Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija

QUOTE(Shana @ 2016 05 18, 12:26)
Nemokami keliai yra geri. Minusas tas, kad ypac vasara ir ypac pajurio regionuose nemokamais gali uztrukti zymiai ilgiau nei mokamais, nes eina per miestukus ir buna intensyvus eismas.
As pvz ne sezono metu beveik nematau skirtumo ar vaziuoti ili ALC nemokamu ar mokamu, o vat varasa skirtumas (laiko) labai ryskus buna.
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
pralinsmino komentaras.

aha, mane irgi. na, vyrai tai tikrai gražūs, nieko neprikiši. bet kad daugiau nieko pamatyti nėra smile.gif nebent tie vyrai taip užburia, kad daugiau nieko nebeišeina pamatyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klementyna @ 2016 05 18, 13:21)
aha, mane irgi. na, vyrai tai tikrai gražūs, nieko neprikiši. bet kad daugiau nieko pamatyti nėra smile.gif nebent tie vyrai taip užburia, kad daugiau nieko nebeišeina pamatyti smile.gif

tongue.gif vyrai geri, sutinku as irgi.
Nesutinku kad nera ka pamatyti, man atrodo Ispanijoje yra labai daug ko. Aisku uzsienio turistai taikosi labiau i zonas prie juros. Ir ten yra ka pamatyt. Bet Ispanija labai didele, ir labai ivairi. Mes paskutine mini kelione padarem Avila-Salamanca-Plasencia- Valle del Jerte, ispudinga. Salamanca neitiketinas miestas ypac kas domisi istorija ir architektura, man tuo atzvilgiu ispudingesne nei Paryzius, tik neisreklamuota. biggrin.gif Regionai labai skirtingi, nuvaziuoji 500 km ir keista, kad ta pati Ispanija, ir vaizdai ir zmones ir tradicijos kitokios. Man paciai dar truksta pamatyti dali Asturias-Galicia. Jei gausis gal siemet.
Pernai buvom Italijoje, nuo Romos iki Sicilijos automobiliu, pamatem tikrai daug. Tai man isskyrus pacia Roma (del istorines vertes) ir Sicilija (kuri labai patiko) Italija zymiai maziau patrauklesne pasirode. Ispanija ir saugesne ir svaresne g.gif Bet aisku individualu cia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 05 18, 14:38)
Nesutinku kad nera ka pamatyti, man atrodo Ispanijoje yra labai daug ko. Aisku uzsienio turistai taikosi labiau i zonas prie juros. Ir ten yra ka pamatyt. Bet Ispanija labai didele, ir labai ivairi. Mes paskutine mini kelione padarem Avila-Salamanca-Plasencia- Valle del Jerte, ispudinga. Salamanca neitiketinas miestas ypac kas domisi istorija ir architektura, man tuo atzvilgiu ispudingesne nei Paryzius, tik neisreklamuota. biggrin.gif Regionai labai skirtingi, nuvaziuoji 500 km ir keista, kad ta pati Ispanija, ir vaizdai ir zmones ir tradicijos kitokios. Man paciai dar truksta pamatyti dali Asturias-Galicia. Jei gausis gal siemet.
Pernai buvom Italijoje, nuo Romos iki Sicilijos automobiliu, pamatem tikrai daug. Tai man isskyrus pacia Roma (del istorines vertes) ir Sicilija (kuri labai patiko) Italija zymiai maziau patrauklesne pasirode. Ispanija ir saugesne ir svaresne g.gif  Bet aisku individualu cia smile.gif

aš sutinku su jumis, ten buvo ironija. pati gyvenu malagoje, tai pavažiuoju 50 km į vieną ar kitą šoną, ir vis kitokia Ispanija.
galicijos pakrantė tikrai nuostabi. jei turėsit galimybę, būtinai aplankykit playa de las catedrales. nuostabu ten. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klementyna @ 2016 05 18, 16:06)
aš sutinku su jumis, ten buvo ironija. pati gyvenu malagoje, tai pavažiuoju 50 km  į vieną ar kitą šoną, ir vis kitokia Ispanija.
galicijos pakrantė tikrai nuostabi. jei turėsit galimybę, būtinai aplankykit playa de las catedrales. nuostabu ten.  4u.gif

