Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 12, DV-2017/2018

Taigi, pasidžiaugsiu, kad šiandien išsilaikiau teises pagaliau smile.gif teorija buvo lengva gana, nusipirkau už 20 dolerių "Cheat sheets", pasisprendžiau, dar perverčiau knygutę ir iš 9 leidžiamų klaidų (30 klausimų) suklydau tik 2, išsprendžiau gal per 15 min (o ten duoda ar ne kelias valandas...)
O va su vairavimu... mano mašinuko labai jautrūs stabdžiai, tai net ir lėtai važiuojant, pristabdai, ir toks truputį truktelėjimas yra. Tai už šitus įspėjo, ir minusavo, ir sakė, jei dar vienas įspėjimas būtų, būčiau neišlaikius - tipo "nemoki kontroliuoti savo mašinos" (o ten jau taip turi šliaužti, kad sustabdytum be menkiausio truktelėjimo pas mane mašinuke, kad atsiprašau.. ) - atseit, turi sustabdyti "smoothly". Niu ką aš žinau... Anyway, per vieną tašką, ar ne, bet jau išsilaikiau - o žalia korta prieš porą savaičių jau atkeliavo, tai eidama laikyt parodžiau, sakau, galiu dar pasą, jei reikia - sako, nereikia jokio paso, šita "trumph over all passports"... smile.gif
Tai va, gyvenimas po truputį juda čia smile.gif kas neįprasta - vos ne tropikinės liūtys ir staigūs potvyniai...
Atsakyti
Kur tiksliai gyvenate Jus ? smile.gif
Atsakyti
Mes šiemet irgi nelaimėjom (2 kartą bandėm)..O aš vis svaigstu apie Amerika rolleyes.gif California...mmm lotuliukas.gif
Nesu net ten buvus bet vat ta iliuzija kad man būtų faina ten gyvent mane kankina lotuliukas.gif Gal aš nam gyvenime kokie amerikiete buvau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu Lu: 14 birželio 2016 - 11:54
QUOTE(Lu Lu @ 2016 06 14, 05:54)
Mes šiemet irgi nelaimėjom (2 kartą bandėm)..O aš vis svaigstu apie Amerika  rolleyes.gif California...mmm  lotuliukas.gif
Nesu net ten buvus bet vat ta iliuzija kad man būtų faina ten gyvent mane kankina  lotuliukas.gif Gal aš nam gyvenime kokie amerikiete buvau  biggrin.gif

As apie Kalifornija svaigau, o va kur nusedom biggrin.gif Bet man cia visai patinka, jau net nebezinau ar ir noreciau i ta Kalifornija ax.gif
Atsakyti
Sveiki, mes laimejome siemet, tvarkomes dokumentus ir deliojames mintis, kad reikes isvykt, bet kazkaip gasdina, kad jokiu pazystamu neturim ten, tai nera su kuo pasitarti, pvz. i kokia valstija vykti, kaip issirinkti, juk Amerika tokia didele ir tokia skirtinga smile.gif Aisku, zydras vanduo ir palmes atrodo graziai nuotraukose ir filmuose, bet kai pagalvoji, juk reikia ziureti ir zinoti kur pragyvenimas butu ne toks brangus, valstijos istatymai adekvatus, darbo pasiula ir siaip socialinis klimatas tenkintu (nuskalstamumas mazesnis nu ir t.t. ir pan.) Nezinau nuo ko ir pradeti renkantis destination smile.gif Gal turit kokiu patarimu kaip jus ar jusu pazystami rinkosi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(derke @ 2016 06 15, 19:27)
Sveiki, mes laimejome siemet, tvarkomes dokumentus ir deliojames mintis, kad reikes isvykt, bet kazkaip gasdina, kad jokiu pazystamu neturim ten, tai nera su kuo pasitarti, pvz. i kokia valstija vykti, kaip issirinkti, juk Amerika tokia didele ir...

Ziurekit kaip jauciates ivairiu klimatu, ar salciau, ar silciau patinka ir bus pirmas zingsnis renkantis. Pvz Florida man per karsta - ok ziema, ok pavasari, bet va buvom balandzio gale ir jau apie 30 C + dregme, tai diena neimanoma lauke but. Ir cia dar ne vasaros orai. Kartais kai pasakau "dregme" Lietuvoj pazistami aiskina, kad ir Lt prie juros dregna buna, bet patikek, kad LT pajurio dregme ne nesilygina su dregme cia. Vien jau klimato juosta kita.

