Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(8 p.m. @ 2016 07 11, 17:22)

Del Vasingtono valstijos gyvenimui nu nezinau. VAlstija labai grazi, bet mano ziniomis, tai ten daznai lyja. As kai pagyvenus saly kur visus metus keturios dienos tik buvo sauletos, o kitomis lijo lijo lijo ir dar karta lijo. Depresija gali issivystyti.

nzn su kokia salim lyginat, bet nera blogai (pas juos lyja daznai bet trumpai ir islenda vel saule) - krituliais tikrai jie nepirmauja, pirmauja pietiniu valstiju kai kurios vietos: floridoj, alabamos, luizianoj ir t.t. WA vasaros aplamai sausos buna kelis menesius nelyja, o kitais metu laikais - nera taip, kad apsiniauke istisai savaiciu savaitem (nebent prie pat vandenyno gyveni - tada taip rukas yra faktorius, bet jis ir musu sauletoj pietinej kalifornijoj prie pat vandens gyvenantiems puse metu temdo dangu). Daugiau yra taip, kad nulyja trumpas smagus lietutis ir vel saule, vel nulyja ir vel saule - todel ir sakiau, kad del to zalia viskas. smile.gif As kiek pazistu ten gyvenanciu dabar ar anksciau gyvenusiu zmoniu visi atsiliepia tik geruoju apie klimata. Daug geresnis nei rytinej pusej, kur vasaros dregnesnes ir karstesnes, ziema sniegu uzvercia... arba midwest'e gyvenant pvz viena ziema sauletos dienos nebuvo 5 menesius is eiles smile.gif Tai WA to nebus tikrai.
Papildyta:
Ir dar pridesiu, kad as dabar kur gyvenu man atrodo geriausia, bet jei reiktu kraustytis tai nesispardant tai butu tik Portlando apylinkes , OR arba Seattlo apylinkes, WA - visur kitur salyje, jau reiktu gerokai mane itikinti... o visi visi narrow minded pietus tai nzn geriau tada i Lietuva biggrin.gif
Atsakyti
gal kam pades https://www.facebook...1...e=3
Atsakyti
Mes irgi jau pradėjome dairytis ir domėtis apie valstijas ir galvojam, kad bandysim WA, Seattle arba Portland ieškotis darbo, tai labai smagu skaityti gerus atsiliepimus apie Seattlą. Tikimės, pavyks rasti darbą ten smile.gif
Atsakyti
Aš, aišku, pakolkas esu tik nuotraukų Sietlo ir Portlando mačiusi, bet draugė dar yra minėjusi, kad Portlandas jai kaip "antra Europa", ji kai buvo studentė pagal mainus buvo gyvenus Austrijoje, tai sakė ten kažkuo panašu, nes kalnų yra, labai tvarkinga, žmonės mandagūs ir nuo Sietlo netoli (Amerikos atstumais), tai ten dažnai nuvyksta pasibūti, ir yra sakiusi, kad šitos apylinkės labai tinkamos tiems gyventi, kas sąlyginai nori mažesnio kultūrinio šoko ir kažko panašaus į Europos didmiesčius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 12, 03:19)
nzn su kokia salim lyginat, bet nera blogai (pas juos lyja daznai bet trumpai ir islenda vel saule) - krituliais tikrai jie nepirmauja, pirmauja pietiniu valstiju kai kurios vietos: floridoj, alabamos, luizianoj ir t.t.

Gyvenau Nyderlanduose rolleyes.gif O Floridoj tai lietus nesulyginami, nes bent jau silta, kad ir pliaupia.

Mano drauge amerikiete, kur gyvenus skersai isilgai Amerikos, sake Vasingtono valstijoj butent nenoretu gyventi del to ju oro. Matyt tikrai skoniui draugu nera biggrin.gif

Midwest man butu pats didziausias ne del tornadu.

Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2016 07 12, 09:07)
Gyvenau Nyderlanduose  rolleyes.gif O Floridoj tai lietus nesulyginami, nes bent jau silta, kad ir pliaupia.

