Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

O neturit galimybės Lenkuose įsigyti Singulair? Jis tikrai geriau nei Monkasta ar kitos vaisto kopijos.
Atsakyti
Bevarde, su kiekvienu jusu parasymu darosi baisiau-kiek daug reikia zinoti;) monkasta yra singulair analogas, tik ne toks geras? Kaip ir neturiu tokios galimybes lenkuose.. o t sakykit, ten irgi reik matyt recepto, ar ne?
Atsakyti
Apie Singulairo pirkimą gal kitos mamos aprašys, arba paskaitinėkit šioje temoje, nes buvo kalbėta. maniškiui Monkasta netiko, ne tik kad neveikė, bet dar ir šalutinį poveikį turėjo, todėl pulmonologas net nesiūlė Singulair'o o iškart F, kuris tiko puikiausiai. Singulair yra pirminis vaistas, anksčiau jis buvo kompensuojamas, bet kaip visada atsiradus pigių kopijų kompensuojamos tampa jos, o geri vaistai išvis nustojami registruoti Lietuvoje. Kiek žinau Lenkijoje Singulairą perka su receptu kuriame nurodyta veiklioji medžiaga montelukastas. Singulairas priešingai nei jo kopijos neturi šalutinio poveikio tokio kaip padidinto jautrumo ar naktinių košmarų sukėlimas, vaiko irzlumo ir piktumo suintensyvėjimas.
Bijot nereikia, žinios ir patirtis ateina su laiku. Man tik vis dar keista kaip gali nuo F berti? Suprasčiau jei tai būtų geriamas preparatas, bet dabar?
Atsakyti
Aciu jums ;) na matyt F pakankamai stiprus, kad veikia ir visa organizma. Siaip vaikas nera linkes i alergija, niekad nuo nieko nera isbere ar pan, tfu tfu tfu. O va tik pradejus F zandziukai pasidare tokie kaip nusale-paraude, jautrus ir su spuogiukais smulkiais. Aisku as pradzioj nezinojau ir nesugalvojau kad reik veida nuplaut ir pan. Bet paskui kai padidinom doze visi sitie dalykai pasimate ant viso kuno. Kitu " itariamuju", nuo ko gali bert neturiu. Ir pati su baime laukiu, kas cia bus, nes ir astma ir berimas yra blogai. O dar monkastos salutinis poveikis, kuri apraset..
Atsakyti
Užsklanda, kiek jūsų vaikui metų?
Ar bent vartojant F jautėsi poveikis? t.y. suvaldyta obstrukcija?
Atsakyti
2 m. 8 men. maniskiui. Nuo rugsejo galo, kada buvo pirmas stiprus dusulio priepuolis ir veziau i priimamaji, purskem po 50 mg. Ir purskiant sia doze spali, neperseniausiai, pradejo koset vaikas. Nuvykus pas gydytoja, sake, kad girdi spazmus, buvom padidine doze iki 100 mg. Ir gana greit viskas susitvarke. Dusimo ar didelio kosulio nebuvo. Tai nezinau, ar cia suvaldymas ar ne ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 26 spalio 2016 - 15:48
Taip čia suvaldymas. Vaikas kvėpuoja per tarpinės kaukę?
Atsakyti
Taip, per tarpine. Praeita sezona, kai pradejo lankyt darzeli, sirgo keliais bronchitais, plauciu uzdegimu. Vasara ramu. O su rudeniu vel prasidejo. Buvom pas alergologa-niekam nealergiskas, nors sake dar per mazas, kad tiksliai nustatytu. Matyt, viskas del virusu.
Atsakyti
Beje, ar galima inhaliuoti, ar padeda tie elektriniai inhaliatoriai? Na kur NaCl kvepuojam?
Atsakyti
Tai labai individualu, kartais padeda kartai ne, priklausomai nuo kosulio pobūdžio. Bet kad nekenkia tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2016 10 20, 22:53)
Ar yra tokiu, kam ventolin ar F sukele alergija, paberimus odos? Kaip gelbstites? Dbr vaikui paumejimas, pradejau duot ventolin ir padidinau F doze, tai nuo kazkurio isbere.. lyg butu mazai bedu...

Maniski bere susidūrus su virusu. Ir dabar jau nutraukus ir Flixotida ir singulaira, virusai kosulio nebesukelia, bet berimai atsiranda.o šiuos vaistus mes be pertraukų vartojom 5m.
Atsakyti

Na ziuresiu kaip su tuo berimu, lyg mazeja, dbr jau bandom nutraukt F ir pradejom vartot monkasta ( ar sutapimas ar ne, bet jau klykauja vaikas naktimis). Merginos, o kas jums israso tuos receptukus popierinius montelucastui, kad lenkijoj singulair pirktis-seimos gyd ar pulmonologas?

Atsakyti