Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 05 23, 15:26)
Tai aš jau ir lapų priskabiau  doh.gif  doh.gif  Nu jau žiopla tai baisu, ar nieko jiems dabar nenutiks? Daugiau nejudinsiu  verysad.gif

Nieko nenutiks tikrai. Seniau būdavo lapų skabymo mada. Mano teta skabydavo visus lapus iki aukščiausio žiedo ir užaugindavo daug ir skanių pomidorų. Dabar mados pasiteikė smile.gif Kol nežydi, lapų skabyt nereikia. Kai pradeda žydėti tai galima kažkiek paskabyti, ypač jeigu žeme velkasi, bet ne daugiau negu liktų kokie 3 lapai iki žemiausio žiedo.

Pas mane Toro kekė jau užsimezgė. Na dar ne pilna, bet viršutiniai kekės pomidorai jau visai gerai atrodo. Super tie Toro man. Daug labiau pasiteisino negu visi ankstyvieji, kuriuos paskui raut reikia. Todo anksti pradeda ir paskutinis užsibaigia.

Kažkaip neblogai atrodo dar Dark Galaxy krūmas. Įdomu ko iš jo laukti. g.gif g.gif
Labai gražiai atrodo Blindos, nors sėti buvo vėliau už kitus. Ir aišku džiaugiuosi dėl Gonziko dryžikų, nes daigai tai labai varganai antrodė, vieno tai net nesodinau, o dabar visai neblogas pomidorų krūmas gavosi.
Olena tai krūmas bulvialapis gigantas, o pomidorų nelabai kol kas gausiai užmegsta. Tikiuosi, kad bus dideli reiškias.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 23, 21:50)
džiaugiuosi dėl Gonziko dryžikų,

va va, šitc ir man patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2016 05 21, 10:10)
Šiek tiek teorijos ir dar teorijos.
Bet praktiškai, "veisliniai" pomidorai išlaiko savybes gerai. Sėkloms imamas patikusio (derlingiausio, skaniausio) krūmo antros kekės sunokęs vaisius, nuskintas dar nokinamas iki kol pernoks, imamos sėklos. Kai kas išėmus dar pabrandina sultyse, kai kas - ne. Po to perplaunama sietelyje po tekančiu vandeniu, išdžiovinama ir tiek reikalų.
Technologija paprasta, bet dėl ne visai aiškių priežasčių kartais sėklų daigumas nebūna labai geras.

Dėkoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 23, 22:50)

Pas mane Toro kekė jau užsimezgė. Na dar ne pilna, bet viršutiniai kekės pomidorai jau visai gerai atrodo. Super tie Toro man. Daug labiau pasiteisino negu visi ankstyvieji, kuriuos paskui raut reikia. Todo anksti pradeda ir paskutinis užsibaigia.

Pas mane irgi toro ir betalux su vienodo dydžio pomidoriukais. Pirmi metai bandau tuos mažius ale ankstyvesniam derliui, žiūrėsiu, ar pasiteisins. Net suabejojau ar tie mano mažiai betslux'ai, nes lsbai jau nesparčiai tuos pomidoriukus augina.
Atsakyti
Sveikos. Siemet nauji nuotykiai, pasodinau rinktinius daigus, pora savaiciu dziaugiausiu puikiu siltanmiu, o veliau jie eme nykti, lapu galai ruduoti, kiti pasidare sviesiai salltiniai, silpnuciai. Bendra tendencija - iskasus pas visus pasirode tusciaviduriai stiebai su ryskia skyle sone. Kaltininka atradau visai neseniai, netiketai nuvytus Samocveto daigui. Irgi tusciaviduris kotas. Parsinesiau namo sodinuka ir visa sukarpiau gabaliukais. Ir tada aš aptikau JĄ bash.gif gun_bandana.gif. Spragšio kirminą !!!!!!!! Džyyyyyyz O jau piktumas mano begalinis. Iš 30 daigų sugraužė 14!!!!!! Keleta atsodinau , keleta nauju- Arvento, Liskin nos, geltonas finikas, Syta, praradau sad.gif
Tlacolula bandau reabilituot- paguldziau stieba kad isleistu is sveikos stiebo dalies naujas saknis. Kol kas atrodo silpnai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 24 gegužės 2016 - 19:37
QUOTE(matuke @ 2016 05 24, 20:34)
Iš 30 daigų sugraužė 14!!!!!!

O jei kaip gaila. Aš šiandien vieną jau užmezgusią Toro kekę nulaužiau serenčius kasdama, ir tai gaila, o čia pusė šiltnamio verysad.gif Nusiraudočiau. Kas čia dar per pabaisa, kad tokiais kiekiais jau didelius pomidorus doroja doh.gif
Atsakyti
Sveikos. Siemet nauji nuotykiai, pasodinau rinktinius daigus, pora savaiciu dziaugiausiu puikiu siltanmiu, o veliau jie eme nykti, lapu galai ruduoti, kiti pasidare sviesiai salltiniai, silpnuciai. Bendra tendencija - iskasus pas visus pasirode tusciaviduriai stiebai su ryskia skyle sone. Kaltininka atradau visai neseniai, netiketai nuvytus Samocveto daigui.  Irgi tusciaviduris kotas. Parsinesiau namo sodinuka ir visa sukarpiau gabaliukais. Ir tada aš aptikau JĄ bash.gif  gun_bandana.gif. Spragšio kirminą !!!!!!!! Džyyyyyyz O jau piktumas mano begalinis. Iš 30 daigų sugraužė 14!!!!!! Keleta atsodinau , keleta nauju- Arvento, Liskin nos, geltonas finikas, Syta, praradau sad.gif
Tlacolula bandau reabilituot- paguldziau stieba kad isleistu is sveikos stiebo dalies naujas saknis. Kol kas atrodo silpnai....

