Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

Tai kad Zillow ir Trulia turbut populiariausi, nes ten viskas yra. Kitu atveju kazkokios konkrecios agenturos pasiula ziurek, bet tada susiaurinsi galimybes. 

Nezinau ka turi omeny sakydama zemes nuomos mokestis - patikslink, jei ne taip supratau, bet as apie property tax pagalvojau. Tai ji turint nekilnojamo turto (buta, nama ir tt) privaloma moket ir moki berods kas ketvirti miestui. Su townhouses ir condos nepamirsk, kad buna mokestis dar kas menesi uz aplinkos tvarkyma, sniego kasima ir tt, tai tokiu atveju moki ta condo fee namui ir property tax miestui. 

Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 16, 15:09)
<p>Tai kad Zillow ir Trulia turbut populiariausi, nes ten viskas yra. Kitu atveju kazkokios konkrecios agenturos pasiula ziurek, bet tada susiaurinsi galimybes.
Nezinau ka turi omeny sakydama zemes nuomos mokestis - patikslink, jei ne taip supratau, bet as apie property tax pagalvojau. Tai ji turint nekilnojamo turto (buta, nama ir tt) privaloma moket ir moki berods kas ketvirti miestui. Su townhouses ir condos nepamirsk, kad buna mokestis dar kas menesi uz aplinkos tvarkyma, sniego kasima ir tt, tai tokiu atveju moki ta condo fee namui ir property tax miestui. </p>

Na kaip pavyzdys, šis pigesnis.
https://www.trulia.c...-Beach-CA-92651
Rašo "You own your home and have a land lease of $2,940 per month". Tai kaip aš suprantu žemės mokestis kas mėnesį? Nusiperki tik namuką, o žemę nuomuojiesi?
O jau tarkim šiame irgi pigiam jau to neberašo
https://www.trulia.c...-Beach-CA-92651
Tai ir nežinau ar čia visur tokie dalykai, ar tik kai kur įspėja apie juos biggrin.gif
Mes tik žiūrinėjam dairomės, tai tikrai viskas nauja, gal ir nesuprantam. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Thea!: 16 kovo 2017 - 14:43

Na tokiu atveju nepakomentuosiu, nes mes nesusidurem nei su vienu tokio tipo skelbimu. Nama jau nusipirke, bet kokie metai kaip is viso ziurim skelbimus (dabar irgi idomu kas rinkoj ir pan), bet nekart tokio uzraso nematem.    Trumpai paskaitinejau apie ta varianta, tai as i tokius namus neziureciau, nes man per daug klaustuku (ar negali ta nuomos kaina keistis, kas bus po to kai nuomos terminas baigsis ir pan). Net nezinau ka patart ieskant, kad tokiu namu nerodytu. Jei puslapyje nera filtru tam, tai turbut teks praziuret visus variantus kol sau tinkama rasi. Kitu atveju kai kaina too good to be true tai vietovei, tai arba yra tas mokestis, arba namas baisios bukles. Pvz aplink mus be $550k-$600k net neprasideda nomalus namai, net uz ta suma daznai vidus outdated buna (na bet gyvent galima), arba dar ir remontu reikia. O jei kazkas uz mazesne kaina, tai tik rimtiem remontam eina. Salia miestelyje uz $400k dar galima kokio 1000 sq ft namuka rast normaliu vidum, aisku kaimynai salia, zemes nelabai yra, na bet gyvent galima, o pas mus uz tiek perkant reikes nuo pamatu tvarkyt...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 16 kovo 2017 - 14:57
Normalu, namai ten nėra brangūs, bet žemės mokesčiai labai dideli, aš kalbu apie ilinojų smile.gif ten namą nusipirkti gali kiekvienas, bet išlaikymas labai brangus smile.gif kadangi žemės mokesčiai labai dideli, mokami du kartus per metus, be žemės mokesčio nebūna namų, o tie mokesčiai ne tūkstančiais o dešimtimis tūkstančių skaičiuojami smile.gif na ir žinoma priklauso nuo rajono ir nuo namo dydžio smile.gif bet mokesčiai yra solidūs smile.gif gal pigiau su tai townhouse'ais bet ten kita problema jei suges vamzdis vyras jau nesutvarkys, bendrija leidzia tik santechnikams su spec sertifikatais tvarkyti, kad neva kitiems žalos nepridarytų, kiek aš žinau, tai sudėtinga ten smile.gif
Atsakyti

Manau neteisinga taip rasyt, kad nera namu be zemes mokescio visoj valstijoj. Kazkas paskaites gali uz gryna piniga tokiai nformacija priimt. Galbut del kazkokiu priezasciu konkreti vieta ta zemes mokesti turi ar pan, bet tikrai negali but visa valstija ar istisi miestai joje.

