QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 28, 20:54)
netgi baisiausiai gražūs
vat čia man jau smalsu šitc dalyks- pas mane iš kauliuko pernai išdygus auga dar vis šiltnamyje, ten ir žiemojo.Nesipyksta su pomidorais? katras kurį labiau užgožt bando? kam ko trūksta labiau- pomidorui ar vynuogei?
vat čia man jau smalsu šitc dalyks- pas mane iš kauliuko pernai išdygus auga dar vis šiltnamyje, ten ir žiemojo.Nesipyksta su pomidorais? katras kurį labiau užgožt bando? kam ko trūksta labiau- pomidorui ar vynuogei?
Pomidoro ir vynuogės poreikiai analogiški, bent man taip dabar atrodo. Abu nemėgsta būti dažnai laistomi, abi nemėgsta drėgmės šiltnamyje, mėgsta skersvėjį, abudu raišioju ir auga aukštyn. Ir abu yra intensyviai genėjami.Seniau abudu tręšdavau su pomidoriniu DCM, bet dabar atsirado vynuogių DCM. Vienu žodžiu su pomidorais labai draugauja. Pas mane šiltnamyje auga šalčiui nelabai atsparios ankstyvos veislės, žiemai dengiu, bet viskas labai super. Vynuogės duoda daugiau pavėsio negu pomidorai, tai auga šiauriniame šiltanmio gale, kad niekam neužstotų saulės. Vynuogės labiau mėgėjos sirgti visokiomis ligomis, bet būna, kad lapus paskainioju ir iki šiol nereikėjo prasidėti su jokia chemija ar net biologiniais preparatais. Pomidorų ir vynuogių ligos taip suprantu ne bendros, bent jau pernai pomidorų dėtėtligė nepersimetė į vynuoges, o vynuogių miltligė nepuola pomidorų.
Iš kauliuko sakai...???Gal geriau vertėtų įsigyti garantuotai skanią ir gerą verslę. Rekomenduoju Garold. Nuostabus skonis, tokio nėsu niekada pirkusi parduotuvėje. Puikiai auga šiltnamyje. Ten auga ir kitos veislės, bet jeigu būčiau žinojusi, tai būtų augę vien tokie
Na dar svarbu žemę paruošti vynuogės pirmą kartą. Joms turi būti geras gruntas daug giliau negu pomidorams. Bet čia tik sodinant.