Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(cibulis @ 2016 05 10, 20:48)
Pokalbis ne į temą liejasi laisvai.  4u.gif Gal smėlio, vandens sistemų ir kitus dalykus būtų galima aptarinėti tam labiau tinkamose temose.

Gerai kai tu atseit visada i tema varai..
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 10, 20:49)
Gerai kai tu atseit visada i tema varai..
mirksiukas.gif

Mano taikiklis nusimušęs. Aš šaudau pro šalį.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 05 10, 16:31)
Smulkus gelsvai rudas smėlis, iki 1,8 m. gylio molingas, su smėlingo molingo dulkio lėšiais, giliau geltonas, mažai drėgnas. Nuo 4,4 m. gylio - vidutinio rupumo gelsvai pilkas smėlis su žvyro priemaiša. Šulinio dugnas bus ~ 3 metrų gylyje.

Klausimas ar susigers vanduo i grunta. Pas mane sulinukas 7m gylio rudeni uzsipildo per savaite, dvi. Gruntas molis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 10, 21:58)
Mano taikiklis nusimušęs. Aš šaudau pro šalį.

Buna,pasitaiko,kartais sauna,nepataiko...
Atsakyti
Pasiziurinejau passive house doumbazej karkasiniu namu - dauguma siltinti celiulioze, tai cia musiskai skaitosi puciama ekovata? Ar dar kazkas kito?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 05 11, 14:34)
Pasiziurinejau passive house doumbazej karkasiniu namu - dauguma siltinti celiulioze, tai cia musiskai skaitosi puciama ekovata? Ar dar kazkas kito?

Taip, vokiškai zellulosedammung yra ekovata lietuviškai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 11, 16:34)

Idomu kaip vokieciai sprendzia ekovatos susedimo problema? Karkasiniuose namuose, o ypac pasyviuose karkasiniuose, sita problema turetu buti labai opi.pragmatiskieji vokieciai turetu tureti labai paprasta sprendima.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 11, 15:34)

Cibuli, o pats nesvarstei stoga siltint ekovata?

QUOTE(bruonius @ 2016 05 11, 15:57)
Idomu kaip vokieciai sprendzia ekovatos susedimo problema? Karkasiniuose namuose, o ypac pasyviuose karkasiniuose, sita problema turetu buti labai opi.pragmatiskieji vokieciai turetu tureti labai paprasta sprendima.

Tikrai labai idomu kodel jie naudoja butent ekovata. Nors man vienas pazistamas (beje niekaip nesusijes su ekovata) aiskino, kad puciant slapiu budu viskas ten susiklijuoja ir neseda, o labai norint dar galima truputeli lipalo imaisyt tai bus isvis super.. Kiek tame tiesos nezinau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 11 gegužės 2016 - 19:36
QUOTE(balamūtas @ 2016 05 11, 20:36)
Tikrai labai idomu kodel jie naudoja butent ekovata. Nors man vienas pazistamas (beje niekaip nesusijes su ekovata) aiskino, kad puciant slapiu budu viskas ten susiklijuoja ir neseda, o labai norint dar galima truputeli lipalo imaisyt tai bus isvis super.. Kiek tame tiesos nezinau..

I stoga slapiu budu nepucia. Tik sienas.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 11, 15:57)

Pragmatiški vokiečiai neturi jokio sprendimo. Kai domėjausi ekovatos suputimu tarp gegnių, tai pragmatiški vokiečiai nieko negalėjo patarti. Buvau susisiekęs su krūva vokiečių/austrų firmų. Nėra jokio sprendimo. Patys gamintojai deklaruoja, kad ekovata sukrenta. Ta įrodė ir realybėje atlikti latvių testai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 11, 21:54)
Pragmatiški vokiečiai neturi jokio sprendimo. Kai domėjausi ekovatos suputimu tarp gegnių, tai pragmatiški vokiečiai nieko negalėjo patarti. Buvau susisiekęs su krūva vokiečių/austrų firmų. Nėra jokio sprendimo. Patys gamintojai deklaruoja, kad ekovata sukrenta. Ta įrodė ir realybėje atlikti latvių testai.

Kad sukrenta tai as tikiu,bet sukrenta nedauk. As pats testa pasidariau. Siemet atkeliau stogo danga ( kad butu patenkintas mano smalsumas) ir radau.. Ka radau? Pries tai papasakosiu kaip as isivaizdavau vata po putimo iskart. As maniau ( o galbut taip ir buvo) kad suputus ekovata tarp gegniu,ji nuo spaudino ispus difuzine plevele isores link. kaip buvo netikrinau,o dabar atidenges danga, radau kad vatos yra lygiai su difuzine,bet nera ji zemiau difuzines. Nera tarpo tarp vatos ir difuzines. Zinau ta tiksliai nes buvau difuzine prapjoves. primenu kad pas mane pusta 40 cm.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 05 11, 19:36)

Svarsčiau. Net kažkurioje pasyvių namų temoje kalbėjome taip ilgai ir užknisančiai, kad kai kurie labai pyko ant manęs. Jei ieškosi, tai turėtų būti kažkur 2014 pabaiga ir 2015 pradžia.

O nepurškiau štai kodėl.

1. Norint, kad ekovata nesukristų, reikia ją labai stipriai sutrambuoti. Pūtikai tai tikrai gali padaryti. Čia nėra jokių problemų.
2. Jei ekovatos suspaudimas būtų daromas į difuzinę plėvelę, tai ji išsipsūtų, būtų prastas kondensato nubėgimas, prastas drėgmės pasišalinimas ir t.t.
3. Norint teisingai apšiltinti stogą ekovata, reikėjo ant gegnių viršaus dėti ne difuzine plėvele, o medžio plaušo plokštes. Mes čia kelis mėnesius svarstėme kaip tai padaryti, bet supratau, kad jau šaukštai po pietų.

Norint teisingai tarp gegnių supūsti ekovatą, reikia teisingai suformuoti stogo sumuštinį. Kadangi mano sumuštinis buvo paruoštas vatai, tai ir sudėjau vatai. Nebandžiau triūsikus nusimauti per galvą. Nieko gero nebūtų išėję. Džiaugiuosi savo pasirinkimu. Vatą kruopščiai sudėti sugeba ne kiekvienas meistriukas, bet man sudėjo tikrai gerai. O stiklo vata tikrai nesusės.

Man atrodo, kad ekovata tinkama tik pilti ant perdangos. Ji tenai sukris apie 7 proc., todėl papylus šiek tiek daugiau bus tikrai neprastas rezultatas. Visais kitais atvejai ji man nepatinka. Pirminis įspūdis tikrai geras, nes darbas būna atliktas gana kruopščiai (nors buvau įdėjęs video, kad būna visokių nesąmonių), bet ilgainiui vata susėda ir nelieka jokio kruopštaus darbo rezultato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 gegužės 2016 - 21:05