Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(Gene2011 @ 2016 07 25, 04:23)
mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  g.gif  g.gif  g.gif
Trumpas draugiskas  pastebejimas: pries kritikuojant kita del gramatikos klaidu vertetu savo rasliava pasitikrinti  thumbup.gif

As ir nesakau, kad rasau tobulai-tiek lietuviskai, tiek kitom kalbom klaidu padarau, o ypac per telefona atrasant, bet kai zmogus tikisi gaut gera darba ar prasimust kai sakinio nei pradzios, nei pabaigos nera, tai ir pasakau. Tikrai netaisau kiekvienos forumietes klaida padariusios (turbut pirmakart isvis paminejau gramatika, nors SM'e ne viena tokia pastebiu), bet kas norejo, tai mate ir suprato apie ka as kalbu ir nereik cia advokaciu mirksiukas.gif Geriau garsiai ta paminet nei paskui toks zmogus atvaziuoja cia, dirba kambarine, truck'o vairuotoju ar mover'iu ir pasakoja kaip cia niekas geresnio darbo nesiulo, kaip ne taip tikejosi, kaip cia sss, kaip niekas ju nemegsta ir tt.
Atsakyti
Mamytės, kurios be anglų kalbos vykote/su pradmenimis. Ar greitai prasilaužėte šnekėti? smile.gif Aš moku manau, daugiau negu pradmenis, bet turiu traumą nuo mokyklos laikų -šnekėti angliškai verysad.gif . Bijau, kad jeigu pavyktų vis vien išlošt ŽK, nesugebėčiau prasilaužti ant šnekėjimo.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(B3auty @ 2016 07 31, 05:08)
Mamytės, kurios be anglų kalbos vykote/su pradmenimis. Ar greitai prasilaužėte šnekėti? smile.gif  Aš moku manau, daugiau negu pradmenis, bet turiu traumą nuo mokyklos laikų -šnekėti angliškai  verysad.gif . Bijau, kad jeigu pavyktų vis vien išlošt ŽK, nesugebėčiau prasilaužti ant šnekėjimo.. sad.gif

as mokinausi anglu k. ir nokykloj ir univerkej, vyras niekad nesimokino.... kai atvaziavom, ejom i koledza esl (nemokamai GC laimetojams), kasdien ish zodyno rashydavosi zodzius ir mokindavosi... dabar shneka laisvai kokia nori tema, tik, zinoma, su akcentu... svrbiausia nebijoti ir pasitiketi savimi.. o zmones nepyktybiniai, pades, pataisys ir nekritikuos....
Atsakyti
Kažkaip vis kompo neįsijungdavau (stabdo labai jau... ), tai skaitymo 4 puslapiai biggrin30x30.png pakomentuosiu šiek tiek bendrai iš savo pusės:
1. Klimatas. Pastebėjau, kad net ir vienoje valstijoje skirtingose vietose klimatas gali laaaabai skirtis. Va sako, kad Kalifornija karšta - na nežinau, prie vandenyno kažin ar 25 viršija prie SF, o pavažiavus vos keliasdešimt mylių giliau į žemyną - temperatūros kur kas aukštesnės ir vėjas švelnesnis. Vis užmetų akį į orus prie SF, tai 18-25. Kai ten, kur aš gyvenu šiuo metu (Teksas, prie Dalaso) 25 yra vėsiausiu paros laiku, paryčiais... tai kaip čia pasakius biggrin30x30.png Užtat darbe užsuktas kondicionierius, sėdžiu su megztiniu ir šalikėliu, ir net išėjus paskui į tuos +39 jaučiu tik kaifą... Aišku, daugiau vaikštant, kitas klausimas, bet prie apartamentų beveik visų yra baseinai, visur kondicionieriai, gyvent galima. Žinau, kad kituose miestuose yra dar kitaip, taip kad reikia žiūrėt pagal konkrečią vietovę, gal ir toj Floridoj skiriasi tie orai.
2. Kainos... vėlgi, labai priklauso kur. Prie SF 1 kambario butukas senos statybos name be garažų ar baseinų - 1250, ar kažkas tokio. Ir čia skaito, kad gerai gavo. Aš moku apie 900-950 su vandeniu, uždaru garažu, šiukšlėm (elektra ir internetas atskirai), taip pat baseinas, nemokama sporto salė, visiškai naujos statybos name (pirma gyventoja šitam butuke), irgi vienas kambarys. Ir čia vienas brangesnių variantų, nes labai geri atsiliepimai apie šitą kompleksą buvo. Galima rasti ir už kokius 600 gyvenamasis kambarys + miegamasis. Bet pas mane beveik 0 viešasis transportas. Taip kad... reikia žiūrėt. Didesni miestai turi savų privalumų, bet atitinkamai ir kainas. Aišku, prie SF ir atlyginimas kokiu trečdaliu didesnis būtų. Bet tas priedas ir susivalgytų nuomai ir pan. Maisto - pagal pomėgius reikia žiūrėt; aš kadangi "atidirbau" lengvą juodos duonos receptą (darbe vakar kaip tik nunešiau pakeptos duonos su česnaku), kažkokiai silkei silpnybės nejaučiau, o visokių kitokių mėgstamų irgi ne problema pasigaminti, tai daugiausiai išeina, ko gero, vaisiams/daržovėms (sproutsuose bananai apie 55 centus už svarą, obuoliai prasideda nuo dolerio-pusantro už svarą...). Kitas dalykas, kad aš perku sau vienai, kas labai kelia bendras išlaidas.
3. Medicina. Na čia nepakonsultuosiu, įmonė pasiūlė draudimo planus, moku, bet dar nebuvau nei pas dantistę (geriu kalcį pusiau profilaktiškai, nes pas mane kalcio trūkumas silpnoji vieta), nei pas gydytoją. Neįsivaizduoju, kaip išsirinkt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 11 rugpjūčio 2016 - 02:09

