Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Dumsė @ 2016 05 26, 21:57)

Labai simpatiška žalia šokoladka, pasirodo ji ankstyva, vaisiai dar mažiukai bet kaip gražiai dryžuoti... smile.gif

drinks_cheers.gif sokoladka kadaise pati pirmoji pradejo zydet ir megzt vaisius. bet tuomet gal ankstyvesniu nebuvo smile.gif

pas save tikiuosi jau rast zydinciu g.gif praeita savaitgali tik pumpuruotu buvo
Atsakyti
QUOTE(agade @ 2016 05 27, 09:11)
Laba diena, turiu tokia dilema. Vakar apeidama savo fazenda, radau viena pomika Malynowy Rodeo, pasibaigianti ziedynu. Visrunes nei matyt nei girdet sad.gif Ka daryt? lupt lauk ir kazka kito sodint. ar laukt kol kokia pazasty isaugins?

turiu ir as toki, net pora manrods. Lupti, nelupsiu, nes neturiu ka i ta vieta isodinti, ir kaip tycia , visas pazastis, scyriai, isskabiau, lauksiu, kol kitos atzels. Zinau, kad aukstaugis turi buti, bet va, uzsibaige virsune... Keli dar neaiskus auga, bet tuos pirma karta auginau, turetu buti bent apie 1.5m, bet dabar jau kaip ir uzsibaige augimas

Mano pomikai jau visi su ziedais, ir tie, katruos sodinau paskutinius, kovo 22 berods. Jau nemazai perzydejusiu, ir uzmegstu, jau po truputi "puciasi", pupos dydzio nepriauge biggrin.gif O kai kurie, nuzydejo, ir neauga, taskiukai ir liko, gal per daznai as juos ziuriu, gal man tik taip atrodo g.gif Bet jau beveik sav. sitaip, nieko doro is ju, turbut, nebus...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 05 27, 12:57)
turiu ir as toki, net pora manrods. Lupti, nelupsiu, nes neturiu ka i ta vieta isodinti, ir kaip tycia , visas pazastis, scyriai, isskabiau, lauksiu, kol kitos atzels. Zinau, kad aukstaugis turi buti, bet va, uzsibaige virsune... Keli dar neaiskus auga, bet tuos pirma karta auginau, turetu buti bent apie 1.5m, bet dabar jau kaip ir uzsibaige augimas

Pas mane dar keli atliekami yra pomikai. nieks nenori pasiimt smile.gif tai vat del to ir visa beda. MB sako, tegu auga. Bet kas ir jo, jei tik kelis pomigus uzmegs. o gal; ir ju net nebus...
Atsakyti
QUOTE(agade @ 2016 05 27, 12:28)
Pas mane dar keli atliekami yra pomikai. nieks nenori pasiimt smile.gif tai vat del to ir visa beda. MB sako, tegu auga. Bet kas ir jo, jei tik kelis pomigus uzmegs. o gal; ir ju net nebus...

is pazasties atauga, gan sekmingai, ir pasiekia jam budinga auksti. Panasiai kaip su antru stiebu gaunasi. Bet jei neramina, keiskit wink.gif
Atsakyti
Šiandien su dar vienu krumeliu atsisveikinau, vė tas pats verysad.gif aptikau pas kiwi kelias gražias pažastis, naudosiu jas tuščiom vietom užpildyti. Pas mane dar tik žydėt pradeda, dabar tik viena galvos skausma turiu- kaip ilgai ta rizika su sprakšiais išlieka g.gif. Norisi tiketi kad vyresniu augalu jos neikanda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2016 05 27, 09:58)
Mano dramblys mėgėjs lapus sukti 😉 toks jis jau yra.

Tai gerai, maniau, kad jam kažkas nepatiko, smile.gif Bet storakotis koks jis, ir auga gana lėtai smile.gif
Atsakyti
Dumse, gal jau greit valgysi? Ar tai net valgai?

Pas mane tik Toro normali viena kekė. Kitos tik kekytės. Šiemt įvyko peresortas ir matau, kad apgaulingai per daug Toro turėsiu - net 4 daigai. Tiek neplanavau. Na bet nieko tokio. Neblogi sultingi pomidorai iš jų. Galėsime juos gerti.
Visi kiti pomidorai tik dar pradėjo megzti ir pupų dydžio nepasiekė.
Skaris apgaulingai vietos neužima. Kai pavarys į auštį ir uždengs visas lubas, tai atrodys kitaip biggrin.gif biggrin.gif Jam aukščio ribas suteikia tik rudens šalnos.
Šiaip tai pas mane visi gaunasi aukšti. Birželio pabaigoje priauga stogą, o paskui su jais reikia lubas raizgyt. Gal todėl, kad auginu vienu stiebu visus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 27 gegužės 2016 - 21:36
QUOTE(zikas1970 @ 2016 05 27, 16:53)
is pazasties atauga, gan sekmingai, ir pasiekia jam budinga auksti.

