Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(mintas @ 2016 06 12, 20:47)
Kai visame name pakankamai šilta ir visos patalpos gerai ventiliuojamos, drėgmė niekur neužsilaiko, tad ir apie pelėsį kalbėti nematau pagrindo.

Aš irgi panašiai galvoju. Bute vonioje turiu elektrinį grindinį šildymą, kurį žmona kartais įjungia. Bet buto vonioje nėra jokios ventiliacijos, teisingiau yra, bet ji kažkodėl normaliai neveikia. Jokio pelėsio nėra.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 06 12, 20:47)
Kai visame name pakankamai šilta ir visos patalpos gerai ventiliuojamos, drėgmė niekur neužsilaiko, tad ir apie pelėsį kalbėti nematau pagrindo.

Greiciausiai taip ir yra, bet man asmeniskai, kai duse yra sildomos grindis ir kojom maloniau smile.gif ir sekanciam einant jau buna sausa smile.gif aisku jei imontuota kabina, kita kalba
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 12, 22:12)
Greiciausiai taip ir yra, bet man asmeniskai, kai duse yra sildomos grindis ir kojom maloniau smile.gif ir sekanciam einant jau buna sausa smile.gif aisku jei imontuota kabina, kita kalba

Pas mane ne kabina ir sekančiam einant sausa nebūtų (du dušai, tad du žmonės prausias vienu metu), bet viskas išdžiūsta pakankamai greitai.

Jei vonioje norisi šiltų grindų ir vasarą, puikiausiai ten galima įrengti tik elektrines, tuomet tik fantazijos reikalas kokį šildomų grindų įjungimo algoritmą sugalvoti.

Iš kitos pusės, jei vonia didelė, vandeninio grindinio šildymo vamzdelius galima pravedžioti vonios dalyje neliečiant dušo zonos, o dušo zonoje ir jo prieangyje pravedžioti elektrinį kilimėlį.

Daryti ir vandeninį grindinį šildymą ir elektrinį kilimėlį pakloti toje pačioje vietoje nerekomenduočiau, nes veikiant abiems, vandeninis grindinis šildymas greitai išnešiotų brangesnę šilumą po visą namą, o elektrinio kilimėlio zonoje temperatūros aukščiau užkelt nepavyktų, be to vasarą, jei planuojama naudoti grindinį vėsinimą, elektrinis kilimėlis labai pjautūsi su vėsinimo sistema, o paklojus be persidengimo abi sistemos puikiausiai dirbtų atskirai, kad ir tuo pačiu metu, viena kitai netrukdydamos.

Jei kiltų minčių, kad per šilumai laidų betoną abi sistemos šiek tiek termiškai būtų sujungtos ir tai gali sukelti nežymų efektyvumo kritimą, galima abi betono zonas atskirti XPS juosta, panašiai kaip atskiriamas betonas nuo besiribojančių sienų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 birželio 2016 - 22:14
Cibuli , kazkur teko skaityti , kad susidejote molines lauko palanges . T.y. klinkerines? Jei nesunku ir tai near paslaptis , mestelkit firma (ar gamintoja) ir prekybos atstova(us), ta prasme kur pirkote.
Dekui.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 12, 18:46)
Gal kam bus įdomu. Naudingos informacijos beveik nėra. Išskyrus tik apie šildymo ir karšto vandens ruošimo kainas. Galėjo namo kainą nurodyti, bent jau kvadrato kaina.

Cia daugiau architekto reklama.

Jei gerai maciau rekupas renovent excellent. Idomi ir vartotojo sasaja Satel - lenku gamintojas, kurio specializacija saugumo produktai. Neaisku kuom sildo nama, vandeni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 13 birželio 2016 - 09:17
Vakar per pietus abiejuose aukštuose buvo 22,8 laipsniai šilumos. Šį rytą pirmame aukšte radau 23,3 laipsnius šilumos. Antrame aukšte buvo tik 22,5 laipsniai šilumos. Pirmo aukšto termometras stovi netoli šiaurės rytų ir rytų langų, todėl tikėtina, kad jį ar kambarį sušildė rytinė saulė. Antro aukšto termometrą vakar per pietus nunešiau į kitą kambarį. Šį rytą tas kambarys ir termometras niekaip negalėjo gauti rytinės saulės, todėl tas kambarys ir nebuvo įkaitęs, t.y. saulės nepasiektame antro aukšto kambaryje buvo beveik 1 laipsniu vėsiau nei saulės iš ryto gavusioje pirmo aukšto virtuvėje.

