Sveiki,
Gal galit paaiškint, kodėl jau antri metai pomidorai užmezga keistus žiedus (nu nebūdavo tokių anksčiau), tokius didelius, plačius, iš kurių vaisių nebūna?
Ir dažnai prarandu pirmąją kekę - daigai susodinami 40 dienų, neperlaikyti, atrodo ir palaistyti, prigyja greit, nenugeibę, o pirmąją kekę dažniausiai numeta
QUOTE(aurute66 @ 2016 06 06, 11:36)
Ne iš vieno girdėjau,kad šiemet labai mažai bičių matyti,aš irgi pastebėjau,būdavo pilnos obelys,gėlynai.
pomidorai savidulkiai, ne del biciu cia
QUOTE(Meger @ 2016 06 06, 12:08)
Laba, pas mane didieji pomidorai irgi taip
Nu va, greiciausiai bus kalti orai. Ankstesniais metais pirmos kekes kaip tik budavo graziausios, uzsimegzdavo visi, veliau jau durniuodavo, kai kurios veisles, bet dabar kai uzkepino, visa menesi, suds, kai nera orlaidziu, kaip nori vedink, temperaturos nenumusi. norejau sulciu symet daugiau prisidaryti, dabar kad tik pavalgymui uztektu
Ku-ku-shka, yra ir pas mane tokiu ziedu, bet ant kekes po viena koki, jei buna, tikrai ne visa keke vien tokiu Anksciau as ju neliesdavau, bet pastebejau, kad beveik visi veliau jie visvien nukrenta, dabar skinu, kartais koki palieku, ant durniaus, va kaip dabar, visvien nemezga, tai tegul zydi, nors grazu Jei uzsimezga is to ziedo, buna pomidas, tik jis toks issigimes biski, dyyydelis, susidvigubines, ar dar koks nors susikreivojes
Po Ziko pasisakymų nubėgau patyrinėti. Tokios problemos pas mane nėra. Žiedų numėtymo problema yra, bet neitin didelio masto. Kokį 20 žiedų numesta per visą šiltnamį. Išgyvensim ... Tik vat daržas tai labai skurdžiai atrodo. Sausra.
QUOTE(zikas1970 @ 2016 06 06, 11:21)
Sveikos Kaip pas jus symet pomidorai mezga? as jau i siltnami nebenoriu eiti, tuscios kekes, kai kuriu Per tuos karscius, siltnamy virs +45 budavo. Ne tai kad ziedus numeta, nors ir tokiu vienas kitas yra, bet nuzydi, o viduj pomidoriukas neauga. Masiskai sitaip, ir ne tik pirmos kekes, yra ir antra, trecia tokia Visokie juodi de barao, superbanananai, kur nedidli vaisiai, sitie uzsimezga be problemu, hibridai taipogi graziai mezga, bet kur tik vaisiai dideli, tiem kapiec. Gal pasitaisys dar, orai kiek atveso Ar cia ne tame problemos? Dar taip nera buve...
Karstis ir medziagu trukumas sakyciau -gal reiktu nupurkst ziedus boro tirpalu? Jis svarbus zydejimo metu. Pasiskaitynekit:)
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 06, 17:16)
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 06, 17:36)
Žydinti gėlė, norėjau paklausti štai ko: Skario vienas vaisius jau su juodu galiuku. Kalciu pamaitinti ar dar ko duoti?
Is mano issisaugotu uzrasu:
Kalcio trukumas - sukasi i virsu lapai vaisiu virsunese atsiranda juodu demiu; Trukstant kalcio augalo virsune bala, nebeauga, ruduoja, galiausiai pajuosta. Saknys tokiu pomidoru trumpos, sustoreje, vaisiai suserga virsuniniu puviniu. Jis pasireiskia tuo, kad vaisiaus gale atsiranda tamsi demele, kuri vaisiui augant dideja ir apima iki trecdalio vaisiaus.Siai ligai itakos turi karstas oras, dregmes svyravimas ir perteklius azotiniu trasu...
