Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(minde0445 @ 2017 07 09, 00:36)
O kaip pvz nuomuojies buta. Tai jau internetu galima susitarti, kad nuomuosi, o avansa reikia atvykus sumoketi ? Tai tada jis ir parasytu adresa buto, taip ? Nes kitokiu kokiu variantu nelabai ir butu.

Na cia klausimas be atsakymo, nes daug variantu yra: per agentura ar tiesiai is zmogaus nuomosiesi, tada kokios salygos, kaip siaip susitarsi ir pan. Vienur galesi viska sumoket pasirasant sutarti, t.y. vietoj, o kitur per interneta gali pasirasyt ir tarkim ceki pastu nusiust jiems.

O kitas variantas butu pvz trumpalaikes nuomos buta, pas pazistamus ar viesbuti kazkuriam laikui pasiimt ir jau vietoj bunant tada ieskotis buto nuomai.

Asmeniskai as nemacius buto nesinuomociau, nebent tai butu tikrai geras butas arba labai trumpam laikui. Juk nelabai nei rajono zinai, nei kaip kas. O jei kazka paprastesnio, tai galima i toki s... ilipt. Draugo sesei ieskojom nuomai namo, is foto idealus buvo, o nuvaziavus net is isores nejo atpazint, na o vidus visiska griuvena - pasirodo ten foto senos, pries remontus, bet po tu remontu viska baisiau atrodo (tarkim foto senoviski tokie tapetai, bet simpatiskai visai atrodo, o realiai uzdazyta ir taip megejiskai, nelygiai). Aisku jei neatinka visiskai butas foto/aprasymo, tai galima ir sutarti nutraukt, bet jei savininkas koks uzsispyres bus, tai gali pasitampyt nervai ir laikas kol atgausi depozita, kol pavyks issikraustyt ir pan (plius vistiek uz kiekviena gyventa diena pinigus gali nuskaiciuot).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 08 liepos 2017 - 23:27
Sveikos mamytes!!!
Reikia patarimo/informacijos.gal Kas estate susidure kad greitai po atvaziavimo pirkot nekilnojama turta(buta/Nama) prasau pasidalinkite patirtimi kas galite
Atsakyti
QUOTE(Gene2011 @ 2017 07 21, 05:52)
Sveikos mamytes!!!
Reikia patarimo/informacijos.gal Kas estate susidure kad greitai po atvaziavimo pirkot nekilnojama turta(buta/Nama) prasau pasidalinkite patirtimi kas galite

Manau greiciau butu sulaukt atsakymo parasius klausima 4u.gif Norejau spet ir rasyt, bet jauciu gali pro sali but, tai palauksiu konkretesnio klausimo...
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 07 22, 00:57)
Manau greiciau butu sulaukt atsakymo parasius klausima 4u.gif Norejau spet ir rasyt, bet jauciu gali pro sali but, tai palauksiu konkretesnio klausimo...

Tai as ir klausiu, kaip greitai po atvaziavimo galima nk isigyti, jei dar neturi kredito. blink.gif biggrin.gif gal kas kokios patirties turite?
Atsakyti

Jei grynais, tai gali iskart. Kitu atveju kai turesi kredito istorija ar kazkoki uzstata. Keli metai praeis, bet konkreciai niekas nepasakys, nes viskas priklauso nuo daug faktoriu ir kazkas gali po 3 metu pirkt, o kazkas po 8 neiperka. Imant paskola bankas ziures ka turi, kokia kredito istorija, kokios pajamos - na tiesiog, kad turesi daugiau nei paskola bus, nes pragyvent irgi reikes.

Paprastai reikia turet 20% sumos perkant, tai tarkim $300,000 namui reikia turet $60,000 (neskaitant visokiu popierizmu, inspektoriaus ir pan), tai tokia suma prireiks keliu metu sutaupyt - $50-60k atlyginimas pries taxus metam tikrai nera blogas cia, bet is tiek sutaupyt nera lengva. Na ir aisku priklauso nuo vietoves - esu rasius, kad MA kaip valstija nepigi, aisku yra pigesniu miesteliu, bet tarkim aplink mus be $500,000 neimanoma normalaus namo nupirkt, kur nereik nieko tvarkyt ir galima iskart keltis gyvent. Na o jei uzdirbant maziau, tai tikrai labai sunku lazka padoraus ipirkt.

