Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis 2016 (58 tema)

QUOTE(kastuvas @ 2016 10 01, 06:28)
Pasisekė tau, kad LT prie gimdos kaklelio avastiną kompensavo, kiaušidžių vėžiui jiems nėra "terapinės vertės" matai. O neseniai pasirodė straipsnis, kad Lietuvoje mirtingumas nuo kiaušidžių vėžio didžiausias pasaulyje (neskaitant 3-ojo pasaulio šalių, kurios neįtrauktos į tyrimą buvo). Ir tame straipsnyje aiškiai parašyta, kad kalta prasta diagnostika ir pasenęs gydymas...  Nu žodžiui, kaip visada, pirmaujam ten kur nereikėtų.

Ai, bet aš apie paklitakselį norėjau parašyt. Man buvo po pirmos dozės irgi nesklandumai panašūs - uždusdavau lipdama į 3 aukštą, prausdamasi duše ir pan. Galvojau, kad su širdimi negerai, bet tyrimai buvo normalūs, tai iki šiol nežinau kas ten buvo. Tačiau po antros dozės baigėsi šie nemalonumai. Aišku, gali būt ir ne vaistai, o pvz stiprus nerimas provokuojantis tą dusimą. Gal ir mano atveju taip buvo...

Kiausidziu vezio atveju pati zinai kokia diagnostika.....as reguliariai tikrinausi pas ginekologa ir nieko nemate,nieko nemate net pries operacija su kolonoskopu-grazios kiausides :)jokiu padidejimu.O kada dare diagnostine laparoskopija,net nezinojo kokio organo vezys,gereiausia prognoze-kiausidziu,nes jis gydomas:)jei galimai kazko kito ,toj srity,gydytojas jau zodziu i vata nevyniojo.....taigi po histologinio tyrimo,tai buvo pirmoji "geroji naujiena",bunant 2 savaites nezinioje ....
kas liecia gydyma,kiek praskaiciau ,o praskaiciau labai daug ivairiom kalbom,tai niekuo musu gydymas nuo pasaulinio,visur tos pacios shemos.avastino tik truksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2016 10 01, 12:59)
Kiausidziu vezio atveju pati zinai kokia diagnostika.....as reguliariai tikrinausi pas ginekologa ir nieko nemate,nieko nemate net pries operacija su kolonoskopu-grazios kiausides :)jokiu padidejimu.O kada dare diagnostine laparoskopija,net nezinojo kokio organo vezys,gereiausia prognoze-kiausidziu,nes jis gydomas:)jei galimai kazko kito ,toj srity,gydytojas jau zodziu i vata nevyniojo.....taigi po histologinio tyrimo,tai buvo pirmoji "geroji naujiena",bunant 2 savaites nezinioje ....
kas liecia gydyma,kiek  praskaiciau ,o praskaiciau labai daug ivairiom kalbom,tai niekuo musu gydymas nuo pasaulinio,visur tos pacios shemos.avastino tik truksta smile.gif

Žinau, kad su diagnostika visur blogai. Visiškai pritariu.

Ir nesakyk, kad nesiskiria mūsų gydymas. Skiriasi. Pirmaeilė terapija - taip - visur karboplatina ir paklitakselis. Užsienyje gauna dar su pirmaeile avastiną, pas mus gauna tie, kuriems pasiseka ir kurie dėl to pakovoja. Bet užsienyje gauna taip pat chemoterapiją į pilvo ertmę - tu, žinau, gavai. Man ne taip pasisekė ir niekas nepasiūlė, o kai sužinojau apie tokią galimybę jau vėlu buvo. Na, bet tarkim, būna taip ir Amerikoje.
Didysis skirtumas - tolesnis gydymas. Palaikomoji terapija - skiriami hormonų blokatoriai, negirdėjau, kad kažkam skirta būtų su kiaušidžių vėžiu palaikomąjam gydymui Lietuvoje. O tam tikrai atvejais, pvz.: esant žemo piktybiškumo navikams, kurie dažniausiai jautrūs hormonams, net labai padėtų. Kalbame apie metų metus atidėtą ligos progresavimą ir vos ne dešimtmečiu prailgintą išgyvenamumą. Čia MD Anderson vėžio centro atlikto tyrimo duomenys, paskelbti šiemet. Skalba pasakiškai.
Atkritus gauname tą pačią chemoterapiją, bet esmė tame, kad jau yra naujų vaistų. Pavyzdžiui, Amerikoj neseniai FDA patvirtintas olaparibas, skirtas BRCA mutaciją turinčioms pacientėms. Kiek ieškojau informacijos apie jį Lietuvoje, radau tik informacinį bukletą gydytojams. Nežinau kiek toks vaistais prieinamas, bet irgi negirdėjau, kad kažkam skirtų. Ir dar vienas dalykas - klinikiniai bandymai. NCCN savo rekomendacijose kiaušidžių vėžio gydymui siūlo dalyvauti klinikiniuose bandymuose, kai liga atkrinta. Pas mus klinikiniai bandymai šiuo metu su kiaušidžių vėžiu nevyksta, buvę keli, su imunoterapija. Dabar nieko.

