Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 28, 20:54)
netgi baisiausiai gražūs  wub.gif  wub.gif  wub.gif

vat čia man jau smalsu šitc dalyks- pas mane iš kauliuko pernai išdygus auga dar vis šiltnamyje, ten ir žiemojo.Nesipyksta su pomidorais? katras kurį labiau užgožt bando? kam ko trūksta labiau- pomidorui ar vynuogei?

Pomidoro ir vynuogės poreikiai analogiški, bent man taip dabar atrodo. Abu nemėgsta būti dažnai laistomi, abi nemėgsta drėgmės šiltnamyje, mėgsta skersvėjį, abudu raišioju ir auga aukštyn. Ir abu yra intensyviai genėjami.Seniau abudu tręšdavau su pomidoriniu DCM, bet dabar atsirado vynuogių DCM. Vienu žodžiu su pomidorais labai draugauja. Pas mane šiltnamyje auga šalčiui nelabai atsparios ankstyvos veislės, žiemai dengiu, bet viskas labai super. Vynuogės duoda daugiau pavėsio negu pomidorai, tai auga šiauriniame šiltanmio gale, kad niekam neužstotų saulės. Vynuogės labiau mėgėjos sirgti visokiomis ligomis, bet būna, kad lapus paskainioju ir iki šiol nereikėjo prasidėti su jokia chemija ar net biologiniais preparatais. Pomidorų ir vynuogių ligos taip suprantu ne bendros, bent jau pernai pomidorų dėtėtligė nepersimetė į vynuoges, o vynuogių miltligė nepuola pomidorų.
Iš kauliuko sakai...???Gal geriau vertėtų įsigyti garantuotai skanią ir gerą verslę. Rekomenduoju Garold. Nuostabus skonis, tokio nėsu niekada pirkusi parduotuvėje. Puikiai auga šiltnamyje. Ten auga ir kitos veislės, bet jeigu būčiau žinojusi, tai būtų augę vien tokie smile.gif
Na dar svarbu žemę paruošti vynuogės pirmą kartą. Joms turi būti geras gruntas daug giliau negu pomidorams. Bet čia tik sodinant.
Atsakyti
Sveikos,
Ar gerai įtariu - tai kladosporiozė?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 05 29, 12:14)
Sveikos,

Tikrai ne ji smile.gif Dar šiek tiek per anksti kladosporiozei, dažniausiai ji pasireiškia, kai būna lietingi orai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 29 gegužės 2016 - 13:31
[quote=Dumsė,2016 05 28, 13:06]
Su valgymu dar teks palaukti biggrin.gif Jeigu birželio viduriui Toro pradės nokti, tai džiaugsiuos. Pas mane irgi tik pirma normali kekė, kitos dar mažos. Pasigailėjau, kad kai kuriuos pomidorus auginu dviem stiebais, yra tokių storakočių , tik dar nesuprantu, ar jie tokie turi būti, ar kaip rusai vadina savo seminaruose "žirujut" , riebėja. Nuotraukos labai žalios, nėra dar spalvų:
Toro
user posted image
o kuo čia jūs mulčiuojat?
Atsakyti
[quote=meskalepeska,2016 05 29, 23:06]
[quote=Dumsė,2016 05 28, 13:06]
Su valgymu dar teks palaukti biggrin.gif Jeigu birželio viduriui Toro pradės nokti, tai džiaugsiuos. Pas mane irgi tik pirma normali kekė, kitos dar mažos. Pasigailėjau, kad kai kuriuos pomidorus auginu dviem stiebais, yra tokių storakočių , tik dar nesuprantu, ar jie tokie turi būti, ar kaip rusai vadina savo seminaruose "žirujut" , riebėja. Nuotraukos labai žalios, nėra dar spalvų:
Toro
user posted image
o kuo čia jūs mulčiuojat? Turbūt šiaudais?
Atsakyti
QUOTE(meskalepeska @ 2016 05 29, 23:36)
o kuo čia jūs mulčiuojat? Turbūt šiaudais?

Žole, dalgiu pjauta it žoliapjove smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 05 29, 12:14)
Sveikos,

Greičiausiai ne smile.gif Bet apverskit lapą ir pasižiūrėkit. Esant kladosporiozei kitoje lapo pusėje pelėsiukas matosi.
Atsakyti
Sveikos pomidorų mėgėjos, aš pas jūs su tokių klausimų ne visai apie pomidorus ax.gif maniškiai auga šiltnamyje ir yra mulčiuoti šviečia žole, savaitgalį užmačiau, kad po mulčiumi apsigyveno skruzdelės, jų daug, daug kiaušinelių, sakykit ar jos nekenkia pomidorams, ar jau pradėt nerimaut ir jas naikinti?
Atsakyti
Nupirko vyras laistymo sistemą Voras. Patiesė vamzdukus, bet toliau jau išsigandome baisinio karščio ir dabar nebežinau ką daryti, kad nebėgtų ant pomidorų verdantis vanduo. Vamzdukai juodi ir labai įkaista. Gal juos kažkaip užkloti su mulčiu ar dar kaip nors.

Labai reikia patarimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 30, 15:21)
Nupirko vyras laistymo sistemą  Voras. Patiesė vamzdukus, bet toliau jau išsigandome baisinio karščio ir dabar nebežinau ką daryti, kad nebėgtų ant pomidorų verdantis vanduo.  Vamzdukai juodi ir labai įkaista.  Gal juos kažkaip užkloti su mulčiu ar dar kaip nors.

Labai reikia patarimo  g.gif

pas mane uzkluoti sienu
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 30, 08:16)
Greičiausiai ne smile.gif Bet apverskit lapą ir pasižiūrėkit. Esant kladosporiozei kitoje lapo pusėje pelėsiukas matosi.

Na, internete neradau, kokia tai liga. Netinka nė vienas aprašymas. Išskabiau to vieno sergančio pomidoro apatinius lapus, žiūrėsime, ar kartosis ir plėsis, reiks tuomet kulniuot į kokią ŽS purškalo kokio 4u.gif Gal kai ant žemės gulėjo tas lapas ir nudegė kaip nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 05 30, 19:25)
Na, internete neradau, kokia tai liga. Netinka nė vienas aprašymas. Išskabiau to vieno sergančio pomidoro apatinius lapus, žiūrėsime, ar kartosis ir plėsis, reiks tuomet kulniuot į kokią ŽS purškalo kokio 4u.gif Gal kai ant žemės gulėjo tas lapas ir nudegė kaip nors ax.gif

baika čia, ne liga. Apatiniai lapai neretai tokie būna smile.gif
Atsakyti