Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

Sveikutės
gal žinote kas atsitiko mano pomidorams?
user posted image
Žalioje stotelėje sakė, kad trūksta geležies. Laistau žaliu akmenėliu jau antrą savaitę (maždaug 2-3 kartus per savaitę), bet jokio akivaizdaus poveikio nematau. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 12 birželio 2016 - 14:51
Kas buvote susidūrę su pertręšimu? Gal galima kažkaip padėti vargšams pomidorams? Tiesiog ateisiu ryte ir rasiu pertręštuosius išvirtusius? Trąšos skystos, vadinamoji "arbatėlė" nuo humuso gaminimo kur lieka. Liejau vandeniu papildomai, kad išplauti/atskiesti, vakare vėl bandysiu laistyti, kad plauktų..žiauriai abydna..
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2016 06 12, 15:50)
Sveikutės
gal žinote kas atsitiko mano pomidorams?

ar daugeliui daigų tai yra?ar tik 1nam?kodėl taip dažnai laistote?turėjau geležies trūkumą,bet ,kad taip stipriai pasireikštų... blink.gif
šitame puslapy medžiagų yra trūkumo požymiai,bet tokio ryškaus taip pat ,net ir google neradau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 12 birželio 2016 - 15:17
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 12, 15:15)
ar daugeliui daigų tai yra?ar tik 1nam?kodėl taip dažnai laistote?turėjau geležies trūkumą,bet ,kad taip stipriai pasireikštų... blink.gif
šitame puslapy  medžiagų yra trūkumo požymiai,bet tokio ryškaus taip pat ,net ir google neradau g.gif

Beveik visų pomidorų viršūnės tokios ir dominuoja tie pabalimai būtent viršūnėse.
Galvojame, kai buvo labai karšta - jie per staigiai užaugo, nes šilknamis labai saulėtoje vietoje, bet dabar nėra tokių karščių, o viršūnės tokios ir liko, o gal net ir dar labiau pabaltavo. Šalia auga paprikoos, agurkai ir jiems nieko.
Bet kaip suprantu Jūs galvojate, jog tai kažkokių mikroelemetų trūkumas, bet ne virusas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 12 birželio 2016 - 15:27
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 12, 15:01)
Kas buvote susidūrę su pertręšimu? Gal galima kažkaip padėti vargšams pomidorams? Tiesiog ateisiu ryte ir rasiu pertręštuosius išvirtusius? Trąšos skystos, vadinamoji "arbatėlė" nuo humuso gaminimo kur lieka. Liejau vandeniu papildomai, kad išplauti/atskiesti, vakare vėl bandysiu laistyti, kad plauktų..žiauriai abydna..

nereik taip daznai laistyt.issiplaus ir taip.as megstu pertrest.bet jau mani atsigavo.nieko baisaus.kai svieziai kepta augintoja permylejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2016 06 12, 16:26)
Beveik visų pomidorų viršūnės tokios ir dominuoja tie pabalimai būtent viršūnėse.
Galvojame, kai buvo labai karšta - jie per staigiai užaugo, nes šilknamis labai saulėtoje vietoje, bet dabar nėra tokių karščių, o viršūnės tokios ir liko, o gal net ir dar labiau pabaltavo. Šalia auga paprikoos, agurkai ir jiems nieko.
Bet kaip suprantu Jūs galvojate, jog tai kažkokių mikroelemetų trūkumas, bet ne virusas?  g.gif

greičiausiai tai geležies trūkumas....ar nebūsit,tamsta, kalcio savo augintiniams padauginusi g.gif dėl to sutriko geležies pasisavinimas....beje,o kaip pažastys,irgi baltos?
kiek žinau,tokiu atveju ne laistoma,o purškiama geležies preparatais...
faktas tas,kad baltosios dalys neatsigaus,žiedai taip pat...jei pažastys sveikos,labiausiai pažeistas viršūnes nulaužčiau,o pažasčiai leisčiau augti g.gif
nors,matau dabar tupi apačioj ir daugiau senbuvių,gal jos kažką patars unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 12 birželio 2016 - 19:50
Pomidoru lysvės žydi biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos. Kas auginot principe borghese, ar lapai linkę susiraityti, ar nepatinka jam pas mane g.gif . Vienintelis visame šiltnamyje užsiraitęs.
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2016 06 12, 21:24)
Pomidoru lysvės žydi  biggrin.gif

user posted image

Na, armatūra, tai tikrai įspūdinga. Savajam jau rodžiau, tai noriu tikėt, kad susipras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 06 12, 22:25)
Na, armatūra, tai tikrai įspūdinga. Savajam jau rodžiau, tai noriu tikėt, kad susipras rolleyes.gif

drinks_cheers.gif kažin,ar neištemptų iš mano daržo ''kaimynai'' unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2016 06 12, 19:38)
Sveikos. Kas auginot principe borghese, ar lapai linkę susiraityti, ar nepatinka jam pas mane g.gif . Vienintelis visame šiltnamyje užsiraitęs.

pas mane taip pat susiraite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 06 12, 21:25)

ne, nu jūs nerealios lotuliukas.gif lotuliukas.gif Man tai ir pomikai visai patiko, šūds ir nieks ta armatūra, tik kad gal praktiška- šaknys geležimi aprūpintos pastoviai ax.gif

O pas mane tai dyvai- šiltnaminiai žydi, ale konkoliukai tai tik ant venusiuko yra, o vat laukiniai tai jau su kekutėm- gražu žiūrėt, kinietis šonus violetinius tik pučia wub.gif Laukiniai geriau atrodo, turiu pripažint, ne kaip plencai, o kaip kad derlingi- žiedų yra, kekės yra, o šiltnamio lepūnai kaži ko branginasi? Sėti tai visi kartu, kartu sodinti, tik laukiniai po agro gyveno, dabar jau palaidi laksto.
Atsakyti