Pati nemacius tokiu sklebimu, bet paziurejau skelbimus IL ivairiuose miesteliuose - nei vieno nepasitaike su zemes mokesciais, tik property tax skirtingas (na bet ir cia jis skirtingas priklausomai nuo miesto). 

Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 17, 13:16)
<p>Manau neteisinga taip rasyt, kad nera namu be zemes mokescio visoj valstijoj. Kazkas paskaites gali uz gryna piniga tokiai nformacija priimt. Galbut del kazkokiu priezasciu konkreti vieta ta zemes mokesti turi ar pan, bet tikrai negali but visa valstija ar istisi miestai joje.</p><p></p><p>Pati nemacius tokiu sklebimu, bet paziurejau skelbimus IL ivairiuose miesteliuose - nei vieno nepasitaike su zemes mokesciais, tik property tax skirtingas (na bet ir cia jis skirtingas priklausomai nuo miesto). </p>

Yra faktas kad nera nei namu nei butu, nei townhousu smile.gif taip jie vadinami property taxes bet jeigu tai namas jie mokami du kartus per metus, ne kas ketvirti smile.gif cia jau faktus zinau smile.gif pavasari ir rudeni jei tiksliau smile.gif (mano gimines turi tris namus smile.gif ) o jeigu turi buta tai vistiek moki ir tuos pacius taxes ir dar namo asociacijos mokesti smile.gif P.S jeigu prienamo yra saligatvis, ir tu jo nenusikasi (asmuo kiekvienas prie savo namo privalo ziema tai daryti) cia nekalbant apie butus, jeigu kas nors susizeis gausi milijonini ieskini ir busi pripazintas kaltu ;) taigi kiek man pasakojo tai butas su asociacijos mokesciu irgi kainuoja keliasdesimt tukstanciu metams smile.gif
Atsakyti

Nepyk, bet su tais "as zinau", "kiek man pasakojo" ir pan juokingai skamba. 

Tu neskiri kas yra kas ir kam mokama. Property taxes yra metine suma nuo namo vertes, priklauso nuo kiekvieno miesto konkretus % - ta suma tra viena metams, o kiek imoku per metus buna nustato valstija (gali but viena, gali but 2 ir pan), bet ji mokama miestui. Is tu pinigu nukasa miestas gatves, jas tvarko, apsviecia ir pan. Tavo namas ir zemes plotas yra tavo ir niekieno kito, todel saligatviu valymas, medziu genejimas, visokiu apledejimu ant stogo krasto nudauzymas yra tavo reikalas. 

Mano ziuretu atveju vienam IL miestelyje apie $400k vertes namas turi $6k property tax - na ne desimtys tukstanciu.... HOA priklauso nuo konkrecios situacijos - gali but visiems vienodas, gali skirtis nuo busto dydzio. Plius ziurint kas i ji ieina - kai kur gali ir pvz kabeline ieit, todel tas mokestis bus didesnis. 

Turint condo ar townhouse moki association fee menesini, kuris tau leidzia naudotis bendru namo baseinu, sporto sale, moka uz apsaugini, moka uz namo aplinkos tvarkyma, laiptiniu valyma ir tt. Condo atveju jei namo sienose problema (pvz koks vamzdis truko ir tau lasa per lubas), tvarko namas, bet jei tavo bute kazkas, tvarkaisi pats. Tiek condo, tiek townhouse turi savo taisykles, todel vienur bet kas gali pataisyt, kitur tik jiems priimtini tvarkytojai. Bet ir tie patys condo skirtingi - jie ikuriami buna ir vienam name su 2-3 butais, o tokiu atveju gali nebut condo fee, bet ir patiems viska reikes tvarkytis.