Kitas dalykas dar yra pomegiai - paprasciau gyvent arciau juros ar ezeru, jei patinka vandens sportas ir tt.

Aisku pirmiausia gal reiketu ziuret pagal specialybe, ziuret kur kokie atlyginimai, kur darbu pasiula didesne. O paprastai kur daugiau uzdirbama, ten daugiau ir isleidziama.

Be to, ziurekit susisiekima. Gali darbas but kokiam Arkanzase valanda nuo namu ir kasdien vazinet ta atstuma per dykuma joks malonumas. Plius pramogos, parduotuves kai po valanda kelio irgi nera didelis malonumas.

Pati nesirinkciau Floridos gyvenimui, Bible Belt valstiju, siauriniu valstiju (pvz Minesotos). Mane labiausiai turbut traukia rytine pakrante ir Kalifornija. Nors man kraustymasis nenusimato, nes musu verslas toks neperkraustytinas, o ir patiems patinka si valstija su 4 sezonais (ziema snowmobiles, vasara auto, motociklai, ATV, boating). O ir siaip nuo mazens i cia vaziuoju, tai nebuvo net mastymo kur vaziuot persikraustant i JAV.

Prastesni rajonai visur yra, vienur daugiau, kitur maziau, tai nusprendus valstija jau galima rinktis miesta. Jei vaiku yra ar planuojami, tai reiketu ir i mokyklu reitingus paziuret.

Zodziu, turbut pirma siulyciau ziuret klimata, tada darbus, pomegius ir jau paskui rinktis miesta pagal darba, mokyklas ir tt.

Atsakyti
gal kam tinkamos datos?

https://www.facebook...t...e=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 15 birželio 2016 - 20:25
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 15, 20:13)
Ziurekit kaip jauciates ivairiu klimatu, ar salciau, ar silciau patinka ir bus pirmas zingsnis renkantis. Pvz Florida man per karsta - ok ziema, ok pavasari, bet va buvom balandzio gale ir jau apie 30 C + dregme, tai diena neimanoma lauke but. Ir cia dar ne vasaros orai. Kartais kai pasakau "dregme" Lietuvoj pazistami aiskina, kad ir Lt prie juros dregna buna, bet patikek, kad LT pajurio dregme ne nesilygina su dregme cia. Vien jau klimato juosta kita.

Kitas dalykas dar yra pomegiai - paprasciau gyvent arciau juros ar ezeru, jei patinka vandens sportas ir tt.

Aisku pirmiausia gal reiketu ziuret pagal specialybe, ziuret kur kokie atlyginimai, kur darbu pasiula didesne. O paprastai kur daugiau uzdirbama, ten daugiau ir isleidziama.

Be to, ziurekit susisiekima. Gali darbas but kokiam Arkanzase valanda nuo namu ir kasdien vazinet ta atstuma per dykuma joks malonumas. Plius pramogos, parduotuves kai po valanda kelio irgi nera didelis malonumas.

Pati nesirinkciau Floridos gyvenimui, Bible Belt valstiju, siauriniu valstiju (pvz Minesotos). Mane labiausiai turbut traukia rytine pakrante ir Kalifornija. Nors man kraustymasis nenusimato, nes musu verslas toks neperkraustytinas, o ir patiems patinka si valstija su 4 sezonais (ziema snowmobiles, vasara auto, motociklai, ATV, boating). O ir siaip nuo mazens i cia vaziuoju, tai nebuvo net mastymo kur vaziuot persikraustant i JAV.

Prastesni rajonai visur yra, vienur daugiau, kitur maziau, tai nusprendus valstija jau galima rinktis miesta. Jei vaiku yra ar planuojami, tai reiketu ir i mokyklu reitingus paziuret.

Zodziu, turbut pirma siulyciau ziuret klimata, tada darbus, pomegius ir jau paskui rinktis miesta pagal darba, mokyklas ir tt.