Šiltnamis naujoje vietoje ?
5 metus gyvena tie parazitai dirvoje , ir nebijo jie serenčiukų kvapo , mutantai jau .

user posted image
Pas mane po 4-5 česnakus nužudydavo , šiemet daržas jau 4 metai , išsikraustė ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 gegužės 2016 - 21:25
QUOTE(Dusia37 @ 2016 05 24, 22:25)

user posted image
Pas mane po 4-5 česnakus nužudydavo , šiemet daržas  jau 4 metai , išsikraustė ....

Eina sau blink.gif Esu kelis kartus pas save mačiusi tokią kirmėlę. Net nenaikinau, nes nepasirodė ji man piktybinė, tik kad vikri ir tiek. Nu žinosiu, kad ir šita blogietė doh.gif

Nes aš ir grambuolių lervas palikdavau dirvoje, kol šitam forume nepamačiau paveiksliuko. Tik tada supratau, kas man jaunučius daigelius nugraužia - vakare gražus daigelis, o ryte tik kotelis stypso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 24, 22:54)
Eina sau  blink.gif  Esu kelis kartus pas save mačiusi tokią kirmėlę. Net nenaikinau, nes nepasirodė ji man piktybinė, tik kad vikri ir tiek. Nu žinosiu, kad ir šita blogietė  doh.gif

Nes aš ir grambuolių lervas palikdavau dirvoje, kol šitam forume nepamačiau paveiksliuko. Tik tada supratau, kas man jaunučius daigelius nugraužia - vakare gražus daigelis, o ryte tik kotelis stypso  doh.gif

Ačiu mergaites už palaikymą 4u.gif
Ne, šiltnamis ne naujoje vietoje. Bet googl'indama supratau, kad tie vabalai ir kirminai tai tie patys spragšiai- praejusia vasara kazkaip pastebejau nemaza butent vabalu populiacija. Del kokiu priežasčiu jie apsedo mano siltnamiuka sunku pasakyti. Bet kad jie šitiek pavojingi pomidorams- nu niekad negirdejau
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 24 gegužės 2016 - 23:06
Sveikos. Siemet nauji nuotykiai, pasodinau rinktinius daigus, pora savaiciu dziaugiausiu puikiu siltanmiu, o veliau jie eme nykti, lapu galai ruduoti, kiti pasidare sviesiai salltiniai, silpnuciai. Bendra tendencija - iskasus pas visus pasirode tusciaviduriai stiebai su ryskia skyle sone. Kaltininka atradau visai neseniai, netiketai nuvytus Samocveto daigui.  Irgi tusciaviduris kotas. Parsinesiau namo sodinuka ir visa sukarpiau gabaliukais. Ir tada aš aptikau JĄ bash.gif  gun_bandana.gif. Spragšio kirminą !!!!!!!! Džyyyyyyz O jau piktumas mano begalinis. Iš 30 daigų sugraužė 14!!!!!! Keleta atsodinau , keleta nauju- Arvento, Liskin nos, geltonas finikas, Syta, praradau sad.gif

Mano sezonas irgi su praradimais. Iš pradziu grambuoliai 3daigu virsunes nukando. Nu bet auginasi pazastis. Bus tik velesnis ju derlius, bet praradau vieninteli daiga (nes sekla tik viena turejau) ir taip ant sirdies skauda german red strowberry ir black beauty. Paskui spragsiai paguldė tomande, damskije palciki, kiwi, erelio sirdi, tie die sirdi. Siuos atsesiu kitais metais.niekad nebuvo tokiu spragsiu ispuoliu.... Labai braskes gaila.
Siltnamio monstras tai tas green icicl... Nezinau kaip stogo nenunes..

O jus paliekat duris vedinimuisi tos, kurios tik savaitgaliais matote? Palikau, bet taip neramu...

Tiesa, mano promociutes ir mociutes nuo 1980 surinktu seklu paveldas nors lėtai, bet igauna pagreiti augti. Tai gal atgaivinsiu... Is pradziu galvojau nieko nebus. Pries Kaziuka seti pries 2sav buvo zemiau sprindzio jie... Kazkodel sunkiai kabinosi i gyvenima.
Atsakyti
As siemet pakartotinai perkasdama siltnami, radau ir grambuoliu lervu, ir spragsiu. Na neimanoma gerinti dirvos mulciuojant ir veliau neperkasant. Kasti, kedenti, rinkti. Taip kasmet.
Ir nezinau kaip kovot.
Galvoju, kad spragses gal privilioja anktyvi ridikeliai siltnamy? Tos lervos labai megsta ridikelius ir morkas.
Atsakyti
Laba,

ne i pomidoru tema, bet vakar 5 cukiniju tik kotus radau verysad.gif , lapus nuede kazkas, gal irgi grambuolio lerva kokia, purendama zeme, viena iki sodinimo buvau radusi, gal dar kokia salia buvo, gaila labai unsure.gif
Atsakyti