Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

sena tema
info apie auginimą,pomidorų veisles
Ūpo patarimai šiltnamiui
apie ligas,medžiagų trūkumo požymius

info RU kalba
ką sudomino auginimas vystykluose,info ieško čia:
https://www.youtube....tS6PYdMdggRb8Lc

https://www.youtube....h?v=Nl5UwME8cnE

https://www.youtube....h?v=iKafxFxQFvY

https://www.youtube....h?v=gLJdkWlge9M]vystyklai[/URL]
[/quote]

Tany, kaip visad- ačiū už foto, o mes seilas varvinam ir pliurpiam, svajojam toliau- lygiuotis yra į ką 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 16 gegužės 2016 - 16:10
QUOTE(saintlina @ 2016 05 16, 15:09)
denk agro, nerizikuok. Aš į lauką net kopūstų dar neišgrūdau. O jau apie pomidorus ar baklažanus nei minties nėr.

nu pas mane jie mini siltnamiuke( tuneliuke) ir dar storai zole uzmulciuoti, bet...
o dar vakar vakare visus moliugus po kibirais pavoziau... siandien irgi taip migdysiu, bet jei stuktels zemiau nulio, tai vargu ar atlaikys...
Atsakyti
Merginos, o kur rast paskaityt apie laistymo sistemas konkrečiai pomidorams? Kokia sistema būtų geriausia? Su bačka ar per šlangą?
Žiūrėjau kur parduoda tas sistemas, bet ten skylutės kas 30 cm ir nežinau ar tai gerai, nes pomidorus sodinu 45-50 atstumu.

Gal kuri iš savo praktikos ką patartumėt. Labai lauksiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 16, 20:08)
Merginos, o kur rast paskaityt apie laistymo sistemas konkrečiai pomidorams? Kokia sistema būtų geriausia? Su bačka ar per šlangą?
Žiūrėjau kur parduoda tas sistemas, bet ten skylutės kas 30 cm ir nežinau ar tai gerai, nes pomidorus sodinu 45-50 atstumu.

Gal kuri iš savo praktikos ką patartumėt. Labai lauksiu ax.gif

Pernai išbandžiau lašelinę laistymo sistemą. Man pasirodė, kad nepasiteisino, nes laša ilgai ir kol laša sukelia, labai didelę drėgmę. Žymiai geriau kai ateini su laistytuvu perlieji vienu kartu į žemę įsigeria ir viskas. Lyg ir neturėtų būti skirtumo, nes galutiniame taške vistiek žemė šlapia lieka, bet skirtumas visgi yra, kurio nemoku paaiškinti. Tos drėgmės pasekoje labai aksti radosi dėmėtligė, nes sutapo dar su labai šlapiais birželio orais. Todėl tokį laistymą naudodavau tik iš bėdos.
Bet laistyti su voru lyg ir girdėjau merginos buvo patenkintos.
Aš voro nepirkau iš pradžių, nes man pasirodė, kad neoptimaliai drėkina žemę. Kai tam tikri žemės plotai lieka nesudrėkę, tai šaknys nesiplečia į šonus ir neima iš dirvos medžiagų, todėl reikalauja daugiau trąšu. Bet šiuo požiūriu galiu klysti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 16 gegužės 2016 - 20:25
meteo nudžiugino šiai nakčiai kaune - nuo +5 pakėlė iki +7. Nu bet rytojui numušė iki +2. Jeigu nepakeis, mano daržo augintiniai kažin ar išgyvens. Reiks kžką galvoti g.gif
Atsakyti
[quote=zydinti_gele,2016 05 16, 22:23]
Pernai išbandžiau lašelinę laistymo sistemą. Man pasirodė, kad nepasiteisino,

Aš irgi panašiai galvoju ir su vyru visą vakarą ginčijamės. Labai dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 16, 22:19)
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 16, 22:23)

