Anksciau apie toki laika jau lapus skabydavau, siemet kaip tycia nei vieno pazeisto, grazu paziuret.Po truputi darosi dziungles
as ir is po sodo. siltnamyje gerai buvo, kai lauke lijo liko mano pomidorcikai nelaistyti. bet praeita savaitgali gerai priliejau, o dar vesa laikesi, tai neperdziuvo.
auga, zydi, mezga. einu kaskart pazindintis ir stebinai mane kai kuriu augimas.
pvz Tomande, toks kresnas ( abu toki) , kad begau ziuret ar ne zemaugis turi but
izium rozovyj irgi toks kresnuolis zemuolis
o vat neaukstas Alsu , prie visu didziuju jau savo ugiu, o jau primegzta burbuliuku
dar ziuriu i Budionovka ( turiu 2) , nu ir toks silpnas augalas atrodo, o jau kekiu dydis, kaip anas tas sirdis islaikys, jei kaip velmoza vaisiai bus
dar eisiu ieskot info apie charli chaplina ir rapsodija, ir tie man labai zemi, kresni.
gal kas auginot? ar ir pas jumis toki?
auga, zydi, mezga. einu kaskart pazindintis ir stebinai mane kai kuriu augimas.
pvz Tomande, toks kresnas ( abu toki) , kad begau ziuret ar ne zemaugis turi but
izium rozovyj irgi toks kresnuolis zemuolis
o vat neaukstas Alsu , prie visu didziuju jau savo ugiu, o jau primegzta burbuliuku
dar ziuriu i Budionovka ( turiu 2) , nu ir toks silpnas augalas atrodo, o jau kekiu dydis, kaip anas tas sirdis islaikys, jei kaip velmoza vaisiai bus
dar eisiu ieskot info apie charli chaplina ir rapsodija, ir tie man labai zemi, kresni.
QUOTE(sypt @ 2016 06 13, 09:11)
Aciu, Gonzikai uz atsakyma, lauksiu saknu.Beje Dryziai irgi jusu, gal gali pasakyti kokio aukscio augalas bus?
jei galiu už ją atsakyt- belekokio aukščio- ne žemas, taio tikrai- du metrai- ne riba irgi, ir trys dar ne rekordas ( paguodžiau gal)- tvirtinsit palube skersai ir išilgai pastogės Bet vertas to- auginkit. o galima ir daugiau stiebų, ne dviem- jis tam nejautrus
Alsu pas mane kazkur pusmetrinis. O mane tai moldaviskas dramblys stebina. Augalas veslus, kazkur apie 80 cm aukscio, stiebu gal 4 , sakau jie gal nesiskabo, nes, kai tik nuvykstu visur ziedais apsikaises. Pas mane auga 4 vnt ir visi kaip vienas. Sita veisle issiskiria is visu siltnamy.
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2016 06 13, 10:44)
jei galiu už ją atsakyt- belekokio aukščio- ne žemas, taio tikrai- du metrai- ne riba irgi, ir trys dar ne rekordas ( paguodžiau gal)- tvirtinsit palube skersai ir išilgai pastogės Bet vertas to- auginkit. o galima ir daugiau stiebų, ne dviem- jis tam nejautrus
O tai jei daugiau stiebu lesti, tai augalas ismaitins visus vaisius ir vaisiai nesusmulkes? QUOTE(sypt @ 2016 06 13, 09:50)
O tai jei daugiau stiebu lesti, tai augalas ismaitins visus vaisius ir vaisiai nesusmulkes?
belekiek jų gi būna, nu ten AUGALAS kap reikiant, ne koks betaluxus. Nemačiau skirtumo tarp dviem ir penkiom šakom auginamo- putom bliūdais, skynėm kašikais. Vat šiemet klausimas ar bus, bo kažkas kažkurį prateriojo......reik su raštais keliaut į reviziją
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 13, 09:36)
abu aukšti, auginau
Papildyta:
QUOTE(ienor @ 2016 06 12, 19:38)
Sveikos. Kas auginot principe borghese, ar lapai linkę susiraityti, ar nepatinka jam pas mane . Vienintelis visame šiltnamyje užsiraitęs.
gal, tik vakar mačiau, bet jei ir susiraitęs, tai rūpesčio nesukėlė. Nors man jau niekas rūpesčio nebekelia - auga ir tegu auga
tik jį būtinai keletu šakų paleiskit, kiek pajėgiat suvaldyt
Kol as dabar issiaiskinsiu kas skabosi, o kas ne Kol kas issiaiskinau kad nesiskabo is mano turimu Detskij sladkij- liliputas ale su graziom slyvukem, Moldaviskas dramblys, Gonziko dryziai. Kitus skabineju, Dryzius biski apskalpuotas ale sitas is nezinojimo. Smagu butu, jei merginos besigirdamos savo augintiniais pasakytu kiek stiebu augina savus pomidorus, gal maziau klaidu padaryciau.
aš iš tingėjimo skaityt raštus- daugumą auginu dviem, kartais- jei jau baisiai gražus kokis- trim stiebais. Vienu- neturiu tokių vargšiukų, nebent savaime koks sliekpampalis auga vienišas, tai palieku. Bet pagrinde dviem. Lapus tai prageniu visiem, kad ciongas eitų skersai.
As lapus geniu tik tuomet, kai jau pomidoro keke susiformavus, uzaugus beveik iki reikiamo dydzio ir reikalingas nokimas nu ir aisku, pasalinu lapus, jei matau kokios ligos pozymius.Dabar tik pazastinius uglius salinu.
QUOTE(Marmaledas @ 2016 06 13, 11:12)
Vienu- neturiu tokių vargšiukų, nebent savaime koks sliekpampalis auga vienišas, tai palieku. Bet pagrinde dviem. Lapus tai prageniu visiem, kad ciongas eitų skersai.
vienu ir aš neauginu, nu nebent nuspręsčiau, kad nereik man tų pomidorų, šiaip bovijuos
Papildyta:
QUOTE(sypt @ 2016 06 13, 11:04)
Smagu butu, jei merginos besigirdamos savo augintiniais pasakytu kiek stiebu augina savus pomidorus, gal maziau klaidu padaryciau.
dviem beveik visus, trim - visus vyšninius, kartais ir stambių trečią palieku, jei labai gražią ataugą pamatau, bet tos ilgai neauginu.
Apie auginimą keletu stiebų mano nuomonė tokia - apačioj duoda ankstyvesnius ir stambesnius pomidorus, nesvarbu, kiek ten tų stiebų yra. O vasaros pabaigoj gali ir vieną palikt