Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 01, 14:42)
O į kokią valstiją ketintumėte vykti, jei ne paslaptis? 4u.gif

Tiesa sakant naujiena zinom dar tik kelios dienos ir bandom "susigyventi" su sita ideja, tad valstijos dar nepasirinkom, bandysim ten kur silciau, ir aisku dar ir darbai daug ka nulems. SM labai daug "ismoke" apie pati procesa ir kaip jis vyksta, dabar reik kibti i forumus ir saitus del valstijos pasirinkimo biggrin.gif Baugu del to, kad nera jokiu pazistamu, bet kadangi jau esam emigracijos duonos ragave, manau issiverstume... siek tiek drasiau, kad iki ZK gavimo dar vaziuosim ten pakeliauti, nors aisku keliones ir gyvenimas skiriasi smile.gif o jus irgi gal gyvenat JAV ir galit "pareklamuoti" kuria valstija?? smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(The.Coon @ 2016 07 01, 18:47)
Tiesa sakant naujiena zinom dar tik kelios dienos ir bandom "susigyventi" su sita ideja, tad valstijos dar nepasirinkom, bandysim ten kur silciau, ir aisku dar ir darbai daug ka nulems. SM labai daug "ismoke" apie pati procesa ir kaip jis vyksta, dabar reik kibti i forumus ir saitus del valstijos pasirinkimo biggrin.gif  Baugu del to, kad nera jokiu pazistamu, bet kadangi jau esam emigracijos duonos ragave, manau issiverstume... siek tiek drasiau, kad iki ZK gavimo dar vaziuosim ten pakeliauti, nors aisku keliones ir gyvenimas skiriasi smile.gif o jus irgi gal gyvenat JAV ir galit "pareklamuoti" kuria valstija?? smile.gif smile.gif

Ne, aš negyvenu JAV ir netraukia gyventi ten, bet mano artima draugė yra išvykusi gyventi į valstijas su ŽK, tai kartais pasidalina emigracijos džiaugsmais ir vargais smile.gif Ji rinkosi tarp Vašingtono ir Oregono valstijų, nes pagrindinis prioritetas buvo klimatas (jos specialybė labai paklausi, tai darbo praktiškai visur yra, tad geografiniai aspektai "ėjo" į pirmą vietą). Pasirinko Sietlą, WA. Sakė klimatas jai asmeniškai ten superinis. Taip pat daug kalnų, miškų, sniegynų, žalumos. Labai tinkama gyventi gamtos vaikams, kempingų, piknikų mėgėjams. Tikrai labai graži vieta, nuotraukos fantastiškos, sakė net nenori pagalvot apie kokią Floridą ar CA, nepasiilgsta nei tropikų, nei ištisos vasaros, o ir Oregonas netoli. Minėjo, kad ten dar gražiau, dar daugiau ežerų, kalnų, miškų, kad net akys raibsta nuo grožio. Lyg kokia vietinė Šveicarija bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 01, 18:39)
Ne, aš negyvenu JAV ir netraukia gyventi ten, bet mano artima draugė yra išvykusi gyventi į valstijas su ŽK, tai kartais pasidalina emigracijos džiaugsmais ir vargais smile.gif  Ji rinkosi tarp Vašingtono ir Oregono valstijų, nes pagrindinis prioritetas buvo klimatas (jos specialybė labai paklausi, tai darbo praktiškai visur yra, tad geografiniai aspektai "ėjo" į pirmą vietą). Pasirinko Sietlą, WA. Sakė klimatas jai asmeniškai ten superinis. Taip pat daug kalnų, miškų, sniegynų, žalumos. Labai tinkama gyventi gamtos vaikams, kempingų, piknikų mėgėjams. Tikrai labai graži vieta, nuotraukos fantastiškos, sakė net nenori pagalvot apie kokią Floridą ar CA, nepasiilgsta nei tropikų, nei ištisos vasaros, o ir Oregonas netoli. Minėjo, kad ten dar gražiau, dar daugiau ežerų, kalnų, miškų, kad net akys raibsta nuo grožio. Lyg kokia vietinė Šveicarija bigsmile.gif

oj aciu kad pasidalinot, tikrai pravers smile.gif galvojom CA bus per brangi nuolatiniam gyvenimui, o jusu rekomendacija gal uzves mus ant kelio smile.gif ir su tais gamtos vaikais mums pataiket, kai rinkomes ateinaciai kelionei, tai kazkaip miestai musu nelabai viliojo, vis kur i gamtos grozybes mums smile.gif nors aisku darbai irgi lems nemazai, bet tikiuos iseis komprosmisa koki surasti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(derke @ 2016 06 15, 18:27)
Sveiki, mes laimejome siemet, tvarkomes dokumentus ir deliojames mintis, kad reikes isvykt, bet kazkaip gasdina, kad jokiu pazystamu neturim ten, tai nera su kuo pasitarti, pvz. i kokia valstija vykti, kaip issirinkti, juk Amerika tokia didele ir tokia skirtinga smile.gif Aisku, zydras vanduo ir palmes atrodo graziai nuotraukose ir filmuose, bet kai pagalvoji, juk reikia ziureti ir zinoti kur pragyvenimas butu ne toks brangus, valstijos istatymai adekvatus, darbo pasiula ir siaip socialinis klimatas tenkintu (nuskalstamumas mazesnis nu ir t.t. ir pan.) Nezinau nuo ko ir pradeti renkantis destination smile.gif Gal turit kokiu patarimu kaip jus ar jusu pazystami rinkosi?  4u.gif

