Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Grubiai tariant taip- 7-8 mėn su vaistais ir 4-5 mėn be vaistų. Tiesa prieš pirmąją dozę F visada bandau imtis homeopatijos, deja, ji iki galo nepadaro savo darbo. Bet čia kaltinu labiau save, nes tiesiog turbūt nemoku pilnai šio metodo taikyti, neatrenku kuris preparatas labiausiai mano vaikui tinka.
Jei vaikas sako, kad jam net silpna dėl oro trūkūmo- pavojinga. Gal tuo metu reiktų homeopatijos dozę didinti ir pridėti Ventoliną? Jei priepuolis buvo vartojant F, gali būti kad tiesiog tas vaistas ėjo į pabaigą. Bet jei ir su homeopatija jums pavyksta tai atsilaikyti, manau puiku.
Nors šioje temoje yra mamų, kurių vaikai net ir nuolat vartodami F ir monkastą vis tiek patiria priepuolius. Čia daug kas priklauso nuo pačio vaiko ir nuo astmos sunkumo.

Ką iš homeopatinių vartojate?
Atsakyti
nuolat 3 men vartojam juodojo serbento ekstrakta, o vakarais - putina, kol turim - savo, su cukrum uzpilu tiesiog, gaunasi sirupas. po pavasario bedu orie sito buvo pridetas kompleksas curpum lobellia drosera, tu skaiciuku nepamenu. kai reikejo pertraukos (raso, kad po 3 men serbento butina pertrauka) - gere rytais po 2 s debesylo arbatos, vakare berods erskeciu ekstrakta
jei dusulys - ikisu spascupreel, ir iskart uz pusv pradedu duoti astmograna, arba kitoj vaistine dave bryonia complex - sake cia tas pats - ir tartaphedreel. jei nekosti tai sitaip, jei ima koset -prie viso sito purskiu ir ventolina. pavasari nuo kovo vid daviau ir sita ekstraktu - zirniuku misraine, ir purskiau F, bet paskui su gyd leidimu F vel nuemiau.
beje, priepuolio metu pirmaja diena jai silpna visada - ir su ventolinu, vaikas guli, miega pusiaumirka, atrodo labai prastai, esam ir greitaja kviete, bet jei pamatuoja ta deguoni - jis nebuna anot daktaru taip zemai nukrites kaip vizuoaliai galima pagalvoti (rodo 89-94)
dabar nuo rugpjucio vel ok su homeopatija, bet su artejanciu saltuoju sezonu (kuri pernai puikiai atlaikem) neduoda ramybes mintis, kad ziu anskciau ar veliau vel gules, o su F gal pavyktu visai to isvengti...
Atsakyti
Jums spręsti pačiai, bet aš tokioje situacijoje kolkas F nevartočiau nuolat.

Ačiū kad priminėt man spascupreel, visai apie jį buvau pamiršus. Drocera ir maniškiui tinka, bet tik kai būna gerglinis kosulys, jei kosulys iš giliau tai husteel, o ba tartaphedryl visai netiko kaip ir bronchal heel.

Pamiršau paminėti, kad jie nuolat mano vaikas vartoja F ir inuitiškai pajaučiu kada gali anksčiau laiko baigtis flakonėlis bei jį pakeičiu, mano vaikas ne tik kad neturi paūmėjimų, švilpimų, bet jis aplamai nekosėja nebent kiek nuo slogos ar nuo refliukso. Pastebėjau, kad F net suteikia savotišką apsaugą nuo kvėpavimo takų virusų. Todėl mano vaikis jei kosti dėl vadinamų peršalimų tai rudenį kol nepradedu duoti F ir kartais pavasarį jei bandau anksčiau nutraukti F vartojimą. Beto pastebėjau, kad tuo metu jam išryškėja refliukso simptomai, tai tada dar gastricumeel pridedu.
Atsakyti
kiek zinau - tartaphedreel "surenka" smulkius karkalus ir padeda juos iskoseti ir issispjaudyti, taigi ji ir duodu tik prie dusulio ir tik su tuo astmogranu, kuris plecia bronchus.
siaip homeopatijoj as irgi naujoke, galiu ir nelabai tiksliai kazka nuaiskint, cia tik sulig ta astma emiau viskuo dometis, tik beda, kad kiekvienas specialistas tempia tik i savo puse, kitus neigia ir aiskina apie ju zala, taigi kuo daugiau domiesi, tuo daugiau "nors persiplesk" busena kankina smile.gif
Atsakyti
Tartaphedryl maniškio atveju jį verčia nuolat kosėti ir kosėti net jei ir neturi ką atkosėti, ko pasekoje, bronchai dar labiau spazmuoja.
Atsakyti
Sveikos. Jungiuosi pas Jus su dukra. 1,6 m mergytai diagnozavo BA. Per paskutines 4 savaites du kartus gulejom ligoninej. Pirma karta su virusiniu obstrukciniu bronhitu, o antra karta su bakteriniu. Bakterini gyde jau antobiotikais. Isleidziant mums prirase vaistu. Tarpine, ventolina, flixotida, monksasta.. turim namie elektrini inhaliatoriu ir Na chlorido bonke. Bandau dar siandien viska susideliot ir "sukramtyt" . Kaip pasikeis mano vaiko gyv kokybe? Kaip eit i darzeli? Man paciai mintyse zodis astma asocijuojasi su tais dustanciais vaikais is vaikystes kur atleisti nuo visu zaidimu, uzsiemimu ir pastovus vargsais. Neisizeiskit, tiesiog tokie prisiminimai. Kada galiu pradet dukra vest i darzeli? Dabar mes jau sveiki namie. Ka padaryt namuose apart elementariu minkstu zaislu, kilimu paslepimo. Keisim patalyne. Tirsimes pas alergologa po 3 sav.. Reik man paciai dar apsiprast su tuom. Na be jungiames prie jusu. Aciu kad leidot issikalbet mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
Su BA gyventi galima visai normalų gyvenimą. Greičiausiai jūsų vaikui astmos paūmėjimus provokuos viršutinių kvėpavimo takų virusai. Fizinis krūvis įtakos neturės. O prasidėjus kosuliukui po ranka visada turėkit Ventolino, tai padės išvengti ir obstrukcijų. Tik Flexotide vartokit mažiausiai 3 mėn dabar, o dėl Monkastos žiūrėkit, ar vaikas netaps nervingesnis, ar nekankins naktiniai košmarai, nes toks galimas šio vaisto šalutinis poveikis.
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir as. Sunui 2,5, praeita sezona sirgo 4-5 bronchitais, vienu plauciu uzd. Ketv pradejes koset nakti pradejo dust. Nuveziau i priimamaji. Purske ventolino, suleido prednizolono (jei neklystu). Dbr namie per tarpine purksiu ventolina 3-4 k per diena ir ryte vakare flixotide po 1 ipurskima. Sake kad flixotide reiks vartot bent menesi. Ar kaip ir pries tai rasiusiai rekomenduotumet bent 3? Kzkp lb nemaloni gyd pasitaike, o dar rajone, tainlb ka issauskino. Pas pulmonolga tik spali gavom vieta. Baisu ir man, oi baisu, kaip cia toliau reiks gyvent