Kai nare kalbejo apie land fees, tai yra taip, kad tu perki nama, ir tik ji, zeme aplink ji tau nepriklauso. Tu moki property taxes miestui ir moki uz zeme nuomos mokesti tos zemes savininkui. 

O su milijoniniais ieskiniais cia truputi ispustas burbulas kaip amerikieciai uz viska visur prisiteisia. Taip, yra daug niuansu ir pvz eis pas tave kaimynas, tavo laiptai apledeje, jis paslys, susizeis ir gali paduot i teisma. Bet milijonu neprisiteis. Greiciausiai iki kokiu $50k ir tai jau manau i didesne puse, be to, koks $15-20k nueis personal injury lawyer sumoket, tai va tik tiek is tu milijonu ir liks. Nezinau kiek susidurus, bet as konkreciom sumom ir uz ka gaunama zinau ir labai rimti atvejai gerai jei gauna $150k. Na ir siaip yra namu draudimas tam reikalui. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 17 kovo 2017 - 16:10
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 17, 16:00)
<p>Nepyk, bet su tais "as zinau", "kiek man pasakojo" ir pan juokingai skamba. </p>
<p> </p>
<p>Tu neskiri kas yra kas ir kam mokama. Property taxes yra metine suma nuo namo vertes, priklauso nuo kiekvieno miesto konkretus % - ta suma tra viena metams, o kiek imoku per metus buna nustato valstija (gali but viena, gali but 2 ir pan), bet ji mokama miestui. Is tu pinigu nukasa miestas gatves, jas tvarko, apsviecia ir pan. Tavo namas ir zemes plotas yra tavo ir niekieno kito, todel saligatviu valymas, medziu genejimas, visokiu apledejimu ant stogo krasto nudauzymas yra tavo reikalas. </p>
<p> </p>
<p>Mano ziuretu atveju vienam IL miestelyje apie $400k vertes namas turi $6k property tax - na ne desimtys tukstanciu.... HOA priklauso nuo konkrecios situacijos - gali but visiems vienodas, gali skirtis nuo busto dydzio. Plius ziurint kas i ji ieina - kai kur gali ir pvz kabeline ieit, todel tas mokestis bus didesnis. </p>
<p> </p>
<p>Turint condo ar townhouse moki association fee menesini, kuris tau leidzia naudotis bendru namo baseinu, sporto sale, moka uz apsaugini, moka uz namo aplinkos tvarkyma, laiptiniu valyma ir tt. Condo atveju jei namo sienose problema (pvz koks vamzdis truko ir tau lasa per lubas), tvarko namas, bet jei tavo bute kazkas, tvarkaisi pats. Tiek condo, tiek townhouse turi savo taisykles, todel vienur bet kas gali pataisyt, kitur tik jiems priimtini tvarkytojai. Bet ir tie patys condo skirtingi - jie ikuriami buna ir vienam name su 2-3 butais, o tokiu atveju gali nebut condo fee, bet ir patiems viska reikes tvarkytis.</p>
<p> </p>
<p>Kai nare kalbejo apie land fees, tai yra taip, kad tu perki nama, ir tik ji, zeme aplink ji tau nepriklauso. Tu moki property taxes miestui ir moki uz zeme nuomos mokesti tos zemes savininkui. </p>
<p> </p>
<p>O su milijoniniais ieskiniais cia truputi ispustas burbulas kaip amerikieciai uz viska visur prisiteisia. Taip, yra daug niuansu ir pvz eis pas tave kaimynas, tavo laiptai apledeje, jis paslys, susizeis ir gali paduot i teisma. Bet milijonu neprisiteis. Greiciausiai iki kokiu $50k ir tai jau manau i didesne puse, be to, koks $15-20k nueis personal injury lawyer sumoket, tai va tik tiek is tu milijonu ir liks. Nezinau kiek susidurus, bet as konkreciom sumom ir uz ka gaunama zinau ir labai rimti atvejai gerai jei gauna $150k. Na ir siaip yra namu draudimas tam reikalui. </p>

