Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 16, 06:30)
Kol kas itk laimejome loterija ir sunku tvirtai nuspresti ar tikrai norime vaziuoti i USA ir ar toliau pildyti dokumentus. Pries laimint viskas atrode labai aisku - laimim, tvarkomes dokus, pakuojames daiktus ir lekiam svajoniu gaudyt smile.gif

Mus tokios pat mintys kankino, nes atrode baisu su 3 mazameciais vaikais i nezinia isvaziuoti. Kuo ilgiau galvojom ir delsem pildyti dokumentus, tuo labiau supratom, kad tokia proga pasitaiko tik karta gyvenime ir gaila butu tokia proga praleisti. Nepabandes gali gailetis visa gyvenima. Jei naptiks, bet kada galima gryzti atgal.
Musu atveju vyras anksciau isvaziavo kol isikure, as po 2 menesiu prisijungiau su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 06 16, 09:18)
Pakoregavau savo ankstesnę žinutę, ne visai aiški buvo. Rytinę pakrantę ta šeima pasirinko būtent dėl žemės drebėjimų nebuvimo, o apie uraganus iš anksto įspėjama smile.gif Delavaras jau Northeastern.
Man Virdžinijos pajūrio klimatas arti tobulybės. Nereikia man nei žiemų, nei sniego.

Zinoma buna ir rytinej kartais... ir ten net ir maziukai yra pavojingi, nes nestatoma pagal zemes drebejimus statiniai... kai 2011 ais buvo 5.8 balu drebejimas prie DC ten kazkur tai zalos buvo ir uzdarytos mokyklos kita diena buvo daug kur, washington monument uzdarytas buvo, baltieji rumai evakuoti ir t.t. Cia CA i toki net demesio niekas per daug nekreipia.... dar be to ir labai priklauso kur CA gyveni - juk tai milziniska valstija... jei ne prie didesniu zemes sajungu tai drebejimai ten arba visai nesijaucia arba vos jauciasi jei didesni. Jautem viena praeita sav, 5.2 balo buvo, bet kadangi mes nuo fault line toli, tai telikas ant aukstos spinteles stovintis pabarskejo ir viskas. pries tai pries kokius 5 metus kazkas apie 4.0 buvo tai tik ziniose perskaitem, nieko nejautem... didziausias koks yra buves man cia gyvenant tai 7.9 balo ten kazkur toliau nuo musu Meksikoj - 0 damage cia. Nes viskas statoma atitinkamai...
Papildyta:
o naujai atvykusiem California minusas yra didziausias tai busto kainos, drebejimu bijo tik cia niekada negyvene - kazkokiais mitais apipyne juos ir save isibaugine, bet apie kainas ne visi zino, ypac jei vaiku yra ir reikia geresnio rajono del mokyklu... nebent atsivezat daug grynuju, kitu atveju, jei planuojat maziau apmokamus darbus - tai geriau kur pigiau pradziai, prasigyventi truputi, o tada i CA jei vis dar norisi.
Atsakyti
QUOTE(starke @ 2016 06 16, 20:59)
Mus tokios pat mintys kankino, nes atrode baisu su 3 mazameciais vaikais i nezinia isvaziuoti. Kuo ilgiau galvojom ir delsem pildyti dokumentus, tuo labiau supratom, kad tokia proga pasitaiko tik karta gyvenime ir gaila butu tokia proga praleisti. Nepabandes  gali gailetis visa gyvenima. Jei naptiks, bet kada galima gryzti atgal.
Musu atveju vyras anksciau isvaziavo kol isikure, as po 2 menesiu prisijungiau su vaikais.

O kiek laiko jau jūs USA? Ar niekada nesigailėjote ši savo sprendimo išvykti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(starke @ 2016 06 16, 20:59)
Mus tokios pat mintys kankino, nes atrode baisu su 3 mazameciais vaikais i nezinia isvaziuoti. Kuo ilgiau galvojom ir delsem pildyti dokumentus, tuo labiau supratom, kad tokia proga pasitaiko tik karta gyvenime ir gaila butu tokia proga praleisti. Nepabandes  gali gailetis visa gyvenima. Jei naptiks, bet kada galima gryzti atgal.