Ačiū labai už išsamų atsakymą ir pamąstymus smile.gif O kurioj valstijoj jūs gyvenate?
Atsakyti
Sveiki,

Kol kas itk laimejome loterija ir sunku tvirtai nuspresti ar tikrai norime vaziuoti i USA ir ar toliau pildyti dokumentus. Pries laimint viskas atrode labai aisku - laimim, tvarkomes dokus, pakuojames daiktus ir lekiam svajoniu gaudyt smile.gif

Bet kai laimi pradedi rimtai dvejoti ar tikrai nori viska ka cia susikurei palikti ir isvaziuoti i nezinia. Labiausiai neramina ar pavyks gauti darba atitinkanti lukescius, nes jei tokio negauciau tikrai nesinoretu isvykti. O susitvarkyti dokumentus kad tik pabandyti ne pigus malonumas g.gif

Bet kokiu atveju kol svarstome, paraleliai ir viska po truputi planuojame jei visgi gausime GC ir nuspresime isvaziouti. Norejau paklausti gal kas zinote kiek dabar laiko mazdaug uztrunka nuo ivaziavimo i USA gauti GC ir SSN? Kadangi planuojame iki to laiko apsistoti pas pazystamus nesinoretu uzsikarti ilgam labai ant kaklo.

Ar galeciau is pradziu isvykti vienas, o po to atvyktu zmona su vaiku? Tikriausiai taip, kiek domejausi, bet gal kas esate taip dare ir tiksliai galetumete patvirtinti.

Smagu kad kazkas papasakojo apie valstijas, nes tikrai tamsus miskas ir net neisivaziduoju nuo ko pradeti rinktis kur keltis butu idomiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KibirasZalias: 16 birželio 2016 - 12:31
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 15, 19:13)
Mane labiausiai turbut traukia rytine pakrante ir Kalifornija.

Skirtumas tarp Kalifornijos ir rytinės pakrantės (konkreti valstija buvo Delavaras) - uraganus rytuose numato iš anksto, žemės drebėjimai vakarinėje pakrantėje nenumatomi smile.gif Čia iš mūsų pokalbio su kažkelintos kartos Amerikos lietuviu iš rytinės pakrantės.
Atsakyti
QUOTE(derke @ 2016 06 16, 11:05)
Ačiū labai už išsamų atsakymą ir pamąstymus smile.gif O kurioj valstijoj jūs gyvenate?

Massachusetts 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2016 06 16, 13:34)
Skirtumas tarp Kalifornijos ir rytinės pakrantės (konkreti valstija buvo Delavaras) - uraganus rytuose numato iš anksto, žemės drebėjimai nenumatomi  smile.gif Čia iš mūsų pokalbio su kažkelintos kartos Amerikos lietuviu iš rytinės pakrantės.

Na bet rytinej pakrantej tie drebejimai nera dazni. Ir gal patikslinsiu, kad labiau Northeastern regiona turejau omeny sakydama rytine pakrante, nors velgi tam paciam Northeastern ne visur noreciau gyvent, pvz Rhode Island schmoll.gif South ir North Carolina, Georgia prie rytines priskiriama, bet nenoreciau nei vienoj is ju gyvent. Gal labiau Massachusetts, New Hampshire, New York, dali Maine ir Vermont bei New Jersey gal rinkciausi.
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2016 06 16, 14:45)
Na bet rytinej pakrantej tie drebejimai nera dazni. Ir gal patikslinsiu, kad labiau Northeastern regiona turejau omeny sakydama rytine pakrante, nors velgi tam paciam Northeastern ne visur noreciau gyvent, pvz Rhode Island  schmoll.gif South ir North Carolina, Georgia prie rytines priskiriama, bet nenoreciau nei vienoj is ju gyvent. Gal labiau Massachusetts, New Hampshire, New York, dali Maine ir Vermont bei New Jersey gal rinkciausi.

Pakoregavau savo ankstesnę žinutę, ne visai aiški buvo. Rytinę pakrantę ta šeima pasirinko būtent dėl žemės drebėjimų nebuvimo, o apie uraganus iš anksto įspėjama smile.gif Delavaras jau Northeastern.

Man Virdžinijos pajūrio klimatas arti tobulybės. Nereikia man nei žiemų, nei sniego.
Atsakyti