QUOTE(Dulk @ 2016 12 02, 22:28)
Labai aciu uz informacija matau kad man dar labai reikia patobuleti. Gal knygoje placiau parasyta ka reiskia ribotai vartoti? Dar butu idomu suzinoti del pieno ir kavos gal galetum pakomentuoti. Kaip su varske ir raugintais pieno produktais. Jeigu nesunku parasyk.
Uzsirasiau treciadieni pas seimos gydytoja ziuresim kaip bus.
Siandien buvau apsikirpti ir pasidazyti plauku. Tai susalau kirpykloje gerkle kutena. Visai nenoreciau susirgti, bet nezinau kaip gydytis. Eisiu skalauti gerkle.
Riboti-tai nevartoti kasdien. Bet aš kavą geriu kasdien-nu negaliu be jos ;)
Mano kava puodeliui: 2 šaukšteliai kavos+2 šaukšteliai kokoso aliejaus+1 šaukštelis ghee arba kakavos sviesto ir kartais 2 šaukšteliai almond pieno (originaliame recepte kokoso pienas, bet aš vietinėse parduotuvėse neaptinku normalaus visi tik gėrimai)-taip gaunu 42 g. riebalų, 1.1 baltymų, angliavandenių 1,3 g. ir 384 kalorijas. Juodos arbatos nevartoju iš vis, tik visokių žolelių arba citrina+ karštas vanduo, paskui dar citriną suvalgau
Iš pradžių atsidaviau savo artimiesiems-jie man sudarė valgiarašti ir bandžiau labai klausyti, paskui prasidėjo improvizacija
. Dabar jau pati studijuoju knyga, ko nesuprantu padeda google vertėjas ir viską kitaip įsivaizduoju. Radau parašyta , kad negalima taip staigiai bumbt pradėti keto dietą, o pamažu, kad ne visiems ji tinka, manau, kad juodai laikytis pradėsiu tik po visų chemijų. Nes pavyzdžiui po operacijos ir chemijos taaaip užsimaniau burokėlių-jie nerekomenduojami, dėl krakmolo, bet aš nu valgiau nes negaliu kaip norėjau-manau kraujas prašėsi(nes hmgl ne kažką -82), arba neseniai darėm balandėlius-tai dukra visiems, o aš sau. Atradau, kad kotletus arba šiaip faršą puikiai klijuoja avokadas(sutrintas)-čia vietoj ryžių dėjau, vietoj grietinės padaže naudojau almond pieną, konservuotus pačios pomidorus trintus. Varškės nevalgau, tik sūrį-labai mėgstu su alyvuogių aliejum mozarela+pomidorai. Dažnai orkaitėj kepu žuvį kokiam puodely su daržovėm (brokoliai+cukinija) su daug aliejaus citrina-tik rekomenduoja viską kepti geriau ilgiau, bet žemoj temp.-180. Mačiau receptuose deda graikišką jogurtą-t.y. kuo riebesnį pieno produktą, bet ne pieną. Kai baigsis visos chemijos prasidės tikras kelias į ketožgalvoju vieną dieną per savaitę pabadauti, plius reikia vartoti daug vandens. Ai dėl varškės tai rekomenduočiau ieškoti be laktozės. Duonos receptą parašysiu rytoj, nes dabar lekiu biški ;) O pusryčiams mano pamėgtas virtas kiaušinis+avokadas+aliejaus(aišku alyvuogių) ir dar visur dedu ciberžolę. Na ir makalynę prirašiau ;)
Papildyta:
ant avokado reikia citrinos sulčių, taigi mano produktai, kurie kasdien šaldytuve yra avokadas ir citrina. Kaimo vištos dabar streikuoja, tai perku iš PC-nors dieta nerokemduoja tokių kiaušinių :/