Mes Charlotte, NC pasirinkom pradzioj, del klimato pirmiausia, tai as jau visa menesi negaliu atsidziaugt kokie cia tobuli orai ir kaip cia zalia smile.gif vyras darba lengvai gavo, siaip viska greit susitvarkem, nes atskirde kita ryta issinuomavom buta ir dar kita ryta nusipirkom masina smile.gif kiek skaitem tai labai pleciasi miestas ir gerokai pigiau nuomotis, nei tarkim CA, lietuviu nors ir nedaug, bet yra ir lenku ir rusu ir visi labai paslaugus ir malonus. Nezinau, gal paskui kazkada sugalvosim kitur kraustytis, bet dabar tai as cia tik pliusus matau, tai bent pora metu tikrai nieko nekeisim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yellowlady: 08 liepos 2016 - 00:45
QUOTE(yellowlady @ 2016 07 07, 18:44)
Mes Charlotte, NC pasirinkom pradzioj, del klimato pirmiausia, tai as jau visa menesi negaliu atsidziaugt kokie cia tobuli orai ir kaip cia zalia smile.gif vyras darba lengvai gavo, siaip viska greit susitvarkem, nes atskirde kita ryta issinuomavom buta ir dar kita ryta nusipirkom masina smile.gif kiek skaitem tai labai pleciasi miestas ir gerokai pigiau nuomotis, nei tarkim CA, lietuviu nors ir nedaug, bet yra ir lenku ir rusu ir visi labai paslaugus ir malonus. Nezinau, gal paskui kazkada sugalvosim kitur kraustytis, bet dabar tai as cia tik pliusus matau, tai bent pora metu tikrai nieko nekeisim smile.gif

Na tas puikus klimatas tai tiems kam patinka ziauri dregme ir karstis - tada taip... O ir nusikaltimais pagarsejes tas miestas liudnai, beveik dvigubai daugiau nei nacionalinis vidurkis (kai jau pats vidurkis nera geras) - todel ir pigu gyventi savaime suprantama. Plius ta pietietiska kultura - irgi reiketu labai gerai pasidometi ja, nes ji tikrai ne kiekvieno zmogaus budui tinkama, as savo vaiku tikrai nenoreciau ten auginti ir ta mentaliteta skiepyti jiems... kiekvienam savo aisku todel ir negyvena visi vienoj vietoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 11, 09:14)
Na tas puikus klimatas tai tiems kam patinka ziauri dregme ir karstis - tada taip... O ir nusikaltimais pagarsejes tas miestas liudnai, beveik dvigubai daugiau nei nacionalinis vidurkis (kai jau pats vidurkis nera geras) - todel ir pigu gyventi savaime suprantama.  Plius ta pietietiska kultura - irgi reiketu labai gerai pasidometi ja, nes ji tikrai ne kiekvieno zmogaus budui tinkama, as savo vaiku tikrai nenoreciau ten auginti ir ta mentaliteta skiepyti jiems...  kiekvienam savo aisku todel ir negyvena visi vienoj vietoj smile.gif

O koks jų mentalitetas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 01, 13:39)
Ne, aš negyvenu JAV ir netraukia gyventi ten, bet mano artima draugė yra išvykusi gyventi į valstijas su ŽK, tai kartais pasidalina emigracijos džiaugsmais ir vargais smile.gif  Ji rinkosi tarp Vašingtono ir Oregono valstijų, nes pagrindinis prioritetas buvo klimatas (jos specialybė labai paklausi, tai darbo praktiškai visur yra, tad geografiniai aspektai "ėjo" į pirmą vietą). Pasirinko Sietlą, WA. Sakė klimatas jai asmeniškai ten superinis. Taip pat daug kalnų, miškų, sniegynų, žalumos. Labai tinkama gyventi gamtos vaikams, kempingų, piknikų mėgėjams. Tikrai labai graži vieta, nuotraukos fantastiškos, sakė net nenori pagalvot apie kokią Floridą ar CA, nepasiilgsta nei tropikų, nei ištisos vasaros, o ir Oregonas netoli. Minėjo, kad ten dar gražiau, dar daugiau ežerų, kalnų, miškų, kad net akys raibsta nuo grožio. Lyg kokia vietinė Šveicarija bigsmile.gif

Labai gera vieta tai, jusu drauge teisi - tarp lietuviu nepopuliari, nes dauguma isikale arba FL arba Chicaga kazkodel - pastarosiom iki WA yra labai toli. Geras, svelnus klimatas - sausos vasaros be nepernesamos dregmes ore, labai svelnios ziemos... daznai nulyjantis lietutis - todel ir zalia visur taip bei gaivus oras. Ir taip - gamta yra pasakiska ir daug veiklos. Ir tuo paciu: kosmopolitiska vieta, su sveika tautine diversija, gera kultura, saugi, daug geru darbu - ir juose dirbanciu ir ten gyvenanciu labai protingu zmoniu - is ko seka daug vietu su puikiom mokyklom (aktualu tiems kas vaiku turi). Busto kainos prieinamos ir svieziai atvykusiems jei nesitaikoma i prestizinius rajonus.

Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 07 11, 02:17)
O koks jų mentalitetas? g.gif

pietietiskas, kur vis dar konfederacija kvepuojama - galite pasiskaityti daugiau apie ji internete - "southern mentality" . Man asmeniskai taip pat ten yra per daug religijos visame kame - as netikinti.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 11, 09:21)
Labai gera vieta tai, jusu drauge teisi - tarp lietuviu nepopuliari, nes dauguma isikale arba FL arba Chicaga kazkodel - pastarosiom iki WA yra labai toli. Geras, svelnus klimatas - sausos vasaros be nepernesamos dregmes ore, labai svelnios ziemos... daznai nulyjantis lietutis - todel ir zalia visur taip bei gaivus oras. Ir taip - gamta yra pasakiska ir daug veiklos. Ir tuo paciu: kosmopolitiska vieta, su sveika tautine diversija, gera kultura, saugi, daug geru darbu - ir juose dirbanciu ir ten gyvenanciu labai protingu zmoniu - is ko seka daug vietu su puikiom mokyklom (aktualu tiems kas vaiku turi). Busto kainos prieinamos ir svieziai atvykusiems jei nesitaikoma i prestizinius rajonus.

Tikrai ji labai patenkinta, kaip ir jūs sakėte, minėjo, kad ten visapusiškai gera atmosfera kurtis gyvenimą ir siekti gerovės, nes tam tieisog labai palanki socialinė ir visokia kitokia terpė. Kitą vasarą greičiausiai vyksim pas ją į svečius aplankyti, tai ir pati labai noriu pamatyti tas vietas bigsmile.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 11, 09:32)
pietietiskas, kur vis dar konfederacija kvepuojama - galite pasiskaityti daugiau apie ji internete - "southern mentality" . Man asmeniskai taip pat ten yra per daug religijos visame kame - as netikinti.

Dėkui, pasiskaitysiu smile.gif
Atsakyti
butinai vaziuokit jei tik yra galimybe - butinai apylinkes apziurekit, i Canada uzsukit, ten prie pat - nera labai toli iki ju graziuju nacionaliniu parku. Taip pat Victoria sala labai grazi vieta. Na drauge zinos ka parodyti - jei tik kviecia tai butinai pasinaudokit proga...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2016 07 11, 09:32)

Labai pritariu drinks_cheers.gif Man netrukdo, kad zmones tiki, nu bet kai mojuoja "jesus loves you" zenklais ant kiekvienos sankryzis ir biblijos viesbuciu kambariuose man jau per daug doh.gif

As tik karta ten buvus, tai fui tas karstis ir dregme, bet nekomentavau del klimato anksciau. Maniskis daznai del darbo vaziuoja ten, tai kai pasakiau, kad viena forumiete kaip idealia vieta apibudina, jo atsakymas buvo "it is if you like hot and muggy"...

Nezinau del NC, bet norincioms ten keltis siulau ir mokyklu taisyklem pasidomet - pietuose dar galioja fizines bausmes...
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 07 11, 07:50)
Labai pritariu drinks_cheers.gif Man netrukdo, kad zmones tiki, nu bet kai mojuoja "jesus loves you" zenklais ant kiekvienos sankryzis ir biblijos viesbuciu kambariuose man jau per daug doh.gif

As tik karta ten buvus, tai fui tas karstis ir dregme, bet nekomentavau del klimato anksciau. Maniskis daznai del darbo vaziuoja ten, tai kai pasakiau, kad viena forumiete kaip idealia vieta apibudina, jo atsakymas buvo "it is if you like hot and muggy"...

Nezinau del NC, bet norincioms ten keltis siulau ir mokyklu taisyklem pasidomet - pietuose dar galioja fizines bausmes...

Taigi, ir as nieko pries neturiu nei pries jokias religijas nei pamaldzius zmones. Vaikus leidau i krikscioniskus darzelius ir t.t. Bet kai ta religija viena kur tik bepasisuksi ir itakoja valstijos masto sprendimus tai man taip nepatinka.

Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 07 11, 14:50)

Nu biblijos viesbuciu kambary ir Europoj randasi, bet pietu valstijos turi kitu siek tiek niuansu. Dazna labai rasistine doh.gif

Del Vasingtono valstijos gyvenimui nu nezinau. VAlstija labai grazi, bet mano ziniomis, tai ten daznai lyja. As kai pagyvenus saly kur visus metus keturios dienos tik buvo sauletos, o kitomis lijo lijo lijo ir dar karta lijo. Depresija gali issivystyti.
Atsakyti