Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Dusia37 @ 2016 05 25, 12:30)
Naktimis maitinasi .

Po lietaus labiau matomi essen.gif

-----
Matuke kokių košmarų čia atskleidė.. Nežinojau, kad yra tokių piktybinių kenkėjų blink.gif Nu, vieną du daigus sunaikučintų, o čia pusę šiltnamio.. swoon.gif

Irgi skaitau internetuose, kas tokie, kad pažinčiau, kai sutiksiu blink.gif
Būna viena kita žemėj. Vabalo nepažinčiau, tik lervą.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 05 25, 10:15)
apejau visa darza, neradau (tipo sulekia, kai isvaziuoju, ane?  ph34r.gif )

ne, nu bet naivumas- stebinantis- taigi aišku, kad laukia už tvoros stulpo pasislėpę kol plotas atsilaisvins, o tada- naletaaaaaai!!! Išvažiuojat- palaukiat iki sutemų kur sodžiaus gale ir tada patikrinat puotaujančius- kibirais pririnksit prasižengėlių, jei ten tokių yra. Aš vat vėžlį turėjau svečiuose- tai tik laikykit- teršia prie mano daigų- reik- nereik braunasi- ką skina, ką nulaužia pilvu- košmaras- atidaviau dabar kitiems žmogams pasidžiaugt, sakiau- negrąžintinai, tai tikiuosi- nerasiu kada dėžutės prie durų. Aišku- sraiges valgo- tas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 05 25, 11:30)
Naktimis maitinasi .

Slykstynes gun_rifle.gif , tokie daigai buvo ant palanges uzauginti unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 25, 11:46)
tada patikrinat puotaujančius

mastau.gif teks doh.gif
Atsakyti
Sveikos, reikia patarimo, sutupdžiau pomidorus, viename, laikiname šiltnamiuke žali, viskas tvarkoj, kitame ėmė gelsti lapai, nevysta, bet jau porą dienų tokie, viršūnės irgi kažkokios nelabai. Buvo gražūs, pagrūdinti. Netręšti.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kenis @ 2016 05 25, 12:55)
Netręšti.
Ačiū  4u.gif

aš tai palaukčiau bent savaitę kitą- gal žemėje ir taip atsigaus, o gal ir pamaitint kuom bandykit, jei jau labai liūdnas vaizdas, žolių raugu, jei turit pasigaminę, arba kad ir pirktinėmis pomidorinėmis. Karklų arbatos galit pasidaryt- irgi nepakenks, šaknis užsiaugins geresnes- geriau ir maitinsis
Atsakyti
Marmaledas, dėkui, eisiu raugt, kažkaip nepasiruošiau, nemaniau, kad taip iš karto reiks jau kažko.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2016 05 25, 11:20)
O kaip atrodo tie vabalai spragšiai, juodi pailgi apie 2 cm? https://www.google.l.....BDoID4S4ig8M:
Tas panašiausias? Paveikslėliuose ir pilkų, ir rudų tų vabalų, po mano ūkį mačiau tokius juodus replinėjant.

Taip, jie buna rudi arba juodi. Bet ne 2cm o apie 1 cm ilgio. Pas mane jie buvo rudi, o ta spalva tokia matine, aš juos mintyse "miltinukais" praminiau. Galvojau kad juos mediena domina, nes šiltnamis karkasinis. O tu lervu zeme perkasdama radau kelias, bet visad jas ismetu lauk, tik negalvojau kad jos gali pakenkti mano sodinukams...
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2016 05 25, 19:28)
Taip, jie buna rudi arba juodi. Bet ne 2cm o apie 1 cm ilgio. Pas mane jie buvo rudi, o ta spalva tokia matine, aš juos mintyse "miltinukais" praminiau. Galvojau kad juos mediena domina, nes šiltnamis karkasinis. O tu lervu zeme perkasdama radau kelias, bet visad jas ismetu lauk, tik negalvojau kad jos gali pakenkti mano sodinukams...

Viskas aišku 4u.gif Skelbiu medžioklės sezoną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 24, 21:54)
Eina sau  blink.gif  Esu kelis kartus pas save mačiusi tokią kirmėlę. Net nenaikinau, nes nepasirodė ji man piktybinė, tik kad vikri ir tiek. Nu žinosiu, kad ir šita blogietė  doh.gif

Nu pas mane irgi tokių tikrai yra. Nei į galvą neatėjo, kad jos kažką blogo daro...
Dar yra kažkokių panašiai atrodančių tik juodų ir mėgstančių susisukti kaip gyvatės į tokį apvalų ratą. Tai ir šitos nežinau, ar ką blogo daro, ar ne.
Atsakyti
Kaip įdomu stebėti beaugančius pomidoriukus- vaisius wub.gif Labai ankstyvas ir greitas Azojuška - mezga labai, auga sparčiai ir didelių vaisių jau pilna. Toro kokią ketvirtą kekę augina, pirma pilnai susiformavusi, gali būti pomidorų šiais metais anksti. Skaris iš Žydinčios gėlės labai patogus augalas - neužima vietos, siaurutis toks ir gana ankstyvas, toks liaunas augalas o užmezgė jau vieną kekę, bemėto žiedų ir dabar gražus pasidarė. O štai Green zebra labai mėto žiedus, net norisi jį išrauti, tuo tarpu Zebra Rita mezga nesustodamas.
Pasirodo, kad Black Emperor ir Purple Russian visiškai vienodi augalai savo pavidalu, žiūrėsim, ar ir vaisiai bus vienodi.
Mičiko juodas dramblys ir Big Rainbow labai suka lapus laiveliu, kažkas jiems nepatinka.
Labai simpatiška žalia šokoladka, pasirodo ji ankstyva, vaisiai dar mažiukai bet kaip gražiai dryžuoti... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 05 26, 22:57)
Kaip įdomu stebėti beaugančius pomidoriukus- vaisius  wub.gif  Labai ankstyvas ir greitas Azojuška - mezga labai, auga sparčiai  ir didelių vaisių jau pilna. Toro  kokią ketvirtą kekę augina, pirma pilnai susiformavusi, gali būti pomidorų šiais metais  anksti.  Skaris iš Žydinčios gėlės  labai patogus augalas - neužima vietos, siaurutis toks  ir gana ankstyvas, toks liaunas augalas o užmezgė jau vieną  kekę, bemėto žiedų ir dabar  gražus pasidarė.  O štai Green zebra labai mėto žiedus, net norisi jį išrauti, tuo tarpu Zebra Rita mezga nesustodamas.
Pasirodo, kad Black Emperor ir Purple Russian visiškai vienodi augalai savo pavidalu, žiūrėsim, ar ir vaisiai bus vienodi.
Mičiko juodas dramblys ir Big Rainbow labai suka lapus laiveliu,  kažkas jiems nepatinka. 
Labai simpatiška žalia šokoladka, pasirodo ji ankstyva, vaisiai dar mažiukai bet kaip gražiai dryžuoti... smile.gif

Mano dramblys mėgėjs lapus sukti 😉 toks jis jau yra.
Atsakyti
Laba diena, turiu tokia dilema. Vakar apeidama savo fazenda, radau viena pomika Malynowy Rodeo, pasibaigianti ziedynu. Visrunes nei matyt nei girdet sad.gif Ka daryt? lupt lauk ir kazka kito sodint. ar laukt kol kokia pazasty isaugins?
Atsakyti