Mano drauge amerikiete, kur gyvenus skersai isilgai Amerikos, sake Vasingtono valstijoj butent nenoretu gyventi del to ju oro. Matyt tikrai skoniui draugu nera  biggrin.gif

Midwest man butu pats didziausias ne del tornadu.

Taip tikrai kiekvienam savaip... FL man oras baisus asmeniskai... ziema aisku OK pora menesiu, bet likusi metu dalis ui visai man netinkanti. Ir bent jau vietovese kur gyvena mano vyro giminaiciu seimos, tai labai daug visokiu gyviu - nuo vabzdziu ivairiausiu, lauke vakare nepasedesi taip paprastai ... iki rimtesniu kaip zinia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 12, 03:19)
nzn su kokia salim lyginat, bet nera blogai (pas juos lyja daznai bet trumpai ir islenda vel saule) - krituliais tikrai jie nepirmauja, pirmauja pietiniu valstiju kai kurios vietos: floridoj, alabamos, luizianoj ir t.t. WA vasaros aplamai sausos buna kelis menesius nelyja, o kitais metu laikais  - nera taip, kad apsiniauke istisai savaiciu savaitem (nebent prie pat vandenyno gyveni - tada taip rukas yra faktorius, bet jis ir musu sauletoj pietinej kalifornijoj prie pat vandens gyvenantiems puse metu temdo dangu). Daugiau yra taip, kad nulyja trumpas smagus lietutis ir vel saule, vel nulyja ir vel saule - todel ir sakiau, kad del to zalia viskas. smile.gif As kiek pazistu ten gyvenanciu dabar ar anksciau gyvenusiu zmoniu visi atsiliepia tik geruoju apie klimata. Daug geresnis nei rytinej pusej, kur vasaros dregnesnes ir karstesnes, ziema sniegu uzvercia... arba midwest'e gyvenant pvz viena ziema sauletos dienos nebuvo 5 menesius is eiles smile.gif Tai WA to nebus tikrai.
Papildyta:
Ir dar pridesiu, kad as dabar kur gyvenu man atrodo geriausia, bet jei reiktu kraustytis tai nesispardant tai butu tik Portlando apylinkes , OR arba Seattlo apylinkes, WA - visur kitur salyje, jau reiktu gerokai mane itikinti... o visi visi narrow minded pietus tai nzn geriau tada i Lietuva biggrin.gif

Mes jau beveik trys metai kaip gyvenam WA valstijoj, pusvalandziu nutole nuo Sietlo. Man cia be galo be krasto patinka - mes megstam aktyvu gyvenimo buda, tai cia kiekviena savaitgali gali rasti vis kitokios veiklos. O ir klimatas labai man tinkantis, absoliuciai toks kaip papibudino MichGirl. Kaifuojam mes sitoj valstijoj. Jei kam reikia issamesnes informacijos - rasykit i a.z.
Atsakyti
QUOTE(kangurelesj @ 2016 07 18, 17:51)
Mes jau beveik trys metai kaip gyvenam WA valstijoj, pusvalandziu nutole nuo Sietlo.  Man cia be galo be krasto patinka - mes megstam aktyvu gyvenimo buda, tai cia kiekviena savaitgali gali rasti vis kitokios veiklos.  O ir klimatas labai man tinkantis, absoliuciai toks kaip papibudino MichGirl.  Kaifuojam mes sitoj valstijoj.  Jei kam reikia issamesnes informacijos - rasykit i a.z.

Mes beveik metai gyvename WA valstijoje. Ir mums čia patinka smile.gif Kangurelesj, kokiame mieste gyvenate? Mes gyvename Maple Valley.
Atsakyti
ar imanoma laimet zalia korta nemokant anglu kalbos?
atsiprasau uz kvaila klausima
Atsakyti
QUOTE(Lėja... @ 2016 07 19, 07:45)
ar imanoma laimet zalia korta nemokant anglu kalbos?
atsiprasau uz kvaila klausima