3. Medicina. Na čia nepakonsultuosiu, įmonė pasiūlė draudimo planus, moku, bet dar nebuvau nei pas dantistę (geriu kalcį pusiau profilaktiškai, nes pas mane kalcio trūkumas silpnoji vieta), nei pas gydytoją. Neįsivaizduoju, kaip išsirinkt...
[/quote]

O cia taigeras pastebejimas del gydytoju, nes as irgi nuejau i pirma pasitaikiusia pakeliui klinika kur geresni atsiliepimai ir uzsirasiau, nes mes vaiku mazu turim, tai reikia vis susiziuret skiepus ir panasiai. Bet realiai tai galvoju koks skirtumas kokia klinika, jei vistiek ten tik bendrais klausimais einama, kad skauda kazka ar prasta savijauta, o extra atveju taigi vistiek i hospital, kaip centralizuota istaiga turetu vezti? as aisku galiu ir nezinot, o kai buvau cia toj musu klinikoj tai pamirsau paklaust, kaip viskas vyksta, nors siaip geros ten tokios mergaites dirba ir megino visus mano beprotiskus klausimus atsakyti :) bet gal kas nors is SM placiau papasakotu sistema visa jei kazkas tik siaip blogai ir jei ypatingas atvejis? nes visokiom naujai atvykusiom kaip as tai gerai suzinoti butu
Atsakyti
QUOTE(yellowlady @ 2016 08 29, 15:20)

O cia taigeras pastebejimas del gydytoju, nes as irgi nuejau i pirma pasitaikiusia pakeliui klinika kur geresni atsiliepimai ir uzsirasiau, nes mes vaiku mazu turim, tai reikia vis susiziuret skiepus ir panasiai. Bet realiai tai galvoju koks skirtumas kokia klinika, jei vistiek ten tik bendrais klausimais einama, kad skauda kazka ar prasta savijauta, o extra atveju taigi vistiek i hospital, kaip centralizuota istaiga turetu vezti? as aisku galiu ir nezinot, o kai buvau cia toj musu klinikoj tai pamirsau paklaust, kaip viskas vyksta, nors siaip geros ten tokios mergaites dirba ir megino visus mano beprotiskus klausimus atsakyti :) bet gal kas nors is SM placiau papasakotu sistema visa jei kazkas tik siaip blogai ir jei ypatingas atvejis? nes visokiom naujai atvykusiom kaip as tai gerai suzinoti butu

Na tikrai ne tas pats, ypac vaiku turint - svarbu tureti gydytoja kuriuo pasitiki, kuris turi normalu zmogiskumo faktoriu (kai prireikia kokios extra paslaugeles serganciam vaikui) ir su kuriuo siaip sutaptu poziuris pvz i naturalesniu dalyku naudojima, antibiotiku skyrima ir panasiai. Kiekvienas gyd turi savo darbo stiliu ir ne visi deja myli savo darba. O jei yra kazkokiu rimtesniu problemu, del kuriu pas gydytoja daznai vaiksciojama - tai tie dalykai tampa is vis vos ne kritiniai, nes jei nesutarsit gerai tai bus labai sunku.