Pernai išbandžiau lašelinę laistymo sistemą. Man pasirodė, kad nepasiteisino,

Aš irgi panašiai galvoju ir su vyru visą vakarą ginčijamės. Labai dėkoju už atsakymą 4u.gif

Aš turėjau MB padarytą lašelinę laistymo sistemą iš bačkos. Kapsėdavo prie konkretaus augalo - skylutės buvo subadytos ten, kur sodindavau augalus. Jokio drėgmės nebuvo - 5 Lt dyddžio drėgna dėmelė prie augalo šaknų. Šiltnamio ravėti nereikėjo, nes niekur kitus nepatekdavo vanduo. Man labai patiko.

Bandžiau drėkinimą žemėje, iš bačkos. Problemos buvo dėl kurmių. Tie netikėliai prasirausė savo tunelius būtent virš drėkinimo šlangų - tarp šlangos ir augalo šaknų. Džiuvo pomidorai, kol susigaudžiau, kas darosi. Kai supratau - įkasiau butelius ir liedavau į butelius laistytuvu. Jeigu jau palikti rankinį laistymą, tai tikrai pasiteisina buteliai. Nereikia ten tupinėti iš pradžių pdarant laistymui įgilinimą aplink augalą, po to jį užrausant.

Šiemet kurmiarausius sunaikinau ir kol kas bandau tą požeminę ir naudoti. Nesu tikra, ar jos pernai kurmiai nesugadino, todėl papildomai sukasiau butelius ir prašau MB vėl padaryti lašelinę iš bačkos. Nu kol kas nepadarė, bet gal dar priprašysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 16 gegužės 2016 - 21:47
[/quote]

Bandžiau drėkinimą žemėje, iš bačkos. Problemos buvo dėl kurmių. Tie netikėliai prasirausė savo tunelius būtent virš drėkinimo šlangų - tarp šlangos ir augalo šaknų. Džiuvo pomidorai, kol susigaudžiau, kas darosi. Kai supratau - įkasiau betelius ir liedavau į butelius laistytuvu. Jeigu jau palikti rankinį laistymą, tai tikrai pasiteisina buteliai. Nereikia ten tupinėti iš pradžių pdarant laistymui įgilinimą aplink augalą, po to jį užrausant.

[/quote]

Aš su buteliais jau žaidžiau, bet man jie labai kemšasi, ar aš tiesiog nemoku jais naudotis g.gif

Jau net nežinau ar čia norėt to automatinio laistymo... Su kibiru, ar su šlanga, tai jau labai atsibodo, o ir lieji, lieji, nei galo, nei pabaigos schmoll.gif

Ačiū 4u.gif

Atsiprašau, bet man kotais necituoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germina: 16 gegužės 2016 - 21:49
[quote=pagyvenus,2016 05 16, 21:31]
[/quote]

Jeigu jau palikti rankinį laistymą, tai tikrai pasiteisina buteliai. Nereikia ten tupinėti iš pradžių pdarant laistymui įgilinimą aplink augalą, po to jį užrausant.

Šiemet kurmiarausius sunaikinau ir kol kas bandau tą požeminę ir naudoti. Nesu tikra, ar jos pernai kurmiai nesugadino, todėl papildomai sukasiau butelius ir prašau MB vėl padaryti lašelinę iš bačkos. Nu kol kas nepadarė, bet gal dar priprašysiu.
[/quote]

Hmmm. Aš tai nesijaudinadama laistytuvu drėkinu visą žemę ir nieko neapkasinėju. Vien todėl, kad šaknys plistų į šalis. Nežinau, kodėl reikėtų laistyti tik prie augalo. Juk tikslas, kad maisto medžiagas iš viso dirvožemio paimtų šaknys, o ne tik šiaip sau susidrėkintų toje vietoje, kur stiebas... Ir iš tiesų rudenį būna šiltnamyje šaknys visur, ne tik tose vietose, kur augalo stiebas.
Bet nežinau, kad pomidorų guru kitaip mano ir aišku aš neturiu patyrimo su buteliais.
Man geriausiai pasiteisina su laistytuvo kaip ir kaip ten kartais laiko tam nėra...
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 05 16, 22:47)