Taip, nes anketa loterijai yra paprasciausiai jusu duomenys (gimimo data, adresas, issilavinimas, vardas pavarde ir tt). Apie anglu kalbos zinias nera klausimo. Bet be kalbos (jei nesiruosi mokytis laimejimo atveju) neverta cia vaziuot.
Atsakyti
Ruosiuosi sudalyvauti ir as sioje loterijoje tik sakykite ar verta neturint gero isilavinimo ir turint tik anglu kalbos pagrindus sako amerika svajoniu salis bet lietuvoj turint savus namus ten isvaziavus buti nuomininku...taciau kita vertus lietuvoj sunku...ar yra tokiu jusu tarpe kurios ir neturedamos isilavinimo jav rado daugiau galimybiu y geresny gyvenima? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra0711 @ 2016 07 19, 19:19)
Ruosiuosi sudalyvauti ir as sioje loterijoje tik sakykite ar verta neturint gero isilavinimo ir turint tik anglu kalbos pagrindus sako amerika svajoniu salis bet lietuvoj turint savus namus ten isvaziavus buti nuomininku...taciau kita vertus lietuvoj sunku...ar yra tokiu jusu tarpe kurios ir neturedamos isilavinimo jav rado daugiau galimybiu y geresny gyvenima? ax.gif

Ziurint ka gali/planuoji cia dirbt. Jei kazkokiu amatu moki, pvz kirpeja, nagu meistre, vireja ir tt, tai visai gerai gali gyvent ir gali isidirbt. Jei visai be issilavinimo, tai nebent kokiam makdonalde ar parduotuvej dirbt, o paskui galima vietoj ir iki menedzeriu pakilt. Na bet jau kalba teks mokintis, o ir makdonalde supervisor alga nebus milziniska.

Nors visokiu zmoniu yra - yra kas be issilavinimo juodus darbus dirba, po to pradeda versla ir sekmingai prasigyvena. Bet tikrai netikek pasakom, kad cia viskas lengva. Pasigooglink minimalia alga, paskaiciuok kiek per 40val darbo savaite uzdirbtum, atmesk mokescius, tada paziurek nuomos kainas, pridek pora simtu uz mokescius ir interneta ir tt ir ziurek kas liks. Realiai is minimumo minimaliai ir gyvensi, tai vaziuot del to kazin ar verta.

Grubiai cia primetu skaicius, bet realybej panasiai bus, t.y. nuo algos iki algos gyvenimas, nebent per pora darbu dirbsi ar daugiau uzdirbsi, bet tokiu atveju manau ir LT per du darbus dirbant galima gyvent. MA minimali alga $10/val, tai dirbant 40val/savaite menesine alga $1600, po mokesciu grubiai $1200 liks. Bostone buta 1 miegamo uz $1000 praktiskai be sansu rast, nebent toleliau ir jau tokios bukles, kad fe bus. Galima rast kambari uz kokius $600 + mokesciai, tai tada kokie $700 gautusi menesiui, bet dar paskaiciuok transporta (na jei miesto ribose gyvensi ir viesuoju transportu keliausi menesinis bilietas kazkur $75), pridek mobilaus islaidas (uz koki $30-40 galima pasiimt menesini plana), tai jau $800-850. Ir cia be islaidu maistui, rubams, sveikatai ir tt. Dar nepamirsk, kad sveikatos draudimo reikes - pradzioj valstybinio negautum, o per darba gaunant priklausytu nuo ju siulomu planu, bet nuo cekio ir $30 gali nuimt (jei alga kas 2 savaites moka, tai $60 menesiui gausis). Tai po visko belieka $200-300 pragyvenimui ir kitoms islaidoms.

Man asmeniskai atrodo geriau LT gyvent nei cia uz minimuma vargt... Ta prasme jei cia kiekviena centa ziuret, niekur neiseit, valgyt pigiausia maista, apsipirkinet visokiose itin pigiose parduotuvese, eit pas pigiausius gydytojus/dantistus, tai man toks gyvenimo kokybes nebuvimas atrodo... Ta prasme kam vargt, kam isvazinet, jei tik tiek uztenka. Geriau tada kazkur Europoj vaziuot ir lygiai taip pat sunkiai gyvent, bet bent seima arti, o cia jau taupyt rimtai reiketu su minimumu, kad i LT nuvaziuot atostogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms.Blonde: 19 liepos 2016 - 19:45