Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

[quote=drugelis.,2017 10 12, 09:38]
<p>Labas rytas, keliautojos.</p><p></p><p>Renkuosi atostogų kryptį iš Sardinijos ir Maljorkos.

Šiais metais buvom ir Sardinijoje ir Maljorkoje, visiškai skirtingos salos, Sardidinja-itališka ramybė, Maljorka-ispaniškas siautulys.
Pvz. Sardinijoje tipiniai suvenyrai nerti rankom kilimėliai, visokie mieli rankdarbiai, o Maljorkoj viskas su anuo galu, pvz. šiaudelis-pimpalas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Man kažkaip užkliuvo šis dalykas, atrodo gretimai esančios salos, o tokios skirtingos. Turistai taip pat skirtingi, Sardinijoje praktiškai vien italalų šeimos, o Maljorkoj.... na jei gatvės nusietos žybsinčiais pub`ais, tas leidžia suprasti, kad salą užvaldę anglų turistai, ir netgi leisiu sau pasakyti, tokią grąžią salą jie gerokai pagadinę su savo mėgimu pašvęsti (populiaru ten švęsti bernvakarius, mergvakarius, gimtadienius, na atskrist patūsint).
Bet kokiu atveju ir Maljorkoj galima rasti ir ramybės, ir ispaniškos autentikos, o gamta ten nuostabi wub.gif Į Sardiniją negrįšim, į Maljorka greičiausiai taip, nors toli gražu neesam tūsintojų šeima. biggrin.gif
Paskaitykit keliasi postais aukščiau rasit ats. dėl kurortų.
Atsakyti

Melajja, dėkoju. Kadangi šiemet abiejuose salose buvot, tai žinot jau, ar Sardinija stipriai brangesnė sala? (  viskuom- pradedant skrydžių bilietais, apgyvendinimu, auto nuoma, ir t.t..)

Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 10 12, 10:18)
<p>Melajja, tikiusi rasite laiko atsakyti į mano klausimus, dėl Sardinijos labai konkrečiai patarėt, ačiū smile.gif</p><p></p><p>Dar klausimas išplaukė, ar įmanoma rasti nakvynę ne kurortiniuose miestukuose, kurie nutolę nuo jūros? Per kur ieškotis?  4u.gif Labiausiai nesinori būtent to šurmulio, idealiausia kaimukas su vietine kultūra, keliom mažom parduotuvėlėm/kavinėm.</p>

Dėl miestelių ne prie jūros, gera mintis, pvz. Valdemossa, Capapedra, Alkudia (ne Port Alkudia), Santanyi, Soller, Arta, bet visam laikui nepatarčiau juose apsistoti, pabosti gali, bet kokias 4-5 dienas pagyventi pats tas, mes tą pati mastėm jais bevaikštinėdami, kad smagu būtų buve ir tokiame pagyventi, dviračius išsinuomavus pavažinėti aplink.
Jei Jūs tiek daug dienų turėsit tai gal net galima dėliotis, jei nevargintu kraustymasis, tradicinis kurortas+autentiškas miestelis+mažas kurortas kur nors aplink Cala`dor.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 10 12, 10:29)
<p><strong>Melajja</strong>, dėkoju. Kadangi šiemet abiejuose salose buvot, tai žinot jau, ar Sardinija stipriai brangesnė sala? (  viskuom- pradedant skrydžių bilietais, apgyvendinimu, auto nuoma, ir t.t..)</p>

