Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(cibulis @ 2016 05 11, 22:01)
Svarsčiau.......
Man atrodo, kad ekovata tinkama tik pilti ant perdangos. Ji tenai sukris apie 7 proc., todėl papylus šiek tiek daugiau bus tikrai neprastas rezultatas. Visais kitais atvejai ji man nepatinka. Pirminis įspūdis tikrai geras, nes darbas būna atliktas gana kruopščiai (nors buvau įdėjęs video, kad būna visokių nesąmonių), bet ilgainiui vata susėda ir nelieka jokio kruopštaus darbo rezultato.

As supuciau ekovata i sienas, turiu itarimu, kad pasedo. Pripusti galima papildomai, bet po langais teks plytas isimineti. Kiek pamenu, tai ekovatininkai isima, tik ar ideda atgal neaisku.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 12, 06:47)
As supuciau ekovata i sienas, turiu itarimu, kad pasedo.

Kas verčia manyti, kad susėdo? Pūsta sausu ar šlapiu būdu? Kieno ekovata?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 11, 20:54)
Pragmatiški vokiečiai neturi jokio sprendimo. Kai domėjausi ekovatos suputimu tarp gegnių, tai pragmatiški vokiečiai nieko negalėjo patarti. Buvau susisiekęs su krūva vokiečių/austrų firmų. Nėra jokio sprendimo. Patys gamintojai deklaruoja, kad ekovata sukrenta. Ta įrodė ir realybėje atlikti latvių testai.

Bet mintis vistiek kazkokia turi but, del ko jie naudoja ekovata g.gif Oro tarpui apsiltinti gal ir gerai, nes ten nelabai yra kitokiu variantu, bet naujai statybai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 12 gegužės 2016 - 08:46
Pūsta ekovata šlapiuoju būdu ant sienos . Nuotraukoje matosi pasėdimas . http://www.part.lt/i...3556a461495.JPG
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 12, 07:57)
Kas verčia manyti, kad susėdo? Pūsta sausu ar šlapiu būdu? Kieno ekovata?

Name lyg ir vesiau tarsi be jokios priezasties. Gali buti ivairiu priezasciu, bet viena is ju gali buti ir ekovatos susedimas.
Pusta sausu budu. Ekovata, berods, buvo latviska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 12 gegužės 2016 - 10:52
QUOTE(balamūtas @ 2016 05 12, 08:43)
Bet mintis vistiek kazkokia turi but, del ko jie naudoja ekovata g.gif Oro tarpui apsiltinti gal ir gerai, nes ten nelabai yra kitokiu variantu, bet naujai statybai g.gif

Aš manau, kad jie naudoja todėl, kad tik supūtus vatą rezultatas būna labai geras. Atrodo, kad nėra net mažiausio tarpelio. O būtent to reikalauja sandaraus namo statybos. Gali būti, kad imponuoja ir greitas darbas, nes kruopščiai sudėti vatą reikia nemažai laiko.

Štai čia Thermofloc techninė informacija. Atkreipk dėmesį į 3 eilutes, kur parašyta: Slump Method A, C, D. Slump reiškia vatos sukritimą. A ir D metodu supūsta vata susėda atitinkamai 4,4 ir 7 proc. D metodas lyg ir supūtimas horizontaliai. Ką reiškia A nežinau, o C metodamas lyg ir į šlaitinį stogą. Tačiau esmė ta, kad net gamintojas deklaruoja, kad ekovata pučiama dviem atvejais sukrenta, o nesukrenta pučiama tik vienu atveju. Man taip pat nepatinka jos prasta liamda.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 05 12, 09:40)
Pūsta ekovata šlapiuoju būdu ant sienos . Nuotraukoje matosi pasėdimas .  http://www.part.lt/i...3556a461495.JPG

Baisus vaizdelis.
Atsakyti
Su ekovata viskas aisku, pirmine nuomone pasitvirtino smile.gif Nebereiks metytis, siltinsiu akmens arba stiklo vata.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 05 12, 15:52)
Su ekovata viskas aisku, pirmine nuomone pasitvirtino smile.gif Nebereiks metytis, siltinsiu akmens arba stiklo vata.

Uzsiciklinti nederetu, nes akmens vata irgi turi tam tikru minusu. Nei viena siltinimo medziaga nera ideali, visos turi savu pliusu ir savu minusu. Ekovata, jei yra galimybe po keliu metu papildomai ipusti, yra pakankamai efektyvus, labai greitas, o tuo paciu ir ekonomiskai naudingas siltinimo budas. Sakyciau, vertikalioms ertmems uzpildyti yra idealiausias variantas. Ypac tarp vertikaliu stabiliu plokstumu pvz tarp blokelio ir plytos.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 12, 15:33)
Uzsiciklinti nederetu, nes akmens vata irgi turi tam tikru minusu. Nei viena siltinimo medziaga nera ideali, visos turi savu pliusu ir savu minusu.

