Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

[quote=maryte47,2017 10 11, 03:34]
<p>Sveiki Maljorkos mylėtojai. Priimkite prašau ir mane į šias gretas.

Sveiki, pamenu Jus iš Kretos temos mirksiukas.gif Šaunu, kad vėl keliate sparnus.
Viešbūčio gal dar paieškokit, prastoki atsiliepimai ir nžn ko ieškote, bet visi kurortai aplink Palma tokie triukšmingi, trukšmingi ir daug kičo, orentuoti į anglų publiką. Gamta ir autentiški miesteliai wub.gif yra tolyn nuo šių kurortų, neprašausit jų prasirinkę, nes nors ten ramiau, bet ką veikti tikrai rasite, Maljorka neleis nuobodžiauti.
Traukinių ten nėra, vienas važuoja, jei gerai pamenu iš Palmos iki Sorell, senovinis traukinukas, čia kaip ekskursija vaizdingu maršrutu. Maitinimo kėdutės turėtų tikrai būti, miesto mekestis taip pat greičiausiai bus, ~1 eur. už dieną asmeniui.
Kelių su Kretos net nelyginkit, Maljorkoj jie tobuli ir jei vyksite ne į Sa Calobra, ar į Cap Formentor (iki jo neverta ir vykti pilnai užteks ir pirmo sustojimo Es Colomer) nebus kur jums ir vinguoti, tiesiog pralėkti max 50 min autostrada.
Papildyta:
[quote=-Braskeele,2017 10 11, 14:49]Dar ir kaip ciuozynetu- sunui 8, dukrai 4. Jau dabar bamba, kad vaziuotume i viesbuti kur daug kalniuku, nes pernai Kretoj nebuvo bash.gif  biggrin.gif  o mes cia sugalvojom i savo maljorkas be kalniuku biggrin.gif
[/quote]

Tai skirkit vaikams dieną akvaparke, jų net keli saloje, va ten tai vaikai ras kalniukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 11 spalio 2017 - 13:41
QUOTE(Only1 @ 2017 10 11, 15:07)
Aš čia ne apie Jūsų rašiau. Jūsų tikiu, kad patiktų  biggrin.gif Na turi ir Maljorkoj būt viešbučių su kalniukais.

Turi turi, po 3000 euru savaitikei rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(-Braskeele @ 2017 10 11, 00:34)
Sveiki.planuojame vasaros atostogas ir mastome apie Maljorka. Svarstome ar pirkt bilietus ar per agentura...agenturos pasiula labai ribotas, pagrinde Magalufas,mes seima su 2 vaikais -4 ir 8 metu, kur patartumet apsistot? Kokiuose miesteliuose? Sunku kai nesi buves unsure.gif

Pasidomekit pas Udriu.. jis sauniu kelioniu pasiulo ir tikrai ne vien Magalufe smile.gif as per ji dabar keliausiu.. ir kiek kas keliavo is pazystamu lb patenkinti.. nes kainas tikrai superines pagal kiekvieno poreiki pasiulo..
Papildyta:
O kas man gali pasakyt ar labai prastas papludimys Port colom regione? Ir ar tikrai tik su batais galima maudytis? Zinau, kad Alcudi trb geriausia poilsiui, bet man ten viesb nlb tuos kur siulo ten.. unsure.gif
Atsakyti

su lietuviais Idea Mallorka (Facebooke pažiūrėkit).

vat apie tai turėjau omenyje. Jeigu su jais ten pavažinėti po salą.Mums kainos maisto neturi reikšmės-pirksim vandenuką tik. Nebent mažajam netiks maistas. Nes mūsų maitinimas viskas įskaičiuota.

Atsakyti

aryte47,2017 10 11, 03:34]
<p>Sveiki Maljorkos mylėtojai. Priimkite prašau ir mane į šias gretas.

Sveiki, pamenu Jus iš Kretos temos mirksiukas.gifŠaunu, kad vėl keliate sparnus.
Viešbūčio gal dar paieškokit, prastoki atsiliepimai ir nžn ko ieškote, bet visi kurortai aplink Palma tokie triukšmingi, trukšmingi ir daug kičo, orentuoti į anglų publiką. Gamta ir autentiški miesteliai wub.gifyra tolyn nuo šių kurortų, neprašausit jų prasirinkę, nes nors ten ramiau, bet ką veikti tikrai rasite, Maljorka neleis nuobodžiauti.
Traukinių ten nėra, vienas važuoja, jei gerai pamenu iš Palmos iki Sorell, senovinis traukinukas, čia kaip ekskursija vaizdingu maršrutu. Maitinimo kėdutės turėtų tikrai būti, miesto mekestis taip pat greičiausiai bus, ~1 eur. už dieną asmeniui.
Kelių su Kretos net nelyginkit, Maljorkoj jie tobuli ir jei vyksite ne į Sa Calobra, ar į Cap Formentor (iki jo neverta ir vykti pilnai užteks ir pirmo sustojimo Es Colomer) nebus kur jums ir vinguoti, tiesiog pralėkti max 50 min autostrada.
Papildyta:

Tai skirkit vaikams dieną akvaparke, jų net keli saloje, va ten tai vaikai ras kalniukų.

