Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

Dviraciais ten butu ka veikti, nes ikalniu tai yra ir nemazu biggrin.gif dviratininku profesionaliu pilna per visa Mallorka.
Madride esat buvus? Metro sistema zinot? (mokesciu). Jei vaziuojat keliese, tai geriau su uberiu vaziuot is oro uosto i viesbuti ir atgal, nes vien isvaziavimas-ivaziavima i oro uosto kainuoja 3 eur, paskui dar priedo bilieto mokestis. Mes su drauge sumokejom 5 eur uz nuvezima iki terminalo is viesbucio (tiesa nakvojom visai salia, pora metro stoteliu), su metro butu kainave po 5 eur kiekvienai 4u.gif
Tiesa kiek angliskai kalbanciu Uberiu nezinau, jei ispaniskai nekalbat tada kiek sudetingiau 4u.gif
Atsakyti

"HM Balanguera Beach" cool.gif. Google maps rašo, kad nuo viešbučio 10 min pėsčiomis iki Palmos. Dar galima išsinuomuoti dviračius viešbutyje. Na, tikslas yra pasyvus all inclusive poilsis... Bet manau, kad yra ir autobusų, ekskursijų aplinkui, jei pabostų. Dar girdėjau, kad autostopu labai paprasta keliauti Maljorkoje biggrin.gif(nors niekad nebandžiau).

Tada tikrai imciau dvirati, per pusvalandi iki Palmos nuleksit, ten pamenu geras dviraciu takas yra :) 

O Maljorkoj man labiausiai istrigo papludimiai. Mes labai daug ju apvaziavom, visose salospuses. Kai kur be masinos tai nelabai nuvaziuosit, arba daug eiti reikes... Manau spreskit vietoje ar norisi dar pagulinet, ar pakeliaut :) Bet pamatyt tai tikrai yra ka!

Atsakyti
QUOTE(Victorious @ 2018 08 24, 16:16)
Apsistosim savaitei gan pasyviam poilsiui netoli Palmos bigsmile.gif. Bet visgi ką rekomenduojate aplankyti aplinkui? 4u.gif Netikiu, kad išbūsiu savaitę prie baseino biggrin.gif. Tikriausiai nenuomuosime automobilio...
O kur tokios kainos? Ir kada skrendat? biggrin.gif
"Ryanair" skraido į Madridą, o iš Madrido į Palmą. Radau bilietus už 45+15 eurų rugsėjui (buvo ir pigesnių).
O mačiau, "Wizzair" skrenda Barselona - Vilnius.
Tiems, kas nori /gali 2 ar daugiau zuikių vienu šūviu. biggrin.gif

mes rugsejo 4d su rynair.. nenoriu su persedimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 27, 14:12)
Madride esat buvus? Metro sistema zinot? (mokesciu). Jei vaziuojat keliese, tai geriau su uberiu vaziuot is oro uosto i viesbuti ir atgal, nes vien isvaziavimas-ivaziavima i oro uosto kainuoja 3 eur, paskui dar priedo bilieto mokestis. Mes su drauge sumokejom 5 eur uz nuvezima iki terminalo is viesbucio (tiesa nakvojom visai salia, pora metro stoteliu), su metro butu kainave po 5 eur kiekvienai 4u.gif

Ne, Madride nesu buvusi, todėl ir nusprendžiau ten praleisti ilgąjį savatgalį prieš Maljorką smile.gif. Ačiū, kad paprotinote dėl mokesčių sistemos. Ar vėliau apsistojote pačiame Madride? Ar brangus miestas? 4u.gif
QUOTE(Tiga @ 2018 08 27, 14:30)
O Maljorkoj man labiausiai istrigo papludimiai. Mes labai daug ju apvaziavom, visose salospuses. Kai kur be masinos tai nelabai nuvaziuosit, arba daug eiti reikes... Manau spreskit vietoje ar norisi dar pagulinet, ar pakeliaut smile.gif Bet pamatyt tai tikrai yra ka!</p>

Man irgi patinka paplūdimiai bigsmile.gif. Teisingai, manau, nuspręsim vietoje. Aš paskutinius metus tiek prisikeliavusi tiek lėktuvais, automobiliais, autobusais, uberiais, dviračiais, dar po kalnus savomis kojomis, kad labai neliūdėčiau, jei ir tiesiog pasimėgaučiau boutique viešbučiu ir Palma šalimais. Draugas daug dirba, tai nori tiesiog gerai pailsėti smile.gif.
QUOTE(amberr. @ 2018 08 27, 16:15)
mes rugsejo 4d su rynair.. nenoriu su persedimais smile.gif

Tai laukiam atsiliepimų bigsmile.gif. Mūsų kelionė tik paskutinę rugsėjo savaitę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 27 rugpjūčio 2018 - 17:25
Madridas brangus miestas, jei keliausie metro po miesta geriausia pirkti kortele su 10 kelioniu (prie metro iejimo yra), jei einate i muziejus, ziurekite, kada buna nemokamos valandos (su studento, mokytojo pazymejimu daugelis yra nemokami).
Mes buvome apsistoje air B and B, tai gyvenom beveik centre uz gera kaina, rugsejo pabaigoje kainos tirkai turetu but geresnes nei liepa. Dali maisto gaminomes namie
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2018 08 27, 23:19)
Madridas brangus miestas, jei keliausie metro po miesta geriausia pirkti kortele su 10 kelioniu (prie metro iejimo yra), jei einate i muziejus, ziurekite, kada buna nemokamos valandos (su studento, mokytojo pazymejimu daugelis yra nemokami).
Mes buvome apsistoje air B and B, tai gyvenom beveik centre uz gera kaina, rugsejo pabaigoje kainos tirkai turetu but geresnes nei liepa. Dali maisto gaminomes namie

4u.gif Man Barselona pasirodė labai "overpriced" ir super turistinis miestas. Bet kažkodėl galvoju, kad Madridas įdomesnis bigsmile.gif. Kas labiausiai įstrigo ten?

