Ačiū Remedy
vyrui žiaurus gurguliavimas pilve, neįsivaizduojam nuo ko, plius kažkas pradejo darytis su klubo sanariu, vos atsistoja nuo klozeto, ar čia visai nesusiję, ar nuo vaistų krito ant to sanario
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2016 10 04, 11:24)
As skaitau,kad pas mus gydytojai tikrai aukstam lygmeny.Vien ka reiskia padaryti kokybiska citoredukcine operacija,kai turi dalyvauti visa chirurgu brigada ir tai vyksta vos ne visa diena.Anesteziologui irgi issukis.Rusu forumuose istisai reklamuoja gydyma Izraelyje,tokia operacija kainuoja 50-60 tukstanciu doleriu,kas gali ten gydytis ir ar ten geriau?Dar suprantu Rusijoj kur zmones su tokiom dignozem laukia 3 men ,kad patekt pas onkologa ar chemoterapeuta,jau nekal bant apie ju periferijas,provincijas.Ar teko matyti Santariskiu ginekologini?Super!Palatos su plansetemir internetu panosej.Gydytojai po operacijos kita diena sestadieni ateina i reanimacija paziuret ligonio nors jiems ne darbo diena.Va taip.
Visikai sutinku u Jumis. Turiu drauge, kuri gydo tevuka Izraelyje. Ten gyvena jos sesuo. Jie surado klinika, kuri neplesia beprotisku pinigu, kaip us uzsienieciu, bet vistiek, teko parduoti buta Biskeke (mano drauge kirgize, o pas juos medicina aplamai baisingame lygije). Nera kompensuojamu vaistu, uz viska tenka susimoketi. PAs tevuka po 10 metu metastazavo inkstu vezys. Menesiui vaistai "Sutent" kainuoja 6000 doleriu....
...siandiena mokytoju proga, sedim bendras kolektyvas prie kavutes ir pyrago.Ir "isejo " kalba, moteris sako : "jei nesi susidures su onkologija, vadinas neturi problemu, visa kita niekis.Sako , ar esat buve onko ligininei, jei ne , vadinas sunkumu neturejot ir neturit.".Ir sako , zinot , jei jau susirgai ...mazai kas beisgyvena ar pasveiksta...
Mano kolektyve visikai niekas nezino, kad turejau problemu su liga.Tad sedziu ir laikausi , taip netiketai tokie zodziai.O man gerklei toks gumulas.Per daug skaudi tema.
Kas , kad sia diena sveikata gera, o ka parodys rytojus nezinia
Mano kolektyve visikai niekas nezino, kad turejau problemu su liga.Tad sedziu ir laikausi , taip netiketai tokie zodziai.O man gerklei toks gumulas.Per daug skaudi tema.
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2016 10 04, 21:04)
ypatingai baisu,kada ne nemanydami pagydyti ,istustina ir taip vargana ligonio pinigine,o kartais dar ir iklampina i dideles skolas......
pilnai sutinku, bet čia kalbejom apie pinigus ta prasme kaip apie Gituks atveji, kur reikalingi vaistai, kuriu nekompensuoja ligoniu kasos, o kaina išpūsta taip žiauriai, kad nenusipirksi jų
Papildyta:
QUOTE(skorpe555 @ 2016 10 05, 14:05)
...siandiena mokytoju proga, sedim bendras kolektyvas prie kavutes ir pyrago.Ir "isejo " kalba, moteris sako : "jei nesi susidures su onkologija, vadinas neturi problemu, visa kita niekis.Sako , ar esat buve onko ligininei, jei ne , vadinas sunkumu neturejot ir neturit.".Ir sako , zinot , jei jau susirgai ...mazai kas beisgyvena ar pasveiksta...
idomu ji pati susidūrus ir kaip? Ar čia tik pilstė iš tuščio į kiaurą...
o del to "mazai kas beisgyvena ar pasveiksta", tai tikrai nesamonę pasakė, nes pvz ir aš kiek žinau sergančiųjų šia liga, o dabar jau žinau tikrai nemažai iš pažistamų ir nelabai rato, tai kaip tik žinau tik pasveikimo ar ligos sutabdymo atvejus ir deja tik vieną mirties
Niekas iš mūsų nežino, ką parodys rytojus. Ir tai nesusiję su liga. Kaip ten sakoma, viltis, jeigu stipri, prakala net akmenį
Tad su mokytojų diena ir neimkime į širdį pasisakymų žmonių, kurie galimai net nesusidūrę su tuo, apie ką kalba.
QUOTE(Flioksė @ 2016 10 05, 15:15)
o del to "mazai kas beisgyvena ar pasveiksta", tai tikrai nesamonę pasakė
gaila, kad pas dauguma vis dar toks požiūris
Atsimenu jau po to kai susirgau, pažystama pasakojo apie savo mamą kaip pasmerkta. Pagal pasakojimą pagalvojau kad jai IV stadija su daugybe metastazių, bet sakau jai tik II stadija ji gali laiminga dar 50metų pragyventi.
sunku butu susilaikyt neatsakius"kai susirgsi tada pakalbesim ",mane trumpina kai ziuri kaipi mirtinnke....
nuo pirmu dienu ismesti visi verkslenimai is galvos,galva aukstyn ir pirmyn!