Aš su buteliais jau žaidžiau, bet man jie labai kemšasi, ar aš tiesiog nemoku jais naudotis g.gif

Jau net nežinau ar čia norėt to automatinio laistymo... Su kibiru, ar su šlanga, tai jau labai atsibodo, o ir lieji, lieji, nei galo, nei pabaigos schmoll.gif

Ačiū 4u.gif

Automatinio laistymo norėkite 4u.gif Ir darbo mažiau, o pomidorams dar papildomia pliusas, kad drėgmės šiltnamyje būna mažiau, augalai sveikesni.

Neįsivaizduoju, kaip buteliai gali kimštis? Aš kalbu apie plastikini 2 litrų butelį, kurio apačia nupjauta ir kuris kakliuku žemyn įkastas prie pomidoro šaknų. Jį įkasti reikia taip, kad pripylus pilną vandens nevirstų. Pripili pilną vandens ir eini pilti į kitą. Kol baigi visus, pirmi jau būna tušti. Tai vėl pili į juos eilės tvarka. Ir taip tiek kartų, kiek planavai. Aš paprastai vienam laistymui pripilu 3-4 dvieju liktru butelius vienam pomidorui. Pirmas butelis susigeria labai greitai. Po to gėrimasis lėtėja. Pasktinį palieku pripiltą, susigeria per ilgesnį laiką.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 17, 00:00)
Automatinio laistymo norėkite  4u.gif Ir darbo mažiau, o pomidorams dar papildomia pliusas, kad drėgmės šiltnamyje būna mažiau, augalai sveikesni.

Neįsivaizduoju, kaip buteliai gali kimštis? Aš kalbu apie plastikini 2 litrų butelį, kurio apačia nupjauta ir kuris kakliuku žemyn įkastas prie pomidoro šaknų. Jį įkasti reikia taip, kad pripylus pilną vandens nevirstų. Pripili pilną vandens ir eini pilti į kitą. Kol baigi visus, pirmi jau būna tušti. Tai vėl pili į juos eilės tvarka. Ir taip tiek kartų, kiek planavai. Aš paprastai vienam laistymui pripilu 3-4 dvieju liktru butelius vienam pomidorui. Pirmas butelis susigeria labai greitai. Po to gėrimasis lėtėja. Pasktinį palieku pripiltą, susigeria per ilgesnį laiką.

Dabar kaip ir aiškiau. Aš ne taip su tais buteliais elgiausi, o ir nepildavau į juos tiek daug vandens. Labai dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 16, 22:57)
Hmmm. Aš tai nesijaudinadama laistytuvu drėkinu visą žemę ir nieko neapkasinėju. Vien todėl, kad šaknys plistų į šalis. Nežinau, kodėl reikėtų laistyti tik prie augalo. Juk tikslas, kad maisto medžiagas iš viso dirvožemio paimtų šaknys, o ne tik šiaip sau susidrėkintų toje vietoje, kur stiebas... Ir iš tiesų rudenį būna šiltnamyje šaknys visur, ne tik tose vietose, kur augalo stiebas.
Bet nežinau, kad pomidorų guru kitaip mano ir aišku aš neturiu patyrimo su buteliais.
Man geriausiai pasiteisina su laistytuvo kaip ir kaip ten kartais laiko tam nėra...

Nu aš tai tikrai dar ne guru. Ir dar negreitai guru būsiu, jei iš viso būsiu ax.gif Aš tik savo nedidelę patirtį susakau. Jūs saviškę susakote. Turės Germina ką apmąstyti ir ką nors sugalvos, o paskui gal su mumis pasidalins.
Atsakyti