Aš manau, kad ekovata geriausia šiltinti šlaitinius stogus. Su sąlyga, kad ji šlaitiniame stoge nesukrenta. O kiek suprantu būtent šlaitiniame stoge ji ir nesukrenta (metodas C). Aišku, kam aktualu galėtų paskambinti atstovams, pūtėjams ir pasitikslinti.

Jei šlaitiniame stoge ji tikrai nesukrenta, tai tada reikia tinkamai paruošti stogą ekovatos pūtimui. O sąlyga čia vienintelė: viršutinę stogo pusę iškloti medžio plaušo plokštėmis (MPP). Tuomet tikrai nebus baisu, kad nuo slėgio išsipūs difuzinė plėvelė. O be to MPP yra šilta medžiaga ir sumažins (o gal ir panaikins) gegnių šilumos tiltelį. Be to MPP tikrai geriau tarnaus nei difuzinė plėvelė, todėl MPP tinka bet kuriuo atveju - net jeigu stogas bus šiltinamas akmens ar stiklo vata.

Taip pat sutinku, kad visos medžiagos turi savų privalumų ir trūkumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 gegužės 2016 - 16:00
QUOTE(cibulis @ 2016 05 12, 16:58)
Aš manau, kad ekovata geriausia šiltinti šlaitinius stogus. Su sąlyga, kad ji šlaitiniame stoge nesukrenta. O kiek suprantu būtent šlaitiniame stoge ji ir nesukrenta (metodas C). Aišku, kam aktualu galėtų paskambinti atstovams, pūtėjams ir pasitikslinti.

Jei šlaitiniame stoge ji tikrai nesukrenta, tai tada reikia tinkamai paruošti stogą ekovatos pūtimui. O sąlyga čia vienintelė: viršutinę stogo pusę iškloti medžio plaušo plokštėmis (MPP). Tuomet tikrai nebus baisu, kad nuo slėgio išsipūs difuzinė plėvelė. O be to MPP yra šilta medžiaga ir sumažins (o gal ir panaikins) gegnių šilumos tiltelį. Be to MPP tikrai geriau tarnaus nei difuzinė plėvelė, todėl MPP tinka bet kuriuo atveju - net jeigu stogas bus šiltinamas akmens ar stiklo vata.

Taip pat sutinku, kad visos medžiagos turi savų privalumų ir trūkumų.

Siaip tai as buvau suzavetas, kai ekovata i mano namo sienu tarpa ir ant stogo supute per kelias valandas. Greitesnio budo nera, nebent PU putos, bet ju kaina nenormali. Tiesiog reikia susitaikyti, kad sienose ekovata krenta, as i tai rimtai nepaziurejau, jei buciau rimciau atsizvelges, tiesiog po langais buciau palikes po viena neimuryta plyta, o po keliu metu buciau papildomai priputes ekovatos ir tada imurijes plytas. Dabar teks lupti ir vel imuryti plytas.
Kas del stogo, tai sutinku, reikia protingai ir tinkamai paruosti stoga. As dejau ir MPP ir difuzine, bet ar bera prasme deti difuzine, jei dedama MPP as abejoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 12 gegužės 2016 - 16:29
QUOTE(bruonius @ 2016 05 12, 15:33)
Uzsiciklinti nederetu, nes akmens vata irgi turi tam tikru minusu. Nei viena siltinimo medziaga nera ideali, visos turi savu pliusu ir savu minusu. Ekovata, jei yra galimybe po keliu metu papildomai ipusti, yra pakankamai efektyvus, labai greitas, o tuo paciu ir ekonomiskai naudingas siltinimo budas.

kad greitas tai sutinku bet kad ekonomiskai naudingas, jei turi galvoj kaina, tai visiskai nesutinku. Smulkintai, boru ismirkytai makulaturai, kaina yra gerokai per didele. sitos perdirbtos atliekos turetu kainuot ryskiai pigiau uz mineraline vata.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 05 12, 21:04)
kad greitas tai sutinku bet kad ekonomiskai naudingas, jei turi galvoj kaina, tai visiskai nesutinku. Smulkintai, boru ismirkytai makulaturai, kaina yra gerokai per didele. sitos perdirbtos atliekos turetu kainuot ryskiai pigiau uz mineraline vata.

Nu taip, makulatura smile.gif buvau nustebes, kai ekovatos bendroje maseje pamaciau mazytes skiauteles ant kuriu matesi spausdintiniu raidziu fragmentai smile.gif
Kas del ekonomijos, tai laikas - pijigai. Parodykit nors viena apsiltinimo buda, kuri visam namui galima atlikti per dvi dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 12 gegužės 2016 - 20:44