pritariu, kad tikrai norisi lengvai užvažiuoti per žandą už tokias kalbas. Jetus, kiek aš sulaukiu nesąmoningų pažįstamų klausimų, tai kiek duoda, bent metus dar išgyvens, kalėdų sulauks nu tada tikrai ne tik kad norisi pasiųsti ant trijų raidžių, bet ir snukin duoti. koks mirs,kokie metai???? nė sekundei nesuabejojau, kad viskas bus gerai, nė karto nepagalvojau, kad čia mirties nuosprendis - čia tiesiog 21a. liga, kuri yra nupiešta, kaip anų dienų maras. netiesa, pateikiami tik liūdniausi faktai ir mirtingumo koeficientai, o ar kas apskaičiavo kiek žmonių pasveiksta??? kiekvieną kartą nuvažiavus į onkologinį jaučiuosi tarsi papuoluosi į koncentracijos stovyklą, visų galvos nunarintos, visi išsigandę, liūdni - taip atrodo pirmą kartą ten atsidūrę, bet kai jau ten lankomės nuo kovo mėn - atskiri, kuris pirmą kartą, o kuris jau n-tąjį. ir ačiū Dievui, man jis leidžia susipažinti su nepataisomais optimistais, kurie ir įkvepia vilties ir yra gyvi pavyzdžiai. aš dažnai sakau, gal ir negražus palyginimas, bet jei visi,kurie guli onkologiniame mirtų - tauta išnyktų (na juodas humoras), bet tikra tiesa. svarbiausia nepasiduoti, tikėti, palaikyti šalia esančius ir tai priimti ne kaip kažkokią bausmę ar nelaimę, o atvirkščiai kaip pamoką, nes tikiu, kad kiekvienas, susidūręs su šita liga, be visų jos blogybių, tikrai gauna ir gerų dalykų.
laikykimės visos drauge, tikėkime Dievu ir daktarais, nenuleiskim rankų, mylėkim vieni kitus ir tikrai viskas bus gerai.
apkabinu visas
laikykimės visos drauge, tikėkime Dievu ir daktarais, nenuleiskim rankų, mylėkim vieni kitus ir tikrai viskas bus gerai.
apkabinu visas
QUOTE(trupinelis @ 2016 10 05, 18:02)
pateikiami tik liūdniausi faktai ir mirtingumo koeficientai,
kiekvieną kartą nuvažiavus į onkologinį jaučiuosi tarsi papuoluosi į koncentracijos stovyklą, visų galvos nunarintos, visi išsigandę, liūdni
apkabinu visas
kiekvieną kartą nuvažiavus į onkologinį jaučiuosi tarsi papuoluosi į koncentracijos stovyklą, visų galvos nunarintos, visi išsigandę, liūdni
apkabinu visas
oi trupinėli, faktai ir koeficientai jau keliolika metų yra mūsų naudai, čia gal ir ne vieta tokius skaičius analizuoti, bet jau darbe pasižiurejau statistikos dep. lenteles apie mirtingumą, tai kur kas labiau lenkia mirtingumas nuo kraujagysliu ligu, ir visai arti viena kitos yra nuo kvepavimo ir atsitiktiniu ligų, tai va taip kalba tik neapsišvietę žmones, tuo labiau kad mūs grupė ir neprimavo šitam reikale niekada, nu čia gryn, kaip susinervinus mano vyrui, kaimynas klaustų, kada jis šausis (juodas humoras)
liudna Trupineli, kad jums ten toks įspūdis paliko, o va mano vyrui priešingai pirma kartą ten paguldytas liko maloniai ne tai kad nustebintas, gal net šokiruotas, nes pakliuvo į tokią šmaikštuoliu palatą, kad apakęs buvo, kaip žmones tokie linksmi ir optimistai būna: juokas ir anekdotai pleškejo visas tas dienas kiek jis buvo beto ir veliau jis tuos žmones susitikdavo, tas jam labai padejo, kai kitais kartais ir į ne tokių linkmuoliukų palatas pakliuves, visad rasdavo sau kompanijai draugų tik su šviesiom mintim
ir aš apkabinu jus, stiprybės, stiprybės ir neblestančios vilties, o mano vyrui niekas negerėja, ryt važiuoja pas savo onkologą, palinkėkit ir mums tos sėkmės
Fliokse - didžiausios sėkmės. Laikau kumščius - nosį aukštyn.
Parašykit po vizito kaip sekėsi.
Stiprybės
Parašykit po vizito kaip sekėsi.
Stiprybės
Tikrai tiesa, kad medicina tobuleja.Kuek zmoniu gyvena ir pasveiko.Pazystu toki ne viena.
Kad ir mano anyta , kad palaikytu... ka cia jau padarysi, nei vienas nepasveiko.Pamenu tada , kaip sokau j akis, sakai TU man nepasakok nesamoniu, paziurek kiek zmoniu oasveiksta ir t.t.
N cia snekorkos , visazines.Aisku mano reputacija anytos akyse nukrito, kad " sokau j akis" Bet nu , kiek taip galima? Jau soksiu i penktus metus , kaip neturiu jokio gydymo ar pablogejimo.Tik tikrinuosi.
Nu tokiu zmoniu negaliu pakesti Gal per jautriai reaguoju.Nebegaliu klausytis nesamoniu .
Nu ant tiek esu pikta , kad negaliu.Nepykitvmergaites, kad as taip
Kad ir mano anyta , kad palaikytu... ka cia jau padarysi, nei vienas nepasveiko.Pamenu tada , kaip sokau j akis, sakai TU man nepasakok nesamoniu, paziurek kiek zmoniu oasveiksta ir t.t.
N cia snekorkos , visazines.Aisku mano reputacija anytos akyse nukrito, kad " sokau j akis" Bet nu , kiek taip galima? Jau soksiu i penktus metus , kaip neturiu jokio gydymo ar pablogejimo.Tik tikrinuosi.
Nu tokiu zmoniu negaliu pakesti Gal per jautriai reaguoju.Nebegaliu klausytis nesamoniu .
Nu ant tiek esu pikta , kad negaliu.Nepykitvmergaites, kad as taip