QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 15, 20:13)
Pvz Florida man per karsta - ok ziema, ok pavasari, bet va buvom balandzio gale ir jau apie 30 C + dregme, tai diena neimanoma lauke but. Ir cia dar ne vasaros orai. Kartais kai pasakau "dregme" Lietuvoj pazistami aiskina, kad ir Lt prie juros dregna buna, bet patikek, kad LT pajurio dregme ne nesilygina su dregme cia. Vien jau klimato juosta kita.
Aisku pirmiausia gal reiketu ziuret pagal specialybe, ziuret kur kokie atlyginimai, kur darbu pasiula didesne. O paprastai kur daugiau uzdirbama, ten daugiau ir isleidziama.
Be to, ziurekit susisiekima. Gali darbas but kokiam Arkanzase valanda nuo namu ir kasdien vazinet ta atstuma per dykuma joks malonumas. Plius pramogos, parduotuves kai po valanda kelio irgi nera didelis malonumas.
Jei vaiku yra ar planuojami, tai reiketu ir i mokyklu reitingus paziuret.
Aisku pirmiausia gal reiketu ziuret pagal specialybe, ziuret kur kokie atlyginimai, kur darbu pasiula didesne. O paprastai kur daugiau uzdirbama, ten daugiau ir isleidziama.
Be to, ziurekit susisiekima. Gali darbas but kokiam Arkanzase valanda nuo namu ir kasdien vazinet ta atstuma per dykuma joks malonumas. Plius pramogos, parduotuves kai po valanda kelio irgi nera didelis malonumas.
Jei vaiku yra ar planuojami, tai reiketu ir i mokyklu reitingus paziuret.
As zinokit visai nesuprantu skundu del pietu FL klimato. Man vienas didziausiu pliusu ju klimatas, ir nors yra erzinanciu dalyku (pvz. nera gero isvystyto viesojo transporto, mokyklu matematikos lygmuo ir pan.), klimatas yra bene didziausias pliusas, kas mane laiko ir neskatina (kol kas) keltis i jokia kita valstija.
Del specialybes
Ir cia
QUOTE(muminukas @ 2016 06 18, 03:34)
kiek esame lietuvių, tik mūsų vaikai kalba lietuviškai, kitos grynos lietuvių šeimos vaikai praktiškai nebekalba, bet dar supranta, o mišrių šeimų iš viso nei kalba, nei supranta. O draugė Chi gyvena, dukra pilnai pabaigė lituanistinę mokyklą, kalba, skaito ir rašo lietuviškai.
Misriom sudetinga, nes dazniausiai vienas is tevu nesneka lietuviskai, ir vaikas nepakankamai ta kalba girdi. As lauziu savo vaika, tai ji lietuviskai supranta (bet beveik nesneka, o jei ka ir sako, tai su akcentu).