Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Meger @ 2016 05 25, 07:51)
Laba,

ne i pomidoru tema, bet vakar 5 cukiniju tik kotus radau  verysad.gif , lapus nuede kazkas, gal irgi grambuolio lerva kokia, purendama zeme, viena iki sodinimo buvau radusi, gal dar kokia salia buvo, gaila labai  unsure.gif

Sraigės jei lapus .
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2016 05 25, 07:29)
As siemet pakartotinai perkasdama siltnami, radau ir grambuoliu lervu, ir spragsiu. Na neimanoma gerinti dirvos mulciuojant ir veliau neperkasant. Kasti, kedenti, rinkti. Taip kasmet.
Ir nezinau kaip kovot.
Galvoju, kad spragses gal privilioja anktyvi ridikeliai siltnamy? Tos lervos labai megsta ridikelius ir morkas.

O man toks sutapimas, kad kol mulciavom siaudais, spraksiu nebuvo tiek, o kai zole ju tiek priviso... doh.gif siemet tik siaudais mulciavau. Ziuresim kas bus. Gal tai tik sutapimas toks...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 05 24, 21:25)
Šiltnamis naujoje vietoje ?
5 metus gyvena tie parazitai dirvoje , ir nebijo jie serenčiukų kvapo , mutantai jau .

Pas mane po 4-5 česnakus nužudydavo , šiemet daržas  jau 4 metai , išsikraustė ....

pas mus darzas jau sesti metai- nu niekaip ju neisgyvendinu. ir joduotu vandeniu laisciau ir kalkes barstom, eda viska kas auga zemeje- svogunus, sescakus, morkas, bulves. Praktiskai nieko sakninio neimanoma uzaugint nesuniokoto. bet pomidoru dar ftutfutfutfu- niekad neliete. tiesa, jei koks nusvires pomidoro vaisius zeme paliecia, tai jo- islenda is zemes ir sulenda i pomidora.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 05 25, 09:34)
pas mus darzas jau sesti metai- nu niekaip ju neisgyvendinu. ir joduotu vandeniu laisciau ir kalkes barstom, eda viska kas  auga zemeje- svogunus, sescakus, morkas, bulves. Praktiskai nieko sakninio neimanoma uzaugint nesuniokoto.  bet pomidoru dar ftutfutfutfu- niekad neliete. tiesa, jei koks nusvires pomidoro vaisius zeme paliecia, tai jo- islenda is zemes ir sulenda i pomidora.

Čia jei norite ekologiškai apsiginti http://www.alunta.lt..._...4&Itemid=32
O jei ne ekologiškai, vyrui turguje siūlė iš Rusijos atvežtą kažkokią priemonę, ja reikia žemę palaistyti ir visi kenkėjai žūna. Bet jis neprisimena pavadinimo, tik jau labai labai gyrė smile.gif . Reikėtų ieškoti turguose, kas rusiškas prekes pardavinėja. Tik galvoju, kaip su sliekais būtų, jei viską sunaikina rolleyes.gif
Atsakyti
Mano šiltnamis sukaltas, pomidorai jau susodinti ir išsitiesinę po įstrižo susodinimo, visi žali, gražūs, mačiau jau žiedus krauna, nors patys dar vos 20-30 cm siekia. O daigus pirkau iš tokios moters ne turguje, kuri užsiima daigų dauginimu, nemanau, kad apgavo dėl veislių. Nusipirkau Carine, Tamari, Mahito, Brooklyn, Fenda. Savaitgalį parišau juos. Ta moteris liepė auginti pomidorus vienu stiebu.
Ar gerai suprantu, kad antras stiebas auga iš pažastinio ūglio? va, iš šito:

user posted image

Kiti darbai pomidorų formavime - kai jau sukraus žiedus, lapus praskainioti?
Nors ir skaitinėjau tany.lt puslapį, vistiek per žalia esu formavime, nesuprantu iš paveiksliukų kaip tas dvistiebis atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 05 25, 06:51)

ne i pomidoru tema, bet vakar 5 cukiniju tik kotus radau  verysad.gif , lapus nuede kazkas, gal irgi grambuolio lerva kokia, purendama zeme, viena iki sodinimo buvau radusi, gal dar kokia salia buvo, gaila labai  unsure.gif

Sraiges pradėk rinkti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 05 25, 10:27)
Ar gerai suprantu, kad antras stiebas auga iš pažastinio ūglio? va, iš šito:

ne, čia ne antras stiebas, čia pažastėlė. Jas išskabyt reik.
Paieškosiu foto, kaip antras stiebas atrodo. A, pas tany puslapyje ir yra labai aiški Ex foto. Jei ten žiūrit, tai matot. Po pirma žiedine keke toks dvigubas stiebas pasidaro, išsišakojęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 gegužės 2016 - 09:43
QUOTE(NERA @ 2016 05 25, 10:37)
Sraiges pradėk rinkti cool.gif

apejau visa darza, neradau (tipo sulekia, kai isvaziuoju, ane? ph34r.gif )
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2016 05 24, 22:57)
Bet googl'indama supratau, kad tie vabalai ir kirminai tai tie patys spragšiai- praejusia vasara kazkaip pastebejau nemaza butent vabalu populiacija.

O kaip atrodo tie vabalai spragšiai, juodi pailgi apie 2 cm? https://www.google.l.....BDoID4S4ig8M:
Tas panašiausias? Paveikslėliuose ir pilkų, ir rudų tų vabalų, po mano ūkį mačiau tokius juodus replinėjant.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2016 05 25, 11:15)
apejau visa darza, neradau (tipo sulekia, kai isvaziuoju, ane?  ph34r.gif )

tai galvojat, jos puotauja dieną, visiems matant?
Atsakyti

Naktimis maitinasi .
Atsakyti

Lapus graužia ir šliužai. Pas mane yra apgraužtų cukinijų ir kopūstų. Bet išgyveno. Ūgtelėjusių augalų jie negraužia, nežinau ar dėl kietumo, ar kad lipti aukštai smile.gif
Atsakyti