As kalbu ne apie "ziuretus atvejus" o apie realius turimus atvejus smile.gif ir tikrai as zinau, nes patikimi zmones, ne tipiski Lietuviai, kurie pasakoja kad yra tuo kuo realiai nera smile.gif taip kad mano gimines - zmones tai turi ir ne iesko, kaip Jus, ne preliminaria info remiasi o realiomis saskaitomis smile.gif jeigu Jums vistiek atrodo, kad Jus teisesne, tai lai smile.gif

Nenoriu as cia gincytis man tai jokio skirtumo, jeigu norite jaustis Wikipwdia man negaila smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 17, 16:00)
<p>Nepyk, bet su tais "as zinau", "kiek man pasakojo" ir pan juokingai skamba. </p>
<p> </p>
<p>Tu neskiri kas yra kas ir kam mokama. Property taxes yra metine suma nuo namo vertes, priklauso nuo kiekvieno miesto konkretus % - ta suma tra viena metams, o kiek imoku per metus buna nustato valstija (gali but viena, gali but 2 ir pan), bet ji mokama miestui. Is tu pinigu nukasa miestas gatves, jas tvarko, apsviecia ir pan. Tavo namas ir zemes plotas yra tavo ir niekieno kito, todel saligatviu valymas, medziu genejimas, visokiu apledejimu ant stogo krasto nudauzymas yra tavo reikalas. </p>
<p> </p>
<p>Mano ziuretu atveju vienam IL miestelyje apie $400k vertes namas turi $6k property tax - na ne desimtys tukstanciu.... HOA priklauso nuo konkrecios situacijos - gali but visiems vienodas, gali skirtis nuo busto dydzio. Plius ziurint kas i ji ieina - kai kur gali ir pvz kabeline ieit, todel tas mokestis bus didesnis. </p>
<p> </p>
<p>Turint condo ar townhouse moki association fee menesini, kuris tau leidzia naudotis bendru namo baseinu, sporto sale, moka uz apsaugini, moka uz namo aplinkos tvarkyma, laiptiniu valyma ir tt. Condo atveju jei namo sienose problema (pvz koks vamzdis truko ir tau lasa per lubas), tvarko namas, bet jei tavo bute kazkas, tvarkaisi pats. Tiek condo, tiek townhouse turi savo taisykles, todel vienur bet kas gali pataisyt, kitur tik jiems priimtini tvarkytojai. Bet ir tie patys condo skirtingi - jie ikuriami buna ir vienam name su 2-3 butais, o tokiu atveju gali nebut condo fee, bet ir patiems viska reikes tvarkytis.</p>
<p> </p>
<p>Kai nare kalbejo apie land fees, tai yra taip, kad tu perki nama, ir tik ji, zeme aplink ji tau nepriklauso. Tu moki property taxes miestui ir moki uz zeme nuomos mokesti tos zemes savininkui. </p>
<p> </p>
<p>O su milijoniniais ieskiniais cia truputi ispustas burbulas kaip amerikieciai uz viska visur prisiteisia. Taip, yra daug niuansu ir pvz eis pas tave kaimynas, tavo laiptai apledeje, jis paslys, susizeis ir gali paduot i teisma. Bet milijonu neprisiteis. Greiciausiai iki kokiu $50k ir tai jau manau i didesne puse, be to, koks $15-20k nueis personal injury lawyer sumoket, tai va tik tiek is tu milijonu ir liks. Nezinau kiek susidurus, bet as konkreciom sumom ir uz ka gaunama zinau ir labai rimti atvejai gerai jei gauna $150k. Na ir siaip yra namu draudimas tam reikalui. </p>

P.s nezinau kiek Jus gyvenat ten mano gimines 20 metu, pakeite tris namus, dabar turi tris smile.gif viename gyvena patys smile.gif as pasitikiu jais ir ju ziniomis smile.gif ir advokatams ne dagiau 20 % nuo tokiu ivykiu atitenka ;)
Atsakyti

Na jei gimines gyvena, tai gali ivest ju adresa ir paziuret kiek moka - tai nera slapta informacija. Nebent namai milijonines vertes, tuomet tie keliasdesimt tukstanciu ir susideda arba jie bendra 3 namu verte sako, na ir dar variantas, kad cia jau mortgage +property taxes bendrai sako, nes berods imant paskola property tax buna i ta visa imoka iskaiciuota. Kitu atveju nesamone arba nedasako kazko. 