Tuomet antro aukšto termometrą nunešiau atgal į ankstesnį kambarį, kurį nuo ryto apšviečia saulė. Pastačiau kambario gale, kur saulės spinduliai jo niekaip negalėjo pasiekti, tačiau po kelių minučių jis rodė, kad kambaryje yra 24 laipsniai šilumos.

Pirmo aukšto termometrą irgi patraukiau nuo lango ir nunešiau toliau į kambario gilumą. Jis pradėjo rodyti 23,7 laipsnius šilumos. Pastatytas prie šiaurės rytinio lango rodė 23,3, o kambario galio - 23,7 laipsnius.

Akivaizdu, kad mano nrG stiklai tikrai gerai praleidžia saulės šilumą (šilumos pralaidumas siekia 61 proc., kai standartinių apie 50 proc. ir mažiau) ir namas greitai įkaista net ir per vėsius orus. Rytoj orai dar labiau šils, todėl turėtų įsijungti pasyvus vėsinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 birželio 2016 - 10:58
QUOTE(apievata @ 2016 06 12, 23:13)
Cibuli , kazkur teko skaityti , kad susidejote molines  lauko palanges . T.y. klinkerines? Jei nesunku ir tai near paslaptis , mestelkit firma (ar gamintoja) ir prekybos atstova(us), ta prasme kur pirkote.

Pirkau štai čia. Tomis pačiomis dar ir čia prekiauja. Jei neklystu, jas veža iš Lenkijos.

Mano tokios - antracitas. Turiu dar dėžę ar dvi, jei tinka spalva, galiu parduoti. Pirkau visoms palangėms, bet šioje vietoje neišėjo gražiai sudėti klinkerinių palangių (jos būtų atsikišę), todėl teko dėti skardą. Likučio pakaktų kažkur 5 metrų ilgio palangėms. Jei domins, galėsiu nuvažiuoti ir tiksliai suskaičiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 birželio 2016 - 11:12
QUOTE(cibulis @ 2016 06 13, 11:10)
Pirkau štai čia. Tomis pačiomis dar ir čia prekiauja. Jei neklystu, jas veža iš Lenkijos.

Mano tokios - antracitas. Turiu dar dėžę ar dvi, jei tinka spalva, galiu parduoti. Pirkau visoms palangėms, bet šioje vietoje neišėjo gražiai sudėti klinkerinių palangių (jos būtų atsikišę), todėl teko dėti skardą. Likučio pakaktų kažkur 5 metrų ilgio palangėms. Jei domins, galėsiu nuvažiuoti ir tiksliai suskaičiuoti.

tuo paciu primink palanges mazga, berods uzarmuota, po to kuom tepet ir klijavot visa sita grozi?
Atsakyti
Pasidomėjau vidinėmis langų apsaugomis nuo saulės.

Roletai
Pigiausias variantas būtų roletai. Vienas roletas kainuoja kažkur 25-30 eurų. Gamintojai giriasi, kad jie puikai sulaiko saulės šilumą, nes turi aliuminio padengimą. Man dar patinka jų tvirtinimas: nieko gręžti ir gadinti profilio nereikia. Be to jos beveik idealiai priglustų prie stiklo ir man atrodo, kad tikrai gerai sulaikytų saulės šilumą. Visiems antro aukšto langams kainuotų apie 200 eurų. Trūkumas: arba visai uždara arba atvira, trūksta privatumo, kokį sukuria žaliuzės ar dieninės užuolaidos.

Aliumininės žaliuzės
Kitas mane labai sudominęs dalykas yra šios lietuvių mokslininkų sukurtos žaliuzės. Jų viena pusė grynas šlifuotas/nešlifuotas aliuminis. Aliuminio pusę vasarą reikia nukreipti į lango išorę, kad aliuminis atspindėtų saulės kaitrą. Kita žaliuzių pusė - juoda (dengta kažkokia specialia medžiaga ir dažyta juodai). Juoda pusė žiemą turi būti nukreipta į lauko pusę, kad sugertų saulės šilumą. Žodžiu, vasarą viduje žaliuzės bus juodos spalvos, žiemą - pilkos. Nelabai patinka jų montavimas: viršuje kampuose laikiklį prigręžtų dviem medvarščiais, rėmo apačioje valdymo virvutei irgi padarytų tvirtinimo skylutę. Jų kaina su atvežimu ir montavimu apie 429 eurai. Trūkumus matau tris: didesnis atstumas iki stiklo nei su roletais, lango rėmą gadinantis profilis, negražios spalvos.