Tai va, skiriasi tas gydymas ir tai prisideda prie didžiausio mirtingumo pasaulyje. Avastinas gal kažkiek pagerintų rodiklius. Aišku, tai visiškai ne stebuklas, bet su tokia situacija kiaušidžių vėžio gydyme - kiekvienas gydymo laimėtas mėnuo aukso vertės.
Atsakyti
Matai,labai daug salutiniu su ta pilvine chemija,neustemppiau ir as visu,viena teko paprasta padaryt,as manau,kad gydutojai tiesiog nenori tu rupesciu ir problemu,
Kalbi apie atkritimus ir menesiu ilginiima,cia gal taip.Be juk yra irodyta kuo svariau padaryta operacija yra pagrindinis sekmes rodiklis.Beje pilvine chemija irgi tik po optimalios citoredukcines daro,jei lieka didesni zidiniai ji netenka prasmes.Tau su piktybiskumu labiau pasiseke,pas mane didelio,mazos diferenciacijos,kiek laiko tave operavo?Mane apie 7 val operavo,3 dienos reanimacijoj.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2016 09 30, 01:03)
Remedy ,apkabinu,  simtas  4u.gif

Siandien akroplyje maciau Ugnines mama ir dukryte ,senbuves prisimins,taip sirdy suspaiude .. ejo su jaunatviska mociute grazi mergaite  heart.gif

Na turbut visa panele jau, as ir labai daznai prisimenu Ugnine ir vis pagalvoju, kaip dukrelei sekasi.
Papildyta:
QUOTE(Remedy @ 2016 09 27, 11:00)
Dėkui Fliokse už atsakymą, panašiai ir man nupasakojo. Ne, operuot neoperuoja, nuo pat pradžių aš neoperuota. Man kaklelio v. Ir Avastiną ačiū Dievui kompensuos, kad tik padėtų  smile.gif

Sveikateles linkiu, o kas del avastino, tai pries 8 metus, mano tetis dalyvavo studijoje ir gavo avastina, beda tame, kad negavo visos reikiamos dozes, kuri priklause. Pagrindiniai salutiniai, kraujo tirstejimas, kylantis spaudimas ir kresuliu susidarymas, todel kasdien tekdavo leisti krauja skystinancius vaistus, kurie nebuvo kompensuojami.
Atsakyti
Labas vakaras, pagaliau radau, kur bus galima išsikalbėti, po kelių savaičių tylos, graužaties, ir visų kitų reakcijų, kurios vyksta kai sužinai, kad ... IV st. kiaušidžių vėžys. Iki operacijos liko 1 chemija. Atlaikiau 2.
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2016 10 01, 21:54)
Labas vakaras, pagaliau radau, kur bus galima išsikalbėti, po kelių savaičių tylos, graužaties, ir visų kitų reakcijų, kurios vyksta kai sužinai, kad ... IV st. kiaušidžių vėžys. Iki operacijos liko 1 chemija. Atlaikiau 2.

Labas,nusiteik kovingai ,priesopercines chemijos baika,as pernesiau gan lengvai 3-4d po chemijos buvo sunkiausios,bet atsipaipaliojau greitai,ejau i darba po tu dienu."Palepino" mus gyvenimelis dovana:) bet zmogus yra tokia butybe,kad prie visko pripranta,iskentesim,nugalesim.reikia kovot nenuleidziant ranku
Atsakyti
Ačiū, Babyte Bronislava, pirma chemija buvo labai sunki ypač 4 diena. Atrodė kad chirurgas nusprendė nelaukti ir išoperuoti viską anksčiau lotuliukas.gif taip kalė visą dieną peiliais per pilvą nu galvojau vsio, jokios tabletes nepadejo, tai vakare issikviečiau greitąją, suleido ketanoli ir kazkokiu raminamu, tai pirma karta uzmigau be skausmo thumbup.gif Ir kraujas sunkiai atsistatinėjo, Antra galima sakyti lengvai praėjo, kazkoki grauzika tik nesiojaus 5 dienas net vaistu negeriau tik nervino tas nenustojantis grauzimas nekalbant apie amzina pykinima ir kaulu lauzyma. Butent cia perskaiciau, kad reikia vengti papildų per chem, tai susinervinau verysad.gif nes as juos vartojau, tai nutraukiau vartojimą. Pirmadienį einu "priduosiu" kraują, bus 10 dienų po chem.
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2016 10 02, 16:43)
Ačiū, Babyte Bronislava, pirma chemija buvo labai sunki ypač 4  diena. Atrodė kad chirurgas nusprendė nelaukti ir išoperuoti viską anksčiau lotuliukas.gif taip kalė visą dieną peiliais per pilvą nu galvojau vsio, jokios tabletes nepadejo, tai vakare issikviečiau greitąją, suleido ketanoli ir kazkokiu raminamu, tai pirma karta uzmigau be skausmo  thumbup.gif Ir kraujas sunkiai atsistatinėjo, Antra galima sakyti lengvai praėjo, kazkoki grauzika tik nesiojaus 5 dienas net vaistu negeriau tik nervino tas nenustojantis grauzimas nekalbant apie amzina pykinima ir kaulu lauzyma. Butent cia perskaiciau, kad reikia vengti papildų per chem, tai susinervinau verysad.gif  nes as juos vartojau, tai nutraukiau vartojimą.  Pirmadienį einu "priduosiu" kraują, bus 10 dienų po chem.