Nesuprantu is kur tas noras pasiept ir pasijaust protingesne - juk yra google ir namus, mokescius ir pan visi gali paziuret. Tai nera kazkokia slapta informacija, kur tik nusipirkus busta tave uzbombarduoja saskaitom. O rasyt konkrecius atvejus sunku, nes Amerika ir rinka marga - 20min nuo musu gali pasakiska nama uz $600k nupirkt, o musu miestelyje tas namas bent milijono vertas butu pagal rinkos kainas. As galiu labai konkrecius atvejus ir skaicius rasyt aplink cia, kur gyvenu, ir kur susidurus esu, bet tarkim IL iki siandien net neziurejus kainu, todel ir rasau pvz is Zillow (beje, tai irgi yra konkreti informacija). 

As irgi cia gyvenu ir jau daug metu ir zinau kokios musu saskaitos. Nemokam mes keliasdesimt tukstanciu property tax ir nemaciau nei vieno busto su tokiais skaiciais (nekalbu apie milijonas+ vertes namus). Nerasau konkreciais skaiciais, nes viskas labai skirtinga priklausomai nuo valstijos, miesto ir konkretaus busto. Pries tai turetam condo fees menesiui apie $800 buvo, iejo kabeline, vanduo, elektra ir tt, t.y. nemokejom nieko. Kai ieskojomes naujo busto ir ziurejom ivairius variantus, buvo vieni townhouse parduodami - ten priklause condo fee nuo busto dydzio ir buvo nuo $300 su virsum iki beveik $800, bet i tai iejo tik bendru patalpu naudojimas ir tvarkymas aplinkos, vanduo/elektra/kabeline ir tt musu paciu reikalas. Pazistamas turi nama su 2 butais, kuriuos pardavineja - isteigta condo, bet nera mokescio jokio. Tai ne googlas ir ne wikipedia, o konkretus pavyzdziai aplink mane ir su kuo pati susidurus. Taip, kad negaliu imt ir sakyt, kad condo fee visiems visur ir visada vienodas. Lygiai taip pat ir tu negali sakyt, kad visa IL turi zemes mokesti, nors jau issiaiskinom, kad apie property taxes kalbejai, o tai turi visos valstijos.

