QUOTE(balamūtas @ 2016 05 11, 19:36)
Cibuli, o pats nesvarstei stoga siltint ekovata?
Svarsčiau. Net kažkurioje pasyvių namų temoje kalbėjome taip ilgai ir užknisančiai, kad kai kurie labai pyko ant manęs. Jei ieškosi, tai turėtų būti kažkur 2014 pabaiga ir 2015 pradžia.
O nepurškiau štai kodėl.
1. Norint, kad ekovata nesukristų, reikia ją labai stipriai sutrambuoti. Pūtikai tai tikrai gali padaryti. Čia nėra jokių problemų.
2. Jei ekovatos suspaudimas būtų daromas į difuzinę plėvelę, tai ji išsipsūtų, būtų prastas kondensato nubėgimas, prastas drėgmės pasišalinimas ir t.t.
3. Norint teisingai apšiltinti stogą ekovata, reikėjo ant gegnių viršaus dėti ne difuzine plėvele, o medžio plaušo plokštes. Mes čia kelis mėnesius svarstėme kaip tai padaryti, bet supratau, kad jau šaukštai po pietų.
Norint teisingai tarp gegnių supūsti ekovatą, reikia teisingai suformuoti stogo sumuštinį. Kadangi mano sumuštinis buvo paruoštas vatai, tai ir sudėjau vatai. Nebandžiau triūsikus nusimauti per galvą. Nieko gero nebūtų išėję. Džiaugiuosi savo pasirinkimu. Vatą kruopščiai sudėti sugeba ne kiekvienas meistriukas, bet man sudėjo tikrai gerai. O stiklo vata tikrai nesusės.
Man atrodo, kad ekovata tinkama tik pilti ant perdangos. Ji tenai sukris apie 7 proc., todėl papylus šiek tiek daugiau bus tikrai neprastas rezultatas. Visais kitais atvejai ji man nepatinka. Pirminis įspūdis tikrai geras, nes darbas būna atliktas gana kruopščiai (nors buvau įdėjęs video, kad būna visokių nesąmonių), bet ilgainiui vata susėda ir nelieka jokio kruopštaus darbo rezultato.