Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

Kas konkrečiai jūsų atveju yra masyvas? Koks medis, lentų ilgis, storis, plotis, kuo dengtas paviršius (lakas, aliejus)? Klijuotas prie betono? Antram aukšte irgi masyvo grindys klijuotos prie betono? Kaip su žingsnių garso perdavimu per konstrukcijas?
QUOTE(bruonius @ 2016 05 04, 20:23)
...jei dar nesusidejai grindu, pasvarstyk masyvo varianta... <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 05 05, 09:55)
Kas konkrečiai jūsų atveju yra masyvas? Koks medis, lentų ilgis, storis, plotis, kuo dengtas paviršius (lakas, aliejus)? Klijuotas prie betono? Antram aukšte irgi masyvo grindys klijuotos prie betono? Kaip su žingsnių garso perdavimu per konstrukcijas?

Azuolas
Lentos 14mm storio, pirmam aukste kuo platesnes, antram aukste 10cm plocio
Aliejus
BUTINAI klijuokite prie betono!
Jokiu zingsniu nesigirdi, ne yra klijuota prie betono. jei butu neklijuotos, tai barsketu, judetu ir t.t. Masyva butinai klijuokite!
Atsakyti
Cibuli, kaip sekesi klijuoti meldorfer plyteles?
1. Ar buvo kazkokiu sunkumu del kliju blogo kibimo? Tarkime krastai plyteliu nekibo ar panasiai?

2. Su kuo dailinai siule, pasak caparol turetu buti daroma teptuko pagalba. Raituzas maciau lyg ir pirstu dare smile.gif

3. kiek m2 realu padaryti per diena ?

Teko matyt viena nama apklijuota meldorferiu. Vaizdelis nekoks, nes nemazai plyteliu tiesiog atsokinejusiais krastais (nuotrauku turiu, tik viesai nenoriu skelbti, nes namas ne mano). Tuomet savininke minejo kad greiciausiai beda buvo meistrai. Beieskant sau meistru radau ir to namo praraba, anas sake jei ne velu tai bek nuo tu plyteliu, mol nesigauna darbas kaip kad video. Taigi cibuli kokia tavo patirtis? Raituzas kaip supratau patenkintas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 05 gegužės 2016 - 17:33
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 05, 17:27)
Cibuli, kaip sekesi klijuoti meldorfer plyteles? Taigi cibuli kokia tavo patirtis? Raituzas kaip supratau patenkintas.

Praeitais metais nepabaigiau, nes jau orai neleido. Greitu laiku teks imtis ir pabaigti šiemet. Aš galutiniu rezultatu patenkintas.

Esmė yra ne blogas klijų kibimas, o prasti meistrai. Siūlyčiau nuvažiuoti į Caparol, nes jie nemokamai apmoko kaip reikia jas klijuoti: duoda plyteles, visus įrankius, klijus ir jų ofise gali pasitreniruoti. Parodo, paaiškina ir gali pasimokyti. Aš vežiau savo statybininkus pasimokyti. Gerai, kad ir pats pasimokiau, nes kai jie pabėgo darbus dariau pats.

Mano patirtis tokia. Video medžiagoje ir apmokymuose sako, kad mentę, kurią tepi klijus ant sienos, reikia laikyti maždaug 45 laipsnių kampų. Man atrodo, kad per didelis kampas, nes būna per daug klijų. Man labiausiai tiko 35-40 laipsnių kampas. Be to klijus reikia kuo geriau iššukuoti, t.y. kuo visos klijų siūlės bus lygesnės, gražesnės, tuo geriau prilips plytelės, tuo gražesnės išeis fūgos siūlės ir mažiau išmesi klijų ant žemės.

Šitas plyteles kaip ir tikrą klinkerį reikia ne tik šiaip sau priglausti, bet jas reikia įplūkdyti į klijus. Padedi plytelę į jai skirtą vietą ir šiek tiek pasukinėji į šonus visu plytelės paviršiumi. Jei plytelė gerai įplukdyta į klijus, tai ją atkėlus klijai bus per visą plytelės plotą.