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 08 30, 10:27)
Na tikrai ne tas pats, ypac vaiku turint - svarbu tureti gydytoja kuriuo pasitiki, kuris turi normalu zmogiskumo faktoriu (kai prireikia kokios extra paslaugeles serganciam vaikui) ir su kuriuo siaip sutaptu poziuris pvz i naturalesniu dalyku naudojima, antibiotiku skyrima ir panasiai. Kiekvienas gyd turi savo darbo stiliu ir ne visi deja myli savo darba. O jei yra kazkokiu rimtesniu problemu, del kuriu pas gydytoja daznai vaiksciojama - tai tie dalykai tampa is vis vos ne kritiniai, nes jei nesutarsit gerai tai bus labai sunku.

drinks_cheers.gif shiuo atveju 100% sutinku ... ypac turint kinderiu, labai svarbu, kad vaikams patiktu, jie nebijotu kaskart vaziuot ten....ir gydytojo/s poziuriai su Jusu sutaptu, Jums patiktu jo/s darbo stilius, ofisas, atstumas iki jo ir t.t. aishku, dar labai svarbu, kad draudimas tiktu ir t.t.
Atsakyti
Tikrai nera ko bijoti 4u.gif Ypac jei moketes anglu mokykloje, greit pagausite kalba. Atvykau tik su tuo ka mokykloje ismokau, o ismokau labai mazai mokykloje unsure.gif Po metu persilauziau.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2016 09 03, 21:49)
Tikrai nera ko bijoti  4u.gif  Ypac jei moketes anglu mokykloje, greit pagausite kalba. Atvykau tik su tuo ka mokykloje ismokau, o ismokau labai mazai mokykloje  unsure.gif Po metu persilauziau.

Sveiki. Pritariu siai dalyvei. Jei mokykloje, universitete kazkiek mokinotes anglu kalbos - problems nebus.

O kas liecia issilavinimo ar medicinos kainas Jav - tiesiog baisu.
Atsakyti
sveiki 4u.gif gal atsilieps šiais metais laimėjusieji. Gal kas nors jau gavote email su interviu data? įdomu kada čia tikėtis g.gif mano case number yra virs 7000.
Atsakyti
QUOTE(sandrukass @ 2016 09 07, 09:48)
sveiki  4u.gif  gal atsilieps šiais metais laimėjusieji. Gal kas nors jau gavote email su interviu data? įdomu kada čia tikėtis  g.gif  mano case number yra virs 7000.

Labas,

As dar negavau nes daug didesnis nei tavo, bet tu jau turetum artimiausiu metu gauti. Katik isleistas 2-as DV2017 biuletenis ir pasak jo europieciai su zemesniu nei 13 000 numeriu turetu buti pakviesti lapkriciui ir gauti 2NL artimiausiu metu. Nebent DS260 pateikei i pabaiga, tada siek tiek nusikels.

http://britsimonsays...etin-published/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KibirasZalias: 09 rugsėjo 2016 - 06:34
Nesinori nuvilti, bet ir mes turim numeri 10xxx, tad nemanau, kad bus laimejimu pertraukimas. Numeris geras, tik suveluota su DS260 del pasu gamybos.
Yra daug daug klausimu ir svarstymu del tolimesniu procesu.
Tarkime tik ka atvykus reikia:
1.Buto ar namo dalies su 2 miegamaisiais geriausia su baldais. Koki puslapi ar agentura naudojate Chicago ar visos US mastu?
2.Masinos pirkimas perkate per craiglist ar naudojate kitais puslapiais ir per kur perkate jai draudima, nes ziu ji tikrai nepigus lyginant su LT.
3.Namo/buto pirkimas su paskola. Ar jis galimas tik atvykus ar reikia ilgesnes kredito istorijos ir kiek mazdaug procentalei kainuoja nekilnojamojo turto metinis mokestis? Nes nuoma turetu buti apie 1500usd, kai uz tiek atrodo ir paskola padengtum ir atsinaujimimui dar liktu.
4."Prisirasymas pas seimos gydytoja daromas pagal gyvenamaja vieta ir jis priskiriamas ar pasirenkamas is galimu vietinej istaigoj?
Neturime artimu giminaiciu gyvenanciu ten, todel laaaabai daug klausimu.
Aciu atsakiusiems
Atsakyti