cia gal netoli Malagos ta vieta yra? smile.gif gal galit parekomenduot ka dar pamatyt netoli Malagos? smile.gif bei kur galima skaniai papietaut, pavakarieniaut Malagoj? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butterflyfairy: 18 gegužės 2016 - 14:40
QUOTE(Shana @ 2016 05 18, 14:38)
Pernai buvom Italijoje, nuo Romos iki Sicilijos automobiliu, pamatem tikrai daug. Tai man isskyrus pacia Roma (del istorines vertes) ir Sicilija (kuri labai patiko) Italija zymiai maziau patrauklesne pasirode. Ispanija ir saugesne ir svaresne g.gif  Bet aisku individualu cia smile.gif

nesakau, kad nera ka pamatyti.. bet as pvz. megstu egzotika - priesingas europietiskom kulturas , miegot su kumscio dydzio tarakonais ir pan. , man geri ispudziai, kai issizioji is nuostabos. o ispanijoj , neskaitant vyru, nuo nieko as kazkaip neizsiziojau, bent jau Barselonos pusej...nors tikrai salis grazi ir labai jauki.

Papildyta:
QUOTE(klementyna @ 2016 05 18, 14:21)

nu panasiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 05 18, 15:03)
nesakau, kad nera ka pamatyti.. bet as pvz. megstu egzotika - priesingas europietiskom  kulturas ,  miegot su kumscio  dydzio tarakonais ir pan. , 

doh.gif tongue.gif
del skonio nepasigincysi biggrin.gif
As nieko pries egzotika, dabar pati tyrineju ir planuoju Sri Lanka, bet cia manau nesulyginami dalykai, visai is kitos pasakos.
As kai kazkada pradejau galvoti, kad noriu gyventi kur silta, tai vienas pagrindiniu reikalavimu buvo, kad visgi butu Europoje. nes kitus gal ir egzotika, bet gyventi nuolat gali buti sudetingiau. Ispanija atitiko viska, ir klimato ir kulturos, saugumo etc reikalavimus. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(klementyna @ 2016 05 18, 14:06)
galicijos pakrantė tikrai nuostabi. jei turėsit galimybę, būtinai aplankykit playa de las catedrales. nuostabu ten.  4u.gif

Butinai. Planuojam senokai bet vis nesigauna. Per savaitgali nesigauna nes toloka, su masina prarandi vos ne diena. Tai reikia bent 5 laisvadienius susiorganizuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 05 18, 18:16)
doh.gif  tongue.gif
del skonio nepasigincysi biggrin.gif
As nieko pries egzotika, dabar pati tyrineju ir planuoju Sri Lanka, bet cia manau nesulyginami dalykai, visai is kitos pasakos.
As kai kazkada pradejau galvoti, kad noriu gyventi kur silta, tai vienas pagrindiniu reikalavimu buvo, kad visgi butu Europoje. nes kitus gal ir egzotika, bet gyventi nuolat gali buti sudetingiau. Ispanija atitiko viska, ir klimato ir kulturos, saugumo etc reikalavimus. smile.gif

Papildyta:

Butinai. Planuojam senokai bet vis nesigauna. Per savaitgali nesigauna nes toloka, su masina prarandi vos ne diena. Tai reikia bent 5 laisvadienius susiorganizuoti rolleyes.gif

Gyvenant Ispanijoje? Baltai pavydžių wub.gif o kokiam regione? Pietuose?
Atsakyti
Man irgi Ispanija labai graži ir tikrai turi ką pasiūlyti, tiek architektūros, tiek gamtos mylėtojams. Ypač pietūs pasakiški wub.gif dar į Seville užšokt tikiuos ten pavyks, nes liko praleista praeitą kartą.

Ir labai ačiū už rekomendacijas dėl Albarracin, pasakiškas kaimelis, visi likom sužavėti, kad net Teruel nuvylė...
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2016 05 19, 06:37)
Man irgi Ispanija labai graži ir tikrai turi ką pasiūlyti, tiek architektūros, tiek gamtos mylėtojams. Ypač pietūs pasakiški wub.gif dar į Seville užšokt tikiuos ten pavyks, nes liko praleista praeitą kartą.

Ir labai ačiū už rekomendacijas dėl Albarracin, pasakiškas kaimelis, visi likom sužavėti, kad net Teruel nuvylė...

Mus Ispanija užbūrusi tiesiogine prasme wub.gif . Na o Albaracinas - kaip kokio filmo dekoracijos - fantastika angel.gif . Įnirtingai ruošiamės persikėlimui biggrin.gif .
Atsakyti
O į kur, jei ne paslaptis?