Nesiruosiu gincytis ir savo tiesos irodinet, nes zinau kaip yra ir tokie pasakymai, kad visi desimtik tukstanciu property taxes moka yra juokingi, jei negali parasyt konkrecios busto vertes ir konkreciu mokesciu. Man tas neaktualu, bet man gaila tu, kas paskaite tokia informacija paskui ir isivaizduoja, kad net pigu nama nusipirkt tegali tie, kas uzdirba gerokai virs $100k, nes puse to uzdarbio suryja mokesciai ir banko imokos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 17 kovo 2017 - 17:21
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 17, 17:03)
<p>Na jei gimines gyvena, tai gali ivest ju adresa ir paziuret kiek moka - tai nera slapta informacija. Nebent namai milijonines vertes, tuomet tie keliasdesimt tukstanciu ir susideda arba jie bendra 3 namu verte sako, na ir dar variantas, kad cia jau mortgage +property taxes bendrai sako, nes berods imant paskola property tax buna i ta visa imoka iskaiciuota. Kitu atveju nesamone arba nedasako kazko. </p>
<p> </p>
<p>Nesuprantu is kur tas noras pasiept ir pasijaust protingesne - juk yra google ir namus, mokescius ir pan visi gali paziuret. Tai nera kazkokia slapta informacija, kur tik nusipirkus busta tave uzbombarduoja saskaitom. O rasyt konkrecius atvejus sunku, nes Amerika ir rinka marga - 20min nuo musu gali pasakiska nama uz $600k nupirkt, o musu miestelyje tas namas bent milijono vertas butu pagal rinkos kainas. As galiu labai konkrecius atvejus ir skaicius rasyt aplink cia, kur gyvenu, ir kur susidurus esu, bet tarkim IL iki siandien net neziurejus kainu, todel ir rasau pvz is Zillow (beje, tai irgi yra konkreti informacija). </p>
<p> </p>
<p>As irgi cia gyvenu ir jau daug metu ir zinau kokios musu saskaitos. Nemokam mes keliasdesimt tukstanciu property tax ir nemaciau nei vieno busto su tokiais skaiciais (nekalbu apie milijonas+ vertes namus). Nerasau konkreciais skaiciais, nes viskas labai skirtinga priklausomai nuo valstijos, miesto ir konkretaus busto. Pries tai turetam condo fees menesiui apie $800 buvo, iejo kabeline, vanduo, elektra ir tt, t.y. nemokejom nieko. Kai ieskojomes naujo busto ir ziurejom ivairius variantus, buvo vieni townhouse parduodami - ten priklause condo fee nuo busto dydzio ir buvo nuo $300 su virsum iki beveik $800, bet i tai iejo tik bendru patalpu naudojimas ir tvarkymas aplinkos, vanduo/elektra/kabeline ir tt musu paciu reikalas. Pazistamas turi nama su 2 butais, kuriuos pardavineja - isteigta condo, bet nera mokescio jokio. Tai ne googlas ir ne wikipedia, o konkretus pavyzdziai aplink mane ir su kuo pati susidurus. Taip, kad negaliu imt ir sakyt, kad condo fee visiems visur ir visada vienodas. Lygiai taip pat ir tu negali sakyt, kad visa IL turi zemes mokesti, nors jau issiaiskinom, kad apie property taxes kalbejai, o tai turi visos valstijos.</p>
<p> </p>
<p>Nesiruosiu gincytis ir savo tiesos irodinet, nes zinau kaip yra ir tokie pasakymai, kad visi desimtik tukstanciu property taxes moka yra juokingi, jei negali parasyt konkrecios busto vertes ir konkreciu mokesciu. Man tas neaktualu, bet man gaila tu, kas paskaite tokia informacija paskui ir isivaizduoja, kad net pigu nama nusipirkt tegali tie, kas uzdirba gerokai virs $100k, nes puse to uzdarbio suryja mokesciai ir banko imokos.</p>

