QUOTE(Bellezza @ 2016 10 30, 18:17)
Atrodo ka daryti, kaip ta prevencija kuo veiksmingesne padaryti
dar va ten pasakoja vis kad vaikus grobia... Žodžiu - siaubas atrodo... O vistiek veržiasi visi ten nors tu ka 😂
Zinok nezinau ka rodo ir pasakoja, bet pvz pas mus ka pamenu is ziniu pastaruoju metu, tai, kad kazkoki vaika namo einanti vyriskis kalbino ir saldainiu siule. Bet nepagrobe jo ir nieko nenutiko, aisku policija iesko to vyro, nes nori apklaust.
JAV didziule, vien Manhattan'e kasdien 15 mln zmoniu buna (cia ne tik gyvenanciu, bet ir atvaziuojanciu is kitu rajonu dirbt ar siaip pramogaut), o tai tik sala ir jau 5 kartus daugiau zmoniu nei visoj LT. Manau suprantama, kad ivyksta ivairiu nusikaltimu. Tai ziurint i JAV ir kiek saliu jos dydis atitiktu, tai suprantama ir ivairaus plauko nusikaltimai, ir ju kiekis.
I UK irgi daug isvaziuojancou, o ten irgi narkotikai, vaiku grobimai, kiti nusikaltimai. Ir toj pacioj Lt tos pacios bedos. Na mastai skiriasi, bet ir saliu dydziai skiriasi.
Na o kaip apsisaugot, tai turbut kaip ir visur-stengtis gyvent geresniam rajone, vaiku mazu negalima vienu palikt namie, tai cia jau vistiek patys tevai turi nuvezt/parsivezt i mokykla ir pan. Kai jau didesni vaikai ir pvz vieni is mokyklinio autobuso pareina namo, vieni namuose buna, tai jau tevai turetu but pakalbeje apie duru neatidaryma kai vieni namuose, nesnekejima su nepazistamais ir tt. Tie patys dalykai juk visur vyksta ir visur vaikus mokint reikia but atsargiems.
Tiek vietiniai su vaikais, tiek lietuviai pazistami cia su vaikais gyvenantys gyvena ir tiek. Aisku tu baimiu visokiu gali but, bet aukleji, mokini ir tikiesi, kad isaugs geri zmones. O kazkokiu problemu, kad butu ivyke, tai neteko girdet nei is vienu. Man paciai vienu metu is darbo reikedavo eit downtown'e pro miegot gatvej besiruosiancius benamius. Na nemalonu, bet tikrai niekas nesikabinejo, ne karto nebuvo kazko man pasakyta ar pan. Lygiai taip pat teke eit mieste po visu baru uzsidarymo kai girti besilinksmintojai eina namo ar kazkur toliau svest-velgi niekas nesikabinejo. Man daug baisiau yra Lietuvoj pro girta kompanija praeit diena nei cia nakti. Bet velgi priklauso nuo rajono turbut - tam paciam minetam Dorchester ar Roxbury as net diena neiciau...