Konkrečiai parašysiu smile.gif skrydį į Maljorka per išankstinius iš Kns. po ~100 € pagavau, į Sardiniją iš Varšuvos jau su nakvyne Lenkijoje, kuru, parkingu po ~130 € . Autonuoma net nelyginama Maljorkoj 3 kart pigiau ir papraščiau. Sardinijoje viešbūčiai barngesni gerokai ir juolabiau jei renkatės AI, bet va apartamentai Sardinijoje pigesni ir populeresni nei Maljorkoj. Kainos kavinėje Maljorkoj geresnės, nes vien dėl to, kad nėra kaip Sardinijoje aptarnavimo mokesčio 20% blink.gif Prekybcentruose Sardinijoje pasirodė pigiau, o tai aktualu gyvenant apartamentuose.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 10 12, 08:38)
<p>Labas rytas, keliautojos.</p><p></p><p>Renkuosi atostogų kryptį iš Sardinijos ir Maljorkos. Manau, kad bandysim į Maljorką... Kadangi išvykt galim tik birželio mėn., įdomu, kaip ten turistų srautai pirmąjį vasaros mėn.</p><p>Planuotume atostogaut 10 naktų, ar verta ieškotis dviejų viešbučių? Kaip laiko atžvilgiu, keliaujant po salą automobiliu? Nes Kretoje, tai ir 50 km kartais 1,5val važiuodavom...</p><p>Kokia kaina skrydžio normali? Bandysiu pati organizuoti kelionę, atrodo paprasta - tiesioginis skrydis iš Kauno, tik šiai dienai birželio mėn. ryanair kainos nelabai džiugina  hmm.gif </p><p>Gal kas patars kokiam miestelyje/miesteliuose ieškoti nakvynės, labai nemėgstam šurmulio ir Palangos lygio kurortų, norisi mažo, jaukaus, nenuvalkioto kaimuko. Šiuo metu tiek klausimų, dar įdomu, ar vertą užsisakinėti pusryčius/vakarienę, ar kavinėse labai brangu?</p>

Na negi taip sunku atsiversti kelis puslapius atgal - ką tik apie visą tai buvo diskutuota ir pakankamai informatyviai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2017 10 12, 09:38)
<p>Labas rytas, keliautojos.</p><p></p><p>Renkuosi atostogų kryptį iš Sardinijos ir Maljorkos. Manau, kad bandysim į Maljorką... Kadangi išvykt galim tik birželio mėn., įdomu, kaip ten turistų srautai pirmąjį vasaros mėn.</p><p>Planuotume atostogaut 10 naktų, ar verta ieškotis dviejų viešbučių? Kaip laiko atžvilgiu, keliaujant po salą automobiliu? Nes Kretoje, tai ir 50 km kartais 1,5val važiuodavom...</p><p>Kokia kaina skrydžio normali? Bandysiu pati organizuoti kelionę, atrodo paprasta - tiesioginis skrydis iš Kauno, tik šiai dienai birželio mėn. ryanair kainos nelabai džiugina  hmm.gif </p><p>Gal kas patars kokiam miestelyje/miesteliuose ieškoti nakvynės, labai nemėgstam šurmulio ir Palangos lygio kurortų, norisi mažo, jaukaus, nenuvalkioto kaimuko. Šiuo metu tiek klausimų, dar įdomu, ar vertą užsisakinėti pusryčius/vakarienę, ar kavinėse labai brangu?</p>

Kaip tik pažiūrėjau birželį yra kainų po 75 eur į vieną pusę, į abi puses 150 eur, tai labai gera kaina, aš tokių laukiu liepai į Palmą ar Alikantę , liepą tai tikrai nedžiugina kainos ax.gif
Atsakyti

Na negi taip sunku atsiversti kelis puslapius atgal - ką tik apie visą tai buvo diskutuota ir pakankamai informatyviai lotuliukas.gif

Perskaičiau visą šią temą, senų dar ne, mačiau, kad diskusija buvo apie netriukšmingas vietas, bet manęs nedomina vietos, kur yra kurortai ir o juose -šeimos su vaikais. Mes apskritai nenorim kurortinio miestuko, neaktualu,jog būtų paplūdimys prie viešbučio. O diskusija buvo apie tai.

Mellaja, dėkui, pasianalizuosiu rekomenduotus miestelius, auksiniai patarimai  :4u:

Atsakyti

Va kad man čia tamsus miškas susigaudyti kas kur yra.....Tame reikalas kad aš vyksiančių mūsų į Maljorką aš esu vyriausia (Mama ir močiutė) bet "durniausia".Aš noriu labai į kalnus....Man tai būtų žiaurus reikalas jei nepamatyčiau kalnų.Jie man suteikia stiprybę,užhipnotizuoja.Mes esame labiau gamtos mylėtojai nei architektūros. Aišku norėsiu ir miestus aplankyti.

Atsakyti

O tai Jūs man dar paaiškinkite  prašau,ta -s      sa calombra, tai ir yra ta vieta kur serpantinais važiavimas kalnuose link to švyturio? O iškyšulys dar kitur yra? Kaži ar aš čia kada susiorientuosiu.......va kaip būna.,kai senatvėj reikia mokytis.

Aš prisižiurėjau nuotraukų gražių ir filmuotos medžiagos youtobe ir dabar svaigstu....nežinodama kur kas yra.Atsiprašau kad taip žioplai klausinėju.

