Kažkaip vis kompo neįsijungdavau (stabdo labai jau... ), tai skaitymo 4 puslapiai
pakomentuosiu šiek tiek bendrai iš savo pusės:
1. Klimatas. Pastebėjau, kad net ir vienoje valstijoje skirtingose vietose klimatas gali laaaabai skirtis. Va sako, kad Kalifornija karšta - na nežinau, prie vandenyno kažin ar 25 viršija prie SF, o pavažiavus vos keliasdešimt mylių giliau į žemyną - temperatūros kur kas aukštesnės ir vėjas švelnesnis. Vis užmetų akį į orus prie SF, tai 18-25. Kai ten, kur aš gyvenu šiuo metu (Teksas, prie Dalaso) 25 yra vėsiausiu paros laiku, paryčiais... tai kaip čia pasakius
Užtat darbe užsuktas kondicionierius, sėdžiu su megztiniu ir šalikėliu, ir net išėjus paskui į tuos +39 jaučiu tik kaifą... Aišku, daugiau vaikštant, kitas klausimas, bet prie apartamentų beveik visų yra baseinai, visur kondicionieriai, gyvent galima. Žinau, kad kituose miestuose yra dar kitaip, taip kad reikia žiūrėt pagal konkrečią vietovę, gal ir toj Floridoj skiriasi tie orai.
2. Kainos... vėlgi, labai priklauso kur. Prie SF 1 kambario butukas senos statybos name be garažų ar baseinų - 1250, ar kažkas tokio. Ir čia skaito, kad gerai gavo. Aš moku apie 900-950 su vandeniu, uždaru garažu, šiukšlėm (elektra ir internetas atskirai), taip pat baseinas, nemokama sporto salė, visiškai naujos statybos name (pirma gyventoja šitam butuke), irgi vienas kambarys. Ir čia vienas brangesnių variantų, nes labai geri atsiliepimai apie šitą kompleksą buvo. Galima rasti ir už kokius 600 gyvenamasis kambarys + miegamasis. Bet pas mane beveik 0 viešasis transportas. Taip kad... reikia žiūrėt. Didesni miestai turi savų privalumų, bet atitinkamai ir kainas. Aišku, prie SF ir atlyginimas kokiu trečdaliu didesnis būtų. Bet tas priedas ir susivalgytų nuomai ir pan. Maisto - pagal pomėgius reikia žiūrėt; aš kadangi "atidirbau" lengvą juodos duonos receptą (darbe vakar kaip tik nunešiau pakeptos duonos su česnaku), kažkokiai silkei silpnybės nejaučiau, o visokių kitokių mėgstamų irgi ne problema pasigaminti, tai daugiausiai išeina, ko gero, vaisiams/daržovėms (sproutsuose bananai apie 55 centus už svarą, obuoliai prasideda nuo dolerio-pusantro už svarą...). Kitas dalykas, kad aš perku sau vienai, kas labai kelia bendras išlaidas.
3. Medicina. Na čia nepakonsultuosiu, įmonė pasiūlė draudimo planus, moku, bet dar nebuvau nei pas dantistę (geriu kalcį pusiau profilaktiškai, nes pas mane kalcio trūkumas silpnoji vieta), nei pas gydytoją. Neįsivaizduoju, kaip išsirinkt...