QUOTE(cibulis @ 2016 06 14, 16:05)
O jūs domėjotės, kiek tokie valdikliai kainuoja? Antras dalykas: kaip visą šitą gėrį sumontuoti be šalčio tilto? Čia fasado žaliuzės iš šono. Montuoti ant mūro virš lango, ant lango rėmo ar dar kaip? Mano supratimu - tai tikras šalčio tiltas. Jau nekalbant apie to laido pravedimą kad ir per pamatus. Galbūt Vakaruose yra kažkas protingiau sukurta, bet man atrodo, kad šitos lauko žaliuzių montavimas - tikras šalčio tiltas. O kur dar kaina? Dėl dviejų itin karštų savaičių jos tikrai nevertos montavimo pastangų ir kainos.
Tiek BangaS, tiek aš siūlome kažkokius variantus ir galimus sprendimo būdus jūsų (ne)problemoms. Tikrai primygtinai neperšam ir nepuolam. Netgi nepardavinėjam tokių produktų. Nereikia gintis ir ieškoti kontramotyvų. Jeigu netinka, tai netinka. Kiekvienas darome savo sprendimus. Tuo labiau, jeigu namo perkaitimas ir "dvi karštos savaitės" iš principo (ne)problema, tai kam čia dar užvedinėti diskusiją, teisingai mastau?
Kaip čia kažkas išsireiškė "o kada atsipirks žmona, vaikai, kas nors skaičiavo?" Perfrazuojant - kada atsipirks jūsų klinkerio palangės ar čerpinis stogas? Kartais pinigėlius investuojam į daiktus, kurie patinka, kelia estetinį ar kitokį pasitenkinimą todal namas ir vadinasi INDIVIDUALUS
Iš asmeninės patirties: patikėkit manim, gyvenant name, tie 13,74kWh papildomai atsiradusių nuostolių per metus ar du, dėl išorinių žaliuziu tvirtinimo ..... nu niekaip neatperka estetinio pasitenkinimo bei teikiamos naudos privalumo. Net dantų šepetukas brangiau kainuoja ir dažniau keičiam. Ne ten ieškot ar kuriat problemas. Su jūsų pedantiškumu (beje nerealus respect!) ir kruopštumu, jūs taip pritvirtinsit tas lauko žaliuzes, jog pas jus dar ne vienas vokietis važiuos paveiksluot ir tą medžiagą naudos visuose savo seminaruose. Ir čia be humoro.
pliusuotom žaliuzėm viršuje ir apačioje tvirtinasi tokie maži plastmasiukai, kurių centras turi būti per žaliuzės bangelės centrą, su atsarga nedidele, kad nesibrūžintų labai metalinis profiliukas. Tegu atvažiuodamas meistras būtinai pasiima montavimo komplektą, kad realiai galėtumėt prisidėti prie savo stiklajuostės ir įsivertinti kas ten tinka. Dažniausiai jie atsiveža medžiagų bei profilių katalogus, o montavimo niuansus aptaria "iš akies".