Fūgos siūles aš glaisčiau specialiu Caparol teptuku, bandžiau pirštu, bet man neišėjo. Jei gerai pasidarbuosi teptuku ir būtent kampus gerai užtepsi, kad neliktų plyšių, jokios plytelės tikrai neatšoks.

Man sunkiausiai sekėsi šie darbai: gražiai tolygiai užnešti klijus ir būtent siūlių fūgavimas. Klijų užtepimą po dienos kitos pramokau, o siūles pramokau po geros savaitės. Esmė ta, kad realiai klijai labai greitai stingsta, todėl siūlės veliasi. Iš pradžių siūles bandžiau fūguoti sausu teptuku, o vėliau supratau, kad jei klijai pastengo, tai reikia fūguoti drėgnu teptuku. Nereikia, kad nuo jo bėgtų vanduo, bet drėgnesnis teptukas atgaivina klijus.

Pradžioje padarydavau apie 0,8 kv. metrus per dieną. Vėliau apie 1 kvadratą, o į pabaigą jau apie 1,5 kv. metrą. Darbą stabdė siūlių fūgavimas, nes bandžiau fūguoti kuo dailiau, kad ne tik uždaryčiau visas skylutes, o siūlė išeitų apvalesnė, bet ir stengiausi su fūga neišpurvinti plytelių. Vėliau supratau, kad išpurvinta plytelė tikrai ne bėda ir didesniame plote nieko nesimato. O jei labai norisi, tai su peiliuku galima nuo plytelės nuskusti, nupjauti klijų perteklių. Tik tai reikia daryti ne iš karto, o kitą ar dar kitą dieną. Aš tai žadu padaryti, kai suklijuosiu visas plytelės.

Darbas tikrai nuobodus ir bent jau man ėjosi lėtai, bet aš jo nebijojau daryti pats. Tikrą klinkerį bijočiau pats klijuoti. O Meldorferį/Elastolith tikrai galima pasidaryti pačiam. Beje, kodėl neėmi Elastolith? Jos pigesnės ir kampų specialiai pirkti nereikia, nes tą pačią plytelę palenkus išeina kampas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 gegužės 2016 - 19:48
QUOTE(cibulis @ 2016 05 05, 20:44)
Praeitais .........
aš jo nebijojau daryti pats. Tikrą klinkerį bijočiau pats klijuoti. O Meldorferį/Elastolith tikrai galima pasidaryti pačiam. Beje, kodėl neėmi Elastolith? Jos pigesnės ir kampų specialiai pirkti nereikia, nes tą pačią plytelę palenkus išeina kampas.

Is ko tos plyteles pagamintos?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 05, 22:10)
Hidra devingalvė..
Papildyta:

Informacija.

Supratau, kad klinkerio imitacija sienoms, kurios bijo svorio, tik nesupratau is ko jos gaminamos. Siaip tai Caparol yra geras gamintojas, turetu buti nornalus produktas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 05, 19:44)
Aš vežiau savo statybininkus pasimokyti. Gerai, kad ir pats pasimokiau, nes kai jie pabėgo darbus dariau pats.

Tikiu kad savininkas darys kruopsciau. O kiek statybininkai dare m2 per diena? Man caparol teige 8 m2 yra normalu per diena.

QUOTE(cibulis @ 2016 05 05, 19:44)
Beje, kodėl neėmi Elastolith? Jos pigesnės ir kampų specialiai pirkti nereikia, nes tą pačią plytelę palenkus išeina kampas.

Pirmiausiai meistru ieskau. O siaip bijau kad nesigaus grazus status kampas. Taciau irgi variantas, nes su siomis plytelemis galima ir vidini statu kampa padaryti ne tik isorini (tikiuosi supratot apie ka as).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 05 gegužės 2016 - 22:08
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 05, 22:08)
Tikiu kad savininkas darys kruopsciau. O kiek statybininkai dare m2 per diena? Man caparol teige  8 m2 yra normalu per diena.