tau diagnostine laparoskopija dare?ascitas buvo?
Atsakyti
jap. kaip pirštu į akį. Gyvenau aktyvų gyvenimą. Darbas darbas darbas "niekada nesergu", net kompensuojamų vaistų knygelės neturėjau (45 metukai). Vasaros pradžioj pastebėjau, kad lieknėju, valio galvoju. Rugpjūčio pradžioj taip pastebiu, kad turiu pilvuką, na, galvoju tų saldainių reikėjo nevalgyti. Rugpjūčio vidury žiūriu, kad jau pilvas. Gydžiausi espumizanu lotuliukas.gif Tada šeima išvarė pas gydytoją. Na ji sako, pasidarom kraujo tyrimus. Atėjau tyrimu rez. Kraujas eng 69 ir trombocitai belekiek. Nusiuntė pas ginekologę-sako kiaušidės ir gimda be pakitimų (vat ir tikrinkis suš provincijoj, kad ir kas puse metų), bet yra skysčio. Ant rytojaus Santariškėse nustatė diagnozę, paguldė nupylė 5 litrus skyscio paėmė mėginį. Na ir prasidėjo... Diagnozę permečiau akimis, pagooglinau šansus, paverkiau, šeima paverkė, draugai paverkė. Dabar bandau toliau. Jau neverkiu.
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2016 10 02, 20:12)
Dabar bandau toliau. Jau neverkiu.

Stiprybės, vilties ir tikėjimo 4u.gif

skaičiau senose temose diskusiją apie tai, kad liga duoda ir kažką gero, nežinau, aš nepajutau, na gal labai labai mažai, bet jeigu skirta tas ištverti, matyt tokia dievulio valia

kelis kart skaičiau tas temas apie Ugninę verysad.gif , gaila, kad neveikia jos puslapiukas, man įdomu, ar londono daktarai jai tada vistik rekomendavo tą sudetingą operacija, ar nebe? Ir iš vis koki gydymą jie paskyrė? Idomu ar sutapo mūsiškiu ir anu nuomones g.gif

Vyras labai viduriuoja, geria lopedium, poveikio nulis, kažin ar čia labiau nuo xelodos ar nuo avastino ?
Atsakyti
Ačiū. Bandysiu ir aš po operacijos avastan + chemija. Prie mano diagnozės avastan nekompensuojamas, taupiau visą gyvenimą dabar išleisiu per 5 min. Dar laikausi ketoninės dietos. Kadangi kepenys kasa tulžis inkstai veikia super galiu tai sau leisti. Dietos esmė 0 angliavandenių. Aišku sudėtinga, nes angliavandenių kad ir mažai yra visur beveik. 80 proc mano dienos raciono riebalai, 15 -baltymai, 5 angliavandeniai. Nevalgau jokių kruopų, miltų, pieno produktų (nebent be laktozės), jokių vaisių, (galima kokią saują aviečių ar mėlynių, braškių, žemuogių per dieną)aišku mano braškės užšaldytos su cukrumi verysad.gif
Galiu brokolius, špinatus, agurkus, cukinijas viskas kas žalia
galiu mėsos-geriausia višta kuri kaime kieme lakstė
žuvį gaminu beveik kasdien, perku ekologinėse parduotuvėse tik ne prekybos centruose,
kiaušinius, ghee sviestą, alyvuogių aliejaus, ypač kokoso aliejų.
PVZ. Mano rytinė kava-kavos kiek ir mėgdavau visada+ šaukštas kokoso aliejaus+ šaukštelis ghee sviesto(kartais jei draugai padovanoja dedu kakavos sviesto)+ jei turiu almond pieno
į sriubas visada įsipilu aliejaus bent šaukštą+ visur gamindama dedu ciberžolę
Sunku buvo pradžioj, sode turim vynuogyną tai taip norėjosi jų privalgyti...
ai dar galiu avokadą 1 per dieną,dabar kaip tik pusryčiams bus avokadas su virtu kiaušiniu šauktas aliejaus biški citrinos ant avokado druska ir biski uztarkuosiu permezano
Atsakyti
Laba diena, idomu kokia kaina Avastino? Mama jau 3 metus niekaip neatsikrato kiausidziu v. vis grizta ir grizta nelabasis verysad.gif
Atsakyti