Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(tany @ 2016 05 30, 18:43)
pas mane uzkluoti sienu

Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 30, 16:21)
Nupirko vyras laistymo sistemą  Voras.

norėjau ir aš tos sistemos VORAS. Bet radau pigesnį variantą smile.gif
Radau ir pati pasidariau. Su šlanga užpildau bačką, tada atsuku kraną ir leidžiu vandeniui tekėti per sistemas. Vanduo patenka tik ties pomidorų šaknimis. Kaip jums toks lašelinis laistymas?
1 dalis - https://youtu.be/QU_VoQnVvDE
2 dalis - https://youtu.be/1ykr2D_4GCY
Atsakyti
Pagelbėkit, žinovės 4u.gif
Kodėl man atrodo, kad nr 2 stiebas - tai jau antrasis, nebe pagrindinis stiebas (kaip nr 1)? Ir jį reikia nuskint? Sakė mano pomidorų daigų augintoja tik vienu stiebu formuoti.. Kituose daiguose tas antrasis stiebas ir žiedelius krauna.. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 02, 12:06)
Kodėl man atrodo, kad nr 2 stiebas - tai jau antrasis, nebe pagrindinis stiebas (kaip nr 1)? Ir jį reikia nuskint? Sakė mano pomidorų daigų augintoja tik vienu stiebu formuoti..

Aš tai neskinčiau, užaugo po pirmąja keke didelis stiebas, bus papildomai pomidorų kekių. Aš daugumą pomidorų auginu dviem- trim stiebais, tiesiog daugiau derliaus būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 06 02, 11:28)
Aš tai neskinčiau, užaugo po pirmąja keke didelis stiebas, bus papildomai pomidorų kekių. Aš daugumą pomidorų auginu dviem- trim stiebais, tiesiog daugiau derliaus būna smile.gif

Svarbiausia, kad nesumažėtų derliaus... smile.gif Tėtis nieko neskina, augina miškus, derliaus nekažką turi, užtai ir dėl kiekvieno lapo/ūglio jaudinuosi, kad nekartoti istorijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 02, 12:00)
Svarbiausia, kad nesumažėtų derliaus... smile.gif  Tėtis nieko neskina, augina miškus, derliaus nekažką turi, užtai ir dėl kiekvieno lapo/ūglio jaudinuosi, kad nekartoti istorijos biggrin.gif

Įdomumo dėlei pabandyk auginti vienus vienu,kitus dviem,dar kitus trim stiebais,turėsi ką palyginti.Aš vienu niekada neauginu,2 ar 3 stiebai visada,o derliaus tikrai per akis,gal tik vėliau keliom dienom,negu kas augina vienu.
Atsakyti
as pernai daug vienu stiebu auginau, tai tokios senelio pupos uzaugo, kad vos pasiekt imanoma buvo. o daugelitai dar ir sukt palubese visakaip reikejo. dviem stiebais gal ciut zemesni anie auga g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 02, 13:00)
Tėtis nieko neskina, augina miškus, derliaus nekažką turi, užtai ir dėl kiekvieno lapo/ūglio jaudinuosi, kad nekartoti istorijos biggrin.gif

Miško, žinoma, auginti negalima, bet du- trys stiebai, manau normalu smile.gif
Atsakyti
Ar pas visas pomidorai tokiu greičiu augina pažastėles doh.gif ,aš kiekviena vakarą saujom skenu,nebespėju,o jei palikčiau savaitei kaip kiti,rasčiau mišką tikrai,nebežinočiau kur ką nuskinti doh.gif O po kelias viršūnes vistiek gaunasi,neišeina nepražiopsot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2016 06 02, 17:03)
Ar pas visas pomidorai tokiu greičiu augina pažastėles doh.gif ,aš kiekviena vakarą saujom skenu,nebespėju,o jei palikčiau savaitei kaip kiti,rasčiau mišką tikrai,nebežinočiau kur ką nuskinti doh.gif O po kelias viršūnes vistiek gaunasi,neišeina nepražiopsot blush2.gif

Aš irgi galvoju, kad gal jau senatvė ir nebeįžiūriu skindama doh.gif - kada benueičiau vis kokia jau išlindus. Ypač vienu stiebu auginami hibridai toro ir tornado pablūdo su tom pažastim.
Atsakyti
nenuskinkit iki galo pažastėlės, palikit nediduką kotuką. Tada toj vietoj kita neaugs.
Papildyta:
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 02, 13:00)
Svarbiausia, kad nesumažėtų derliaus... smile.gif  Tėtis nieko neskina, augina miškus, derliaus nekažką turi, užtai ir dėl kiekvieno lapo/ūglio jaudinuosi, kad nekartoti istorijos biggrin.gif

dviem stiebais auginant derlius padidėja ir vaisiai beveik nesusmulkėja. Aš visus pomidorus dviem stiebais auginu, vyšninius ir daugiau.
Atsakyti
Čia tai dar matyti, kur pagrindinis stiebas, kur ūglys. Dabar tiksliai nepasakysiu, Arbūzinis ar Brandywine, įdomiai elgiasi - vos tik išauga eilinis žiedynas, stiebas tiesiog toje vietoje išsišakoja į du visiškai vienodus (ir taip ties kiekvienu žiedynu) - lygiai kaip paprika.
Kažkokiam leidinuke seniai seniai skaičiau, kad skinant paaugusias pažastis (ten minėta 5 cm) - alinasi augalas. Tai jei pražiopsau momentą ir labai nesinori sutankinti plantacijos - leidžiu ūgliui užmegsti kekę ir tada viršūnėlę gnybiu.
QUOTE(Gsmart @ 2016 06 02, 11:06)
Kodėl man atrodo, kad nr 2 stiebas - tai jau antrasis, nebe pagrindinis stiebas (kaip nr 1)? Ir jį reikia nuskint? Sakė mano pomidorų daigų augintoja tik vienu stiebu formuoti.. Kituose daiguose tas antrasis stiebas ir žiedelius krauna.. 4u.gif

Atsakyti