Tai puiku kad prisiminėt mane iš Kretos temos.Aš tokia jau "cekava",man reikia išsiaiškinti iki kelionės kas mane domina.Į Kretą dar norėčiau,mane ji užbūrė. Vat kaip bus su Maljorka-klausimas.O tai Jūs man dabar paaiškinkit:

(jei vyksite ne į Sa Calobra, ar į Cap Formentor (iki jo neverta ir vykti pilnai užteks ir pirmo sustojimo Es Colomer),tai kaip ten vykti.....Iki to kaip Jūs rašote pirmo sustojimo Es Colomer-dar nėra serpantinų? Visai nieko nesusigaudau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maryte47: 11 spalio 2017 - 15:53

Sveiki Maljorkos mylėtojai. Priimkite prašau ir mane į šias gretas.Kelionė jau užsakyta.Tik dabar perskaičiau nuo pradžios iki pabaigos visų komentarus ir .....................suabejojau.Kogero apsirikome su pasirinkimu.Viežbutis Palmanovoje -  Fergus Tobago.Gal kas esate ten atostogavę?Vyksime 3 suaugę ir vaikutis,kuriam tada bus 1 metai ir 4 mėnesiai.Galvoju kad į tą švyturį ir kitas grožybes,kur reikia serpantinais važiuoti,tai nepavyks. Nebent tėtį su vaikučiu palikus viežbutyje,man ir dukrai su ekskursija galima būtų nuvažiuoti.Kaži vietinių agentūrų kurios ekskursijas organizuoja ten bus.Mes per agentūrą skrisime,tai į viežbutį nuveš autobusas.Galvojame ką daryti su automobiliu ar išsinuomuoti kokioms 3 dienoms.Neįsivaizduoju kur ir kaip ten pakeliauti.Kaži kaip tas mūsų mažylis jausis važinėjant kur daug posūkių.O gal kas galite papasakoti,gal žinote kaip ten su viešuoju transportu:autobusai ar traukiniai važinėja tarp miestų. Nesijuokite kad taip klausiu,bet neįsivaizduoju visiškai.Nes Kretoje tai mes autobusu važinėjome vienos savarankiškai dvi dienas.Tunise traukiniu važiavome iki sostinės.O kaip Maljorkoje,nežinau kokia padėtis.Dar domina kaip su tokiu vaiku kambaryje ar bus jam lovytė.Ar kėdutės maitinimui būna? Daug iškyla neaiškumų. O kaip su miesto mokesčiu yra-kada ir pagal ką jis mokamas?Labai laukiu atsakymų į mano klausimus. Tikiu kad dar jų bus daug.

dėl keliavimo, tai mes nuomavom automobilį. Keliai puikūs. Vairavimo kultūra irgi. Serpantinai kalnuose. Į juos galit ir nevažiuoti. Likusi salos dalis pakankamai lygi ir ten tikrai yra kur važiuoti... Visi miesteliai kaip iš atvirukų. pakrantės... Žodžiu tikrai verta.  Plius su savo automobiliu važiuojant. patiko vieta - sustojai. Nepatiko - nesustojai. Pavargo vaikas - sustojai... Man atrodo nelyginama su jokiais viešaisiais ir ekskursijom.

beje, mano 2 mažosios vėmalės, aš tokia vidutiniškai... Tai važiuojant į Sa Calombra didžiausią vėmalę sodinom į priekį ir  tikrai nebuvo bloga... ji vis fotografavo navigaciją, kuri piešė makaronus :D ten tikriausiai vaizdai užima žadą ir pamiršta organizmas, kad reik vemt :D  mes važiavom su ta mintim, nu jei jau bus labai blogai kažkaip apsisuksim, daug stosim... Bet 1 kart sustojom ir tai nebuvo didelio reikalo.

o pvz į Valdemosą, tai tikrai normalus kelias, nėra ten makaroninių kelių :)

Dėl lovyčių, kėdučių, tai paimkit ir parašykit el laišką į viešbutį.

Atsakyti

Labas rytas, keliautojos.

Renkuosi atostogų kryptį iš Sardinijos ir Maljorkos. Manau, kad bandysim į Maljorką... Kadangi išvykt galim tik birželio mėn., įdomu, kaip ten turistų srautai pirmąjį vasaros mėn.

Planuotume atostogaut 10 naktų, ar verta ieškotis dviejų viešbučių? Kaip laiko atžvilgiu, keliaujant po salą automobiliu? Nes Kretoje, tai ir 50 km kartais 1,5val važiuodavom...

