Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(tyli upė @ 2016 05 21, 17:49)
Pirma ir viena mintis: Vilmoms trūksta žemės, maisto, nes tas 500 ml tik iki pusės tepripildytas  biggrin.gif
Pabandykit persodinti bent į litrinį arba dar geriau į didesnę talpą, kurioje augs (bent kokių 3 l). Ir žemę gerą parinkit. Viskas bus gerai su dauguma jų 4u.gif

Zeme naudoju sita is senuku:
https://www.senukai....-zeme-80-l/3dq3

Dar imaisau kazkiek substratines zemes, kad butu puresne.

Na cia isodinta tik laikinai, saknims formuotis vietos pakanka. Tie kur dabar pasodinti i 10l ( pries pora dienu), jie irgi buvo tokiose 500ml stiklinese.

Gal ta achemos zeme tikrai nepatinka sitai rusiai...

O gal isvis pabandyt gryname substrate augint. Pvz.:
https://www.senukai....ntras-50-l/3aad

Bet kiek as suprantu tai substratas skirtas, daigams ir sekloms daigint, o grynam auginimui netinka, tik pamaisius su zeme duoda nauda?

Atsakyti
QUOTE(kaunomanas @ 2016 05 21, 19:21)

Na cia isodinta tik laikinai, saknims formuotis vietos pakanka. Tie kur dabar pasodinti i 10l ( pries pora dienu), jie irgi buvo tokiose 500ml stiklinese.

Bet kiek as suprantu tai substratas skirtas, daigams ir sekloms daigint, o grynam auginimui netinka, tik pamaisius su zeme duoda nauda?

Viskas bus gerai, užaugs tie daigai. Nenorėkit, kad būtų kaip aukštaūgių. Juk jie neaukšti ir užaugę. Be to gal ir sėti ne vasario mėn. smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Šiltnamyje išroviau pavasarį pasodintas daržoves, o pomidorai susispaudę, ar galima juos dar perkelti į kitą vietą, kurioje buvo pasodintos daržovės? Bandyčiau iškasti kaip įmanoma su daugiau žemių, bet kas bus jei pažeisiu dalį šaknų ir persodinamo ir gretimo esančio pomidoro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 05 21, 21:14)
Labas vakaras,

Šiltnamyje išroviau pavasarį pasodintas daržoves, o pomidorai susispaudę, ar galima juos dar perkelti į kitą vietą, kurioje buvo pasodintos daržovės? Bandyčiau iškasti kaip įmanoma su daugiau žemių, bet kas bus jei pažeisiu dalį šaknų ir persodinamo ir gretimo esančio pomidoro? g.gif

O yra dar kokia kita išeitis be persodinimo? smile.gif
Žinoma kelkit, neauginsit juk stiebas į stiebą susiglaudusių , pomidoras pakantus persodinimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2016 05 21, 20:28)
O yra dar kokia kita išeitis be persodinimo?  smile.gif
Žinoma kelkit, neauginsit juk stiebas į stiebą susiglaudusių , pomidoras pakantus persodinimui smile.gif

Ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2016 05 21, 19:11)
Jūsų Vilma net ir labai normali, viskas su ja gerai. Tiesiog ji yra dekoratyvus vazoninis pomidoras, jos visas ūgis bus iki kokių 25-30 cm. Maniškė jau žydi, o jos ūgis gal 15cm. Auginu 3litriam vazone lauke  smile.gif

drinks_cheers.gif Vilma yra žemutis augalas, net ne balkoninis, aš jį daugiau kambariniu laikyčiau. drinks_cheers.gif Maniškės Vilmos daigai iš viso 200ml vienkartinėse stiklinėse.
Vilma puikiai dera ant palangės ir iki Naujų metų drinks_cheers.gif Mano užpernykštė Vilmos nuotrauka, laikiau kambaryje.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 22 gegužės 2016 - 05:44
Merginos kas cia per brudas ant blogosios lapu puseS?
user posted image
Atsakyti
Dar vienas klausimas, ar pomidorams brooklyn, lemon boy, delfine reikia skabyti pažastinius ūgliukus?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 05 22, 20:31)
Dar vienas klausimas, ar pomidorams brooklyn, lemon boy, delfine reikia skabyti pažastinius ūgliukus?smile.gif

taip, būtinai, jie aukštaūgiai. Galima auginti ir 2-3 stiebais, jei yra noras, bet visus kitus ūglius reikia išskabyti
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2016 05 22, 20:33)
taip, būtinai, jie aukštaūgiai. Galima auginti ir 2-3 stiebais, jei yra noras, bet visus kitus ūglius reikia išskabyti

Pirmi metai auginimo, bus klaidų doh.gif Už tai man jie neauga, tik krūmai didėja biggrin.gif Jau priskabiau pilną maišelį. Ar dar nuskabyti?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <...Neringa...>: 23 gegužės 2016 - 14:52
QUOTE(<...Neringa...> @ 2016 05 23, 14:51)
Pirmi metai auginimo, bus klaidų  doh.gif Už tai man jie neauga, tik krūmai didėja biggrin.gif Jau priskabiau pilną maišelį. Ar dar nuskabyti?
user posted image

aš nematau ką ten skabyti blink.gif Jūs lapus kol kas palikit ramybėj. Reikia nugnybti tik tarp koto ir lapo esančią ataugėlę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 23 gegužės 2016 - 15:12
QUOTE(daimura @ 2016 05 23, 15:11)
aš nematau ką ten skabyti  blink.gif Jūs lapus kol kas palikit ramybėj. Reikia nugnybti tik tarp koto ir lapo esančią ataugėlę

Tai aš jau ir lapų priskabiau doh.gif doh.gif Nu jau žiopla tai baisu, ar nieko jiems dabar nenutiks? Daugiau nejudinsiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <...Neringa...>: 23 gegužės 2016 - 15:27