QUOTE(derke @ 2016 06 15, 19:27)
Sveiki, mes laimejome siemet, tvarkomes dokumentus ir deliojames mintis, kad reikes isvykt, bet kazkaip gasdina, kad jokiu pazystamu neturim ten, tai nera su kuo pasitarti, pvz. i kokia valstija vykti, kaip issirinkti, juk Amerika tokia didele ir...
Ziurekit kaip jauciates ivairiu klimatu, ar salciau, ar silciau patinka ir bus pirmas zingsnis renkantis. Pvz Florida man per karsta - ok ziema, ok pavasari, bet va buvom balandzio gale ir jau apie 30 C + dregme, tai diena neimanoma lauke but. Ir cia dar ne vasaros orai. Kartais kai pasakau "dregme" Lietuvoj pazistami aiskina, kad ir Lt prie juros dregna buna, bet patikek, kad LT pajurio dregme ne nesilygina su dregme cia. Vien jau klimato juosta kita.
Kitas dalykas dar yra pomegiai - paprasciau gyvent arciau juros ar ezeru, jei patinka vandens sportas ir tt.
Aisku pirmiausia gal reiketu ziuret pagal specialybe, ziuret kur kokie atlyginimai, kur darbu pasiula didesne. O paprastai kur daugiau uzdirbama, ten daugiau ir isleidziama.
Be to, ziurekit susisiekima. Gali darbas but kokiam Arkanzase valanda nuo namu ir kasdien vazinet ta atstuma per dykuma joks malonumas. Plius pramogos, parduotuves kai po valanda kelio irgi nera didelis malonumas.
Pati nesirinkciau Floridos gyvenimui, Bible Belt valstiju, siauriniu valstiju (pvz Minesotos). Mane labiausiai turbut traukia rytine pakrante ir Kalifornija. Nors man kraustymasis nenusimato, nes musu verslas toks neperkraustytinas, o ir patiems patinka si valstija su 4 sezonais (ziema snowmobiles, vasara auto, motociklai, ATV, boating). O ir siaip nuo mazens i cia vaziuoju, tai nebuvo net mastymo kur vaziuot persikraustant i JAV.
Prastesni rajonai visur yra, vienur daugiau, kitur maziau, tai nusprendus valstija jau galima rinktis miesta. Jei vaiku yra ar planuojami, tai reiketu ir i mokyklu reitingus paziuret.
Zodziu, turbut pirma siulyciau ziuret klimata, tada darbus, pomegius ir jau paskui rinktis miesta pagal darba, mokyklas ir tt.