Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

Nė už ką nebegrįžčiau prie laistymo žarnomis ir kitų terlionių. Pernai pirkau sistemą su keturkojais ir ne pamačiau jokių trūkumų. Visas derlius buvo gausus, tiek pomidorų, tiek paprikų ir čilių, tai tas liejimas tik į šaknis tikrai nėra blogai
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 05 17, 05:03)
Nė už ką nebegrįžčiau prie laistymo žarnomis ir kitų terlionių. Pernai pirkau sistemą su keturkojais ir ne pamačiau jokių trūkumų. Visas derlius buvo gausus, tiek pomidorų, tiek paprikų ir čilių, tai tas liejimas tik į šaknis tikrai nėra blogai

Nu jo, panašu, kad tas laistymas su keturkojais (vorais mano vadinamais) yra pranašesnis negu lašelinė žarna. Palade, o kaip žinai, kad pasilaistė? Matosi iš viršaus kažkaip, ar kaip? Nes tas lašėjimas yra įkastas į žemę gana gilokai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 05 17, 14:33)
QUOTE(Goda_47 @ 2016 05 16, 13:36)
tai manau , kad nenušalo  biggrin.gif

džiaugsmas koks, o realiai tai laisvai galėjo apšalt.

galiu džiaugtis, nes išskyrus vieną cukiniją su žiedais, nieko nerizikavau
sodinti į daržą, ir ta buvo po agro ir nenušalo smile.gif
o pomidorai šiltnami puikiai jaučiasi, o dar geriau tie, kurie liko inspekte
Atsakyti
QUOTE(Goda_47 @ 2016 05 17, 08:01)
galiu džiaugtis, nes išskyrus vieną cukiniją su žiedais, nieko nerizikavau
sodinti į daržą, ir ta buvo po agro ir nenušalo  smile.gif
o pomidorai šiltnami puikiai jaučiasi,  o dar geriau tie, kurie liko inspekte

Kaune "ant kalno" šią naktį dar atlaikė darže viskas. Bet jau ne puikiai jaučiasi verysad.gif Jei vakare turėsiu sveikatos, galvosiu dėl dangstymo. Nes meteo prognozės prastėja su kiekviena diena.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 17, 06:07)
Nu jo, panašu, kad tas laistymas su keturkojais (vorais mano vadinamais) yra pranašesnis negu lašelinė žarna. Palade, o kaip žinai, kad pasilaistė? Matosi iš viršaus kažkaip, ar kaip? Nes tas lašėjimas yra įkastas į žemę gana gilokai.

pirmą kartą po viena koja pastačiau stiklainį ir pažiūrėjau, per kiek laiko prikapsi litras, o paskui laistydama nuspręsdavau, kiek litrų augalui pilti, tiek laiko ir įjungdavau sistemą.
iš pradžių dar kišdavau pirštą į žemę patikrinti, ar drėgna, paskui jau patikėjau, kad laistosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 gegužės 2016 - 07:37
QUOTE(Germina @ 2016 05 16, 23:10)
Dabar kaip ir aiškiau. Aš ne taip su tais buteliais elgiausi, o ir nepildavau į juos tiek daug vandens. Labai dėkoju 4u.gif

Man su buteliais nepasiteisino, smėlingas dirvožemis , greitai susigeria ir išplauna gruntą, lieka skylės po augalais. Išbandžiau lašinę, kas 40 cm, labai patenkinta. Laša apie 2 val., sudrėkina aplinkui apie 20 cm spinduliu (kietesnį dirvižemį iki 50 cm sudrėkintų), laistyti užtenka kartą per savaitę, sulaša maždaug po 1,5 l augalaui, mulčiuota šiaudais, drėgmės nebuvo thumbup.gif vargo tik tiek kol bačką vėl pripildai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uze3: 17 gegužės 2016 - 07:46
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 16, 20:51)
meteo nudžiugino šiai nakčiai kaune - nuo +5 pakėlė iki +7. Nu bet rytojui numušė iki +2. Jeigu nepakeis, mano daržo augintiniai kažin ar išgyvens. Reiks kžką galvoti  g.gif

