Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(8 p.m. @ 2016 06 28, 16:01)
Jei neseniai baige, diplomai jau bus anglu kalba. Bet reikes juos isvertinti cia (priklauso nuo universiteto kokia tvarka ivertinimas daromas ir kas ji atlieka)>

O tos sumos kur Ms. Blonde surase dar ne viskas. Susideda ir pragyvenimas, ir vadoveliai (kurie cia itin brangus, mano visiskai kita specialybe - semestrui budavo apie 1000 doleriu).

Taip baigiau pries pora metu diplomas lietuviu/anglu kalba. Specialybe mano occupational therapist, reiketu konkreciai jau dometis ka uzskaitytu ir kokius egzaminus reiketu issilaikyt, licenzijas ir t.t... Na taip, vaiku ir vyro lt nepalikciau, jei vaziuot tai visiems kartu, todel ir losiam ZK, aisku buvo pirmas bandymas, gal kada nusisypsos laime, LT tikrai gana gerai gyvenam, bet traukia Amerika, nors tu ka...
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 28, 17:42)
O del studiju cia, tai vistiek paprastai reikalauja siust i firma, kad ivertintu pagal JAV sistema.

Na taip, sumos tik uz moksla, o bet kuriuo atveju prisides pragyveninas, sveikatos draudimas ir pan.

Vadovelius galima is kitu studentu ar online pigiau nusipirkt, kartais senesnio leidimo tinkami buna, bet priklauso nuo dalyko ir nuo destytojo. Man pavyko gana pigiai su vadoveliais prasisukt (pirma semestra tik viska pilna kaina pirkau, bet nebuvo brangus), o paskutini semestra net padevetu nejo kai ko rast ar senesnio leidimo buvo vistiek brangus (pvz $300-400 knyga, senesnio leidimo $250). Aisku galima is univero nuomotis semestrui ar pirkt ir po to perparduot, bet vel ne visada pasiseks, nes gali nebetinkami jau but perpardavimui.

Mano specialybe gal kiek specifine, bet ivertino viena JAV centralizuota istaiga. Privaciu imoniu ivertinimo neprieme.

Sveikatos draudimas tai taip. Bus kosmiskas.

Velgi, gal specialybes pozymis, bet mano vadoveliai tampa siukslemis kartais net po to pacio semestro. Amazon budavo pigiau pirkti, ar nuomotis, bet as rasydavau savo vadoveliuose (ko niekad niekad nedariau europoj), nes kitaip neimanoma buvo.

QUOTE(Fantazija@ @ 2016 06 28, 17:46)
Taip baigiau pries pora metu diplomas lietuviu/anglu kalba. Specialybe mano occupational therapist, reiketu konkreciai jau dometis ka uzskaitytu ir kokius egzaminus reiketu issilaikyt, licenzijas ir t.t... Na taip, vaiku ir vyro lt nepalikciau, jei vaziuot tai visiems kartu, todel ir losiam ZK, aisku buvo pirmas bandymas, gal kada nusisypsos laime, LT tikrai gana gerai gyvenam, bet traukia Amerika, nors tu ka...

MB brolis yra occupational therapist, bet aisku jis cia gimes ir auges. Ner man rodos daug metu, nebent PhD sieksi (jis dabar va raso disertacija biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2016 06 28, 18:07)
bet as rasydavau savo vadoveliuose (ko niekad niekad nedariau europoj), nes kitaip neimanoma buvo.

I nuomotus rasyt irgi gaima (kas man taip keista buvo).
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 28, 19:13)
I nuomotus rasyt irgi gaima (kas man taip keista buvo).

Galima, bet daznai gauni primargintus, pabrauktus ne ten, kur man reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif Negaleciau su tokaiis dirbti.
Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2016 06 28, 19:32)
Galima, bet daznai gauni primargintus, pabrauktus ne ten, kur man reikia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Negaleciau su tokaiis dirbti.

drinks_cheers.gif As irgi negaliu su kitu prirasinetais mokytis, tai vargdavau naujus perkant. Nors viena rizikavau naudota pirkt vien del kainos - reikejo ne visos knygos, o kaina nenormali naujos buvo, bet gavau svaru varianta thumbup.gif

Na bet kai tikrai pinigelius skaiciuot reikia, tai turbut galima ismokt dirbt su visokiais variantais...
Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2016 06 28, 17:07)
Mano specialybe gal kiek specifine, bet ivertino viena JAV centralizuota istaiga. Privaciu imoniu ivertinimo neprieme.

Sveikatos draudimas tai taip. Bus kosmiskas.