Is mano pazistamu turbut niekas nepirko anksciau nei po 4+ metu, pati irgi pradejau ziuret po 4-5 metu, tiksliau is banko pre-approval gavau (mano atveju nuomotis labiau apsimokejo). 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 22 liepos 2017 - 21:26
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 07 22, 14:09)
<p>Jei grynais, tai gali iskart. Kitu atveju kai turesi kredito istorija ar kazkoki uzstata. Keli metai praeis, bet konkreciai niekas nepasakys, nes viskas priklauso nuo daug faktoriu ir kazkas gali po 3 metu pirkt, o kazkas po 8 neiperka. Imant paskola bankas ziures ka turi, kokia kredito istorija, kokios pajamos - na tiesiog, kad turesi daugiau nei paskola bus, nes pragyvent irgi reikes.</p>
<p> </p>
<p>Paprastai reikia turet 20% sumos perkant, tai tarkim $300,000 namui reikia turet $60,000 (neskaitant visokiu popierizmu, inspektoriaus ir pan), tai tokia suma prireiks keliu metu sutaupyt - $50-60k atlyginimas pries taxus metam tikrai nera blogas cia, bet is tiek sutaupyt nera lengva. Na ir aisku priklauso nuo vietoves - esu rasius, kad MA kaip valstija nepigi, aisku yra pigesniu miesteliu, bet tarkim aplink mus be $500,000 neimanoma normalaus namo nupirkt, kur nereik nieko tvarkyt ir galima iskart keltis gyvent. Na o jei uzdirbant maziau, tai tikrai labai sunku lazka padoraus ipirkt.</p>
<p> </p>
<p>Is mano pazistamu turbut niekas nepirko anksciau nei po 4+ metu, pati irgi pradejau ziuret po 4-5 metu, tiksliau is banko pre-approval gavau (mano atveju nuomotis labiau apsimokejo). </p>

jei uz cash, tai taip.... vieni nusipirko tik atvaziave.... su paskola mes pirkom po 2-ju metu nuo atvykimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2017 07 22, 22:28)
jei uz cash, tai taip....  vieni nusipirko tik atvaziave.... su paskola mes pirkom po 2-ju metu nuo atvykimo  4u.gif

Aciu uz atsakymus! biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems. Esu daug metu gyvenes Chicago ir pries gerus metus teko gryzti i LT del seimyniniu aplinkybiu. Deja dabar negaliu ivaziuoti i JAV nebent susituokciau su mergina arba moterim laimejusia ZK arba turincia amerikietiska pasa. Per tuos ilgus pragyventus metus JAV chicago tapo mano namais, ten mano draugai, verslai, namai ir svarbiausiai mano sunus, kurio ziauriai ilgiuosiuos ir turbut zodziais neimanoma nusakyti kaip noriu but salia jo, o kaskart kalbantis per skype sunus tramdydamas asaras vis klausineja - teti, kada gryzi?! Todel prasau jusu jei pazystate moteri ar mergina laimejusia ZK ar turincia JAV pasa, praneskit man. As is savo puses suteiksiu viska, gyvenamaji plota, darba, automobili, padesiu isikurti JAV nuo A iki Z. Zinau, kad tokie dalykai tiek cia LT tiek JAV kainuoja daug pinigu, tai as pasiryzes viskam, tiesiog noriu gryzti namo. Jei kas noretu susisiekti su manim rasykit man i chicagodone@gmail.com arba skambinkit i +370 630 33447 Martynas. Aciu uz supratinguma!
Atsakyti

Turėkite omenyje, kad jei priims naują Trump'o pasiūlytą pataisą - RAISE act (standing for Reforming American Immigration for a Strong Economy), Žalios kortos lošimas bus visiškai panaikintas ir bus taškų sistema kaip Kanadoje ar Australijoje. Kam įdomu, tekstą rasite čia - https://www.congress...e-bill/354/text(Sec 2.)

Atsakyti
QUOTE(ndl @ 2017 08 07, 12:02)
<p>Turėkite omenyje, kad jei priims naują Trump'o pasiūlytą pataisą - <span>RAISE act (standing for Reforming American Immigration for a Strong Economy), Žalios kortos lošimas bus visiškai panaikintas ir bus taškų sistema kaip Kanadoje ar Australijoje. Kam įdomu, tekstą rasite čia - </span><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/354/text'>https://www.congress.gov/bill/115th-congress/senate-bill/354/text</a>(Sec 2.) </p>

Mano nuomone puikus sprendimas smile.gif Seniai jau taip reikėjo smile.gif
Atsakyti

Sveikos :) Sakykit ar sudetinga uzsipildyti viska loterijai? ar patikima si imone, kuri uzpildo ir sutvarko viska?

http://www.zaliakorta.eu/#dv2019 Vyras mestelejo ideja, meginti sudalyvauti. Pripazinsiu siek tiek pavarciau tema, bet neskaiciau visko nuo pradziu. 

Atsakyti
QUOTE(lollipop_stars @ 2017 08 12, 12:41)
<p>Sveikos smile.gif Sakykit ar sudetinga uzsipildyti viska loterijai? ar patikima si imone, kuri uzpildo ir sutvarko viska?</p>
<p>  <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.zaliakorta.eu/#dv2019'>http://www.zaliakorta.eu/#dv2019</a> Vyras mestelejo ideja, meginti sudalyvauti. Pripazinsiu siek tiek pavarciau tema, bet neskaiciau visko nuo pradziu.  </p>

Anketa labai paprasta (vardas, pavarde, gimimo data, issilavinimas, seimynine padetis, jei yra vyras ir vaikai, tai ju duomenys) - vyras pildydamas jus ir vaikus i savo taip pat irasyt turi. Ambasados puslapyje buna ir lietuviskai taisykles, tai tikrai nera uz ka moket firmoms.

Ir nepamirsk, kad loterija vyksta spalio-lapkricio menesiais ir tik oficialiam puslapyje.
Atsakyti