Medinės žaliuzės
Dizainerė siūlo medines žaliuzes. Jos tikrai dailios ir gali būti iš bambuko, kurio raštas dar gražesnis nei paprasto medžio. Kambariui tikrai suteiktų jaukimo, garantuoja privatumą. Kaina apie 580 eurų. Aš matau du šių žaliuzių trūkumus: prastą šilumos atspindėjimą ir didelę kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 birželio 2016 - 17:07
QUOTE(vaikis_ @ 2016 06 13, 11:59)
tuo paciu primink palanges mazga, berods uzarmuota, po to kuom tepet ir klijavot visa sita grozi?

Pirma klijavo 2 cm XPS slupksnį, tada nuaramavo, kampuose užklijavo Siga juostą, užtepė dvigubą hridroizoliacijos sluoksnį ir suklijavo plyteles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 birželio 2016 - 17:24
QUOTE(cibulis @ 2016 06 13, 18:00)
Kitas mane labai sudominęs dalykas yra šios lietuvių mokslininkų sukurtos žaliuzės.

Idėja gera, tik man kažkaip iš praktikos su savo roletais iškart kilo mintis dėl to juodo sluoksnio - realiai jis nebus naudojamas. Ta prasme žiemą langų tamsinti nėra prasmės, roletai (ar žaliuzės) visada pakeltos ir niekas jų specialiai tas kelias valandas, kai saulė šviečia, nevynios. O ir kokia prasmė iš tos juodos spalvos, vis tiek visa šilumos energija, patekusi pro stiklus, išsisklaidys kambaryje. Netgi atvirkščiai, karštos žaliuzės keli cm nuo stiklo kaip tik padidins temperatūrų skirtuma lango srityje su lauku ir atitinkamai sąlygos didesnius nuostolius į lauką.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 06 13, 20:53)
Idėja gera, tik man kažkaip iš praktikos su savo roletais iškart kilo mintis dėl to juodo sluoksnio - realiai jis nebus naudojamas. Ta prasme žiemą langų tamsinti nėra prasmės, roletai (ar žaliuzės) visada pakeltos ir niekas jų specialiai tas kelias valandas, kai saulė šviečia, nevynios. O ir kokia prasmė iš tos juodos spalvos, vis tiek visa šilumos energija, patekusi pro stiklus, išsisklaidys kambaryje.

Man irgi panašios mintys kilo. Kalbėjau šiandieną su šių žaliuzių išradėju. Aš irgi jo klausiau, kokia nauda iš juodos spalvos žiemą? Pasyviam namui kaip tik žiemą reikia kuo daugiau šilumos paimti, todėl geriau, kad ta šiluma nusėstų ant sunkių namo konstrukcijų: sienų, grind, patektų į vidų ir niekas nešėšėliuotų saulės patekimo. Kažkaip panašu, kad tos juodos žaliuzės, jei bus bent daliniai pridarytos, mažins tos saulės patekimą į kambarį. Kita vertus, pagal juos juoda žaliuzių spalva turi sugerti tą saulės šilumą ir vėliau ją atidavinės į patalpos vidų, t.y. dirbs kaip radiatoriais. Kažkaip man atrodo, kad šitos žaliuzės labiau tinka seniems daugiabučiams, o ne itin šiltiems namams.

Kokį tada variantą rinktis: roletus, medines žaliuzes? Roletai man atrodo, kad būtų efektyvus tik jie nesuteikia privatumo. O medinės žaliuzės gali visai neatmušti saulės šilumos. Gal dar kažkokių apsisaugojimų nuo saulės yra? Apie išorines žaliuzes net nenoriu pagalvoti, nes mačiau šiandieną iš arti jų valdymo mechanizmą. Atrodo įspūdingai ir šalčio tiltas garantuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 birželio 2016 - 21:28