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 06 06, 17:41)
Karstis ir medziagu trukumas sakyciau -gal reiktu nupurkst ziedus boro tirpalu? Jis svarbus zydejimo metu. Pasiskaitynekit:)
Papildyta:
Papildyta:
Tai greiciausiai karstis, jau is pradziu maciau, kad tusti ziedai, purskiau, vieni mezga, kiti ne. Maisto medziagu neturetu trukti, nesenai sodinom, i duobes prideta, patys krumai tvirti, bet ne per riebus, viskas kaip ir seniau, tik neprisimenu tokio ankstyvo , karsto pavasario, vidurvasari ziedus kai pradeda metyti, jau pripratus, ir tai ne visos veisles sitaip elgiasi. Pas mus ner stoglangiu, nera kur tam karsciui iseiti, duru nebeuztenka
QUOTE(zikas1970 @ 2016 06 06, 17:55)
Tai greiciausiai karstis, jau is pradziu maciau, kad tusti ziedai, purskiau, vieni mezga, kiti ne. Maisto medziagu neturetu trukti, nesenai sodinom, i duobes prideta, patys krumai tvirti, bet ne per riebus, viskas kaip ir seniau, tik neprisimenu tokio ankstyvo , karsto pavasario, vidurvasari ziedus kai pradeda metyti, jau pripratus, ir tai ne visos veisles sitaip elgiasi. Pas mus ner stoglangiu, nera kur tam karsciui iseiti, duru nebeuztenka
Na taip karstoka buvo.. Bet kai sianakt salnas meteo prognozuoja tai tuoj pamirsim siluma...
Tiesa maciau viena siltnami taip idomiai gelbejant nuo karscio - tokiai blizganciais it folija patiesalais (po palapinem tiesia ir pan kaip termo paklotai esu macius maximoj) aptemtas pietinis stogo slaitas kad atspindetu....
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 06 06, 18:41)
O kur jūs boro tirpalą pirkot?
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 06, 17:16)
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 06 06, 17:36)
Žydinti gėlė, norėjau paklausti štai ko: Skario vienas vaisius jau su juodu galiuku. Kalciu pamaitinti ar dar ko duoti?
Labai keista. Skaris vienas iš pačių nepretenzingiausių pomidorų iš tiesų.... Tačiau gerai pagalvojus... Skario veislė pas mane iš mamos. Jis pas ją jau kokie 30 metų. Sėklos imamos metai iš metų ir augalas gerai adaptavęsis prie smarkiai molingo ir azoto perteklių nuolat turinčio dirvožemio. Tad įmanoma, kad atsidūręs kitose sąlygose ėmė kažko prašyti. Nežinau, gal kitos forumo narės ir teisios dėl kalcio. Su tokia problema nesu susidūrusi. Pas mane jis niekada nieko neprašo. Ir pas mane toli gražu ne molis, o birus smėlis. Mėšlu ir aš tręšiu, bet mano mėšlas arklių ir pagrindas pjuvenos, naudojamos kaip kraigas. O pas ją karvių ir kraigas šiaudai.
Dėl boro esu girdėjusi, kad jo smarkiai trūksta pas mus dirvoje. Bet su juo reikalų turėt neteko. Bet gal reikėtų???? Kažkaip esu girdėjusi, kad borą maišo su kalcio karbonatu ir atitinkamu santykiu išberia į žemę.
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 05, 11:23)
Aš sodinu kas 70- 80 cm auga dviem -trim stiebais , bet ir tai gaunasi per tanku, ypač kol visi lapai yra.
šiemet kas 50cm sodinau ,nes norėjau daugiau neaugintų veislių sutalpinti mažame šiltnamuky....oj patikėkit kaip maža man tiek tarpams,gerai ,kad neturiu įpročio nagų graužti
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2016 06 05, 20:14)
SunSUgar 2016 02 14
praganiau gripu sirgdama ją
kiek pamenu ,jau pernai gvildenom temą dėl žiedų barstymo...pasiskaitykit pomidorų pretenzijas,,daug kas taps aišku
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2016 06 06, 21:15)
šiemet kas 50cm sodinau ,nes norėjau daugiau neaugintų veislių sutalpinti mažame šiltnamuky....oj patikėkit kaip maža man tiek tarpams,gerai ,kad neturiu įpročio nagų graužti
Aš tai visada įpratusi juos kišti tankiai ir man viskas atrodo visiškai normalu. Juk spūstis yra tik kai lapų daug. O paskui lapai išsiskina ir būna labai normalus stiebų miškelis. O dar kai rudeniop kai kurios veislės tiesiog baigia savo amžių ir kai kas išsirauna, tai visai atrodo laisvai
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2016 06 06, 13:12)
Sveiki,
Gal galit paaiškint, kodėl jau antri metai pomidorai užmezga keistus žiedus (nu nebūdavo tokių anksčiau), tokius didelius, plačius, iš kurių vaisių nebūna?
Ir dažnai prarandu pirmąją kekę - daigai susodinami 40 dienų, neperlaikyti, atrodo ir palaistyti, prigyja greit, nenugeibę, o pirmąją kekę dažniausiai numeta
užauga pas mane vaisiai ir iš tų didžiųjų žiedų,bet negražūs deformuoti šiemet visus išskyniau
saviškius išsodinu dažniausiai dar nežydinčius,tai retai prarandu pirmąsias kekes