O kurią pažastį geriau palikti augti toliau, ar po keke kaip antram stiebui ar kuri virš kekės ? Man sukvailiojo Cour de bue doh.gif , laukiau ilgokai pažastėlių. Dabar yra dvi - viena jau gerokai ūgtelėjusi virš kekės ir mažutėlė po keke. Vat žiūriu į abi ir nė vienos nesiryžtu negnybt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 27, 22:35)
Dumse, gal jau greit valgysi? Ar tai net valgai?

Pas mane tik Toro normali viena kekė. Kitos tik kekytės. Šiemt įvyko peresortas ir matau, kad apgaulingai per daug Toro turėsiu - net 4 daigai. Tiek neplanavau. Na bet nieko tokio. Neblogi sultingi pomidorai iš jų. Galėsime juos gerti.
Visi kiti pomidorai tik dar pradėjo megzti ir pupų dydžio nepasiekė.
Skaris apgaulingai vietos neužima. Kai pavarys į auštį ir uždengs visas lubas, tai atrodys kitaip  biggrin.gif  biggrin.gif  Jam aukščio ribas suteikia tik rudens šalnos.
Šiaip tai pas mane visi gaunasi aukšti. Birželio pabaigoje priauga stogą, o paskui su jais reikia lubas raizgyt. Gal todėl, kad auginu vienu stiebu visus.

Su valgymu dar teks palaukti biggrin.gif Jeigu birželio viduriui Toro pradės nokti, tai džiaugsiuos. Pas mane irgi tik pirma normali kekė, kitos dar mažos. Pasigailėjau, kad kai kuriuos pomidorus auginu dviem stiebais, yra tokių storakočių , tik dar nesuprantu, ar jie tokie turi būti, ar kaip rusai vadina savo seminaruose "žirujut" , riebėja. Nuotraukos labai žalios, nėra dar spalvų:
Toro
user posted image
Skaris
user posted image
Azojuška
user posted image
Atsakyti
Vaizdai pribloškiantys thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Skaris iš esmės yra vėlyvas pomidoras ar bent vidutinio vėlyvumo. Tikrai stebėtinai tau pavyko ansti viską užauginti. Ir dar tokį šaltą balandį ištverti.

Toro atrodo labai netoriškai... blink.gif Įsitikinus, kad ten Toro? Toro kelės tokios labai taisyklingos, vienas kekės stiebas ir išsišakojimai į abi puses. Na panašiai kaip cheriukų būna, tik aišku pomirodai daug didensi. O šita tokia gana netaisyklingai atrodanti kekė. Bet gal ten tik ant nuotraukos taip atrodo.

Mano maži balti kirminiukai, kur vis klausinėjau, kas per vien, punta mulčiuotą žolę. Kai atitraukiu mulčą, tai net baltas žemės sluoksnis nuo jų. O mulčas nyksta kosminiu greičiu. Vis dar negaliu nuspręsti, ar jie kenksmingi pomidormas, ar gal kuom nors naudingi? Gal jų kakais ar dvėseliena pomidorai maitinasi.. Reikėtų gal žemę išnešti ir pakeisti, bet negaliu, nes vynuogės auga... Tai tikriausiai ir toliau gyvensime kartu su jais.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 28, 20:03)
Vaizdai pribloškiantys 

, bet negaliu, nes vynuogės auga...

netgi baisiausiai gražūs wub.gif wub.gif wub.gif

vat čia man jau smalsu šitc dalyks- pas mane iš kauliuko pernai išdygus auga dar vis šiltnamyje, ten ir žiemojo.Nesipyksta su pomidorais? katras kurį labiau užgožt bando? kam ko trūksta labiau- pomidorui ar vynuogei?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 28, 21:03)

Toro atrodo labai netoriškai...
Mano maži balti kirminiukai, kur vis klausinėjau, kas per vien,  punta mulčiuotą žolę.

Toro tikrai čia, iš e-sėklos pokelis. Praeitais metais irgi toks pats buvo. O Skaris nustebino mane savo ankstyvumu, mačiau, kad sekančiose kekėse po daug žiedų, matysim, kokios tos kekės bus.
O tie maži balti kirminukai juk nekenkia niekam? Jei nekenkia, tai viskas gerai.
O aš vėl su tais prakeiktais persikiniais amarais ant pomidorų ir paprikų vargstu. smile.gif

Atsakyti