Velgi, gal specialybes pozymis, bet mano vadoveliai tampa siukslemis kartais net po to pacio semestro. Amazon budavo pigiau pirkti, ar nuomotis, bet as rasydavau savo vadoveliuose (ko niekad niekad nedariau europoj), nes kitaip neimanoma buvo.
MB brolis yra occupational therapist, bet aisku jis cia gimes ir auges. Ner man rodos daug metu, nebent PhD sieksi (jis dabar va raso disertacija  biggrin.gif ).

Geras!! Kaip idomu , ir kaip ta specialybe pasak jo pas jus yra populiari? Kaip apmokama? Saunuolis , kad siekia PhD, as dar neapsisprendus iki galo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 28, 18:49)
drinks_cheers.gif As irgi negaliu su kitu prirasinetais mokytis, tai vargdavau naujus perkant. Nors viena rizikavau naudota pirkt vien del kainos - reikejo ne visos knygos, o kaina nenormali naujos buvo, bet gavau svaru varianta  thumbup.gif

Na bet kai tikrai pinigelius skaiciuot reikia, tai turbut galima ismokt dirbt su visokiais variantais...

Kaip pas jus viskas idomiai ir kitaip nei eu, na jeigu ne gyvent , tai bent pakeliauti dar tikrai sugrysiu i jav wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Fantazija@ @ 2016 06 28, 23:27)
Geras!! Kaip idomu , ir kaip ta specialybe pasak jo pas jus yra populiari? Kaip apmokama? Saunuolis , kad siekia PhD, as dar neapsisprendus iki galo smile.gif

Kaip pas jus viskas idomiai ir kitaip nei eu, na jeigu ne gyvent , tai bent pakeliauti dar tikrai sugrysiu i jav  wub.gif

Labai gerai apmokama, man rodos apie 75k per metus algos prasideda. Jis dirba su autistais vaikais, jam patinka.

Kitaip nei EU tai tikrai. Bet vakaru Europos as labai pasiilgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 8 p.m.: 28 birželio 2016 - 23:29
QUOTE(8 p.m. @ 2016 06 28, 23:27)
Labai gerai apmokama, man rodos apie 75k per metus algos prasideda. Jis dirba su autistais vaikais, jam patinka.

Kitaip nei EU tai tikrai. Bet vakaru Europos as labai pasiilgstu.

Praktikavau LT su autistais ir darba baigiamaji rasiau ta tema. LT tai gana nauja specialybe, nera labai populiari kolkas...
Kaip tik dede is USA gryzo arostogu reikes susitikti pakalbeti dar su juo smile.gif
Atsakyti
Labas visoms diskutuojancioms, as irgi jungiuos pas jus. Sia vasara rugpjuti esam suplanave kelione i Kalifornija 3savaitems, ilgai svajojom, taupem tai kelionei i JAV, o uzvakar prisiminiau kad gi rudeni esam uzpilde ir Green Card'ui, patikrinu - vat ir siurprizas, draugas laimejo! Dabar esam dar labai pasimete, kiek paskaiciau visiems ta faze buna gan sunki, kai reikia galutinai apsispresti...bet buvo labai idomu siuose forumuose atsekti zmoniu istorijas nuo pildymo loterijai iki isvykimo i US. Dabar ir mes pildysim DS-260, (tikiuos dar nepavelavom) o apsispresti galutinai tikimes po keliones, nes manom interviu bus tik rudeni...

Noriu paklausti, ar kas nors naudojotes nuomojamomis pasto dezutemis adresui US nurodyt, ir jei taip, gal galit firma nurodyti? Mes US neturim jokiu pazistamu, kad galetume "pasiskolinti" adresa

Ir dar klausimelis: jei susituoktume laikotarpiu iki interviu ambasadoje, ar dabar pildant DS-260 jau reiktu rasyti, kad susituoke?

Is anskto aciu!
Atsakyti
QUOTE(The.Coon @ 2016 06 30, 19:15)
Ir dar klausimelis: jei susituoktume laikotarpiu iki interviu ambasadoje, ar dabar pildant DS-260 jau reiktu rasyti, kad susituoke?

Pildyti reikia taip, kaip yra pildymo metu - jei nesusituoke, tai pildoma kaip nesusituokus, jei tebesimokoma magistranturou, tai issilavinimas bakalauras ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 07 01, 02:24)
Pildyti reikia taip, kaip yra pildymo metu - jei nesusituoke, tai pildoma kaip nesusituokus, jei tebesimokoma magistranturou, tai issilavinimas bakalauras ir tt.

L. aciu uz atsakyma, kai parasiau zinute paskui radau ir atsakyma i ta pati klausima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(The.Coon @ 2016 07 01, 16:33)
L. aciu uz atsakyma, kai parasiau zinute paskui radau ir atsakyma i ta pati klausima smile.gif

O į kokią valstiją ketintumėte vykti, jei ne paslaptis? 4u.gif
Atsakyti