Tai va ir mes linkstame link to jog tokia proga pabandyti gal tik karta gyvenime ir nepabandzius po to tik gailesimes.

Kaip USA vaikams ar greit pritapo?
Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 17, 08:47)

Greitai. Kalbos nemokėjo visiškai, išmoko per 3-4 mėnesius: kalbėt, rašyt, skaityt. Mokykloje turėjo spec. mokytoją - english as a second language. mūsų apylinkėse yra toks poreikis dėl esančio taptautinio štabo, kai atvažiuoja daug užsieniečių šeimų.
Atsakyti
QUOTE(derke @ 2016 06 17, 01:39)
O kiek laiko jau jūs USA? Ar niekada nesigailėjote ši savo sprendimo išvykti?  4u.gif

Jau 4 metai. Gailetis galima nebent tik atstumo iki Lietuvos, nes nepavazinesi taip daznai, kaip pvz gyvenant Europoje. Kiti atvyke cia atsiveza ir tevus, tai kaip ir nebelieka poreikio i LT gryzineti. Dauguma lietuviu daugiau nei pries 10 metu cia atvyko nelegaliai, bet kas norejo, tas susitvarke legaluma, susitvarke savo gyvenimus, kas verslus savo susikure thumbup.gif Mums pasiseke, nes vyras is karto darba gavo, tai teko vykti i NY, nors svajojau apie Kalifornija biggrin.gif

QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 17, 02:47)
Tai va ir mes linkstame link to jog tokia proga pabandyti gal tik karta gyvenime ir nepabandzius po to tik gailesimes.

QUOTE(muminukas @ 2016 06 17, 06:29)
Greitai. Kalbos nemokėjo visiškai, išmoko per 3-4 mėnesius: kalbėt, rašyt, skaityt. Mokykloje turėjo spec. mokytoją - english as a second language. mūsų apylinkėse yra toks poreikis dėl esančio taptautinio štabo, kai atvažiuoja daug užsieniečių šeimų.

Mokyklose yra antros kalbos mokytojai, ESL klases, mano sunui logopedo pagalbos rekejo, dar ir dabar turi klase su logopedu. Kam sunkiau sekasi matematika yra ir papildomos matematikos klases. Mokyklomis tikrai esu labai patenkinta. Vaikai irgi greitai apsiprato, dukryte angliskai irgi nemokejo visai, tai pusmeti mokykloje nekaip sekesi nekaip su kalba, o nuo sekancio pusmecio viskas atsivere biggrin.gif ir kalbeti ir rasyti pradejo. Dabar jau vaikai geriau nei mes kalba angliskai biggrin.gif Dabar jau jiem lietuviskai sunkiau, nes dauguma zodziu ismoksta mokykloje, o lietuvisku reiksmiu nezino, tai tenka vis mokinti kaip sakyti zodzius lietuviskai biggrin.gif Taip pat ir lietuvisku mokykleliu yra nemazai, lankome sestadieniais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(starke @ 2016 06 17, 17:34)
Taip pat ir lietuvisku mokykleliu yra nemazai, lankome sestadieniais  thumbup.gif

Irgi gali būti aktualus aspektas, renkantis gyvenamąją vietą. Kur mes gyvename, į mokyklėles neprivažinėsime - iki artimiausios 4 valandos kelio, kiek esame lietuvių, tik mūsų vaikai kalba lietuviškai, kitos grynos lietuvių šeimos vaikai praktiškai nebekalba, bet dar supranta, o mišrių šeimų iš viso nei kalba, nei supranta. O draugė Chi gyvena, dukra pilnai pabaigė lituanistinę mokyklą, kalba, skaito ir rašo lietuviškai.
Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 16, 13:30)
Sveiki,