per radija vakar pranese salnas iki-3 doh.gif .
pamaniau, kad nusale pomidorai bus tik mizeris, lyginat su visuom kitkuom. ir sparagines pupeles po lietaus startavo ir smidrai nosis is zemes iskise( tuos vakare nusirinkau, kad neprapultu), jurginai islinde, braskes zydi, obelys, vysnios... verysad.gif
sia nakti viskas atlaike, net moliugai po kibirais, nors maciau ryte serksnas buvo. bet dar nezinia kiek tokiu naktu liko.
panasu, kad vyksta netolygus apsaudymas salnom. sakiau, kad vakar pas mane minuso lyg ir nebuvo, bet tai pas kaimyne agurkai siltnamyje nusalo, vienam siltnamyje apsalo pomidorai, o nenusalo jos pomidorai...lauke salia kito siltnamio g.gif unsure.gif sake ryte masina is ledo skuto... gal ir musu buvo apsale, tik as veliau atsikeliau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 17 gegužės 2016 - 07:42
QUOTE(Vobla @ 2016 05 17, 08:41)
pamaniau, kad nusale pomidorai bus tik mizeris, lyginat su visuom kitkuom. ir sparagines pupeles po lietaus startavo ir smidrai nosis is zemes iskise( tuos vakare nusirinkau, kad neprapultu), jurginai islinde, braskes zydi, obelys, vysnios... verysad.gif

pas mus šiąnakt nebuvo šalnos. Bet laukia dar ateinanti naktelė. Ir ketvirtadienio naktis man labai įtartina, sakyčiau, kad irgi galima laukti.
Vakar nulėkus uždengiau visus pomidorus, braškes jau sekmadienį užklojau. Jei nedriokstels labai stipriai, gal nuostolių išvengsiu. Vyšnios, slyvos ir kriaušės pas mus jau nužydėjo, nors dėl tų pergyvent nereik.
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 16, 21:47)

Aš su buteliais jau žaidžiau, bet man jie labai kemšasi, ar aš tiesiog nemoku jais naudotis g.gif

Jau net nežinau ar čia norėt to automatinio laistymo... Su kibiru, ar su šlanga, tai jau labai atsibodo, o ir lieji, lieji, nei galo, nei pabaigos schmoll.gif

Pas mane nuo pat pirmųjų šiltnamio metų lašelinė laistymo sistema , aš labai patenkinta - atsuki, per dieną iškapsi. Prie kiekvieno pomidoro po 2 "voro kojas", šlapia būna po visu augalu
Atsakyti
Merginos, nuoširdžiai dėkoju visoms, už atsakymus apie laistymo sistemas 4u.gif

Jau dabar, tai tikrai pirksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 17, 11:26)
Merginos, nuoširdžiai dėkoju visoms, už atsakymus apie laistymo sistemas 4u.gif

Jau dabar, tai tikrai pirksiu biggrin.gif

Pirkit ir net negalvokit,bet su "vorais ".Pasiteisino 120%.Va man tik paprikoms pernai lyg mažoka drėgmės buvo,tai šįmet įsidėjau sklendę papildomą,kai reiks daugiau drėgmės paprikoms atsuksiu,o tuo tarpu pomidorų neliesiu.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 05 08, 13:19)
Jūsų gražus, o mano ne toks.
user posted image
Jau pamažu auga pomidoriukai
Dėl šaltų naktų daugelis veislių turi po vieną pilnavidurį žiedą.
Toro
user posted image
Grub's Mistery Green
user posted image

Oho kokie jau pomidorai smile.gif O kada seti ir kada sodinti? Cia gal papildoma apsvietima naudojot ar sildyma g.gif As kad ir anksti paseju, bet pomidoru anksti nesulaukiu, tai vis galvoju ka ne taip darau...
Atsakyti