Ech, jau laukiu atostogų Ispanijoje. Bet pastebėjau, kad kai anksti pradedu galvoti ir planuoti, tai kažkas pakiša koją. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 28 rugpjūčio 2018 - 10:55
Madridas kaip sostine brangus, ir metro brangesnis, nei Barselonoj biggrin.gif ir diiiiidelis, jei vaiksciot pesciomis. Kadangi as turejau laiko keleta dienu salia mokslu, as ejau i muziejus, man visi, kuriuose buvau pagrindiniuose buvo nemokami, kainos muzieju 15-25 eur Karalienes Sofijos (modernus menas), Prado reik susiziuret, ka nori pamatyt, nes apeiti ten reikia nu dienos unsure.gif , siaip labai gerai pasiimti ta bus tour, pamatai miesta su gidu, apmastai, ka nori pamatyti ne is autiko.
Jardin Real, miesto centre pasivaikscioti, yra salia botanikos sodas, jei domina. Galima pazureti ka siulo is lankomu ale piliu, Karaliski rumai, sodas salia, siaip centras Saules vartai ir kt. vietos kokiam nors gide galit paziureti, kad jus traukia, ko norisi.
Kavinese nedekite pinigines ar telefono ant stalo, nes yra gudruciu, vagianciu, jei atnesa uzkandi pries uzsakyta maista, paklauskit, ar uz tai reiks moketi. Ziurekt kainas prie baro ir prie staliuko, kai kur stebetinai skiriasi.
Madride, kai ne karsta, buna smagu.
Paziurekit ju Atocha traukiniu stoti, senovinis idomus pastatas kaip Londono Viktorijos stotis.
Atsakyti
Alchemie, pamenu, Barselonoj ir metro, ir taksi, ir hop-on hop-off autobusais važinėjom. Bet tikrai pastarasis dėmesio vertas buvo tiek Barselonoj, tiek Lisabonoj ar Havanoj thumbup.gif . Ypač kai vizitas neilgas. Na, NY muzieju kainu dar niekur "neperspjovė", bet tikrai taip, yra būdu, kaip aplankyti su minimaliomis išlaidomis smile.gif.
Šiaip, kiek esu lankiusis Ispanijoje, ju salose ar buvusiose kolonijose, nebuvo pozityvaus ir didelio įspūdžio. Man ta kultūra šiek tiek laukinė blush2.gif blush2.gif .Bet aš optimistė, vis dar tikiuosi atrasti, kas patiks. biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 29 rugpjūčio 2018 - 10:46
QUOTE(Victorious @ 2018 08 29, 11:41)
Alchemie, pamenu, Barselonoj ir metro, ir taksi, ir hop-on hop-off autobusais važinėjom. Bet tikrai pastarasis dėmesio vertas buvo tiek Barselonoj, tiek Lisabonoj ar Havanoj  thumbup.gif . Ypač kai vizitas neilgas. Na, NY muzieju kainu dar niekur "neperspjovė", bet tikrai taip, yra būdu, kaip aplankyti su minimaliomis išlaidomis smile.gif.
Šiaip, kiek esu lankiusis Ispanijoje, ju salose ar buvusiose kolonijose, nebuvo pozityvaus ir didelio įspūdžio. Man ta kultūra šiek tiek laukinė blush2.gif blush2.gif .Bet aš optimistė, vis dar tikiuosi atrasti, kas patiks. biggrin.gif thumbup.gif

Jei kalbos nemoki, tada sunku, su kalba visai kiti horizontai, juolab, kad retas lankosi Biskajos ilankos regionuose, kur nerealiai grazu, ne taip karsta ir visai kitokia kultura, nei pietuose 4u.gif
Man tiesa su Mallorkos dialektu buvo kiek sunkoka pradzioj, kol pripratau biggrin.gif jei domina, tai Palmoje yra Miro namas ir dirbtuve su nedidele ekspozicija. Siuo metu visa Miro skulpturu ekspozicija yra Santandere, suvezta is viso oasaulio ir net privaciu kolekciju
Madride yra koplycia, kur Goja palaidotas, ir ner labai toli nuo metro.
Siaip is visu mano lankytu vietu Ispanijoj ( as daugelyje regionu buvau) Valensija lieka mano meile, dar prisidejo Santanderas wub.gif labai noriu Galicijos regiona pamatyt wub.gif o Mallorkoj be vaiku pakeliaut, kad neribotu laiko ur galimybiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 29 rugpjūčio 2018 - 13:28
Alchemie, aš ispaniškai nekalbu (pirmiausia noriu prancūzų kalbą geriau pramokti), bet teko su ispanais įvairiose šalyse bendrauti anglų kalba biggrin.gif.
Smagu, kad atradote savą Ispaniją thumbup.gif. Ačiū už vertingas rekomendacijas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 29 rugpjūčio 2018 - 15:06
Kaip nervuojuos.. ryt isskrendam, o orai nekazka.. daugiausia 26 tam regione ir lietus dauguma dienu.. unsure.gif
Atsakyti
Saule dar kaitri, tai manau tikrai nesusalsite smile.gif ir lietus turetu buti tik trumpalaikiai smile.gif
Atsakyti