Beje, ka daryti ateityje-tik pradejus koseti purksti ventolina?o visi kiti iprastiniai vaistai nuo kosulio jau mums nebenaudingi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 25 rugsėjo 2016 - 14:06
Purškit F iki kol pateksit pas pulmonologą.

Ką vadinate įprastais vaistai nuo kosulio? Kosulys būna labai skirtingas taigi ir vaistai duodami skirtingi. Asmatikai irgi vaistus nuo kosulio vartoja, skirtumas tas kad jie šalia dar vartoja ir spec. nuo astmos. Nes kosulys atsiranda dėl viršutinių kvėpavimo takų ligų taigi ir gydomas įprastai, bet astmatikų vaikų bronchai jautriai sureaguoja į tuos virusus ir pradeda spazmuoti, va tada ir reikia papildomos pagalbos. Vienas patarimas- atsisakykite vaistų kurių veiklioji medžiaga ambroksolis (Brontexas, Flavamed ir kt.) Astmatikams ši medžiaga dažnai sukelia priepuolinius kosulius.

Mano mažius pradėjo irgi kosėti, po 4 mėn pertraukos be F. Taip sausai iš gerklytės tarsi kas būtų įstrigę. Maniau refliuksas, bet į vaistus nesureagavo, maniau gal pradžia kosulio ir gal sušlapės tai čiulpė įvairias pastiles. Kosulys nemažėjo o tik dažnėjo. Nors obstrukcijos nebuvo, manaiu vistik jau lenda vėl astma, išsitraukiau ir Ventoliną ir Flexotide. Nulis reakcijos. Trūko kantrybė ir nulėkiau pas gydytoją. Žodžiu vaikui gili vidinė sloga per nosį niekas nebėga, nėra ką išpūsti, bet viskas kaupiasi viduj, jau net ausų būgneliai pakitimus rodo. Matomai kažkiek leidžiasi žemyn ir sukelia nepaliaujamą kosulį. Taip dar nebuvo. Bet apsidžiaugiau, kad galėsiu pratęsti pertrauką be F. Plauna vaikis nosį, geria sinupretą, bandysim viską skystinti. Nes kosulys jau išvargino, jau antra savaitė taip duoda ir galo nematyt, pats pavargsta kosėti, nuo kosėjimo jau gerklę skauda.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2016 09 13, 15:23)
Priepuolių nebūna, nebent pasitaiko toks inhaliatorius, kuriame dozės baigiasi anksčiau nei nurodyta, t.y. nėra visų 60 dozių pilnų arba ankstesnes kažkaip neteisingai buvau supurškus, tai jei į inhaliatoriaus vartojimo galą vaikas dar ir pasigauna virusą, tai plaučiukai sucypia, bet tokiu atveju iškarto keičiu inhaliatorių ir po dienos viskas būna ok.
O tos 3-4 bėdos tai kokios? Ar jas gydot irgi homeopatiškai ar vis tik jau imatės Flexotide?


Mes irgi džiaugiames jau pora mėnesiu. Ne vieno kosuliuko. Nors turėjo progą užsikresti. Matyt, tie vaistai tikrai blokuoja virusus. Ir jau visai nedustam, net ir pabėgiojus. thumbup.gif
O kas ką žino dėl stafilokoko. Mano vyrui rado stafilokoką. Gal i maniškė turi šį brudą, kurį ir sukelia astmos priepuolius?
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2016 09 13, 16:08)
jei dusulys - ikisu spascupreel,

o prie ko sitie? Informaciniam lapely randu, kad tai -tabletės yra homeopatinis vaistinis preparatas. Jo vartojama lengvinti negalavimus, kuriuos sukėlė virškinimo organų (skrandžio, žarnyno, tulžies pūslės) sukelti spazmai?

o siaip paskutinius pora metu gyvenam su nuolatiniais vaistais ( tik keiciama vis). Dabar Relval naudoja. Kaip sako musu pulmonologe, tai prie astmos sportas (arba aktyvi veikla) yra butina ir jeigu to nepavyksta daryti del savijautos, tai vartoji blogai parinktus vaistus.
Atsakyti
Spascupreel aplamai veikia atpalaiduojančiai, kaip nošpa.
Atsakyti