Atsakyti

[quote=maryte47,2017 10 11, 17:49]
tai kaip ten vykti.....Iki to kaip Jūs rašote pirmo sustojimo Es Colomer-dar nėra serpantinų? Visai nieko nesusigaudau.

Garsusis iškišulys Cap Formentor yra pačioje salos įškišulio pabaigoje, ir kelias iki jo vien serpantinai, bet žmonės kalba, tą pati ir aš galiu patvirtinti, kad iki jo neverta ir važuoti, nes pačioje įškišulio pradžioje esanti apžvalgos aikštelė Mirador Es Colomer yra ne ką prastesnė, ir vaizdai joje tikrai nuostabūs, o patekimas iki jos labai paprastas serpantinu važuoti max 5 min, na vos du posūkiai. Tai va, iki Mirador Es Colomer važuoti tikrai patariu, o toliau iki to švyturio kaip savijauta ir noras leis. Bet kokiu atveju aš patariu bent 3 dienom auto išsinuomot ir pakeliaut savarankiškai, taip sutaupysit laiko ir daug daugiau pamatysit. Mes kai važiavom į įškišulį tą diena aplankėm Alkudia miestelį ir platūjį Alkudia port pležą, kuriame yra ilgasis tiltelis.

Tiesa kam aktualu senkdaikčiai, blusturgiai ir vietinis ispanų gyvenimas Consell ir Marratxi miesteluose, 7dieniais ryte vyksta didžiuliai turgūs, bet tikri, kur prekių iš kinietuku nerasi, kaip kad radome Santanyi ir Alkudijos miesteluose vykusuose turguose-mugėse-vien aliexpress.

Oi Melajja,Ačiū už išsamų paaiškinimą.Kopijuojuos viską,konspektuojuos,o paskui mokinsiuos....kad turėčiau šiokį tokį supratimą.Tik va galvoju jei mano žentas į ten nenorės vairuoti,tai būtų gerai tada su ekskursija nuvykti,jeigu tokios organizuojamos.Nes mano pagrindinis noras pamatyti tuos vaizdus.

Atsakyti

[quote=drugelis.,2017 10 12, 09:38]
<p>Labas rytas, keliautojos.</p><p></p><p>Renkuosi atostogų kryptį iš Sardinijos ir Maljorkos.

Šiais metais buvom ir Sardinijoje ir Maljorkoje, visiškai skirtingos salos, Sardidinja-itališka ramybė, Maljorka-ispaniškas siautulys.
Pvz. Sardinijoje tipiniai suvenyrai nerti rankom kilimėliai, visokie mieli rankdarbiai, o Maljorkoj viskas su anuo galu, pvz. šiaudelis-pimpalas biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifMan kažkaip užkliuvo šis dalykas, atrodo gretimai esančios salos, o tokios skirtingos. Turistai taip pat skirtingi, Sardinijoje praktiškai vien italalų šeimos, o Maljorkoj.... na jei gatvės nusietos žybsinčiais pub`ais, tas leidžia suprasti, kad salą užvaldę anglų turistai, ir netgi leisiu sau pasakyti, tokią grąžią salą jie gerokai pagadinę su savo mėgimu pašvęsti (populiaru ten švęsti bernvakarius, mergvakarius, gimtadienius, na atskrist patūsint).
Bet kokiu atveju ir Maljorkoj galima rasti ir ramybės, ir ispaniškos autentikos, o gamta ten nuostabi wub.gifĮ Sardiniją negrįšim, į Maljorka greičiausiai taip, nors toli gražu neesam tūsintojų šeima. biggrin.gif
Paskaitykit keliasi postais aukščiau rasit ats. dėl kurortų.

Bet kogero Sardinijoje brangesnis atostogavimas.

Atsakyti

Kaip tik pažiūrėjau birželį yra kainų po 75 eur į vieną pusę, į abi puses 150 eur, tai labai gera kaina, aš tokių laukiu liepai į Palmą ar Alikantę , liepą tai tikrai nedžiugina kainos ax.gif

Taip, žiūrėjau, bet tokia kauna gaunas tik 7 naktim, mes norim bent 10, gal net 12... Tada grįžimas vien 124... Gegužės pabaigoje, deja, negalim skristi. 

Kada optimaliausia pirkti bilietus? ir apskritai, kainos gali kasdien keistis skrydžių?

Atsakyti