Dviese darė apie 1,5 kv. metrus. Daugiau 2 kv. metrų tikrai nedarė. Aš irgi niekaip nesupratau, kodėl jie daro taip mažai, kai vokiečiai sako, kad vienas žmogus per parą turi padaryti 7-8 kv. metrus. Greičiausiai taip buvo dėl ilgo žaidimo su siūlėmis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 06, 09:29)
Dviese darė apie 1,5 kv. metrus. Daugiau 2 kv. metrų tikrai nedarė. Aš irgi niekaip nesupratau, kodėl jie daro taip mažai, kai vokiečiai sako, kad vienas žmogus per parą turi padaryti 7-8 kv. metrus. Greičiausiai taip buvo dėl ilgo žaidimo su siūlėmis.

Man reikia 200m2, jei tai toks letas darbas bijau kad liksiu su kruva brangiu nesuklijuotu plyteliu, t.y. meistrai pateps mielias labai greit.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 06, 16:14)
Man reikia 200m2, jei tai toks letas darbas bijau kad liksiu su kruva brangiu nesuklijuotu plyteliu, t.y. meistrai pateps mielias labai greit.

O pats Caparolas neduoda kokių normalių meistrų kontaktų? Jie gi turėtų būti suinteresuotis medžiagų pardavimais...
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 05 06, 15:14)

Caparolis (bent jau Vilniaus) turi kontaktus meistrų, kurie gali greitai sudėti, bet jų darbų kaina buvo įspūdinga. Lyg ir apie 60 Lt už kvadratą. Dabar gali ir 20 eurų prašyti. O ko nededi tikro klinkerio? Visą fasadą nori dekoruoti tik plytelėmis? Niekur nedėsi tinko ar kitos apdailos, pvz., medžio?

Man asmeniškai labai gražiai atrodo namas dekoruotas tinku. Aišku tai nėra labai atspari aplinkos poveikiui medžiaga, bet man tiesiog gražu. Nemažai aplinkinių kaimynų klinkerio priklijavo. Vienas pjaustė tikras plytas, jo spalva ruda - visai gražu. Kitas paėmė gelsvai raudonas (tikriausiai vienas pigiausių). Man atrodo negražiai. Gal fūga reikalą pataisys, bet kol dabar klijuoja atrodo nekaip. Kai domėjausi klinkeriu, tai bent jau man tikrai gražaus kainos prasidėdavo nuo 90 Lt ir daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 gegužės 2016 - 15:42
QUOTE(Verteris @ 2016 05 06, 15:36)
O pats Caparolas neduoda kokių normalių meistrų kontaktų? Jie gi turėtų būti suinteresuotis medžiagų pardavimais...

Caparol Kaune neturi ka rekomenduoti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 06, 15:37)
Caparolis (bent jau Vilniaus) turi kontaktus meistrų, kurie gali greitai sudėti, bet jų darbų kaina buvo įspūdinga. Lyg ir apie 60 Lt už kvadratą. Dabar gali ir 20 eurų prašyti. O ko nededi tikro klinkerio? Visą fasadą nori dekoruoti tik plytelėmis? Niekur nedėsi tinko ar kitos apdailos, pvz., medžio?

Man asmeniškai labai gražiai atrodo namas dekoruotas tinku. Aišku tai nėra labai atspari aplinkos poveikiui medžiaga, bet man tiesiog gražu. Nemažai aplinkinių kaimynų klinkerio priklijavo. Vienas pjaustė tikras plytas, jo spalva ruda - visai gražu. Kitas paėmė gelsvai raudonas (tikriausiai vienas pigiausių). Man atrodo negražiai. Gal fūga reikalą pataisys, bet kol dabar klijuoja atrodo nekaip. Kai domėjausi klinkeriu, tai bent jau man tikrai gražaus kainos prasidėdavo nuo 90 Lt ir daugiau.

20-23 eur uz m2 yra klinkerio plyteliu dejimo kaina. zmones ziuredami i sias ivairias kainas vardija 10-20 eur intervale, nes neturi patirties.

Fasadas buvo smeigiuotas propelerinemis smeigemis (berods sto gamintojas), t.y. buvo paruostas butent lengvoms plytelems. Dalis fasado struktura taciau didzioji dalis siomis plytelemis...
Atsakyti