Kokia kaina skrydžio normali? Bandysiu pati organizuoti kelionę, atrodo paprasta - tiesioginis skrydis iš Kauno, tik šiai dienai birželio mėn. ryanair kainos nelabai džiugina  :hmm: 

Gal kas patars kokiam miestelyje/miesteliuose ieškoti nakvynės, labai nemėgstam šurmulio ir Palangos lygio kurortų, norisi mažo, jaukaus, nenuvalkioto kaimuko. Šiuo metu tiek klausimų, dar įdomu, ar vertą užsisakinėti pusryčius/vakarienę, ar kavinėse labai brangu?

Atsakyti

Daug kas gyrė Cala D'or. Vaikams pritaikyti kurortai yra netoli Fermentoro. Gali žiūrėt Pord d' Alcudia, bet ten sako kad kaip Palanga. Man jis labai didelis pasirodė. Toks didelis, kad klaidžiojom jame. Mes gyvenom Can Picafort, tai mums tiko. Viešbučio skirto grynai su vaikais kaži ar reikia. Gi dar nepaliksit vaiko animatoriams ir nuo vandens kalnelių vaikas nečiuožinės. O vaikų žaidimų aikštelių rasit ir taip kur nors važiuodami. smile.gifMan atrodo dar Peguera buvo giriama??? Ji vienintelė arčiau Palmos ir netriukšminga.

pats miestelis Port Alcudia, tai man pasirodė labai baisus... Tiesa, mes pro ji pora kart pravažiavom ir pora kart iki parduotuvės važiavom...  Bent jau pagrindinėse gatvėse tai ta pati šlykščioji palanga- basanavičiaus gatvė... Kur vien suvenyrų, kinietiškų šmutkių ir pan parduotuvės, barai... šniūrai žmonių ir girtų arba pagiringų britų... 

Draugai buvo megalufe (jie buvo be vaikų), tai sakė tokio tusinimosi gatvėse, šlitinėjimo ir lipimo dar nėra matę...

kas naudojasi feisbuku, tai yra ten grupė "Maljorka ir Lietuviai". Ten ir vietiniai ir turistai... visai geros informacijos atsiranda :)

Atsakyti

mes gyvenom Alcudijoj, tai nuo jos jei nevažiuoti į sa calombra, tai praktiškai visur ~1 val. Palma - alcudia yra puiki autostrada, kur 120 leistinas greitis ir tikrai tiek galima važiuot. Tai pvz alcudia - palma ~40 min. alcudia - sa Calombra 1,5 val... 

o šiaip googlemapsas pakankamai tiksliai laiką skaičiuoja.

pernai spalį, šiam rugsėjui pirkom bilietus po ~120 eur...  ir skaitau kad čia buvo gera kaina.

Atsakyti

MAMICY, o jūs iš kauno skridot? 120 eur čia pirmyn-atgal gavosi žmogui?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 12 spalio 2017 - 07:55
[quote=maryte47,2017 10 11, 17:49]
tai kaip ten vykti.....Iki to kaip Jūs rašote pirmo sustojimo Es Colomer-dar nėra serpantinų? Visai nieko nesusigaudau.

Garsusis iškišulys Cap Formentor yra pačioje salos įškišulio pabaigoje, ir kelias iki jo vien serpantinai, bet žmonės kalba, tą pati ir aš galiu patvirtinti, kad iki jo neverta ir važuoti, nes pačioje įškišulio pradžioje esanti apžvalgos aikštelė Mirador Es Colomer yra ne ką prastesnė, ir vaizdai joje tikrai nuostabūs, o patekimas iki jos labai paprastas serpantinu važuoti max 5 min, na vos du posūkiai. Tai va, iki Mirador Es Colomer važuoti tikrai patariu, o toliau iki to švyturio kaip savijauta ir noras leis. Bet kokiu atveju aš patariu bent 3 dienom auto išsinuomot ir pakeliaut savarankiškai, taip sutaupysit laiko ir daug daugiau pamatysit. Mes kai važiavom į įškišulį tą diena aplankėm Alkudia miestelį ir platūjį Alkudia port pležą, kuriame yra ilgasis tiltelis.

Tiesa kam aktualu senkdaikčiai, blusturgiai ir vietinis ispanų gyvenimas Consell ir Marratxi miesteluose, 7dieniais ryte vyksta didžiuliai turgūs, bet tikri, kur prekių iš kinietuku nerasi, kaip kad radome Santanyi ir Alkudijos miesteluose vykusuose turguose-mugėse-vien aliexpress.
Atsakyti

Melajja, tikiusi rasite laiko atsakyti į mano klausimus, dėl Sardinijos labai konkrečiai patarėt, ačiū :)

Dar klausimas išplaukė, ar įmanoma rasti nakvynę ne kurortiniuose miestukuose, kurie nutolę nuo jūros? Per kur ieškotis?  :4u: Labiausiai nesinori būtent to šurmulio, idealiausia kaimukas su vietine kultūra, keliom mažom parduotuvėlėm/kavinėm.

Atsakyti