zillow irgi rodo kiek uz ta nama mokejo buves gyventojas bet jei jis pensininkas ar soc zmogus jam bus juk kita suma smile.gif o beje pabreze, kad ne tik nuo turto vertes priklauso smile.gif jie moka uz viena nama 6000 smile.gif ir jo verte viso labo 300 000 o uz kita 10 000 kaimynai moka, nors jie tik per tvora smile.gif ai nenoriu as Jums nieko irodineti smile.gif Man vienodai, dziaugiuosi, kad Jus milijonieriu kvartale gyvenat ir mazai mokesciu mokat smile.gif Tai sekmes Jums smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ms.Blonde @ 2017 03 17, 17:03)
<p>Na jei gimines gyvena, tai gali ivest ju adresa ir paziuret kiek moka - tai nera slapta informacija. Nebent namai milijonines vertes, tuomet tie keliasdesimt tukstanciu ir susideda arba jie bendra 3 namu verte sako, na ir dar variantas, kad cia jau mortgage +property taxes bendrai sako, nes berods imant paskola property tax buna i ta visa imoka iskaiciuota. Kitu atveju nesamone arba nedasako kazko. </p>
<p> </p>
<p>Nesuprantu is kur tas noras pasiept ir pasijaust protingesne - juk yra google ir namus, mokescius ir pan visi gali paziuret. Tai nera kazkokia slapta informacija, kur tik nusipirkus busta tave uzbombarduoja saskaitom. O rasyt konkrecius atvejus sunku, nes Amerika ir rinka marga - 20min nuo musu gali pasakiska nama uz $600k nupirkt, o musu miestelyje tas namas bent milijono vertas butu pagal rinkos kainas. As galiu labai konkrecius atvejus ir skaicius rasyt aplink cia, kur gyvenu, ir kur susidurus esu, bet tarkim IL iki siandien net neziurejus kainu, todel ir rasau pvz is Zillow (beje, tai irgi yra konkreti informacija). </p>
<p> </p>
<p>As irgi cia gyvenu ir jau daug metu ir zinau kokios musu saskaitos. Nemokam mes keliasdesimt tukstanciu property tax ir nemaciau nei vieno busto su tokiais skaiciais (nekalbu apie milijonas+ vertes namus). Nerasau konkreciais skaiciais, nes viskas labai skirtinga priklausomai nuo valstijos, miesto ir konkretaus busto. Pries tai turetam condo fees menesiui apie $800 buvo, iejo kabeline, vanduo, elektra ir tt, t.y. nemokejom nieko. Kai ieskojomes naujo busto ir ziurejom ivairius variantus, buvo vieni townhouse parduodami - ten priklause condo fee nuo busto dydzio ir buvo nuo $300 su virsum iki beveik $800, bet i tai iejo tik bendru patalpu naudojimas ir tvarkymas aplinkos, vanduo/elektra/kabeline ir tt musu paciu reikalas. Pazistamas turi nama su 2 butais, kuriuos pardavineja - isteigta condo, bet nera mokescio jokio. Tai ne googlas ir ne wikipedia, o konkretus pavyzdziai aplink mane ir su kuo pati susidurus. Taip, kad negaliu imt ir sakyt, kad condo fee visiems visur ir visada vienodas. Lygiai taip pat ir tu negali sakyt, kad visa IL turi zemes mokesti, nors jau issiaiskinom, kad apie property taxes kalbejai, o tai turi visos valstijos.</p>
<p> </p>
<p>Nesiruosiu gincytis ir savo tiesos irodinet, nes zinau kaip yra ir tokie pasakymai, kad visi desimtik tukstanciu property taxes moka yra juokingi, jei negali parasyt konkrecios busto vertes ir konkreciu mokesciu. Man tas neaktualu, bet man gaila tu, kas paskaite tokia informacija paskui ir isivaizduoja, kad net pigu nama nusipirkt tegali tie, kas uzdirba gerokai virs $100k, nes puse to uzdarbio suryja mokesciai ir banko imokos.</p>

va kas man smalsu, ko nezinau tai kaip ten su gydymais ir gimdymais ir pan dalykais, kiek kainuoja, nes girdejau tik nuogirdas, kad kosmosa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellezza @ 2017 03 17, 19:32)
zillow irgi rodo kiek uz ta nama mokejo buves gyventojas bet jei jis pensininkas ar soc zmogus jam bus juk kita suma smile.gif o beje pabreze, kad ne tik nuo turto vertes priklauso smile.gif jie moka uz viena nama 6000 smile.gif ir jo verte viso labo 300 000 o uz kita 10 000 kaimynai moka, nors jie tik per tvora smile.gif ai nenoriu as Jums nieko irodineti smile.gif Man vienodai, dziaugiuosi, kad Jus milijonieriu kvartale gyvenat ir mazai mokesciu mokat smile.gif Tai sekmes Jums smile.gif

va kas man smalsu, ko nezinau tai kaip ten su gydymais ir gimdymais ir pan dalykais, kiek kainuoja, nes girdejau tik nuogirdas, kad kosmosa smile.gif

Netiesa - Zillow, Trulia ir kiti puslapiai kai rodo moketa suma, tai ir yra reali moketa suma. Ta suma is public records ir nera taip, kad zmogus mokejo viena, o rodo kita. Ir pirmakart girdziu apie kazkokias nuolaidas pensininkams ar soc. remtiniems. Galbut turi omeny kai buna affordable housing, bet tada vyksta konkursas ir velgi salygos yra atskiros - tokiu atveju mazas pajamas turintys gali pretenduot kazkoki busta igyt. Su namais tokiu atveju nesu susidurus, bet townhouses ir condos zinau atveju. Tada tarkim name butai nuo $500k prasideda, o yra affordable housing butas ten uz $150k - cia butent konkretu matyta atveji aprasau. Bet su tuo eina dar visokie kabliukai, nes negalima kazkiek laiko pardavinet, parduodant velgi yra ribos kiek gali prasyt, nuomot negali to busto ir tt.