Nes man nepatinka miestas, kuriame dabar gyvenu. Jei norėčiau čia likti ilgiau, tai tik pietų kryptimi judėčiau - Malaga/Cadiz ar panašiai... wub.gif aišku ir arčiau jūros norėtųsi, jei tik galimybė būtų.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 05 18, 19:40)
Gyvenant Ispanijoje? Baltai pavydžių  wub.gif  o kokiam regione? Pietuose?

Gyvenu. 8 metus jau smile.gif 40 km nuo Alicantes.
Pati sau kartais pavydziu biggrin.gif uzlipi ant terasos, pamatai jura ir wub.gif sako zmogus gyvendamas pripranta prie aplinkos ir jau tiek nesizavi, bet nezinau ar tai tiesa, gal nera tokiu ryskiu ispudziu kaip pirma karta, bet vistiek zavi ir uzburia, kazka tokio turi wub.gif . MB ispanas visa gyvenima cia gyvena, ir taip pat sako, kad mums pasiseke, kad galim gyventi tokioj vietoj.

QUOTE(Gegytė @ 2016 05 19, 05:37)
Man irgi Ispanija labai graži ir tikrai turi ką pasiūlyti, tiek architektūros, tiek gamtos mylėtojams. Ypač pietūs pasakiški wub.gif

drinks_cheers.gif Nors man atrodo pietus tiesiog daugiau isreklamuoti. Na ir aisku jura wub.gif . Yra tokiu vietu centre ir siaureje wub.gif Is labiausiai suzavejusiu Merida, ziuri nuotraukas atrodo Romoje vaikstai, Salamanca, Toledo labai patiko ( cia istoriniam lankymui) ir visai mazu bet zaviu viecykiu kaip Alcala de Jucar, ar Lagunas de Ruidera, ar Ciudad Encantada prie Cuenca. Zodziu visiems skoniams, priklausomai ko ieskai smile.gif

QUOTE(Gegytė @ 2016 05 19, 08:30)
Nes man nepatinka miestas, kuriame dabar gyvenu. Jei norėčiau čia likti ilgiau, tai tik pietų kryptimi judėčiau - Malaga/Cadiz ar panašiai... wub.gif aišku ir arčiau jūros norėtųsi, jei tik galimybė būtų.

Didziausia problema matau, kad Cadiz ir toj puseje su darbais sudetinga. Nors jei kalbai gerai ispaniskai ir angliskai bet kuriam didesniam mieste kur yra turizmas manau darbo rasit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2016 05 19, 09:30)
O į kur, jei ne paslaptis?

Po ilgo nagrinėjimo, pliusų ir minusų rinkimo, apsistojome ties Guardamar del Segura+- ~ kažkiek km. Planuojame pradžiai būstą nuomotis ir pašniukštinėt visą Costa Blanca, pajusti, ar ispanų mentalitetas mums prie širdies ir t.t. ax.gif .

Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2016 05 19, 10:38)
Gyvenu. 8 metus jau smile.gif 40 km nuo Alicantes.
Pati sau kartais pavydziu biggrin.gif uzlipi ant terasos, pamatai jura ir  wub.gif  sako zmogus gyvendamas pripranta prie aplinkos ir jau tiek nesizavi, bet nezinau ar tai tiesa, gal nera tokiu ryskiu ispudziu kaip pirma karta, bet vistiek zavi ir uzburia, kazka tokio turi wub.gif . MB ispanas visa gyvenima cia gyvena, ir taip pat sako, kad mums pasiseke, kad galim gyventi tokioj vietoj.
drinks_cheers.gif Nors man atrodo pietus tiesiog daugiau isreklamuoti. Na ir aisku jura wub.gif . Yra tokiu vietu centre ir siaureje  wub.gif Is labiausiai suzavejusiu Merida, ziuri nuotraukas atrodo Romoje vaikstai, Salamanca, Toledo labai patiko ( cia istoriniam lankymui) ir visai mazu bet zaviu viecykiu kaip Alcala de Jucar, ar Lagunas de Ruidera, ar Ciudad Encantada prie Cuenca. Zodziu visiems skoniams, priklausomai ko ieskai smile.gif
Didziausia problema matau, kad Cadiz ir toj puseje su darbais sudetinga. Nors jei kalbai gerai ispaniskai ir angliskai bet kuriam didesniam mieste kur yra turizmas manau darbo rasit g.gif

Pavydim pavydim ir mes (žinoma baltai mirksiukas.gif ) ir sekam visus ispaniukių pasiplepėjimus. smile.gif
Pernai išnaršėm Toledą, būtų prie jūros, tai net negalvočiau, kur keltis gyvent wub.gif
Atsakyti