Kol kas itk laimejome loterija ir sunku tvirtai nuspresti ar tikrai norime vaziuoti i USA ir ar toliau pildyti dokumentus. Pries laimint viskas atrode labai aisku - laimim, tvarkomes dokus, pakuojames daiktus ir lekiam svajoniu gaudyt smile.gif

Bet kai laimi pradedi rimtai dvejoti ar tikrai nori viska ka cia susikurei palikti ir isvaziuoti i nezinia. Labiausiai neramina ar pavyks gauti darba atitinkanti lukescius, nes jei tokio negauciau tikrai nesinoretu isvykti. O susitvarkyti dokumentus kad tik pabandyti ne pigus malonumas  g.gif

(..)

Jokiais būdais nepraleiskite tokios progos, tokia proga gyvenime gali ir nepasikartoti ( Suprantu, kad sunku be pažįstamų, bet yra labai daug fainų lietuvių pvz, kurie pagelbėtų (mano krikšto tėvus taipogi priglaudė "po sparneliu" viena iš mamyčių gyvenančių JAV).. Mes su vyru šiemet bandysime antrą kartą pildyti, tai galbūt įvyks stebuklas ir pasiseks. smile.gif Tik žinome vieną, kad dvejonių nebus ir sėkmingai praėjus paskutinį etapą, krausimės lagaminus ir išvyksime. smile.gif Sėkmės Jums tvarkantis GC. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ASN @ 2016 06 14, 08:22)
Kur tiksliai gyvenate Jus ? smile.gif

Aš Teksase smile.gif
Dėl drėgmės tai pritariu - čia kelias dienas buvo labai užkilus drėgmė, tai jaučiausi kaip saunoj, išeini iš kondicionuojamos patalpos (darbe stipriai atšaldo, tempiuosi megztinį ir šalikėlį, jau ir apie kojines mąstau g.gif ), tai viskas, ką paimi, tiesiog drėksta rankose... mašinos raktelis, ir tas.
Bet va Kalifornijoj, vėl priklauso kur - porą savaičių buvau prie vandenyno (Oakland), tai mano skoniui šiek tiek vėsoka. Nors sakė, vasarą būna taip užkaitina saulutė, kad dažai automobilių lupasi. Bet matyt vandenynas savo daro... Aišku, čia kur dabar esu jau šiek tiek karštoka, ale darbas... Dar buvau Colorado Springs prieš beveik 14 metų, tai tenykštis oras turbūt labiausiai patiko smile.gif Bet ten radau tik vieną lietuvių porą tada, su dukrele.
Dėl važiavimo - aš irgi žiauriai dvejojau, ar važiuoti, dėl tam tikrų aplinkybių, bet kai patvirtino darbą, nutariau, kad vis tik varau... antro šanso gali ir nepapulti, o sugrįžti visada spėsi/galėsi.
Atsakyti
Na ka pradėjau pildyti DS-260 vienoje vietoje iškilo neaiškumas:

"Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?"

Tai nežinau, kiek skaičiau guide'ų rašo "No". Bet juk aš važiuoju dirbti skilled darbo ten, tai kapi ir "Yes" bet tada reikia pateikti paaiškinimą ir šiaip yra tokia pastaba:

"A YES answer does not automatically signify ineligibility for a visa. Please note that should you answer Yes to any of the following questions, you may be requested to provide documentation to support your explanation."

Tai ir pasimečiau, kas pildėte jau , kokį atsakymą rinkotės?

Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 21, 12:52)

"Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?"

Tai nežinau, kiek skaičiau guide'ų rašo "No". Bet juk aš važiuoju dirbti skilled darbo ten, tai kapi ir "Yes" bet tada reikia pateikti paaiškinimą ir šiaip yra tokia pastaba:

"A YES answer does not automatically signify ineligibility for a visa. Please note that should you answer Yes to any of the following questions, you may be requested to provide documentation to support your explanation."

pildziau no
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Islaa: 21 birželio 2016 - 22:31
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 21, 12:52)

Mano supratimu, tavo purpose yra living in USA, tu nebandai gauti vizos tik darbui.
Atsakyti