Na va, ir paaiskejo visa paslaptis - $6k nera desimtys tukstanciu. Itariu tavo giminaiciai moka +-$2k mortgage, tai ir gaunasi apie $30k metam bendroj sumoj. Bet juk tai nera tolygu property taxes ta suma...

Ne, property taxes ne tik nuo turto vertes, o ir verte is paziuros vienodu namu gali skirtis del skirtingo zemes ploto, skirtingo namo ploto ir tt. Pas mus irgi yra gatves, kur namai senesni, nedideli (na is 1950s statymo ir pan), kur dabar $300k-500k priklausomai nuo bukles, dydzio ir pan parduodami jie ir moka tuos pacius $4k-7k, o salia miestelis pleciasi ir naujos statybos vyksta, kur namai nuo $900k prasideda ir atitinkamai property tax $10k+ - va ir turi labai skirtingus atvejus per tvora.

Nepasiepinek 4u.gif As rasau tas sumas, nes noriu pasakyt, kad nekilnojamo turto verte labai skiriasi nuo konkrecios vietoves. Na ir toj pacioj Lietuvoj skiriasi kokiam Vilniuj ir Siauliuose, bet buna kai kas nors paklausia kiek nuoma JAV ir tada taip ziuri lyg nezinotum, bet nu ka gali atsakyt kai skirtumai nerelaus. Kokiam Buffalo, NY uz ta $600k rumus nupirktum, nuoma irgi tokia, kad gali buta uz $500 issinuomot kai pas mus be $1200 net kazko padoriau atrodancio nuomai nera. Jei idomu, mes gyvenam upper middle class rajone, ne milijonieriu. Tikrai nezinau visu kaimynu namu verciu, bet grubiai speciau $650k iki galbut $900k (tai ir property taxes $8k-$10k+ ir tai nera mazai, bet ir nera desimtys tukstanciu). Jei platesni rajona aplink ziuresi, tai yra tikrai virs milijono namu netoliese. O siaip kaip ir rasiau, miestelis labai daug apstatomas ir namus iterpineja kur tik netingi - mes megstam pavazinet ir pasizvalgyt kas naujo, tai kartais net nesuprantami isplanavimai atrodo (tarkim gatvele i ta nauja development, kuriame vienas namas ant kampo stovi, jis visiskai atviras is visu pusiu, t.y. jokiu medziu, krumu ir tt, ir jo kiemas su baseinu tiesiai priesais kito namo ilga ivaziavima, o salia to namo esancio namo kiemo sonas i to pirmojo kiema su baseinu ziuri - zodziu, namas milijonines vertes, bet privatumo 0).

Turiu ir draugiu gimdziusiu, ir draugo seimoje pora merginu neseniai pagimde ir viena dar tuoj gimdys, bet sitas dalykas man neaktualu ir visiskai nesidomiu. Kiek zinau bangus reikalas, bet manau yra kada draudimas dengia, nes kitaip neisivaizduoju. Va ir dabar pazistam porele, kur antro vaiko laukiasi, nors finansiskai sunkokai verciasi - ne mano reikalas ir neklausiu kas kaip, bet matyt ne problema pagimdyt.
Atsakyti
QUOTE(Bellezza @ 2017 03 17, 01:44)
Normalu, namai ten nėra brangūs, bet žemės mokesčiai labai dideli, aš kalbu apie ilinojų smile.gif ten namą nusipirkti gali kiekvienas,

kiek galima suda malti cia atsiprasant.... baikit sneket nesamones ir zmonems smegenis pudrint savo "sake", "pasake" - liuks turit giminiu tai ir puiku, bet visu smulkmenu kitu zmoniu reikalu nezinot ir nezinosit... ir nesuprasit cia normaliai nepagyvenus... gincijates su gyvenanciais cia, kuriems homeownership ir visi mokesciai su tuo susije yra kasdienybe n metu jau ju asmeniska, o ne sake pasake giminaiciai su trim namais. Snekat 80% absoliucius vejus savo postuose ir akivaizdu, kad neskiriat savoku kuriomis metotes....

Moderatore galetu truputi pravalyti sita dezinformacija, nes zmones paskui skaito ir tiki tokiais dalykais....
Atsakyti